Onderzoekers hebben regelmatig proefpersonen nodig voor hun onderzoek. Meestal loopt dat via het eigen ziekenhuis of instelling, maar soms vinden zij daarmee niet voldoende deelnemers. Heb je interesse in deelname aan een van deze onderzoeken of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met betreffende onderzoeker.

Lees voor welke onderzoeken men nog deelnemers zoekt:

Langdurig reuk- en/of smaakproblemen door een COVID-19 infectie? Doe mee aan de COVORTS-studie van Wageningen Universiteit

Feb 2024 -  Bij de COVORTS-studie doen ze onderzoek naar het natuurlijke verloop en de mogelijke oorzaak van reuk- en smaakproblemen na COVID-19 infecties. Met het MRI-onderzoek binnen de COVORTS-studie willen zij de hersenen van deze post-COVID patiënten met Iangdurig reukverlies (geen of minder goed reukvermogen) of een verstoord reukvermogen (parosmie) bekijken via functional Magnetic Resonance Imaging (fMRI).

Voor dit onderzoek zijn ze nog op zoek naar:

  1. Patiënten tussen de 18-60 jaar die al minimaal 1 maand reukverlies zonder geurverstoring ervaren als gevolg van een COVID-19 infectie (link 1). Dit is het MRI-onderzoek binnen de COVORTS-studie.
  2. Patiënten tussen de 18-60 jaar die maximaal 12 maanden geleden geïnfecteerd zijn met COVID-19, en al minstens 6 maanden reuk- en/of smaakproblemen ervaren (link 2). Dit is de long-COVORTS-studie.

Let op: Voor het MRI-onderzoek binnen de COVORTS-studie (link 1) zijn we op dit moment alleen nog op zoek naar mensen met reukverlies zonder geurverstoringen, aangezien we al voldoende mensen met geurverstoring in de studie hebben.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek en voldoet u aan de eisen? Stuur een email naar covorts.studie@wur.nl! Meer informatie kunt u vinden op:

  1. MRI-onderzoek binnen de COVORTS-studie: onderzoek naar hersenactiviteit bij reukverlies na een Covid-19 infectie - WUR.
  2. Long COVORTS: onderzoek naar reukverlies na Covid-19, binnen 6-12 maanden van infectie - WUR

Onderzoekers GRIP zoeken kinderen met en zonder Long-COVID voor een onderzoek naar de oorzaak

Meedoen betekent alleen in een potje spugen en dit kosteloos versturen. Zoals we inmiddels weten kan Long-COVID ook bij kinderen klachten geven zoals (zeer ernstige) vermoeidheid, hoofdpijn, hoesten, kortademigheid of een wazig gevoel in het hoofd. Deze klachten kunnen maanden of zelfs jaren aanhouden na een COVID-besmetting. Het is nog niet duidelijk wie deze klachten wel of niet ontwikkelt en waarom.

Mogelijk heeft het te maken met zeldzame variaties in de genen die betrekking hebben tot het immuunsysteem. Met zo’n variatie zou een kind dan een verhoogde kans hebben om Post-Covid te krijgen. Als we inderdaad vinden dat kinderen met Post-Covid zulke veranderingen in de genen van de afweer hebben, kan dit helpen om nieuwe, gerichte behandelingen te geven. In de GRIP studie gaan we op zoek naar veranderingen in genen die belangrijk zijn voor het immuunsysteem. We hopen uiteindelijk kinderen met long-COVID beter te kunnen behandelen.

Wie kunnen deelnemen?

We zoeken kinderen met Long Covid klachten en kinderen voor de controlegroep die milde COVID-19 hebben doorgemaakt zonder daar langdurige klachten aan over te hebben gehouden. Kinderen met ouders met Long Covid kunnen niet deelnemen.

Meedoen = in een potje spugen en dit kosteloos terugsturen. Niet meer dan dat!

Dus ken je kinderen die mee willen doen? Meld je dan via deze link. Hier vind je ook meer informatie over deze studie: www.covidkids.nl/grip-studie-controles.

Alvast hartelijk bedankt, onderzoekers van GRIP-studie

 

Stichting Long COVID zoekt deelnemers voor onderzoek in het Erasmus MC

Dec. 2023 - In het kader van het SLC Consortium start het Erasmus MC binnenkort met twee onderzoeken naar Long COVID. Deze onderzoeken zijn gericht op de kleine bloedvaatjes en stolling, en het immuunsysteem en virale persistentie. De onderzoekers in het Erasmus MC zijn hiervoor op korte termijn op zoek naar extra deelnemers met Long COVID.

Wie worden gezocht?

  • Long COVID patiënten, 18-65  jaar
  • 40 patiënten met (in januari 2024) 6-12 maanden klachten van Long COVID

Lees de overige voorwaarden op de website van Stichting Long Covid voor deelname.

Vaccinatie bij kinderen; werkt één vaccinatie net zo goed als twee?

April 2023 - In Europa is afgesproken dat kinderen twee kinderdoseringen krijgen van het Pfizer-BioNTech coronavaccin. Vaccinatie bij kinderen levert soms bijwerkingen en stress op bij het kind. In het CoVacc onderzoek van het UMC Utrecht wordt daarom onderzocht of één dosis van het vaccin even goed tegen corona beschermt als twee vaccinaties, terwijl dit mogelijk minder bijwerkingen (en stress) geeft.

Dit onderzoek is gestart in mei 2022. Toen was het advies nog om álle kinderen van 5-11 jaar een coronaprik aan te bieden, als zij nog geen corona hebben gehad. Vanaf 23 februari 2023 komen alleen kinderen van 5-11 jaar met een verhoogd risico om ernstig ziek te worden van corona nog in aanmerking voor een coronaprik. Voor deelname aan dit onderzoek geldt deze aangepaste regel niet; alle kinderen van 5-11 jaar kunnen hieraan deelnemen en daarmee bijdragen aan Europees onderzoek.

Voor dit onderzoek zijn ze nog op zoek naar kinderen die:

  • ten tijde van deelname minimaal 5 en maximaal 11 jaar oud zijn;
  • nog niet gevaccineerd zijn met een coronavaccin;
  • een stabiele gezondheidssituatie hebben en geen problemen hebben met het afweersysteem.

Lees verder voor meer informatie en aanmelden

Long Covid bij kinderen

Jan. 2022 - Er lopen meerdere onderzoeken naar corona en kinderen door gezamenlijke kinderartsen waarvoor nog deelnemers worden gezocht. Deze gaan ook over kinderen met langdurige klachten. Kijk voor informatie op onze pagina Long Covid bij kinderen.

LongCOVID-onderzoek RIVM bij kinderen

Aug. 2021 - Houden sommige kinderen, net als volwassenen, langdurig klachten na corona? En waarom houdt het ene kind deze wel en het andere niet? Het RIVM onderzoekt dit in het LongCOVID-onderzoek. Met dit onderzoek hopen ze kinderen met Long Covid beter te kunnen helpen. Is je kind ouder dan 5 jaar en minder dan 7 dagen geleden positief getest op corona? Doe dan mee met het onderzoek.

Meld je aan via longcovid.rivm.nl. Of lees dit nieuwsbericht voor meer informatie.

LongCOVID-onderzoek RIVM

Juni 2021 - Hoeveel mensen met corona houden klachten op langere termijn, wat zijn deze klachten precies en hoe ernstig zijn ze? Het RIVM vergelijkt in het LongCOVID-onderzoek mensen die positief zijn getest op het coronavirus met mensen die een negatieve test kregen of mensen die niet op corona getest zijn. Zo kunnen ze mogelijk ontdekken of en wat de overeenkomsten zijn tussen mensen die lang klachten houden. En wat de verschillen zijn met mensen waarbij dat niet het geval is. Het RIVM kan deze gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar de langdurige gezondheidsimpact van een besmetting met het coronavirus, SARS-CoV-2.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst over je gezondheid en het RIVM op de hoogte houden van je klachten. Meedoen is anoniem en kan vanuit huis.

Wil jij meehelpen aan dit onderzoek naar de lange termijn gezondheidsimpact van corona? Lees verder voor meer informatie.

 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid