Laatste update:
Aangemaakt op: 13 januari 2021 Laatste bericht: 1 week geleden
Peter Berkers

Hallo,


Ik heb in maart corona gehad.

Begon met geur- en smaakverlies, en prikkelingen op mijn rug.

De week erna kortademigheid en vermoeidheid.

Ik heb geen koorts gehad, maar sliep ongeveer 18 tot 20 uur per dag.

Na 3 1/2 week ging het geleidelijk bergop.

Smaak en geur kwamen langzaam weer terug naar normaal.

Vanaf de tweede week van september kreeg ik in een keer last van vieze geur en smaak.

Zeer verscheidene produkten, zoals bv Blueband, prei, ui, verscheidene soorten vlees, eieren, verscheiden fruitsoorten, maar ook bv shampoo enz. hebben een zeer penetrante vieze chemische geur en smaak.

Ik ben eind september bij de KNO arts geweest, en deze heeft een MRI scan aangevraagd voor het nakijken of de geur en smaakzenuwen zijn aangetast.

Ik mag naar 5 maanden in februari in de scan.

Ben benieuwd of ze daar wat op zien.

MVG Peter


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Sabine. 1 jaar geleden

Hoi Peter,
Ik ben zelf in september positief getest ( met milde klachten zoals ze dat noemen)  Had in het begin ook geen smaak en reuk, wat gelukkig al na 3 weken terug kwam . 
Maar nu , al sinds een paar weekjes , last van mijn neus. Net wat jij zegt “chemische geur/ smaak”.

 Hopelijk komt er meer duidelijkheid na de MRI scan.  
Zou je me dan een bericht kunnen sturen als er iets uitkomt?
Ik ben erg benieuwd!

MVG, Sabine.
 

bernice@ 1 jaar geleden

Hoi Peter,

Ik heb exact hetzelfde beloop als jij tot nu toe. Ook in maart corona gehad en 6 weken geen smaak en geur. Dit kwam vervolgens weer terug totdat ik in september die chemische geur ontwikkelde bij inderdaad ui, prei, bouillon, knoflook, maar ook zweet en nu sinds 2 maand ook extreem bij urine.

Ik ben erg benieuwd wat er uit de MRI scan komt! Hoor de uitslag graag van je.

Groetjes,

Bernice 

Robin van Zon 1 jaar geleden

Beste Bernice,

Ik heb in December corona gehad en heb nu dezelfde klachten als hier wordt omschreven. Ben benieuwd hoe het nu met jullie gaat ? Hebben jullie er nog steeds last van ? Groetjes Robin 

joyce310 1 jaar geleden

Hoi Robin, 

Ik lees weinig reacties van mensen die er geen last meer van hebben.. 

Hoe gaat t met jou? Tips?

sebd 8 maanden geleden

Hallo Bernice,

ik was al een tijd op zoek naar informatie over geurverlies door Covid. Wat jij beschrijft is exact wat mij overkomt. Covid gehad 1 jaar geleden. Vooral prei, ajuin, bieslook, look ruiken afschuwelijk. Zweet en urine kwamen daar bovenop.

Is er nieuws ondertussen? Gaat het beter bij jou?

Sebastien 

Johanna85 1 jaar geleden

Er ging iets mis..

Johanna85 1 jaar geleden

Hier hetzelfde! Een maand na de besmetting kwam mijn geur en smaak weer terug en leek dat als vanouds. Echter inmiddels kan ik bepaalde geuren niet meer verdragen: koffie, ui, urine, de haarmousse van m'n kids.. Het stinkt allemaal.

Ik kan er weinig over vinden op internet. Ik ben eveneens benieuwd of er iets naar voren komt vanuit de MRI. Hoor het graag.

Als iemand iets van een verklaring heeft.. Ik ben benieuwd!

Peter Berkers 1 jaar geleden

Hallo,

ik heb zojuist de uitslag gekregen van de MRI. Daar was niets op te zien. De dokter zei dat hoogstwaarschijnlijk de uiteinden van de zenuwen zijn aangetast door corona. Als we geluk hebben zou dit vanzelf herstellen, maar zeker was hij niet. Kan dus ook zo zijn dat we er nooit meer vanaf komen. Zoj het kunnen proberen met aromatherapie  mvg  peter


Anoniem (niet gecontroleerd) 4 maanden geleden

Bij mij hielpen injecties met hydroxocobalamine tegen mijn b12-tekort om mijn reukvermogen terug te krijgen! Een onverwachte bijwerking van de injecties! 

Helaas verdwenen mijn reuk en smaak langzamerhand weer toen ik de injecties niet meer kreeg. 

maria12345 1 jaar geleden

Hoi, 

Halverwege december ben ook ik positief getest. Na 3 weken kwam mijn reuk en smaak weer geleidelijk aan terug.

Ook ik heb sinds vorige week last van een vieze chemische geur bij bepaalde producten: Vlees, uien, peper, bouillon, urine en koffie. Doordat ik hier nog maar een week last van heb, zullen er ongetwijfeld nog meer dingen met een onaangename geur/smaak zijn waar ik nog niet achter ben gekomen. 
 

Ik hoop dat het niet blijvend is. 
 

Gr

Robin van Zon 1 jaar geleden

Hi Maria ! Bij mij is dit afgelopen maandag begonnen ook in December corona gehad. Zit nu aan de Rhino Horn, maar helaas nog geen resultaat is het inmiddels weg bij jou ? 

Hoor het graag ! Groetjes Robin

CorinaB 1 jaar geleden

Ik heb begin december corona gehad. Klein beetje neusverkoudheid en ineens merkte ik dat ik niets rook. Reuk begint terug te komen, maar helaas ook vieze chemische geur en soms smaak. De gewone nare geuren ruik ik nog niet. Vandaag dacht ik te genieten van een paasbrunch. Bah, een chemisch eitje en chemische quiche. Gelukkig smaken de zoete dingen wel lekker. Ik had laatst neusspray geprobeerd, maar toen werd het alleen maar erger. 

Zoë Bies 1 jaar geleden

Hoi, 

Zomaar even een reactie (waar meerdere op mogen reageren).
Ik ben in oktober positief getest, had nergens last van alleen kon ik niks ruiken. Nu sinds begin januari begon frisdrank heel vies te smaken, nu sinds februari eet ik geen vlees meer omdat het niet smaakt en vies ruikt. Sinds maart eet ik steeds minder, omdat het allemaal niet smaakt (ik leef op brood, laten we het daar op houden). 

Zoet eten, gaat prima (niet alles, maar veel wel) bepaalde groente, veel fruit smaakt naar metaal (zoiets denk ik, kan na 3 maanden de smaak nogsteeds niet omschrijven) van de frituurlucht/airfryer moet ik overgeven, de lucht van vlees dat gebakken wordt ook. Ui en prei in een pan komt m'n strot uit. 

Heeft iemand hier eet ideeën? Ik weet het langzaam niet meer, bij vele gedachten over wat ik 's avonds moet gaan eten krijg ik het idee dat ik moet overgeven. 

Alvast bedankt voor de ideeën!

Kyra Palladaaa 10 maanden geleden

Hallo zöe, 

Heeft u hier nog steeds last van? Of is de normale geur en smaak wel weer terug aan het komen? 
Ik heb al een tijdje last van de vieze chemische geur en smaak en vraag me af of het nog weg gaat… 

Ik ben 20 jaar en heb in april corona gehad en heb nu zo een 2 maanden last van deze klachten. 

Alvast bedankt voor de reactie!

p. 1 jaar geleden

Eind december heb ik corona gehad. Toen milde klachten gehad met verlies van smaak en reuk. In februari heb ik mijn eerste corona prik gekregen en van de week de 2de. 

Mijn smaak en reuk was na 2 a 3 weken weer terug gekomen. 1,5 week geleden heb ik weer een lichte verkoudheid gehad maar gezien ik al corona gehad heb had ik me niet laten testen en gewoon thuis uitgeziekt.  Nu heb ik sinds zondag een nara brandlucht in mijn neus zitten waar ik niet vanaf kom. Anders dingen kan ik wel ruiken maar dan komt het brandlucht weer terug. Ook sinds vandaag af en toe last van een metaal smaak in mijn mond.

Heeft iemand hier ook ervaring mee?

maria12345 1 jaar geleden

Hoi, 

Ik heb 29-01 mijn eerste vaccinatie gehad( pfizer) en 20-02 mijn tweede, vanaf 27-02 heb ik last van een vieze chemische smaak en geur bij bepaald eten en zure geuren. In December Corona gehad met reuk en smaakverlies. Misschien dat er een verband is tussen de vaccinatie en de vieze smaak en geur? 

karin007 1 jaar geleden

Ha  Allemaal, 

Ik herken de vieze geur en smaak na corona.  Ik ben met neus spoeling begonnen met een rhino horn. Ik ben het na 2 dagen 3x daags spoelen met zout water kwijt! Wellicht helpt het jullie ook?! Succes en sterkte in ieder geval! 

Groet Karin

karin007 1 jaar geleden

Ha  Allemaal, 

Ik herken de vieze geur en smaak na corona.  Ik ben met neus spoeling begonnen met een rhino horn ( bol.com). Ik ben het na 2 dagen 3x daags spoelen met zout water kwijt! Wellicht helpt het jullie ook?! Succes en sterkte in ieder geval! 

Groet Karin

Chantalheijnemans 1 jaar geleden

Hoi Karin!

ben je er echt volledig vanaf?! 
Dan moet ik dan zeker gaan proberen! 
Ik heb veel moeite met eten waardoor ik nu alleen maar rauwkost en Griekse yoghurt eet. Warm eten heb ik al weken niet gedaan. Ik wordt zo misselijk van de smaak dat ik als ik iets eet en die smaak proef ik er van over moet geven. Zijn er meerdere mensen die hierdoor eetproblemen hebben? 
 

Groetjes!

mirakel 1 jaar geleden

Hoi Karin,

Ik wil ook graag weten of je er volledig vanaf bent. Ik heb me nooit op corona laten testen, maar als ik alle reactie lees heb ik het volgens mij ook gehad zonder ervan bewust te zijn. Ik heb geen reuk en smaakverlies, maar wel af en toe een vervelende brandlucht in mijn neus. Als ik dit met het spoelen weg kan krijgen, zou ik graag van je willen weten of je er volledig vanaf bent. 

Robin van Zon 1 jaar geleden

Beste Karin,


Ben je er nog steeds van af ? Ik ben nu 1,5 dag bezig en helaas nog geen resultaat..


Groetjes Robin  

Robin van Zon 1 jaar geleden

Hi P, 


Ja ik ! Is afgelopen maandag begonnen ook in December corona gehad. Zit nu aan de Rhino Horn, maar helaas nog geen resultaat is het inmiddels weg bij jou ? 

Hoor het graag,


Groetjes Robin 

Diana Van Dorp 1 jaar geleden

Mijn man en ik zijn na de vaccinatie met pfizer ziek geworden,  dachten eerst bijwerkingen maar na 1 week ziekte en toen plotseling smaak verlies test gedaan en ja beiden positief.  Vooral mijn man heeft vaak een branderige lucht in zijn neus.  Bij mij is smaak en reuk verdwenen

farlaker 1 jaar geleden

Ik heb in april corona gehad. Lichte klachten. Geur en smaak 3 weken kwijt geweest. En nu sinds een aantal weken heb ik ook in eens een kampvuur lucht in mijn neus hangen. Ik kan ooit wel andere dingen ruiken, maar als ik parfum op spray of in iedere ruimte waar ik kom ruik ik kampvuur. Sinds een tijdje proeft Cola nu ook erg vies daar naar

jenniferx 11 maanden geleden

Ik had begin juni Corona na 1 dag meteen smaak en reuk kwijt. Nu heb ik vorige week mijn eerste vaccinatie had en sinds dien een chemische ijzer achtige smaak in me mond en bepaalde dingen ruiken/stinken heel erg en andere dingen ruik ik totaal niet meer.. iemand die mij kan vertellen of dit weer normaal word? Word er misselijk van de smaak is niet te harde… bah 

Anja1969 1 jaar geleden

Hallo allemaal, 

Herken jullie klachten.  Ik ben ben 11 april positief getest.  En nu nog steeds deze klachten geur,smaak. Ik ervaar wel nu sinds vorig jaar nov ongeveer dat het wisselend is de klachten. Dan paar dagen was goed en dan weer week of 2 last ervan. In jan 2021 een maand geen klachten gehad meer. En in feb enkele dagen gehad weer en nu momenteel geen last. Laten we hopen dat het nu eindelijk dit probleem over is.  Heeft lang genoeg geduurd van vorig jaar april geur en smaak. Hoop dat het bij jullie ook geleidelijk gaat verdwijnen deze klachten. 

Beterschap groetjes anja 

maria12345 1 jaar geleden

Ik ben benieuwd of de gene die last hadden van een chemische smaak en geur bij uien,vlees bouillion etc, de klachten alweer weg zijn/ verminderd? 
 

gr

bernice@ 1 jaar geleden

Hi

Bij mij is het de dag na het (moderna) vaccin ineens verdwenen na een halfjaar er dagelijks last van te hebben. Heb eergister de eerste prik gekregen en volgende dag rook ineens alles bijna weer normaal! :D

Alexis77 1 jaar geleden

Ik had in oktober milde griepklachten van corona en inderdaad ook toen geen geur en smaak.
Mijn smaak was binnen 1 maand bijna helemaal hersteld en mijn geur van dichtbij ook, maar verder dan 30 cm van me af rook ik niks. Soms ook wel handig dat ik scheten en zweet  niet rook van mijn puberzoon;-))) Maar toch erg vreemd na bijna 6 maanden.
Maar nu ben ik verkouden, heb me ook niet laten testen, maar blijf voornamelijk binnen. Maar nu lijkt alles naar stoofvlees te smaken of naar uien. Zoals popcorn, wat heel neutraal smaakt, heeft een hele sterke rare smaak voor mij. Cola smaakt totaal anders. Chemisch inderdaad. 
Ook lijk ik ineens heel veel te zweten en dat ruikt ook heel vreemd naar stoofvlees.

Zo vies. Heb bakken deoderant ingekocht, maar het lijkt niet te helpen. Hele penetrante lucht.
Alsof mijn hele systeem in de war is. 
Hopelijk gaat het ooit over, maar zoals ik het lees kan het fluctueren misschien? En wannee rje verkouden bent oplaaien. Of ik heb de Britse (stoofvlees?) variant;-)))

Misschien toch maar even testen


Alexander17 1 jaar geleden

Heb eind oktober 2020 Corona gehad met milde klachten zonder reuk en smaak te hebben verloren! Nu heb ik sinds een paar weken een vieze smaak en scherpe reuk. Koffie geur stinkt en het zweet onder de oksels ruikt naar brandlucht. Gelukkig met deodorant te onderdrukken! Ook gekookt ei ruikt vies. Vreemd dat na bijna 6 maanden deze verschijnselen optreden! Ben op 6 maart jl. nog op Corona getest. Uitslag: negatief!!!  Heeft iemand ook dergelijke klachten?

bernice@ 1 jaar geleden

Hi,

Ja ook precies na 6 maanden kreeg ik deze klachten. Had maart 2020 corona en kreeg in september die vieze geur bij inderdaad ui, knoflook, zweet en urine. Ik heb eergister mij laten vaccineren met moderna en merkte gister ineens dat die vieze lucht verdwenen is :o had er tot op heden dagelijks last van. Vermoedelijk heeft het vaccin iets gedaan waardoor ik die vieze lucht niet meer ruik.

Alexander17 1 jaar geleden

Fijn dat je na vaccinatie de vieze geur niet meer ruikt! Ik ben voor vaccinatie nog niet aan de beurt. 
Hoop na vaccinatie deze bij mij ook verdwijnt!! Groetjes Paul

gerdaa 1 jaar geleden

Ik heb ook eind oktober Corona gehad en nu komen ook die vieze geuren ineens. Heb me ook laten testen, maar gelukkig niet weer Corona. Blijf het toch heel raar vinden dat dat nu ineens komt...

Alexander17 1 jaar geleden

Ja vind ik het ook heel vreemd. Ben soms ook wat misselijk!  Verder geen koorts en ook geen hoesten! Welt wat lichte hoofdpijn ! Maar afwachten tot het overgaat.

Robin van Zon 1 jaar geleden

Ik snap je helemaal. Ik heb er ook last van Rhino Horn geprobeerd maar na 1,5 dag spoelen nog geen resultaar. Is het inmiddels bij jou weg ? 

Saskia 2 1 jaar geleden

Herken ook jullie klachten.  Ik ben 24 april '20 positief getest.  Reuk en smaak nog steeds 70% weg. Heel af en toe proef ik iets meer, meestal na een terugval. Koffie ruikt als poepluiers en niet de juiste geur. De laatste 2 weken ruik ik heel af en toe de echte poepgeur. Ik heb 2 weken kerosinelucht gehad, een paar maanden later benzinelucht en weer een paar weken later sigaretten-as (ik rook niet).  Ik ruik nu veel meer maar niet zoals vanouds. Helaas ruik ik geen verbrande tosti... (dat was gevaarlijk). Ik zie het zo: bij het opgroeien ontwikkel je eerst de grove dingen en daarna de fijne (motoriek, plannen, inzicht). Ik merk dit ook op bij het herstel. Ik kon nog geen kopje vasthouden met 1 hand.. nu draag ik 2 zware tassen met de boodschappen. Ik voel meer in mn vingertoppen/tenen, ik ruik meer, ik proef langzaam meer. Soms word ik misselijk van een vieze geur die ik ruik. Ik ga nog steeds (te) langzaam vooruit. Ik merk dat mijn vingers slanker worden en daardoor meer voel. Dus waarom niet licht vocht vasthouden in het centrum waar je ruik/smaak zit? 

Racha 1 jaar geleden

Hoi Allemaal, 

Ik heb de week voor de kerstvakantie corona gehad. Waarbij ik enkel mijn reuk en smaak was verloren en hele lichte benauwdheids klachten had. Mijn smaak kwam sneller terug dan mijn reuk. Maar het is lang niet zoals het voorheen was. Nu heb ik sinds een week of 2 een continue muffe en chemische lucht/geur/smaak in mijn mond en neus. Ik heb het helaas niet alleen bij sommige geuren maar echt continu, al bij het ademhalen. Nu had ik op een ander forum gelezen dat je neus spoelen met zoutwater helpt. Dit helpt bij mij helaas tijdelijk (half uurtje). Zijn er hier nog meer mensen die er continu last van hebben? Ik wordt ook zo broerd van die lucht, ik wordt er zelfs snachts wakker van..

Mocht iemand de oplossing hebben, please let me know! 
Ik ben 28 dus vaccineren zal helaas nog wel even duren.

kimati 1 jaar geleden

Helaas heel herkenbaar.

Ik heb begin Januari Corona gehad. Flink ziek geweest en geur en smaakverlies. Na een maand kwam langzaam m’n smaak en geur weer terug. Nu sinds een week of 3 heb ook ik een nare chemische lucht in m’n neus, achter in m’n keel.

Ook ik ruik het constant, en door bepaalde dingen wordt het versterkt en wordt het chemische gevoel soms zo erg dat ik er hoofdpijn van krijg.
Bij mij is het juist erger geworden na m’n 1e vaccinatie. 

lou123 11 maanden geleden

Hai racha! Ik heb precies hetzelfde als jou sinds 2 weken en ik voel mij verschrikkelijk. Heb al jaren last van paniekaanvallen. Maar dat is nu extreem ook door die smaak en geur. Zie dat jou reactie erg lang geleden is, maar zou graag in contact met je komen. Gr marilou

bram L 1 jaar geleden

Hallo ik heb het ook al nu een maand of twee en was positief getest in decemeber en ja eerst geur en smaak verlies en nu heletijd een vieze smaak en geur eten gaat moeilijk want het is te smerig hoelang duurde het bij jullie aub reageer raak in een depressie langzaam 😕🥺

Robin van Zon 1 jaar geleden

Hi Bram,


ik heb dit sinds afgelopen maandag! 

Ook in December corona gehad. Zit nu aan een neusdouche, maar helaas nog geen resultaat is het inmiddels weg bij jou ? 


Groetjes Robin 

Dnies 1 jaar geleden

Afgelopen september Corona gehad, reuk en smaak gingen als eerste weg en daarna paar dagen hele hoge koorts. Daarna ging het steeds beter en met 3 weken kwam m’n reuk en smaak terug maar nu sinds 2 maanden ruikt m’n urine vreemd en soms is mijn zweetlucht niet te harden, heel sterke vreemde geur. Ik lees nu hier dat dit dus vaker voorkomt terwijl ik bij de dokter al van alles heb laten testen 😫 

ik heb sinds Corona ook erge dorst, dat heb ik nog niet gelezen, ik kan rustig 4 liter water drinken op een dag. Ik ben redelijk actief en sport ook 2 keer in de week maar soms als ik de trap oploop ben ik ineens doodop en gaat m’n hart tekeer. 

ik vraag mij alleen af, ruiken wij dat dan alleen of ruikt een ander dit dan ook? Ligt de afwijking in onze eigen reuk? 
 


Robin van Zon 1 jaar geleden

Beste Peter, 


Ik herken hierin alles wat je zegt. Zelf corona gehad in December en opeens afgelopen maandag is dit bij mij begonnen. Heeft u er nog steeds last van ? Ik probeer nu te spoelen met een neusdouche maar na 1,5 dag nog geen succes.


Ik hoor het graag Groetjes Robin

Peter Berkers 1 jaar geleden

Hallo Robin,

ik heb deze klachten al sinds september.

ik ben reeds in de scan geweest hiervoor.

dokter kan hierop niets zien en zegt dat ze er niets azn kunnen doen. Ik ben ook al 2 weken aan het spoelen met zoutwater, maar dit heeft tot nu toe ook niet geholpen. Dit alles is zeer frustrerend, en zorgt ervoor dat je levenskwaliteit een stuk minder is. Zoals ik het bij iemand gezegd heeft is het heel deprimerend.

Niels19 1 jaar geleden

Hoi Peter, ik ben benieuwd naar je uitslag.

ik heb in begin maart 2020 Corona gehad waarbij ook mijn geur en smaak is weggegaan. Ik heb ongeveer 9 maanden niks kunnen ruiken en proeven, maar sinds november/december 2020 tot heden ruikt en smaakt voor mij alles heel vies en penetrant. Ik ben al heel vaak naar de dokter geweest, maar werd van het kastje naar de muur gestuurd. Nu mocht ik vorige week eindelijk langs komen bij de kno arts voor een onderzoek. De uitslag van het onderzoek was positief (zover je het positief kunt noemen) en er was niks afwijkends te zien. Ik moet nu verder gaan met de 2e set van de reuktraining, en eigenlijk is dit ook nog de enige en laatste mogelijke oplossing om mijn probleem te verhelpen. Er is mij ook gezegd dat als mijn geur en smaak binnen 1,5 jaar niet volledig terug is, dat de kans dan nihil is dat het daarna nog ooit volledig terug komt. Ik hoop heel erg dat het nog volledig hersteld aangezien ik pas 19 jaar oud ben. Maar voor nu is het afwachten en hopen op verbetering in de komende maanden.

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid