Bij patiëntparticipatie draait het om het centraal stellen van de behoefte van mensen (volwassenen én kinderen) met Post-Covid. ‘Niets over mij, zonder mij’ is een belangrijk uitgangspunt van het werk van PostCovid NL. Onze ambitie is dat mensen met langdurige klachten na corona meedenken over de juiste oplossingen. Zij laten hun geluid horen en dragen vanuit hun ervaring bij aan een antwoord dat goed aansluit bij hun behoeften.  

PostCovid NL is op zoek naar een Adviseur Patiëntparticipatie (24-30 uur)   

Als Adviseur Patiëntparticipatie ben je verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van deze doelgroep. Je weet wat er speelt in de wereld van volwassen en kinderen met Post-Covid. Je hebt kennis - of maakt je deze kennis snel eigen – over het post-covidsyndroom.  De boodschap “Niets over mij, zonder mij” drijft je en je draagt deze graag uit. Je werkt met meerdere collega’s samen aan dit onderwerp.  

Binnen het nieuwgevormde consortium Post-Covid Netwerk wordt de infrastructuur opgezet voor PostCovid-onderzoek in Nederland. Binnen dit consortium werken 7 werkpakketten en 4 platformen aan delen van deze infrastructuur over de komende 3 jaar (2024-2026). In het kader van platform 2, patiëntparticipatie, is een structuur bedacht om ervaringsdeskundigheid goed te borgen. Je taak als Adviseur Patiëntparticipatie is deze structuur te realiseren en de betrokken ervaringsdeskundigen goed te ondersteunen.  

Meer informatie over het Kennis- en expertisenetwerk vind je in ons nieuwsbericht: Hoe staat het met de 32 miljoen voor onderzoek Post-Covid en het expertisenetwerk? | PostCovid NL 

Jouw verantwoordelijkheden 

  • Je profileert je als expert Patiëntparticipatie binnen onderzoek 

  • Je werft en begeleidt ervaringsdeskundigen die deelnemen aan de verschillende werkpakketten en platformen binnen het nieuwgevormde consortium “PostCovid-network”.  

  • Je neemt deel aan de stuurgroep van het consortium en bewaakt hier de plek van de ervaringsdeskundige aan tafel als gelijkwaardig partner in het hele consortium.  

  • Je bemiddelt, ondersteunt en creëert randvoorwaarden waar nodig zodat ervaringsdeskundigen hun rol goed kunnen vervullen.  

  • Je adviseert in- en externen over patiëntparticipatie; 

  • Je signaleert trends en ontwikkelingen in je expertisegebied en acteert hier proactief op. 

Functie eisen 

• Je hebt je Master of Bachelor afgerond, bijvoorbeeld gericht op de gezondheidszorg; 

• Je hebt (minimaal) 2-5 jaar werkervaring; 

• Je werkt vanuit patiëntperspectief, je neemt eigenaarschap voor het thema patiëntparticipatie en het thema post-COVID onderzoek; 

• Je onderkent verschillende belangen en weet deze te verbinden; 

• Je beschikt over een helicopterview, denkt strategisch en vernieuwend; 

• Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht, pragmatisch en communicatief sterk; 

• Je ben zelfstandig - collegiaal – flexibel – optimistisch - verbindend - daadkrachtig; 

• Je past bij een (goede doelen) organisatie die in verandering is. 

Wat bieden we?  

PostCovid NL is gevestigd in het Huis van de Gezondheid op het stationsplein in Amersfoort; goed bereikbaar met trein en fiets. Je komt te werken in een klein en enthousiast team dat met passie werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met Post-Covid.   We bieden een dienstverband – in eerste instantie voor 1 jaar-  met een salaris van 3.381 tot 4.845 euro per maand op basis van 36 uur per week en de uitstekende arbeidsvoorwaarden van de CAO Longfonds.  

Over PostCovid NL 

PostCovid NL is de patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona. We werken aan meer (h)erkenning voor mensen met Post-Covid, we maken ons sterk voor méér investeringen in wetenschappelijk onderzoek en toegang tot gespecialiseerde zorg. PostCovid NL biedt daarnaast betrouwbare informatie over Post-Covid via website, nieuwsbrieven en social media. Ook bieden we begeleide zelfsupportgroepen aan.  

Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen en met andere partners in het veld, zoals de patiëntgroepen Long Covid Nederland en Kinderen met Long Covid.  

Meer weten? 

Neem contact op met Diewke de Haen (diewkedehaen@longfonds.nl ) of Margriet Weide (margrietweide@longfonds.nl). Vind je het prettiger om te bellen, stuur dan een belverzoek via de mail.  

Reageren op deze vacature? Stuur je cv en motivatie naar diewkedehaen@longfonds.nl.  

 

Blijvende klachten? Deel jouw ervaring!

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid