Laatste update:
Aangemaakt op: 29 november 2022 Laatste bericht: 1 maand geleden
Image of Vlinder
Vlinder

Hoi 
 

Lees vaker dat er na vaccinatie/doormaken corona menstruatieproblemen kunnen ontstaan. Zelf heb ik tot nu toe geen problemen hiermee gehad (een van de weinige dingen die nog normaal verliepen 🙈). 
Maar nu ben ik al sinds 7-11 aan het menstrueren en het houdt niet op! Wel dat ik na mijn normale cyclus matig bleef vloeien maar toen had ik ineens weer een doorbraak van een dag waarin ik zeer hevig vloeide, daarna weer matig en nu ineens heb ik weer zo'n doorbraak. Ik snap er niks meer van. Op internet niet echt iets over kunnen vinden. Herkent iemand dit? 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Wendy.R.W. 1 maand geleden

Ik had het wel na de tweede vaccinatie vorig jaar en na de booster afgelopen januari. Van de tweede prik ben ik 4 maanden ongesteld geweest, na de booster 2 maanden.

Ik heb wel alles na laten kijken, omdat ik zeker wilde weten dat er geen andere (kwaadaardige) zaken speelden. Ik heb sowieso een mislukte novasure ingreep, waarbij uiteindelijk spoedverwijdering baarmoeder noodzakelijk kan zijn, dus ook dat wilde ik uitsluiten.

Ik zou sowieso het altijd na laten kijken, just in case. Niet alles is post-covid en het kan ook andere redenen hebben.

Tijdens long-covid en het laatste vaccin nog geen verandering gemerkt. Maar wat niet is kan nog komen, want het laatste vaccin is pas 2 weken geleden.🙈

Vlinder 1 maand geleden

Bedankt voor je reactie Wendy!
 

Wat heftig zulke lange menstruaties! Had je daardoor niet een ijzertekort op den duur? En hoe was bij jou het verloop? Had jij ook zulke doorbraken tussendoor?

Goed dat je het na hebt laten kijken voor de zekerheid. Wat je zegt klopt dat niet alles post covid hoeft te zijn dus ik ga als ik volgende week nog steeds niet "klaar" ben huisarts wel even bellen. Dan ben ik vier weken bezig. Ik was wel geïnteresseerd of dit herkent wordt omdat ik dus wel over verstoorde menstruaties gehoord heb maar niet heel duidelijk hoe zich dat dan uit. Als er verder niks aan de hand blijkt te zijn en meer vrouwen hebben er last van kan ik het dan wel onder mijn post covid klachtenlijstje scharen denk ik. 🙈 


Ik hoop in ieder geval voor jou dat je niet alsnog problemen krijgt nu je weer een prik hebt gehad! 🤞

Wendy.R.W. 1 maand geleden

Hoi Vlinder,

Ijzer was bij mij al een probleem om op orde te houden, voor de lange menstruaties begonnen. Daarna helemaal inderdaad. Ik heb een gastric bypass (maagverkleining met darmomleiding) en neem daardoor al heel moeilijk ijzer op uit voeding en supplementen. Vergelijk het maar met water in een vergiet gooien, de ijzer die ik inneem stroomt er zo weer uit 🤣🙈

Ik ben dus eigenlijk, toen die lange menstruaties begonnen, zeer hoge doseringen ijzer bij gaan slikken op advies van de artsen. Maar ook zonder opnameprobleem voor ijzer dus zeker wel iets om in de gaten te houden als het te lang gaat duren. Ik heb het daardoor redelijk op peil weten te houden, maar ik krijg mijn ijzer wel moeilijk verder omhoog nu. (Was voor de gbp al laag-normaal).

Ik moet even graven in mijn geheugen, maar na de vaccinaties kreeg ik vrij snel menstruatie achtige buikpijnen. Daarna veel doorbraakbloedingen. In eerste instantie dacht de huisarts dat ik door de gbp misschien toch een zwaardere pil nodig had. Pil en gbp kunnen eigenlijk niet samen, maar manlief is 'geholpen' dus ik slik hem echt alleen voor de menstruatie te regelen. Dan is het wel veilig. Maar na een maand of 2 kwamen dus de nieuwsberichten over de verstoorde menstruatie e.d. na de vaccinaties en dat veel vrouwen problemen hadden gemeld. In eerste instantie was die link dus niet gelegd.

Na die periode van doorbraakbloedingen volgde dus 4 en daarna 2 maanden non-stop bloeden. En ook vrij heftig eigenlijk wel.

Ik had na de lange menstruatie periodes ook nog doorbraakbloedingen. Dat heeft nog wel even geduurd. Daarvoor was het echt aaneengesloten menstrueren.

Hou het indereaad in de gaten. Hopelijk ben jij er ook weer snel vanaf en niet ook 4 maanden mee onderweg 🙈

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid