Laatste update:
Aangemaakt op: 8 juni 2022 Laatste bericht: 3 dagen geleden
Aagje

Hej!

Ik zou graag in contact willen komen met mensen die zich herkennen in het hebben van een extra hartslag. Dus niet een verhoogde hartslag (waar veel over geschreven wordt) maar een normale hartslag waarbij er een vroegtijdige hartslag plaatsvindt die aanvoelt als een stroomstoot in m'n borst, gevolgd wordt door een korte pauze en dan een bons. Ik ervaar pijn op de borst, pijn tussen m'n schouderbladen en alsof zuurstof uit m'n longen gezogen wordt bij iedere extra ofwel vroegtijdige hartslag.

Er is bij mij op verschillende manieren onderzoek gedaan maar steeds komt daaruit dat het gaat om "ventriculaire extrasystolen". Op zich hoeft dit niet schadelijk te zijn maar gezien het bij mij 8-15uur aanhoudt, om de 2-6 hartslagen + ik er veel last/pijn van ervaar zijn artsen zich er nog steeds over aan het buigen.

Metoprolol en Bisoprolol medicatie heb ik al getest zonder effect.


Iemand die dit herkent en haar/zijn ervaring met mij wil delen?

Lieve groetjes AagjeJe bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

P.van Ellende 3 weken geleden

Hallo Aagje, beterschap en een reactie van mij. Helaas kan ik je niet helpen met je vraag en gelukkig ga je naar dokter en specialisten. Weet ook niet of je zenuwen, kleine haarvaatjes kan zijn, anatoom zenuwstelsel of wat dan ook of iets in stofwisseling? Had wel ergens anders ooit gelezen iemand die had na geloof ik vaccinatie iets van hart ritme stoornis gekregen of zelf iets van vermoeden had? Heb van is het dan ook niet zoiets van hartritme stoornis en stroomstoot is dat dan iets van zenuwen??? Het klinkt allemaal wel heel erg heftig en je hart is belangrijk. Ik kan verder ook niet helpen, dokter en specialisten in algemeen hoop dat die eens een keer toch flink echt onderzoek gaan doen bij mensen. Gelukkig zijn er artsen en specialisten met je bezig want het klinkt allemaal veel te heftig en dat de specialisten je stabiel en  weer beter mogen krijgen en te weten komen wat het precies is??? Het is bij veel mensen denk ik lastig te vinden, maar zo te lezen krijg je gelukkig veel onderzoek. Ik ben benieuwd als ze wat vinden wat het precies is met je hart. Hopelijk dat ze er eens snel achter gaan komen???

Iwaarden85 1 week geleden

Goedemorgen,
Ik heb min of meer hetzelfde probleem. In februari van dit jaar corona gehad, niet eens echt ernstige klachten. Ben ook gevaccineerd, december nog de booster gehad. Sinds enkele weken plotseling last van hartkloppingen. Dat kan natuurlijk aan vanalles liggen, o.a. veel sporten, stress, etc. Maar feit is dat ik dat nooit eerder heb gehad, ook niet als ik periodes veel stress had. Onderzoeken gedaan: blijkt sprake te zijn van premature atriale contracties, eigenlijk ongeveer hetzelfde als ventriculaire extrasystolen, maar dan vanuit de boezems van het hart. 
Het is heel hinderlijk, maar gelukkig onschuldig. Ik begrijp dat je ook al medicatie hebt gebruikt?

Aagje 1 week geleden

Hej!

Dank voor je reactie! Ergens fijn dat iemand het herkent maar ik gun je het niet!

Welke onderzoeken heb je gehad? Hebben ze een oorzaak kunnen aanwijzen? Prognose?

Ik heb meerdere ECG's gemaakt en een inspanningstest gedaan. 

Mijn huisarts zegt inderdaad dat Ventriculaire extrasystolen (wat ECG uitwijst) niet schadelijk is maar toch vindt hij 10-14uur achter elkaar te veel. Houdt t bij ook zo lang aan?

Ik heb Metoprolol en Bisoprolol geprobeerd. Sinds gisteren Atenolol, wat ook geen effect had. Na deze medicijnen wil de huisarts raad gaan vragen bij een cardioloog.

Heb t goed! Alvast dank


Iwaarden85 3 dagen geleden

Hé, 

Ik een gewoon ECG gehad + 24 uurs ECG. Tja, de extrasystoles werden daarop gezien, maar het advies is dan aanpassen leefstijl :s

Vaststellen dat het door corona komt gaat natuurlijk niet, dus ja dan komen stress en te hard werken al snel ter sprake. 

Hoe dan ook is dat een beetje het enige wat ik kan doen, zorgen voor voldoende ontspanning, rust, slaap, vitamines. Ik overweeg nog meidoorncapsules. 

Bètablokkers vind ik geen goede optie, werkt vaak niet goed tegen extrasystoles en geven bijwerkingen. Antihistamine heb ik wel geprobeerd, dat werkt altijd een beetje, maar dat is ook wel bekend: dat sedeert iets en kan daardoor wat afname geven van stress.

Gr. Sjacco 

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid