Korte info: sinds eind november 2023 klachten (geen positieve test, maar huisarts gaat eruit van wel)

Hebben er mensen de ervaring dat er meer symptonen "tevoorschijn" komen gedurende het herstel ? Het lijkt erop dat naarmate het herstel duurt, ik meer klachten ervaar. 

Ik dacht in 1e instantie dat ik in de overgang zat, maar m'n test was negatief. En in de symptonenlijst bij Post-covid komen de "opvliegers" ook voorbij. Kan dat zomaar 6-8 x per dag hebben.

En de vermoeidheid lijkt ook steeds vaker op te spelen.

Afgelopen week was ik vrij maar heb toch weer vaker plat gelegen dan dat ik wat heb kunnen doen... 

Dus kunnen er "extra" klachten ontstaan en/of verergeren ?  

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Houtenaar 3 maanden geleden

Naar mijn ervaring kunnen de klachten wel veranderen ja. Opvliegers heb ik ook gehad en zijn daarna ook weer verdwenen. Toch lijk ik zo uit je korte verhaal te lezen dat je steeds meer klachten krijgt. Dat lijkt me toch een teken dat je even bij jezelf na moet gaan of je niet te veel doet. Hoe klote het ook is, soms moet je nou eenmaal een paar stappen terug doen om weer even een baseline voor jezelf te zetten

Daniëlla1974 3 maanden geleden

Dank je wel voor je berichtje.

Volgende week heb ik een afspraak bij de Ergo-therapeut. Ik hoop dat zij mij meer en een beter inzicht kunnen geven.

Ik zit met een enorm schuldgevoel naar mijn werkgever toe dat ik niet mijn uren (40 uur) kan werken waarvoor ik ben aangenomen. Ik was net 1 week door mijn proeftijd heen ziek en zit inmiddels al bijna 7 maanden in de ziektewet en werk er 16 uur. En ik merk dat ook dat me soms teveel is omdat ik in mijn weekenden weer meer niks doe dan wel wat doe.

Anoniem (niet gecontroleerd) 3 maanden geleden

Ik kreeg naarmate ik langer onderweg was met herstellen juist steeds meer klachten. Juist toen ik hersteld dacht te zijn, begon de ellende. Fysio was de druppel hier overigens. Voor de ergo was ik simpel: ik vond dat ik aan het herstellen was, maar mijn lijf was nog ziek en mijn zenuwstelsel lag overhoop. Ik werd alleen maar zieker en was nog helemaal niet aan herstel en opbouwen toe. Mijn lijf was ziek, mijn hoofd wilde wat anders.

Ik werd ziek toen ik mijn vaste contract kreeg (na een moeizame start met meerdere tijdelijke contracten omdat ik vanuit een ander ziekteproces in dienst was gekomen en ze me eigenlijk met die kennis geen vast contract durfse te geven). 

Hoe schuldig je jezelf ook voelt (doet je werkgever ook niet met bepaalde besluiten), je wilt niet nog dieper long-covid in. Je bent niet hersteld als ik het zo lees en je hersteld op deze manier ook niet. Zoals de ergo het mij vertelde bijna 2 jaar geleden; je batterij loopt steeds verder leeg en laad niet meer op.

Je hebt maar 1 lijf, 1 gezondheid. Je hebt hier niet om gevraagd...



Daniëlla1974 3 maanden geleden

Zo herkenbaar je woorden: mijn lijf is ziek, mijn hoofd wilt wat anders...

Tot ik in november ziek werd, stond ik altijd "aan". Moeder in co-ouderschap. Werkte 40 uur in de week en in de weekenden werkte ik op festivals en/of concerten achter de bar 8 tot 12 uur een dienst. Groot sociaal leven en altijd in voor een feestje...

En nu nog wilt mijn hoofd alles van hierboven en laat m'n lijf me in "de steek"...

Anoniem (niet gecontroleerd) 3 maanden geleden

Herstellen van long-covid is vooral; alles traag graag. Rust is de belangrijkste remedie en het kan lang duren. Je bent nu niet aan het herstellen, je krijgt juist steeds meer klachten.

Ik zag in mijn topic over fysiotherapie dat je nog sport. Voor veel long-covid patienten is sport en bewegen funest en maakt juist zieker ipv dat long-covid patienten herstellen. 

Aangezien je steeds meer klachten krijgt i.p.v. aan het herstellen bent....van de ergotherapeut moest ik alles stoppen, ook fysiotherapie. Er is inmiddels ook onderzoek dat aantoont dat spieren bij long-covid patienten slecht herstellen en/of juist beschadigen van beweging. Of dat de oorzaak is voor PEM weten ze nog niet.

Gezien de fase waar je nu in zit zou ik kijken of sport nu wel is wat je lijf nodig heeft. Long-covid herstel vraagt voor de meesten vooral rust, rust en nog meer rust, pacen en een goede dagbalans. Een ergothetapeut met verstand en kennis van long-covid kan hierin begeleiden.


Daniëlla1974 3 maanden geleden

Volgende week afspraak Ergotherapie. Daar heb ik nu mijn hoop op gericht en benieuwd naar de adviezen.

Morgen overleg ik met mijn fysiotherapeut dat ik geen progressie ervaar. En wat betreft het sporten (Wav-e) dat is 1 x 15 minuten per week op zaterdagochtend. Dat voelt lichamelijk beter dan fysio. Maar dat zal ik ook met de Ergotherapeut bespreken. 

Bedankt in ieder geval met het delen van jou "ervaring" .

Anoniem (niet gecontroleerd) 3 maanden geleden

Oh dan valt dat mee qua tijd in ieder geval👍

Hopelijk kan de ergo je op weg helpen. Ik heb zelf eigenlijk het meest aan de ergo gehad van alle zorgverleners en uiteindelijk de POH GGZ toen ik door LV in een zwaar arbeidsconflict ben beland. Ergo heb ik in totaal zo'n 1,5 jaar gehad.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid