petitie P-C

Vanmiddag hebben we samen met #niethersteld, LCN, PAIS en KLC de petitie vóór Post-Covid klinieken in de Tweede Kamer overhandigd. Daarbij gaf Diewke de Haen een krachtig pleidooi en Pascal Grootveld (ervarinsgdeskundige) een sterk verhaal mee aan de aanwezige politici. Fleur Agema, voorzitter van de vaste Kamercommissie van VWS, nam de petitie aan in aanwezigheid van andere Kamerleden en pers. Onze petitie is meer dan 107.000 keer ondertekend en dat sterkt ons verhaal enorm. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet! Aanstaande donderdag gaat het er namelijk om: Gaan Kamerleden vóór Post Covid poliklinieken stemmen?

Tweede Kamerlid Julian Bushoff diende twee weken geleden een amendement in op de begroting van het ministerie van VWS.  Dit deed hij om 27 miljoen te reserveren voor gespecialiseerde Long Covid poli’s. Eerder kreeg een motie over deze klinieken al brede steun in de Tweede Kamer. 27 miljoen zien wij als een kans om te kunnen starten met gespecialiseerde zorg. Zodat er expertise kan worden ontwikkeld op een aantal plekken in Nederland. Daar kunnen straks mensen met ernstige of zeer complexe klachten worden gezien en waar mogelijk behandeld.

Aanstaande donderdag wordt het spannend. Gaan de Kamerleden vóór de Post-Covid Poliklinieken stemmen? Diewke: ‘Eerder spraken meerdere partijen zich positief uit over het opzetten van gespecialiseerde poli’s maar nu komt het er echt op aan. Gaan zij de daad bij het woord voegen? Wij doen er in elk geval alles aan.' 

We verwachten donderdagmiddag de uitslag van de stemming binnen te krijgen.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid