Hoi allemaal,

Ik ben bijna 2 jaar ziek met long covid en helaas nog niet in staat om te werken met de klachten die ik ervaar. Zoals bij veel mensen is dit extreme vermoeidheid en concentratie problemen. Waar ik ook erg veel last van heb is zware,  vermoeide, tintelende en vooral pijnlijke benen. Waardoor ik echt beperkt wordt en vaak niet kan slapen, hoe moe ik ook ben.  Alles wordt erger wanneer in besmet wordt met een regulier verkoudheidje, dan ben ik hier weken ziek van. Wat helaas vaak gebeurt omdat het immuunsysteem natuurlijk aangetast is.

Ik merk dat ik hierdoor ook echt angst begin te krijgen om in openbare ruimtes te zijn met mensen omdat ik bang ben om ziek te worden van wat dan ook.

Ik heb al zo ontzettend veel geprobeerd aan supplementen enzovoorts en ik begin een beetje wanhopig te worden, ook voor mijn toekomst. 
ik vraag mij af of hier mensen zijn die ervaring hebben met bepaalde hulpmiddelen, wat dan ook, wat geholpen heeft met de pijn of vermoeidheid 

ik hoor het heel graag alvast super bedankt!!

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

SimonP 1 maand geleden

Hoi Maaike, 

Allereerst: je bent niet alleen. Jouw omgeving kan het soms niet goed bevatten, maar het is er weldegelijk. Kijk ook vandaag eens naar een bericht van NOS omtrent covid. Zeer interessant onderzoek wordt daar aangehaald met veel erkenning. 

Ik zelf heb veel last gehad van mijn benen. En nog steeds bij bovengemiddelde inspanning. Naast een jaar fysio (wat niet hielp) heb ik ook Ergotherapie gedaan. Dit laatste geeft je wel inzicht over hoe jij je leven indeelt en hoeveel dit je kost. Goed om dit is na te gaan. Daarnaast heb ik ook acupunctuur,  osteopaat, chiropractor geprobeerd. Allemaal met wisselend resultaat. Daarnaast ook voor psychische klachten hulp gezocht bij de GGZ maar ook bij een haptnoom. Dit laatste is meer lichaamsgericht. Over supplementen ga ik het niet hebben, maar uiteraard ook aan gedaan. 

Zoals ik al begon, nog steeds pijnlijke/vermoeide benen. En bij wat meer inspanning, ook de rest van mijn lichaam. Verkoudheden? Zwaar merkbaar en herstel duurt lang. Ik merk zelf dat ik veel langer moet herstellen dan andere. Openbare plekken vermijden nee, maar ik let wel op wat ik doe per dag. Kortom, we zitten in dezelfde oceaan maar in een ander scheepje. Mijn advies, ergo en mentale steun zoeken.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid