Laatste update:
Aangemaakt op: 13 september 2021 Laatste bericht: 1 jaar geleden
igoudsmit

Hoi, mijn naam is Iris. 

Ik heb eigenlijk twee vragen, maar zal de tweede in een ander ding doen.
In februari 2021 kreeg ik een milde coronainfectie (geen koorts of longklachten, wel extreem vermoeid en duizelig en verward en vergeetachtig en koortsig-gevoel in mijn hoofd. En kon na mijn isolatie niet verder dan 100m lopen.)

Nu ben ik nog niet helemaal hersteld, maar kan gelukkig wel weer alles doen. Alleen merk ik vaak dat het toch nog te vermoeiend is. 

Nu mijn vraag: op vakantie in juli kreeg ik ineens af en toe een extreme steek aan een kant van mijn voorhoofd en ook heb ik verhoging tot koorts sinds dien (37.5-38.4). Met de laatste week een paar keer 37.1 graden, maar lager is het niet geweest. Uit bloedonderzoek blijkt niet dat ik een infectie heb of iets en ik heb ook opnieuw een coronatest gedaan (ben wel al een tijdje volledig gevaccineerd), huisarts zegt dat ik het moet aankijken en weer moet bellen als ik weer hoge koorts heb. Helaas zorgt de verhoging er wel voor dat ik opnieuw sneller moe/verzwakt ben. En ik vind het gek/klein beetje zorgmakend dat het zo lang aanhoudt. 

Weet een van jullie of dit een 'nieuwe' longcovid klacht is? Of moet ik in een andere hoek gaan zoeken?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

koll2697 1 jaar geleden

Hoi Iris,

Terugkerende koorts klinkt voor mij heel herkenbaar. Bij elke vorm van overbelasting kreeg ik koorts het afgelopen jaar sinds mijn corona besmetting. Mijn gok is dus dat dit komt door overbelasting. Het zou over kunnen gaan door even een paar stappen terug te doen en heel goed naar je lichaam te luisteren. Vooral niks pushen en veel rusten waar nodig. 

Ik hoop dat je hier iets mee kan!

Groetjes,

Inge

semmie1234 1 jaar geleden

Is het bij jou nu helemaal verdwenen? Ben jij ook naar een fysiotherapeut geweest? Hoelang heeft dit geduurd? 

Coro 1 jaar geleden

Beste Inge,

Dit heb ik ook gehad en hoop dat het nu over is (maand niet gehad). Ik ben  bezig met hartcoherentie-oefeningen, waarbij je je hartslag en ademhaling meer in samenhang probeert te brengen. Zoek ook maar eens op de term Hart Variabiliteit. Als deze niet goed is, heeft dat invloed op je autonome zenuwstelsel en kan er van alles in de war raken. Zo had ik een hoge hartslag, hoge bloeddruk, om de zoveel tijd koorts en deze week zat ik voor het eerst weer onder de 37 graden. 

als je bij op internet zoek op hartcoherentie-oefeningen zie je filmpjes voor beginners (F6 en F5) en voor gevorderden (F4 en F3). Je moet dan steeds langer in- en uitademen.

Ik vermoed dat dit bij mij geholpen heeft.
Sterkte in elk geval.


Mediha 1 jaar geleden

Hallo, 

ik heb precies dezelfde. Ik was  nog niet gevaccineerd en kreeg Corona. Nu wil ik mijn eerste prik halen maar twijfel, ben bang. 
Hebben jullie de vaccinatie al gehad? 

semmie1234 1 jaar geleden

Hoi coro hoe gaat het nu met jou? Ben je nog steeds klachten vrij? Hoe lang heeft het bij jou geduurd? Ik heb het al sinds november en ik doe al sinds februari heel rustig aan maar ik merk nog steeds geen verbetering 

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid