Onderzoekers hebben regelmatig proefpersonen nodig voor hun onderzoek. Meestal loopt dat via het eigen ziekenhuis of instelling, maar soms vinden zij daarmee niet voldoende deelnemers. Heb je interesse in deelname aan een van deze onderzoeken of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met betreffende onderzoeker.

Lees voor welke onderzoeken men nog deelnemers zoekt:

Langdurig reuk- en/of smaakproblemen door een COVID-19 infectie?

Sept. 2022 -  In het afgelopen jaar kreeg naar schatting 2 van de 3 patiënten met een COVID-19 infectie te maken met reukverlies. Bij het merendeel van de patiënten keert het reukvermogen binnen een aantal weken terug, maar er zijn ook patiënten bij wie de klachten aanhouden, of die te maken krijgen met een verstoord reukvermogen. Deze klachten hebben grote invloed op het dagelijks leven van patiënten, en tot nu toe is nog onvoldoende bekend over het verloop van reukverlies bij COVID-19 patiënten, of de impact ervan op eetgedrag en kwaliteit van leven.

Bij de COVORTS-studie doen ze onderzoek naar het natuurlijke verloop en de mogelijke oorzaak van reuk- en smaakproblemen na COVID-19 infecties.

Voor dit onderzoek zijn zij nog op zoek naar:

  1. Patiënten die maximaal 3 maanden geleden geïnfecteerd zijn met COVID-19, en al minstens 1 maand reukproblemen ervaren. Klik hier voor meer info.
  2. Patiënten die tussen de 3 en 5 maanden geleden geïnfecteerd zijn met COVID-19 en nog steeds reukproblemen ervaren. Klik hier voor meer info.
  3. Patiënten die maximaal 12 maanden geleden geïnfecteerd zijn met COVID-19, en al minstens 6 maanden reuk- en/of smaakproblemen ervaren. Klik hier voor meer informatie.

Ben jij geïnteresseerd in deelname aan deze onderzoeken en voldoe je aan de eisen? Stuur een email naar covorts.studie@wur.nl

Long Covid bij kinderen

Jan. 2022 - Er lopen meerdere onderzoeken naar corona en kinderen door gezamenlijke kinderartsen waarvoor nog deelnemers worden gezocht. Deze gaan ook over kinderen met langdurige klachten. Kijk voor informatie op onze pagina Long Covid bij kinderen.

LongCOVID-onderzoek RIVM bij kinderen

Aug 2021 - Houden sommige kinderen, net als volwassenen, langdurig klachten na corona? En waarom houdt het ene kind deze wel en het andere niet? Het RIVM onderzoekt dit in het LongCOVID-onderzoek. Met dit onderzoek hopen ze kinderen met Long Covid beter te kunnen helpen. Is je kind ouder dan 5 jaar en minder dan 7 dagen geleden positief getest op corona? Doe dan mee met het onderzoek.

Meld je aan via longcovid.rivm.nl. Of lees dit nieuwsbericht voor meer informatie.

LongCOVID-onderzoek RIVM

Juni 2021 - Hoeveel mensen met corona houden klachten op langere termijn, wat zijn deze klachten precies en hoe ernstig zijn ze? Het RIVM vergelijkt in het LongCOVID-onderzoek mensen die positief zijn getest op het coronavirus met mensen die een negatieve test kregen of mensen die niet op corona getest zijn. Zo kunnen ze mogelijk ontdekken of en wat de overeenkomsten zijn tussen mensen die lang klachten houden. En wat de verschillen zijn met mensen waarbij dat niet het geval is. Het RIVM kan deze gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar de langdurige gezondheidsimpact van een besmetting met het coronavirus, SARS-CoV-2.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst over je gezondheid en het RIVM op de hoogte houden van je klachten. Meedoen is anoniem en kan vanuit huis.

Wil jij meehelpen aan dit onderzoek naar de lange termijn gezondheidsimpact van corona? Lees verder voor meer informatie.

 

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid