Laatste update:
Aangemaakt op: 5 maart 2023 Laatste bericht: 3 dagen geleden
p-rick

Is er een verband met covid en en hoog cholesterol ? Ik eet als een monnik,vetarm en toch heb ik een vehoogde LDL waarde.Is er een dokter in de zaal?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Anoniem (niet gecontroleerd) 2 maanden geleden

Gek genoeg denken mensen dat zeer 'arm' eten ook zorgt voor een laag cholesterol. Een lichaam heeft echter ook gezonde vetten nodig: ongebrande noten, vette vis, eieren, avocado's etc. (Dus geen slagroom en spek e.d). Echter, ga je bij die gezonde vetten weer teveel suikers en/of (complexe) koolhydraten eten, dan kan het ook weer stijgen.

Het verhaal erachter is me te wetenschappelijk, daar heb ik de energie niet voor, maar sinds ik ketogeen ben gaan eten is mijn cholesterol prachtig. Daarvoor niet en zat altijd op randje te hoog (erfelijk belast, dus los van covid). Toen ik startte met keto jaren geleden, om heel andere medische redenen, daalde mijn cholesterol naar laag en is nooit meer aan de hoge kant geweest. Een bij-effect wat de huisarts destijds ook al aanhaalde.

Je lijf heeft ook vetten nodig, maar zoals gezegd: de uitleg en de wetenschappelijke kanten moet ik je zelf even verschuldigd blijven


p-rick 2 maanden geleden

Heel erg bedankt Wendy! Ik ga keto direct opzoeken.Ik had zeven maanden geleden 5.1 ldl en heb sindsdien de tweewekelijkse punt gebak maar afgeschaft,en het LDL is nu 5.3 Het is mij een compleet raadsel hoe het daarna toch hoger is geworden.ik eet nooit vette dingen met verzadigde vetten,op één appelflap na met de jaarwisseling.Ik drink nooit alcohol en rook al lange tijd niet meer.Ik eet voornamelijk vis brood met amanderpasta waar geen toevoegingen inzitten dat werkt net als haver cholesterol verlagend zegt google.Aardappelkoek met veel haver ui en knoflook en oregano in zo min mogelijk arachide olie,met appelmoes,eet ik graag.Maarja moeilijke materie....

Fen 3 weken geleden

Wat is je totaal cholesterol?

p-rick 1 week geleden

Dat weet ik niet.En we weten natuurlijk niet of het door corona komt.Ik ben nu nog steeds naar en ziek sinds ik het opliep in Februari 2020.Man wat was ik toen ziek.En nu dit erbij,ook de nierfunctie was niet zoals het moest,en is ook slechter geworden.Bloeddruk hoger dan normaal ook.De dokter verteld me ook niks zinnigs.Het kan de dokter geen moer schelen wat er met me gebeurd heb ik het idee.En corona hoef ik al helemaal niet ter sprake te brengen.Ik ben toch maar een wappie.

Ik ben enorm teleurgesteld

.

P.van Ellende 1 week geleden

Hallo p-rick, nieren en bloeddruk zijn allemaal heftige dingen er moet allemaal veel meer aandacht aan besteed worden. 

Cholesterol zie ik ook bij vaccin staan dat het erin zit, weet alleen niet direct zo snel of het klopt en waar ik het vandaan heb? Stond ergens op een lijst bij vetten. Zou misschien iets zijn om uit te zoeken of naar te kijken als je hoog cholesterol hebt of het klopt? Suiker, zout, water zit er ook in, dus cholesterol zou ook goed kunnen? Cholesterol kan je vast van hoop dingen krijgen, er zijn waarschijnlijk veel mogelijkheden?

Fen 5 dagen geleden

Een wappie ben je toch juist als je corona niet serieus nam😏 ik zou vragen naar je totale cholesterol, kun je dat nergens zelf inzien? 

Sami 1 week geleden

Dag p-rick,

In een bericht van 25 januari 2023 op NBC News gaat het daarover:

In het onderzoek zelf wordt nog wel aangegeven dat nader onderzoek nodig is om na te gaan in hoeverre veranderde eet/bewegingspatronen na de infectie van invloed zijn. Link naar het onderzoek dat op 6 januari 2023 is gepubliceerd (in The Lancet):

Groet, Sami


p-rick 1 week geleden

Heel veel dank voor je speurwerk! Nu weet ik waar het door komt.Ik hoop dat de artsen Nederland het ook weten.Veel steun krijg ik niet van de medische stand.Interreseerd het ze eigenlijk nog wel? Het is niet echt bemoedigend om dit te lezen.

P.van Ellende 5 dagen geleden

Deze link zou ook interessant voor je kunnen zijn p-rick? Het is wel internet dus weet niet of alles klopt maar ik vind het zeer interessant, er staat wat over bijnieren dat die uitgeput kunnen raken.

https://histamine-intolerantie.nl/methylatie-b12-folaat-en-histamine/

Histamine aanvallen zou je ook nog naar kunnen kijken p-rick, ik lees veel klachten van mensen hier al heel lang en herken veel en denk dat nu bij mij dat veel klachten zouden kunnen komen door histamine aanvallen en bij mij zelf dus door de vaccinatie, verder denk ik dat de bloedstroom en stofwisseling erg veel doet. Ik zou het zelf willen testen en heb een lijstje met tests, alleen loop bij de dokter wat vast en tegen muur aan.


Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid