Image of cynthiamastenbroek

Hallo allemaal,

Ik ben op 1 okt ziek geworden door Corona en nog steeds herstellende. Benauwd, onrustig, paniekerig gevoel, verminderde eetlust en snel buiten adem. Met fysio gaat het wel heeel langzaam met kleine stapjes voorruit. Enige waar ik ook last van heb maar waar ik bijna niks over kan vinden zijn blaas(plas) problemen door Corona. Terwijl ik Corona had kon ik op een gegeven moment niet meer plassen, heb nu al sindsdien tabletten hiervoor en dan gaat het goed. Alles is nagekeken in het ziekenhuis maar ze kunnen niks vinden. Ben benieuwd of hier ook iemand last van heeft? 
 

gr. Cynthia 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Anja1969 3 jaar geleden

Hoi cynthiamastenbroek,

Ik heb ook last van blaas en face problemen.  Bij mij zijn ze erachter gekomen doordat mijn middenrif niet werkte. Kan geen druk/pers kracht doen . Hier heb ik van bekkenspecialist oefeningen gekregen. Mijn middenrif begint nu weer gelukkig iets te doen ook mijn ademhaling komt nu weer redelijk op gang.  Het heeft zijn tijd nodig om te herstellen.  Met fysio ben ik nu alleen nog bezig met bindweefsel  therapie.  Omdat eerst ademhalingsysteem in orde moet zijn om conditie verder op te kunnen bouwen. Mijn spieren in bovenlichaam zijn verkrampt. Lopen hou ik nu nog steeds maar 3a5 min vol. Energie is zo op bij me. Ik heb nu vanaf 3 nov eindelijk hulp bij revalidatie in ziekenhuis.  Ben zelf van 11 april positief getest  . Een lange weg om te herstellen  . Vreselijk wat covid aanricht. Ben bezig bij revalidatie met logopedie, ergotherapie, fysio, psycholoog, arts . Ik zou als advies ook aan jou willen zeggen vraag ergotherapie aan. Helpt je ontzettend goed met je dagindeling. Zidat je beter met je energie kan omgaan.

Beterschap 

Groetjes anja 


cynthiamastenbroek 3 jaar geleden

Hoi Anja,

Wat vervelend om te lezen welke klachten je er allemaal aan over houdt en ook al zo’n lange tijd. Ik ben wel ‘gerust’ dat er ook andere zijn met blaasproblemen. In het ziekenhuis kunnen ze er niks mee. Ik ga eens me verder verdiepen in ergo therapie! Bedankt voor je tip!

Cor met de lan… 3 jaar geleden

Ik ben Cor en ik heb in februari 2 weken op IC gelegen. Totaal 4 weken ziekenhuis. Heftige periode...! Nu 2 maanden later heb ik nog steeds zuurstof nodig want fibrose en embolieën op de longen. Ik heb thuis ook plasproblemen gekregen en kon bijna niet meer plassen met branderig gevoel en flinke koorts. Eerst dacht ik dat het de prostaat was die opspeelde. Ben momenteel met een zware antibiotica-kuur bezig. Het plassen is er wel al beter op geworden. Ook het branderig gevoel is weg. Dokter zegt dat het corona related is. Alsook een rare vorm van bloedarmoede. Terwijl ik toch ijzer en vitamines voldoende in het bloed heb. Moet tzt overgaan. Het gaat langzaam de goede kant uit voel ik wel. Veel geduld is er toch wel nodig. En meer op de rem dan op de gas staan. 

Veel sterkte!

Jan Vetten 1 jaar geleden

Ik heb ook exact sinds ik corona had gekregen blaas en prostaat problemen gehad. Moeite met plassen. Branderig gevoel en rollend drukkend gevoel op de blaas. Langzame straal en duurt lang voordat het start. Snachts zweten (pijn in blaas en omstreken) en vele keren plassen. Moeite met legen van de blaas. Veel aandrang en moeite met ophouden. Overdag wanneer je niet ligt en slaapt ging het wel.

De dokter heeeft antibiotica voorgeschreven voor blaas ontsteking nadat er in de urine wat ontstekings indicatoren waren gevonden. Dit hielp echter niet. Weer bij de dokter en werd gevoeld dat de prostaat iets vergroot en harder was dan normaal. Nu andere antibiotica gehad en daarnaast ook blaas ontspanners geslikt. Ook 3x per dag grote cranberry pillen ingenomen. Die helpen ook goed tegen blaas ontsteking etc. Nu na 2 weken is het zo goed als verdwenen. 

Echter in bloed onderzoek kwam naar voren dat de prostaat psa 5.6 is. Iets verhoogt.

Nu komende week naar ziekenhuis voor onderzoek bij de uroloog. Want de psa kan duiden op vergrootte prostaat of een ontsteking daaraan of kanker. 

Ik denk dat dit een corona nasleep is...maar ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit trajekt hebben doorlopen en er niets gevonden is. Ben pas 49 jaar.


Kleinemoeite 5 maanden geleden

Hallo, ik heb sinds september 2023 na covid gehad te hebben last van blaaspijn, het lijkt alsof alleen mijn plasbuis ontstoken is (ik ben een vrouw)

Ik heb al 3 kuren gehad tegen blaasontsteking, maar het helpt niet.

De huisarts heeft gekeken en er lijkt verder niks geks te zijn.

Ook heb ik wat Jan Vetten schrijft. bloedarmoede terwijl ik geen vitamine tekorten heb.

Ik begin nu te denken dat het iets met covid te maken heeft.

Ik hoop dat ik meer verhalen kan verzamelen zodat ik het aan mijn huisarts kan laten lezen.

Hartelijke groeten..

Corien Bergsma 1 maand geleden

Hoi, in oktober 2023 heb ik  corona gekregen en sindsdien nog niet hersteld. Sinds maart dit jaar heb ik voor het eerst een blaasontsteking gekregen. Die leek weg. Na een dag of 10 weer klachten die op blaasontsteking lijken. Dit is nu een week geleden en de klachten zijn nog niet over. Uit de urinelweek kwam geen blaasontsteking. Daarom vraag ik me af of er een verband is met long covid. Ik ben benieuwd hoe het met jou en jouw blaas klachten gaat. Heb je hier nog last van? En weet je hier inmiddels meer over? 

Groet, Corien 

Mamvanzes6 16 uur geleden

Goedemorgen 

Ik heb ondanks alle vaccinaties in december 2022 covid gekregen, dat overging in post covid met blaasontsteking. April 2023 ging het beter, maar de blaas bleef gevoelig. November 2023 na de vaccinatie weer covid, met post covid en longontsteking, via de longarts 3 kuren antibiotica gekregen en prednison. April ging het weer beter. Ook nu veel last van mijn blaas, maar geen ontsteking. Nu al maanden last van blaaspijp zonder " oorzaak" voor mij is het absoluut een post covid onderdeel. Ervoor nog nooit klachten gehad. Maar dit lijkt net als reuma een gevecht van het lichaam tegen zichzelf.

Groetjes Anneke Lalleman Meijer 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid