Laatste update:
Aangemaakt op: 29 augustus 2022 Laatste bericht: 11 maanden geleden
Image of Jannelin
Jannelin

In april was ik ziek van de Corona en sindsdien nog steeds bezig met herstel. Ik begon me wat beter te voelen, minder moe, maar sinds 2 weken een behoorlijke terugval. Ik was duidelijk over mijn grens gegaan. Mijn vraag is: hoe lang duurde bij jullie een terugval? Bij mij nu al 2 weken en ik ben nog niet op het punt terug waar ik 2 weken geleden was. Het schijnt dat terugvallen erbij horen. En ik las dat de terugvallen elke keer korter duren, is dat bij jullie ook zo? 
Groet Jannelin
 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

EstherV 1 jaar geleden

Misschien niet heel erg opbeurend, maar ik ben nu aan het herstellen van de derde terugval, en herstel gaat langzaam, maar nu na 6 weken komt de energie wat terug van waarbij was paar weken voor de terugval. Ik ben er dus nog niet helemaal.

Jannelin 1 jaar geleden

Ha Esther, heftig dat het zo lang duurt. Wanneer heb jij Corona gekregen, ben je allang bezig? Ik heb wel fysio en ergotherapie, jij ook? En de vorige terugvallen duurde die ook zo lang? 

Wien 1 jaar geleden

Hoi jannelin,

Ik in maart ziek geweest... mijn eerste 2x terugval duurden inderdaad een week of 3 voor ik me weer voelde zoals voor de terugval. Nu is het nog een paar dagen, tot een week als ik echt veel te veel gedaan heb. Ook worden ze minder heftig, voorheen kon ik na een terugval niet meer traplopen. Nu moet ik gewoon wat meer pauzes op werk en evt wat minder uur maken. 

Het duurt lang en is nog niet over, maar de lengte/zwaarte van de terugvallen is ook iets waar ik mijn herstel mee kan meten.

Hopelijk heb je hier iets aan!

Groetjes 

Jannelin 1 jaar geleden

Dag Wien,

Dank voor je reactie, ik weet dat het voor iedereen anders is, maar het is fijn te lezen dat je aan de zwaarte en lengte van de terugval je herstel kan meten. Daar hoop ik ook op.

groet Jannelin

Jannelin 1 jaar geleden

Dag Wien,

Dank voor je reactie, ik weet dat het voor iedereen anders is, maar het is fijn te lezen dat je aan de zwaarte en lengte van de terugval je herstel kan meten. Daar hoop ik ook op.

groet Jannelin

annabelle 1 jaar geleden

Hoi Esther,

Ik heb eind maart Corona opgelopen. Na mijn vakantie begin augustus was er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Mijn energie kwam terug! Helaas ben ik daarna flink verkouden geweest en heb ik voor mijn gevoel mijn eerste terugval. Weer super moe en het lijkt of ik drie stappen terug doe in de tijd. Wat doe je tijdens zo’n terugval? Wellicht heb jij nog tips. En is het bij een terugval dat je uiteindelijk weer terugkomt waar je eerst was toen het beter ging? 

Jannelin 1 jaar geleden

Ha Annabel

Vervelend hè zo’n terugval, ik zit er ook nog midden in. Wat ik doe is heel erg goed op mijn grenzen letten, en steeds rust nemen. Ik kan nog niet veel, het duurt weer weken. Maar volgens mij kom ik dan weer op het punt waar ik was en verder omhoog. 
wat een klus hè!

Sterkte! 
Groet Jannelin

annabelle 1 jaar geleden

Dank voor je reactie Jannelin. 
Heel veel sterkte gewenst en hopelijk ben je snel weer terug op het punt waar je was!


Tjeerd 1 jaar geleden

Goedenavond,

Vanaf begin feb tot en met ong juli erg last van post covid gehad met verschillende terugvallen. Dit werd bij mij uiteindelijk steeds minder. Naar mijn mening worden de terugvallen steeds minder erg bij de volgende keer. Dus uiteindelijk zal het bij de meesten gelukkig minder last veroorzaken. Wat bij mij hielp:

- geen caffeine

- geen alcohol

- blijven bewegen (niet te lang), liefst fietsen of wandelen. (Geen kracht)

- gedoseerd eten (niet teveel), niet teveel chocola ook trouwens;) mijn fout

-veel volkoren, eiwitten, spinazie en vitamine D


Jannelin 1 jaar geleden

Dank voor je reactie Tjeerd, ben je nu weer helemaal ok?

annabelle 1 jaar geleden

Hoe is het in de tussentijd met jou Jannelin? Ben je voor je gevoel al uit de terugval? 


ik ben nu circa 6 weken verder maar heb zelf niet het idee dat ik nog terugkom op het punt voor de terugval maar opnieuw zal moeten beginnen met herstellen. Ben gestart met fysio en heb het boek ‘je vermoeidheid te lijf’ aangeschaft. 

Jannelin 1 jaar geleden

Ha Annabelle, vervelend hè dat het allemaal zo lang duurt. Met mij gaat het redelijk, is nu ook 6 weken geleden en de vermoeidheid is veel minder, maar ik heb regelmatig stress, ben ik bang dat ik weer terugval. Moet echt weer vertrouwen gaan krijgen dat het allemaal goed komt. 
Inmiddels heb ik naast de fysio ook ergotherapie, dat is fijn, geeft zicht op mijn energie level. 
Is het boek je vermoeidheid te lijf goed? Heb je er iets aan?

annabelle 11 maanden geleden

Wat goed om te horen Jannelin dat het met jou wel alweer beter gaat! Stress kan inderdaad een trigger zijn en is sowieso niet heel prettig. Let goed op jezelf! Sinds wanneer ben jij met fysio en ergo begonnen? En denk je dat ergo ernaast idd meerwaarde heeft? 
 

wat betreft het boek is het nog wat vroeg om te zeggen of het helpt. Veel mensen lezen herkenning, ik nog niet zo erg. Als je geïnteresseerd bent kan ik je uiteraard op de hoogte houden van het boek!

Jannelin 11 maanden geleden

Ha Annabelle, dank voor je reactie. Ja stress is een hele vervelende, probeer me zoveel mogelijk te ontspannen. Met fysio ben ik begonnen 6 weken na de Corona half april, dus begin juni en de ergo had een lange wachtlijst, zoveel Post Covid mensen hier in Ede. Daar ben ik eind augustus mee gestart. Ik vind het allebei erg zinvol. De fysiotherapeut geeft me moed maar ook de ergo therapeut, zij helpt me mijn energie goed te verdelen en dat is erg verhelderend. Dus absoluut zinvol!  Fijn als je me op de hoogte houdt over het boek. Jij ook heel veel sterkte! Hoop dat je weer uit je vermoeidheid komt, het is een lange weg hè, 
 

Word donateur

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid