Onderzoekers hebben regelmatig proefpersonen nodig voor hun onderzoek. Meestal loopt dat via het eigen ziekenhuis of instelling, maar soms vinden zij daarmee niet voldoende deelnemers. Heb je interesse in deelname aan een van deze onderzoeken of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met betreffende onderzoeker.

Lees voor welke onderzoeken men nog deelnemers zoekt:

Hoe gaan ouders/verzorgers om met hun chronisch zieke kind?

Maart 2024 - Een onderzoeksteam van Tilburg University zoekt ouders van kinderen met een chronische ziekte om een vragenlijst in te vullen. Het is nog onduidelijk of Post Covid een chronische ziekte is/wordt maar omdat veel kinderen er al wel jaren last van hebben plaatsen wij deze oproep toch op onze website.

Het onderzoek is gericht op het verkrijgen van inzichten in hoe ouders/verzorgers van chronisch zieke kinderen omgaan met de klachten van hun kind. We willen zowel beschermende als risicofactoren in kaart brengen. Vervolgens willen we onderzoeken hoe deze factoren mogelijk verschillen tussen ouders van kinderen met en zonder een chronische ziekte. De kennis die hiermee verzameld wordt, helpt ons beter te begrijpen wat ouders van kinderen met chronische ziekten doormaken en hoe we ouders hierin kunnen ondersteunen.

Wie kunnen meedoen?

We zijn op zoek naar ouders/verzorgers van thuiswonende kinderen (0 t/m 17 jaar) met of zonder een chronische ziekte. Het is een vereiste dat deze ouders/verzorgers zelf ouder zijn dan 18 jaar en dat zij de Nederlandse taal goed beheersen.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Deelnemers vullen een online vragenlijst in (30-40 minuten) over hun ervaringen en gevoelens en maken daarmee kans om een cadeaubon van €20 te winnen. Deelname is vrijwillig en de gegevens zullen anoniem verwerkt worden. 

Meer informatie of deelnemen?

Voor meer informatie of voor invullen van de vragenlijst: Qualtrics Survey | Qualtrics Experience Management 

Of mail naar: ouch@tilburguniversity.edu

Onderzoekers GRIP zoeken kinderen met en zonder Long-COVID voor een onderzoek naar de oorzaak

Meedoen betekent alleen in een potje spugen en dit kosteloos versturen. Zoals we inmiddels weten kan Long-COVID ook bij kinderen klachten geven zoals (zeer ernstige) vermoeidheid, hoofdpijn, hoesten, kortademigheid of een wazig gevoel in het hoofd. Deze klachten kunnen maanden of zelfs jaren aanhouden na een COVID-besmetting. Het is nog niet duidelijk wie deze klachten wel of niet ontwikkelt en waarom.

Mogelijk heeft het te maken met zeldzame variaties in de genen die betrekking hebben tot het immuunsysteem. Met zo’n variatie zou een kind dan een verhoogde kans hebben om Post-Covid te krijgen. Als we inderdaad vinden dat kinderen met Post-Covid zulke veranderingen in de genen van de afweer hebben, kan dit helpen om nieuwe, gerichte behandelingen te geven. In de GRIP studie gaan we op zoek naar veranderingen in genen die belangrijk zijn voor het immuunsysteem. We hopen uiteindelijk kinderen met long-COVID beter te kunnen behandelen.

Wie kunnen deelnemen?

We zoeken kinderen met Long Covid klachten en kinderen voor de controlegroep die milde COVID-19 hebben doorgemaakt zonder daar langdurige klachten aan over te hebben gehouden. Kinderen met ouders met Long Covid kunnen niet deelnemen.

Meedoen = in een potje spugen en dit kosteloos terugsturen. Niet meer dan dat!

Dus ken je kinderen die mee willen doen? Meld je dan via deze link. Hier vind je ook meer informatie over deze studie: www.covidkids.nl/grip-studie-controles.

Alvast hartelijk bedankt, onderzoekers van GRIP-studie

Long Covid bij kinderen

Jan. 2022 - Er lopen meerdere onderzoeken naar corona en kinderen door gezamenlijke kinderartsen waarvoor nog deelnemers worden gezocht. Deze gaan ook over kinderen met langdurige klachten. Kijk voor informatie op onze pagina Long Covid bij kinderen.

LongCOVID-onderzoek RIVM bij kinderen

Aug. 2021 - Houden sommige kinderen, net als volwassenen, langdurig klachten na corona? En waarom houdt het ene kind deze wel en het andere niet? Het RIVM onderzoekt dit in het LongCOVID-onderzoek. Met dit onderzoek hopen ze kinderen met Long Covid beter te kunnen helpen. Is je kind ouder dan 5 jaar en minder dan 7 dagen geleden positief getest op corona? Doe dan mee met het onderzoek.

Meld je aan via longcovid.rivm.nl. Of lees dit nieuwsbericht voor meer informatie.

LongCOVID-onderzoek RIVM

Juni 2021 - Hoeveel mensen met corona houden klachten op langere termijn, wat zijn deze klachten precies en hoe ernstig zijn ze? Het RIVM vergelijkt in het LongCOVID-onderzoek mensen die positief zijn getest op het coronavirus met mensen die een negatieve test kregen of mensen die niet op corona getest zijn. Zo kunnen ze mogelijk ontdekken of en wat de overeenkomsten zijn tussen mensen die lang klachten houden. En wat de verschillen zijn met mensen waarbij dat niet het geval is. Het RIVM kan deze gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar de langdurige gezondheidsimpact van een besmetting met het coronavirus, SARS-CoV-2.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst over je gezondheid en het RIVM op de hoogte houden van je klachten. Meedoen is anoniem en kan vanuit huis.

Wil jij meehelpen aan dit onderzoek naar de lange termijn gezondheidsimpact van corona? Lees verder voor meer informatie.

 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid