dokter

Vakbond FNV is een meldpunt gestart voor werknemers uit zorg & welzijn die vanwege Covid-19 langdurig klachten ondervinden en daardoor financiële schade oplopen. Steeds meer zorgprofessionals melden zich bij de bond, omdat ze langer dan een jaar in de ziektewet zitten en daardoor in salaris terugvallen. Volgens de bond moet de overheid snel werk maken van een zogeheten Long Covid-fonds.

Long Covid-fonds

Een Long Covid-fonds zou een financiële tegemoetkoming moeten bieden aan mensen die op de werkvloer besmet zijn geraakt en nog steeds Long Covid-klachten ondervinden. Het meldpunt voor medewerkers in Zorg & Welzijn met Long Covid klachten helpt om de omvang van het probleem beter in kaart te krijgen en de nieuwe minister van VWS van actuele informatie te kunnen voorzien.

Meer weten over dit meldpunt en aanmelden? Ga hiervoor naar de website van het FNV.

N.B. Daarnaast willen we je wijzen op het steunfonds van de stichting Zorg na Werk In Coronazorg (ZWIC). Ben je zorgmedewerker, besmet geraakt met corona en ben je opgenomen (geweest) op de Intensive Care? Dan kun je aanspraak maken een eenmalige bijdrage. Ook nabestaanden van zorgmedewerkers die zijn overleden door corona kunnen aanspraak doen op dit steunfonds. Meer informatie over dit steunfonds vind je hier. Als je een aanvraag doet bij het steunfonds van de stichting ZWIC, kun je ook altijd nog je werkgever aansprakelijk stellen via Bureau Beroepsziekten FNV. 

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid