Hallo,

ik ben  al een tijd opzoek naar Covid en een B12 tekort…
Ik heb de eerste keer waarschijnlijk al long-covid gehad (geen ziekenhuis opname) en daar na nog 4x Covid gehad waarvan ik het weet. Ik heb bijna altijd gesport maar op een gegeven moment ging dat niet meer. Mijn spieren waren na 2 min. al helemaal moe en uitgeput. Ik kreeg de diagnose burn-out! 

Nu ben ik erachter dat ik al 2 jaar een dalende lijn in mijn vitamine B12. Na een van de Covid besmettingen kreeg ik een piek en daarna een daling. Mijn vermoeidheid gaat maar niet over en ik blijf een soort spierpijn houden. Ik kan helaas ook niet werken. De hersenen blokkeren bij een bepaalde drukte en kunnen niet veel prikkels aan. 

Wie herkent dit en weet iemand of hier onderzoek naar wordt gedaan? 

Grt.
R

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Cruella 1 maand geleden

Ik had ver voor covid al een b12 tekort (door een gastric bypass en waarschijnlijk eerder al en doorgegeven door mijn moeder) en de klachten lijken op elkaar. Alleen ik injecteer al sinds 2020 iedere 48 uur b12. Ik had dus al een fors opnameprobleem met ernstige neurologische klachten voor corona.

Qua Covid en b12 hier dus geen link, maar op de LC groep op Facebook wel heel veel mensen gelezen bij wie b12 sinds covid onderuit is gegaan. Bij mij bij beide covid besmettingen ging mijn vitamine D onderuit en mijn fosfaat. Ik heb al jaren iedere 3 maanden vrij uitgebreid bloedonderzoek, dus ook duidelijk een link te leggen.

Ik heb al veel over b12 geschreven hier. Met het zoeken op de pagina's kom je wel wat topics tegen denk ik.

De  vermoeidheid en de pijnlijke spieren zijn ook qel een LC ding, ook bij mensen zonder covid tekorten. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat mensen met LC mogelijk blijvende beschadigibgen in de spieren hebben, wat de PEM klachten weer zou kunnen verklaren en dat sport ed de spieren juist verder kan beschadigen ipv doen herstellen. Iets met de mitochondrien, maar dat is me te wetenschappelijk verder. Maar hoe en wat weet men niet.

Cruella 1 maand geleden

Onderzoek naar b12 en covid wordt niet gedaan denk ik. De meeste artsen vinden b12 tegenwoordig sowieso onzin en een hype, omdat alle klachten maar op b12 gegooid worden (mensen met een levenslang opnameprobleem lopen hierdoor met hun behandeling ook steeds vaker tegen onkunde en tegenwerken van injecties aan). Ik zou er in combi met LC niet teveel medewerkig in verwachten

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid