Goedendag,

Ik ben eind april gevaccineerd met Janssen. Ik ben 30 jaar en sportief. Ik doe normaal gesproken 3x per week fanatiek bootcamp. Geen onderliggende ziektes. 

Al binnen 3uur na de vaccinatie had ik last van hoofdpijn, benauwdheid, hartkloppingen, kortademigheid, algemene malaise, zware benen (kon nauwelijks lopen) en verhoging. Ik ben direct terug gegaan (ik werk in het ziekenhuis) en mijn klachten werden afgedaan als niet ernstig genoeg. s Avonds hele hoge koorts, koude rillingen, shaken in bed, spierpijn, buikpijn en rugpijn. Allemaal nog bij de voorgaand benoemde klachten. Dat heeft 3 dagen aangehouden. Daarna zakte de koorts. Op aanraden van de huisarts covid test gedaan. Deze was negatief. Ik ben meerdere keren bij de huisarts geweest. Bloedonderzoek gedaan, geen longontsteking en geen longembolie. Saturatie was erg wisselend, de ene keer 84 en andere 92%. Ventolin gekregen; dat hielp een aantal dagen. Hartfilmpje gemaakt; geen bijzonderheden. 

Vandaag longfoto en longfunctie test gedaan en morgen hiervan de uitslag. 

Momenteel heb ik nog steeds sinds de vaccinatie last van gigantisch pijn in heel mijn lichaam maar voornamelijk in mijn rug, nek, schouders en armen. Benauwdheid, kortademigheid, algemene malaise, niet of nauwelijks conditie, kan langzaam lopen en ben na enkele meters lopen hélemaal gesloopt. 


Herkent iemand zich hierin?? Ik hoop dat ik niet de enige hierin ben. Ik kan het mij nauwelijks voorstellen namelijk.. ik hoor het graag. 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Bedankt Petra, PEG en glycol is best veel om te bekijken. Ik dacht dat het niet in Janssen zit maar misschien wel iets vergelijkbaars??? Ik zou die ingredientenlijst van Janssen gaan bekijken, de reacties die je hebt komen toch ergens vandaan en is ergens begonnen. Kijken of je iets kan koppelen.

Peg2000 is wat de makkelijke naam, de moeilijke naam heb er ook neer gezet. Heb wel veel links eventueel maar bij mij is het een rommel geworden, volgordes is weg en post liever ook niet alles als ik dingen niet zeker weet en geen dokter of specialist ben, want begin altijd meer te zoeken als slechter gaat of als compleet zat ben.

Heb wel van ontstoken lever gelezen vermoedelijk door vaccin?

Tintelingen kan veel dingen voorkomen volgens mij, het kan bij herseninfarct, allergie, bloedsomloop die afknelt, misschien tumor, B12 zorgt voor tintelingen alleen dan vinden ze B6 in je bloed denk ik en niet die B12 en ja kreeg te horen misschien vitaminepillen,, heb naar gekeken, maar kon het eigenlijk alleen koppelen aan vaccin? Drugs, gif, steroiden, vitamineprik kan je ook nog tintelingen van krijgen, chemotherapie kan je ook neuropathie van krijgen, maar bij mij is het na die prik gaan tintelen, soort van slapende voet en vrij snel branden en gewoon niet prettig en pijnlijk, had wel idee dat mijn tenen op gegeven moment ook wel afgeknelt voelden en dat zo af en toe dacht van staat het krom en hoort dit en dat wel, heel erg naar voeten gaan kijken en kijk ook veel naar mijn handen omdat uiteindelijk wat zelfde in is geschoten. Het probleem is dat je tintelingen hebt die kort duren, maar bij stopten de tintelingen niet en gaan heel lang door en op gegeven moment werd het minder en nu pillen en voel ik bepaalde dingen weer minder, het ging wat vooruit dacht ik, maar dan toch weer iets opgelaaid lijkt het in bloed. Tintelingen hebben bij mij veel te lang aangehouden en dat is dus vrij heftig allemaal geweest met de nog bijkomende klachten. Het vaccin lijk ik niet echt normaal op te hebben gereageerd. Ben bang dat ik toch weer wat moet kijken of ik het kan aansluiten of dat het het antwoord is.

B6 teveel vitaminepillen, zenuwen kan misschien afgeven? Histamine werkt geloof ik ook samen met B6 en ook weer met B12.

Oor dat kan misschien zijn adertje in oor of afsluiten vetbolletjes in haarvaatje of iets zenuwtjes ontstoken?

Misschien je benen haarvaatjes dat ook die vetbolletjes iets geblokkeerd hebben maar PEG2000 zit geloof ik in Pfizer en Moderna, Janssen geloof ik niet, maar zou ook wel iets raars in kunnen zitten. Glycol PEG kan ook in verschillende medicijnen zitten en oorsuizen geloof ik veroorzaken, het zou klein  haarzenuwtje adertje kun. Allergische reactie kan ook de bloedvaatjes juist meer doorbloeden. Ben eigenlijk nu iets teveel bezig en word wat rommeltje. Denk in iedergeval goed is om uit te zoeken wat in Janssen zit als je dat hebt gehad.

Dit is ook nog even een stukje fragment snelle copy paste en merk dat teveel bezig.

Vitamine B6 en vitamine C werken nauw samen met het enzym DAO om histamine af te breken. Als de twee vitamines niet in voldoende mate in het lichaam aanwezig zijn zal het de hoeveelheid histamine daardoor toenemen.

Dit koppel ik onder andere aan eventuele allergie, vooral histamine en dat B6 weer zie staan. B6 kan natuurlijk veel dingen doen. De focus heeft misschien teveel op B6 gelegen, misschien teveel en dat ik niet simpel dacht van allergie. Voor mij blijft en speculatie en wat zoeken, het wisselt bij mij erg van de hak op de tak en wat maar bij mij opkomt.  Allergie en herseninfarct heb ik wat opgezeten, het kan niet word gezegt en ik ben wel wat bang dat ik een te overdreven reactie heb en ik heb veel klachten problemen, voeten, handen en slaap, een allergie komt alleen niet veel voor. Eten en inspanning heeft ook invloed op histamine., misschien hebben mensen er toch last van. Ik zie het vaccin toch wel wat als bloedvervuiling, bloedsomloop verstoring, gif en drugs, reacties, ik lijk er erg slecht tegen te kunnen? Ik vind het ook wel heel toevallig dat ik klachten heb gekregen terwijl kansen toch klein schijnen te zijn dat er iets mis gaat?

Petra2021 1 jaar geleden

P. van Ellende

Bedankt voor dit stukje in jouw tekst   ,,Vitamine B6 en vitamine C werken nauw samen met het enzym DAO om histamine af te breken,,  Dat B6 daar ook invloed op had wist ik nog niet, maar heb het ondertussen opgezocht.

Mijn man en ik nemen allebei ook naast de zink en vitamine c en d ook magnesium malaat waar iets B6 (P5P) in zit. wellicht helpt dit dan ook mee dat het zo goed gaat met de allergieën tegen hooikoorts, schimmel en huisstofmeit. 

Dat lareb zegt dat bloedsuiker omhoog kan gaan met het vaccin had ik nog niet gelezen.  Ik weet wel dat door tekort aan magnesium ook je bloedsuiker kan stijgen. 

Ik ga het opzoeken Dank je!

groetjes Petra


P.van Ellende 1 jaar geleden

Graag gedaan, hopelijk heb je er wat aan Petra, zou het wel paar keer checken op andere sites, omdat het toch van internet komt, maar ik had zoiets van weer die B6, terwijl veel met allergie bezig was. Jij ook bedankt, heb nog een stukje even snel weer gezocht, wat kort geleden nog op mijn zoek tochten tegen kwam, soms zoek ik van het 1 op andere en blijf ik zoeken. Als ik stop dan ben ik even later weer de draad kwijt en dan kan ik dingen weer lastig terug vinden.

"Rode bieten zijn een rijke bron van de antioxidant betalaïne en werken daardoor als een antihistaminicum", vertelt Feller. Een antihistaminicum is een middel dat allergische reacties onderdrukt. Ze blokkeren de werking van het lichaamseigen histamine.2

Ik had soms idee dat ik van een rode bietje iets beter ging voelen als ik had gehad, nam er soms een paar mee voorgekookt in dat plastic en snij ze in stukken en maak ze warm en dan nam ik er weleens 1. Is voor mij ook weer 1 van de redenen dat ik weer steeds meer ga denken van heb ik een allergie en of ik toch maar weer moet proberen de muur weer door te komen? Iedereen is natuurlijk anders, maar is blijkbaar een natuurlijk, moet niet heel veel gaan eten ofzo, zit geloof ik natrium in maar is met alles zo met mate denk ik? Heb er weleens gewoon 1 genomen. Gember ook wel wat genomen in thee, Verder met eten gekeken als aardig goed voelde of juist wat in zat, soms stond ontstekingsremmend of goed voor bloed en heb weleens idee gehad van dat sommige dingen wel wat werken. Gember heeft wel veel werkingen, maar met dokter kan je altijd bespreken, ik vraag dokter ook van ja kan ik gember nemen, de meeste natuurlijke dingen is denk ik ook niet teveel nemen? Ik geloof wel dat het iets kan doen, maar sommige dingen is denk ik wat opletten als bloed verdund als je medicijnen neemt of wat dan ook?

Maar zijn verder best wat dingen wat ik weleens eet en dan denk ik voel ik nou iets beter of slechter, van wat doet het nu precies wat ik heb gehad en dan even opzoeken. Meerder malen gedaan. Histamine lijkt gewoon vrij te komen door eten en inspanning. Ik heb al wel sinds de vaccinatie idee dat bepaald eten mij soms iets beter of slechter kon laten voelen en in en later of avond en dag en na eten staan in keuken, ook misschien door zenuwen in voeten dat er misschien B6 kan vrij komen, beginnen klachten vaak wel meer op te vallen in mijn oor.


Petra2021 1 jaar geleden

Dank je Sami voor het delen!

Ze noemen bij Lareb altijd hele kleine aantallen op van mensen die langdurig ziek zijn geworden.   Ik heb mijn klachten daar ook uitgebreid gemeld. Er stond toen ook nog ergens dat als de klachten ernstig genoeg waren dan namen ze contact met je op. Blijkbaar vonden ze het niet erg genoeg. ik ben een jaar flink ziek geweest voordat het weer langzaam de goede kant op ging. Ik ben dus ook niet mee gerekend. 

Mijn tandarts vraagt altijd hoe het gaat met de gezondheid. Toen ik vertelde van de klachten na het vaccin, keken hij en de assistente elkaar aan en zeiden,, alweer één'' toen gingen ze tegen elkaar de namen opnoemen van wie ze dat meer gehoord hadden. 

Sami 1 jaar geleden

Dag Petra,

Voor degenen die klachten hebben na vaccinatie is het volgens mij ontzettend moeilijk om erkenning te krijgen dat je met langdurige klachten worstelt. Als ik dan zie hoe lastig het onbegrip nog steeds is voor degenen die het na een besmetting hebben opgelopen ... Maar na vaccinatie is het onbegrip nog veel groter. Het lijkt me ontzettend naar om in jullie situatie te zitten.

Ik denk overigens niet dat het vaccin/vaccineren an sich het probleem veroorzaakt, maar dat het de combinatie is van het spike-eiwit + de specifieke manier waarop deze vaccinaties de immuunreactie opwekken + persoonlijke kenmerken in het lichaam. Het immuunsysteem van degenen die klachten krijgen reageert verkeerd / te extreem en dat veroorzaakt de schade / houdt die in stand. De gemeenschappelijke deler van covidbesmetting en deze vaccinaties is uiteindelijk dat spike-eiwit.

Ik denk dat degenen die klachten hebben na deze vaccinatie, dat anders ook zouden hebben opgelopen na besmetting met covid. Maar goed, dit is verder nergens anders op gebaseerd dan mijn persoonlijke logica. :-)

Sterkte! Sami

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo Sami hoe is met jou oren en andere klachten?, Mijn beeld wat heb is? Vaccinatie gaat in de spier als ik goed begrijp en dan word het in het lichaam gepompt. Daarna schrikt denk ik de lever immuunsysteem. Komen stoffen vrij, zowieso, in vaccinatie zit water, suiker zout, vetbolletjes, alles wat je niet in bloedbaan zou willen hebben of wat niet echt logisch lijkt, de stofwisseling raakt vervuild en uit balans, worden dan weer verschillende lichaamsdelen aangetast, door B6, B12, histamine, vetbolletjes, Tinnitus is zenuwtje in oor denk ik aangetast, een vetbolletje in haarvaatje of dat het bloedvaatje meer doorbloed, zijn veel mogelijkheden en ieder lichaam is anders en dus is er ook niet een vaccin wat voor iedereen goed is en werkt, lichaam mensen anders, de vraag is alleen hoeveel mensen klachten krijgen of groot of klein aantal is, denk dat het groot kan zijn, hoor ook weleens wat van klachten en van andere mensen die wat horen. Vooral neurologische klachten zijn aangetoond in verleden dat mensen dat kunnen krijgen, Mexicaanse griep vaccin kan Narcolepsie veroorzaken heb ik gelezen, dat is een behoorlijke slaapstoonis, denk dat het ook door adrenaline kan komen van anatoom zenuwstelsel of door histamine alles kan??? Of er nog iets van Corona in het vaccin zit zou ik ook niet durven zeggen, wat er allemaal zo precies in zou zitten, maar hoop vreemde stoffen en dan is de vraag wat gaat je lichaam daarmee doen en hoe gaat het reageren en dan nog dat ieder lichaam anders is en ieder lichaam kan toch weer anders reageren. Of het vaccin behalve mijn klachten nog iets heeft durf ik ook niet direct te zeggen. Probleem is dat na het vaccin problemen begonnen. Als het er eenmaal inzit dan kan het er niet meer uit, zei iemand die ik ken. Zelf hoop ik dat het nog uit mijn tenen en haren groeit, of dat ik er nog wat uitzweet ofzo, maar dat zou vast ook niet met alles gaan, denk dat het knap lastig word om alles weer eruit te krijgen??? Helaas blijft het bij mij irriteren. Heel kort door de bocht vaccinatie zenuwen.

Corona, krijg je via andere weg binnen, vooral mond, neus longen, eventueel ogen of als je een bloed wond zou hebben denk ik en niet meteen direct je bloedvaten, longen daar heb je flinke problemen als je echt hele erge Corona krijgt, dan krijg je minder long inhoud als je overleeft en ja dan heb je in erg geval ook kans op een luchtfles achterop je rolstoel als je dus ook weer moe word en zuurstof tekort hebt, dan raak je buiten adem. Longen is echt foute boel. Daar was ik dus wel bang voor, gelukkig heb ik voornamelijk griepverschijnselen gehad een paar dagen toen Corona bij mij was gedetecteerd. Zover als ik begreep krijgen mensen met erge Corona ook een longonsteking die niet met antibiotica te behandelen is? Corona ben ik vooral bang voor longen en vaccinatie ben ik bang dat mijn zenuwen niet meer herstellen, maar hoop daar nog wel op dat het allemaal op te lossen met die rare klachten van mij.

Van Corona en vaccinatie kan je wat ik begrijp allebei trombose krijgen, bij Corona denk ik vooral aan longen zou beginnen, reuk en zou nog iets neurologisch kunnen zijn bij Corona en vaccinatie heel je bloedvaten systeem en irritatie aan klein zenuwtjes en. In beide gevallen denk ik dat je immuunsysteem raar kan gaan doen? Alles kan ook nog een beetje door elkaar gaan lopen met Corona en vaccinaties en medicijnen en klachten. Heel kort door de bocht denk ik bij Corona luchtwegen bij flinke Corona. Vaccinatie of Corona, ik vind dat niks kleiner moet worden gemaakt en mensen gewoon gelooft moeten worden. Allergie word bij mij nog niet gelooft dat ik heb gehad of heb helaas, maar niks is zeker denk ik dan en het kan allemaal. Dat mensen niet worden gelooft is wel erg.

Bij mij is er iets in voet geknald en of het vaccin, suiker, B6, B12 of wat dan ook is?

Het is in iedergeval een heftige reactie. Ik heb idee dat mijn lichaam niet wist wat die ermee moest met dat vaccin en die stoffen, het als onveilig ziet en toen maar naar mijn voet heeft geknald, je ziet ook bij onderkoeling toch dat eerst je handen of voeten afsterven en de allergische reactie vind ik nu weer steeds aannemelijker, voor mijn lichaam lijkt het een onbekende stof te zijn geweest wat betreft de rest van de stoffen in vaccin? Maar uiteindelijk weet natuurlijk niet iedereen helemaal, er zijn wat duidelijke dingen en dan nog al die rare vreemde klachten. Las ook iemand die niet meer lang kon zitten na Corona had pijn billen en ik denk van ik kan niet meer lang staan en zit met voeten. Dat blijf ik vreemd vinden, maar geloof dat iedereen gewoon vreemde onduidelijke klachten heeft en bij mij lijkt te zitten in bloedbaan, zenuwen, huid, dat is lijkt het wat op zijn minst iets van geirriteert en stofwisseling lijkt ook heel raar te doen. Misschien heb ik heftige reactie met een allergie erbij, maar ja denk dat veel dingen heb. Zat kort geleden te denken van heb wel over de 10 klachten. Op 1 of andere manier lijkt het maar rond te circuleren, zo voelt het bij mij en ja misschien omdat allergisch voor glycol of PEG kan zijn?

Ik blijf veel dingen onduidelijk en speculatie vinden en maar raar. Het feit is iedereen zit met vervelende rare klachten en dan maar hopen dat het lichaam iets oplost. Maar zit al op 1 jaar en 10 maanden. Het is allemaal maar irritant wat betreft klachten.

Petra2021 1 jaar geleden

Het is wel raar dat er met man en macht aan een vaccin werd gewerkt, toen dat klaar was hielt het op.  Daarna hadden ze toch ook even met z'n allen door kunnen gaan om te zoeken naar een oplossing voor de problemen van mensen met long covid. Dat levert blijkbaar niet genoeg op.       Ik heb het idee dat er nog maar een handje vol artsen zich hier voor inzet zonder al te veel financiele steun te krijgen. 

Ik ben wel blij met deze site, en dat we onze bevindingen en problemen en soms oplossingen met elkaar kunnen delen. 

P.van Ellende 1 jaar geleden

Vind alles maar raar Petra2021, klachten worden snel afgedaan als geestelijk, lekker makkelijk. Met moeite, tijd en helaas geld kan veel in een dag uitgevonden worden, als er goed word gezocht en geluisterd word naar de patient, een dokter en patient moeten gewoon goed samen werken. Helaas hebben meeste dokters weinig tijd en heb ik weer pillen sinds kort, terwijl ik dacht daar vanaf te zijn, maar goed zonder pillen ging het opeens te slecht, naar denk ik zelf overbelasting. Er zijn zeker hoop vaccins verkocht, hoop maar dat de meeste mensen er geen last en klachten van hebben? Misschien heb ik gewoon pech?

Ik denk dat ik deze week weer wat verder moet kijken wat wil doen en mijn verhaal is helaas wat een puinhoop geworden.

Petra2021 1 jaar geleden

Hallo P. van Ellende

Misschien is het goed om je toch te verdiepen in magnesium en B12 tekort, of je symptomen herkend.

 Magnesium Tauraat of bisglysinaat zorgen voor rust in je hoofd.

Veel soorten antidepressiva veroorzaken zelfs een magnesium tekort als je die al niet had. 

En ook als je B6 soms verhoogd is kan dat komen door B12 tekort.

Misschien kan jouw huisarts dit laten testen, B12 en homocysteíne (deze verraad veel eerder B12 tekort). En Magnesium en vitamine D (zonder vitamine D is er geen Magnesium opname).

Ze kunnen het lekker makkelijk afschuiven op iets geestelijks als ze het niet weten, maar zonder de goede voedingsstoffen opname functioneren sommige lichaamsproccesen niet, en ben je echt niet gek.

Groetjes Petra


P.van Ellende 1 jaar geleden

Bedankt Petra, 3 keer bloed heb ik ondertussen getest en B12 was in 1 van die testen wel goed, ik zei ook van misschien anders testen omdat ik er iets over had gelezen, maar goed dokter wilde er niet echt  naar kijken of lezen en had van het is iets alternatiefs, hij had van welke site is dat? Mijn dokter kijkt vooral in zijn eigen computer systeem denk ik? B12 wat betreft symptomen heb ik weleens naar gekeken en herkende zowieso natuurlijk de tintelingen en nog wel wat dingen. Magnesium Tauraat of bisglysinaat ken ik niet? Pillen zijn zowieso niet goed, maar het helpt nu redelijk, anders zou ik teveel mijn klachten voelen en ik denk dat het geen doen gaat zijn. Maar ja signalen in de hersens lijkt wel wat geblokkeerd te worden of iets van zenuwen uit te schakelen? Toen ik ermee begon schiet het keihard in die zenuwen en met Paracetamol had ik dat ook of het zenuwen of signalen in hoofd zijn, ik weet het niet, maar hoofd maak ik mij ook nog weleens druk om.

Sami 1 jaar geleden

Dag Petra,

Zo raar is het niet: je moet terug in de tijd en bedenken hoe de wereld er toen uitzag. Wereldwijd was de economie overhoop gegaan doordat er geen goede middelen waren om de verspreiding van het virus te beperken: mondkapjes, hygiënemaatregelen, social distancing, reisbeperkingen.

De ontwikkeling van vaccins werd gezien als dé oplossing om uiteindelijk terug te kunnen gaan naar normaal samen leven en werken. Uiteindelijk gaat het om geld: de wereldwijde handel die platligt … dat motiveert wel. En die loopt nu weer, ook zonder die grote groep mensen die zitten te creperen. Heel cynisch, maar volgens mij helaas de realiteit.

Groet, Sami 


Sami 1 jaar geleden

Dag P,

Niet lullig bedoeld, maar ik heb ooit al aangegeven dat je teksten voor mij heel moeilijk te volgen zijn (zelfs nu ik aanzienlijk minder last heb van cognitieve problemen). Je gaf toen aan dat het je veel tijd kost om je berichten beter op te stellen, maar ik zag later dat je wel degelijk in staat bent samenhangende teksten te schrijven.

Zoals je nu echter je bericht hebt geschreven, kom ik er echt niet doorheen. En eigenlijk schuif je de tijdsinvestering die jij moet doen om het bericht leesbaar te maken door naar de lezer. Die moet dan maar zijn hoofd gaan breken over wat je nou eigenlijk bedoelt …

Wat me nu vooral bijblijft van je bericht, is dat je bepaalde misvattingen hebt over corona en hoe het lichaam en het immuunsysteem werken. Hieronder een paar opmerkingen daarover.

 • Je hebt het weer over corona en de longen: daar heb ik ooit ook al over uitgelegd dat dat achterhaald is. Bij de eerste coronavarianten speelde dit in de acute fase, waardoor destijds veel mensen overleden. Bij long covid gaat het echter om heel andere klachten; deels ook ademhaling waardoor het om de longen lijkt te gaan, maar waarbij het zuurstofprobleem vooral een ‘mechanisch ademhalingsprobleem’ lijkt te zijn (te hoog ademhalen, middenrifproblemen, centraal zenuwstelselproblemen). Mede doordat aanvankelijk werd gedacht dat covid een longprobleem was, heeft het lang geduurd voor allerlei andere klachten serieus werden genomen.
 • Verder vraag ik me af of je weleens hebt gezocht naar uitleg over het immuunsysteem. Je lijkt namelijk allerlei aannames te maken en van alles samen te voegen in de zoektocht naar een verklaring, maar daarbij alle kanten op te gaan. Zo niet, dan is de uitleg over het afweersysteem op het kanaal van Juf Daniëlle misschien een goede start (korte video’s met heldere uitleg van 4 tot 10 minuten).

Je vroeg verder naar tinnitus, maar ik denk dat je me verwart met Wendy. Ik heb er zelf namelijk maar heel kort last van gehad na mijn tweede coronabesmetting. Gisteren kwam ik een video tegen op het kanaal Universiteit van Vlaanderen, waarvan ik me afvroeg of daar misschien nuttige informatie in zit voor degenen die het als postcovidklacht hebben. Er wordt kort in uitgelegd waar dat geluid vandaan kan komen: Krijg je tinnitus door hard op je tanden te bijten? (5.48 minuten)

Groet, Sami

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ahhh mijn Tinnitus is weggegaan met Epiphora 😉 en komt nu alleen terug met overbelasting, of; jawel, na bepaalde medicatie. Ik lees nu dus echt alle bijsluiters en waar tinntus als bijwerking staat vraag ik iets anders aan de huisartsm

Monalisa 1 jaar geleden

Ik had ernstige neurologische klachten na het vaccin. Dat heb ik ook bij Lareb gemeld. Dit is wel serieus genomen en ze hebben daarna nog contact gezocht voor nadere informatie. 

Monalisa 1 jaar geleden

Ik had ernstige neurologische klachten na het vaccin. Dat heb ik ook bij Lareb gemeld. Dit is wel serieus genomen en ze hebben daarna nog contact gezocht voor nadere informatie. 

Petra2021 1 jaar geleden

Monalisa

Dank je voor jouw bericht, ik heb het nu maar voor de 2e keer ingevuld.

Groetjes Petra

P.van Ellende 1 jaar geleden

Even een gouwe ouwe link, kwam deze weer tegen bij het uitzoeken. Interessant is dat in het verleden al eens neurologische klachten zijn veroorzaakt door een vaccin tegen varkensgriep.

Belangrijk neurologische klachten is het trefwoord. Belangrijke stukjes te lezen

Het vaccin tegen de Varkensgriep van 1976

en

Middel erger dan de kwaal?

hier de bron.

https://anderetijden.nl/aflevering/255/Nederland-besmet

bericht en link nos

https://nos.nl/artikel/2251232-ministerie-trekt-miljoenen-uit-voor-schi…

Posten we dit oude bericht er ook nog even bij.

https://nos.nl/artikel/2472024-tegemoetkoming-voor-kleine-groep-na-vacc…

Lareb ook nog wat. Genoeg te vinden.

https://www.lareb.nl/vaccin-kennis-pagina?id=1483

Nog link van Lareb voor Petra2021 over verhoogde suikerspiegel.

https://www.lareb.nl/news/verstoorde-bloedsuikerspiegel-diabetespatient….


Trefwoord narcolepsie

vermoeden mexicaans griepvaccin en slaapproblemen. 

Slaapproblemen heb ik ook veel ondervonden, heel vreemde slaappatronen, na een half uur wakker worden nadat net in slaap was gevallen en daarna nog hoop keren, leek soort interne klok die in de war was gemaakt in hoofd, tijdje terug kwam het terug maar werd de eerste keer meer zo rond na 3 uur wakker, na half uur was behoorlijk verontrustend en erg lang aangehouden en begon toen ook serieus erg zorgen te maken, als je net in slaap bent gevallen en na half uur wakker word behoorlijk erg, waren behoorlijk heftige nachten niet goed voor hart zoals ik dat zie, toen begon ik mij wel echt zorgen te maken over mijn slaap en gezondheid. Ik geloof dus zelf ook sterk dat het best kan zijn dat mensen die met Mexicaanse griep vaccin zijn geprikt er iets aan over kunnen hebben gehouden wat betreft hun slaap, kwam mij in iedergeval bekend voor slaapproblemen. Bij mij begon denk ik slaapproblemen later echt op te vallen, werd ook veel wakker omdat stijgers rond mijn slaapkamer stonden en elke ochtend langdurig werd geklust, dus dacht ook eerst van zou daar wel door komen dat ik wat vroeg wakker word en moe word. Toen ze weg waren begon het ook echt op te vallen en niet normaal te worden. Maar wat lang geleden verhaal. Maar toch belangrijke overeenkomst, slaapprobleem. Niks is zeker, maar komt weer bekend voor. Ik sliep wel lang door in middag en lag veel op bed doordat ik veel wakker werd om rare tijden en moeilijk in slaap kon komen en ook wel op bank in slaap gevallen en veel gapen. Allemaal rare dingen. Bij mijn slaap heb ik ook wel gedacht van heb best wat klachten bij mijn hoofdgedeelte.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Nog wat over de suiker, misschien wat voor Petra2021. Stond nog onder de pagina van Lareb. Bron Lareb.

Belangrijke zin die ik zie: Dit kan leiden tot een stijging van de cortisol- en adrenalinelevels en vervolgens ook tot een stijging van de bloedsuikerspiegel [38]. 

Weet niet wat die 38 betekent in medische taal of wat het daar doet?

Trefwoorden: cortisol, adrenalinelevels,  bloedsuikerspiegel.

https://www.lareb.nl/vaccin-kennis-pagina?id=1491Petra2021 1 jaar geleden

Dank je voor het delen, P. van Ellende.

Ik heb bovenstaande van lareb bekeken , de andere filmpjes nog niet allemaal.

Ik weet dat magnesium vitamine c en d allemaal invloed op de suikerspiegel hebben. en zo wie zo magnesium en vitamine c worden erg verbruikt bij een infectie. Waardoor er weer een tekort is voor vele andere functies.

Ik denk dat het coronavirus maar ook de vaccinatie een tijdelijk groot aantal tekorten aan vitamines en mineralen veroorzaakt waar bij het voor sommige mensen moeilijk is om weer een goede balans terug te krijgen, vooral als er plekken of bloedvaten ontstoken zijn geweest.         En dan verwacht ik dat er  nog stoffen in het vaccin zitten waar wij niet tegen kunnen, en anderen geen probleem mee hebben. Terwijl we door vaccinatie ook al bezig zijn met het immunrespons op te bouwen, moeten we ook nog tegen deze stoffen vechten. 

Ik vind het wel heel erg jammer dat lareb tegenwoordig sponsorgeld krijgt van de big farma. Ik was nooit een antivaccer en nu nog steeds niet voor alles, maar ik ben door dit wel een stuk kritischer geworden, vooral doordat ze het zo af schuiven en negeren. dan ga ik denken hoeveel zijn er nog wel niet meer.


P.van Ellende 1 jaar geleden

Graag gedaan Petra2021,  jij ook bedankt voor delen en toch wat actief houden. Helaas weer wat een slechte rare dag gehad met mijn klachten. Weet niet of filmpjes zelf weleens heb bekeken, denk het weleens ooit? Filmpjes staan op NOS site. Lareb is een overheidsinstelling, gesubsideerd door overheid las ik eens op de site. Dus redelijk officiele sites allemaal en niet van een niet officiele site, wat officele sites dan ook weer allemaal mogen zijn voor sites, zijn iedergeval wat bekender en meer gezien en niet en meer uitgezonden, blijven natuurlijk verhalen, zo zie ik het een beetje?

Ik ben mij kapot geschrokken van alle klachten, waar die ook door mogen zijn komen.

Het zou best kunnen neurologische processen en lever, immuun respons. Bij mij voelt het wel alsof er wat mis in bloed is, maar heb ook nog zenuwen waar ik van alles door voel, was toch een licht vermoeden van neuropathie toen ik bij de neuroloog was. Mijn voet heb ik ook weleens gehad of naar kon kijken, maar denk dat er vaccin is ingeknald of suiker? Liep net heel even en voelde weer snel pijn, misschien werd ik daar weer raar van? B12 B6 histamine zijn best wat stoffen. Voor B6 ben bang en voor prikken heb ik nu ook angst. Best traumatisch. Veel stoffen moeten ook wel met elkaar samen werken. Alles is gewoon goed over de zeik en uit balans. Voeding kan zeker een hele hoop doen.

Hoop zelf dat er nog wat verbeterd, maar die terugval is toch wel weer vrij hard bij mij aangekomen, terwijl het langzaam soms iets vooruit leek te gaan. De stoffen lijken voor mijn gevoel rond te circuleren maar dan praat je over gevoel en dat het ook zenuwen of bloedsomloop kan zijn? Stofwisseling kan best een hoop verstoord raken denk ik zelf als dingen zo lees? Als de ene stof niet zonder de ander stof kan, dan kan er flink veel uit balans raken lijkt mij? Krijgen mensen nooit compleet exact dezelfde reacties en dezelfde klachten, we zijn allemaal toch verschillend. Ik ben denk ik erg gevoelig voor veel? Hoop beter te worden maar ondertussen bijna 2 jaar klachten is behoorlijk chronisch vind ik zelf.Petra2021 1 jaar geleden

Hallo P van Ellende

Ik had nog even gezocht naar een goede uitleg over magnesium, dat deze bij heel veel processen betrokken is. In mijn omgeving zijn er best al een aantal die profijt hebben gehad bij het gebruik van magnesium malaat voor de spieren of magnesium bisglysinaat voor rust en beter slapen.  In het stukje in deze link is er een uitleg over tauraat. Hier heb ik geen ervaring mee maar deze moet wat betreft uitwerking veel op bisglysinaat lijken. 

https://www.sohf.nl/blog/wanneer-welke-magnesium.


P.van Ellende 1 jaar geleden

Bedankt Petra, komt wel wat dingen terug wat betreft B6 B12 en iets wat herken zo af en toe een woordje, Magnesium tauraat herken ik wat klachten in die woorden. Appel diksap had ik weleens van werkt dat iets, maar was soort gevoel, had een tijdje dat ik dat nam tot het op was, soms had ik wel van is het verbeelding. Rode bieten zelfde idee en vegatarische dingen bijvoorbeeld zat B12 in en nam het weleens en dacht van gaat het misschien nu iets beter. Zat ook ijzer in de vega burgers die ik deze week 2 heb gegeten, vind vega ook niet altijd geweldig als zo goedkoop is en ook weleens zuurbranden krijg, van deze vega burgers had ik geen zuurbranden wat voor mij weer iets beter teken is, maar zat wat te kijken naar ijzer te kijken en of ik dat weer uit moest zoeken?  Maar zuurbranden koppel ik vaak ook aan veel dingen en probeer daar op te letten en dan achter te komen wat het dan is, pas er wel iets mee op al neem ik ook wel dingen waar zuurbranden van kan krijgen, maar sommige dingen heb ik ook die neem ik liever niet vaak. Merk laatste tijd dat ik zuurbranden kreeg van goedkope vega die ik had gekocht. Als ik ergens zuurbranden van krijg eet ik het meestal niet te vaak, probeer daar dus wel heel erg op te letten.

Weet niet of je dit had gelezen over rode bietjes Petra2021 "Rode bieten zijn een rijke bron van de antioxidant betalaïne en werken daardoor als een antihistaminicum". Een antihistaminicum is een middel dat allergische reacties onderdrukt. Ze blokkeren de werking van het lichaamseigen histamine.

Zelf heb ik wel aantal keer gevoeld en idee dat rode bietjes iets deden, maar dacht ook verbeelding en maar eens op gaan zoeken en denk dan dus ook weer aan allergie en dat misschien teveel histaminium word aangemaakt, als alles klopt van de bietjes?

Heb toch idee dat voeding en stofwisseling wat doen, maar kan ook net zo goed wat anders zijn, alleen voel behoorlijk veel en na eten inspanning is er verschillende malen iets mis gegaan, maar kan ook gevoel van zenuwen of iets anders zijn, voel eigenlijk veel te veel en teveel klachten. Het is van hoe kom je weer in balans, alle klachten gaan ook heel erg alle kanten op.

Petra2021 1 jaar geleden

Hallo P. van Ellende

Wij zijn eigenlijk niet echt heel dol op rode bieten, maar misschien moet ik het toch proberen wat vaker op tafel te zetten. Ik was deze tip niet in mijn studie tegengekomen of ik heb er helemaal over heen gelezen. ik ga het nog wel een keer zoeken.

Wat er wel in mijn boeken stond is dat mensen vaak onterecht maagzuurremmers nemen omdat ze denken dat ze te veel maagzuur hebben in plaats van tekort, omdat ze last hebben.           Zo'n 80 % van de mensen heeft in werkelijkheid een maagzuur tekort zodat de inhoud van de maag niet zuur genoeg word en in je maag blijft pruttelen en gisten en komt weer omhoog.      Als de maaginhoud normaal de goede zuurgraad bereikt gaat de sluitspier van de maag open en laat de maag de inhoud doorgaan naar de darmen en heb je het probleem van zuurbranden niet. Bij heel veel mensen die ik de tip heb gegeven om een beetje citroensap met water te drinken, heeft dit geholpen.  Bij wanneer voedsel naar de darmen gaat wat niet zuur genoeg is, is er ook een verhoogde risico dat virussen en bacteriën  niet worden gedood door het zuurgehalte en daardoor via de darmwand je lichaam binnen kunnen dringen. Eventueel gebruik van maagzuurremmers verstoord ook de vitamine en mineralenopname in de darmen.  Tip uit mijn studieboeken was ook om een klein beetje citroensap door het eten te doen aan het eind van het koken.

Groetjes Petra

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo Petra zie je bericht nu, ik heb gekookte rode bieten in verpakt plastic zit wel wat suiker in en snij in plakjes en maak in 8 minuten op bodem van pan warm, kan weleens aanbranden, heb weleens gehad dat ik het lekker vond en dan ook weleens minder, de verse rode bieten had eens meegenomen en vond ik hard en niet zo zoet en minder lekker. Verder had p-rick een verhoogd cholesterol en kwam het ook toevallig tegen op de lijst van ingredienten van fabrikant bij vetten, weet niet meer waar ik het precies vandaan had en is misschien uitzoeken waard of het klopt en wat het nu precies is? Suiker, water, zout en cholesterol wat in zit, denk dat stofwisseling behoorlijk in war kan raken of je lever de pan uit kan laten schrikken, verhoogde leverwaarden, het is lastig te zeggen wat het allemaal bij iedereen doet. Bij mij was B6 iets verhoogd en heb alleen wat vermoedens en ideeen hoe het zou kunnen komen, maar is eigenlijk best een paar dingen die ik zou kunnen bedenken en waar van niks zeker is? Het is allemaal best uit balans denk ik, al word er weinig in bloed gevonden?  Eten heb ik toch verschillende dingen idee en dingen gemerkt, keer heel veel gegeten onbeperkt en ook leek dat mijn klachten meer op te doen laaien. Het is nu allemaal best veel om naar te kijken.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Bedankt Petra2021, Zeker interessant , valt mij op die jongen met voeten op een stoel, lig ook graag zo met voeten op bank, als te lang sta doe ze pijn. Bij die andere filmpjes zou ook nog best wat interessants kunnen zitten. Vooral dat Post Vac syndroom. Post Vac syndroom denk ook dat veel mensen zoiets hebben en Long Vac. Langdurige of blijvende vaccinatie klachten? Best erg mensen die veel schade hebben. Mensen die maar blijven kwakkelen met gezondheid en baan kwijt raken.

Petra2021 1 jaar geleden

Hallo P. van Ellende

Jij bent zo enthousiast over rode bieten voor de gezondheid, dat ik vandaag bieten in pot heb meegenomen(er waren geen verse). Meestal verbouw ik zelf altijd een klein beetje, dat is veel lekkerder. Ik had ook nog even gekeken wat er over rode bieten word geschreven:

Wat doen bieten met je gezondheid?

Uit onderzoek is een aantal gezondheidsvoordelen gebleken die toe te kennen zijn aan het eten of drinken van rode bieten:

 1. De groente werkt ontstekingsremmend.
 2. Rode biet draagt bij aan het ontgiften van je lichaam.
 3. De betanine in rode bieten ondersteunt de behandeling tegen kanker.
 4. In gebieden waar veel bieten worden gegeten, is de levensverwachting gemiddeld hoger.
 5. Rode biet verbetert de spijsvertering.
 6. Rode biet helpt de bloeddruk te verlagen.
 7. De groente verbetert de doorbloeding van de hersenen en draagt daarmee bij aan een betere hersenfunctie.
 8. Rode biet vermindert het risico op hart- en vaatziekten.
 9. Je immuunsysteem krijgt een boost bij het consumeren van rode bieten.
 10. Rode biet kan je sportprestaties verbeteren.

Bieten zijn populair onder duursporters. Vooral bietensap wordt veel gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat nitriet (in overvloed in rode bieten te vinden!) je sportieve prestaties verbetert. Je bloedvaten verwijden, waardoor er meer zuurstof naar de spieren kan gaan. Hierdoor kunnen de spieren beter en efficiënter werken.

Vitamines in rode biet

Zie hieronder de hoeveelheid voedingsstoffen per 100 gram rode biet.

 • Eiwitten: 1,7 gram
 • Vet: 0,2 gram
 • Vezels: 2 gram
 • Vitamine C: 6% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
 • Foliumzuur: 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
 • Vitamine B6: 3% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
 • Magnesium: 6% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
 • Kalium: 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
 • Fosfor: 4% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
 • Mangaan: 16% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
 • IJzer: 4% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
P.van Ellende 1 jaar geleden

Ben benieuwd hoe de rode bieten smaken Petra2021 en effect of je wat voelt of idee hebt dat het wat doet? Alles is natuurlijk overal wel ergens goed of slecht voor en met mate eten is het met meeste dingen. Was geintresseerd of de rode bieten wat met histamine doen? Dat bloedvaten verwijd is interessant. Heb zelf wel idee dat misschien mijn bloedvaten vernauwd kunnen zijn en geschrokken zijn van vaccin en al die stoffen? Er zijn best wat voedingsmiddelen dat soms idee heb dat beter voel, maar wisselt kan helaas soms ook weer slechter, maar eet natuurlijk ook andere dingen die zo af en toe slecht lijken te vallen. Toevallig deze week 2 keer wat rode bieten, ging keer goed had ik idee maar volgende dag ook weer wat slechter. Elke dag wisselt alles wel heel erg met klachten. Het eten lijkt bij mij soms veel invloed te kunnen hebben, klachten vallen dan vaak meer op? Alles blijft gewoon maar heel vreemd.

Vincent D 1 jaar geleden

Hallo allemaal ik ben 27 jaar heb een jaar geleden een vaccin gehaald van Jansen en na 3 dagen kreeg ik heftige hartkloppingen met bijna out gaan tot gevolg ben toen naar de huis arts gegaan en die geloofde geen wordt van wat ik zij uit eindelijk naar de cardioloog door verwezen die mij ook niet geloofde met mijn klachten.

Nu een jaar later heb ik nog steeds de zelfde klachten cardioloog zegt dat het tussen mijn oren zit maar dat voelt anders. 

Ik was een fanatieke sporter 5x per week en nu kan ik niet naar de sportschool of hardlopen door het gevolg van hart kloppingen terwijl ik dit schrijf heb ik er last van.

Wat en dan vraag ik mij af wat moet er nog gebeuren tot iemand het wel geloofd ik ben gestopt met roken blowen en alcohol gebruik.

 Heb wel wat trucjes gevonden met magnesium pillen en als het echt te heftig is een thee lepel chili poeder in een glas water om het bloed te verdunnen maar verder nog niet verbetering ondervonden alleen wat verlichting op bepaalde moment.

​​​​​​

Groetjes Vincent 

Sami 1 jaar geleden

Dag Vincent,

Heb je je al aangemeld bij C-support? Ik ga ervan uit dat zij je wel serieus zullen nemen.

Sinds november 2022 kun je je daar ook bij aanmelden als je postcovidklachten hebt na vaccinatie.

En heb je al eens gehoord van het posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom (POTS)? Als je daarop zoekt op dit forum kom je waarschijnlijk herkenbare verhalen tegen. Of zoek op internet, bijvoorbeeld op Youtube of in podcasts naar ‘POTS covid’.

Sterkte, Sami

Petra2021 1 jaar geleden

Hallo Vincent

Kun je nog meer informatie over jezelf geven?

Welke magnesium gebruikt je, hoe veel, hoe vaak, en nam je dit ook tijdens het sporten?   Tijdens sporten gebruik je extra veel magnesium. Veel sporters gebruiken tijdens het sporten magnesium eiwitten e.d. 

Blowen en alcohol verbruiken ook veel magnesium. Zat je misschien al laag in de magnesiumvoorraad en andere vitamines en mineralen voordat je het Janssen vaccin kreeg?       1 dosis Janssen riep zo wie zo al een groter immunrespons op. Ik neem zelf aan dat dit ook meer vitamine c en d , magnesium, zink, selenium en andere stoffen kost dan de andere vaccins.

Nam je ook vitamine d voor een betere magnesiumopname of kreeg je altijd genoeg vitamine d via zonlicht? Magnesium word beter opgenomen i.c.m. vtamine d.

Eet je super gezond? of neem je nog andere suplementen?

Krijg je veel suiker binnen of producten van witmeel (bloem).

De meeste dieren maken zelf genoeg vitamine c aan uit glucose. de mens is dit heel lang geleden verloren. De suikermoleculen gaan de strijd aan met vitamine c om opgenomen te worden in het bloed. de vorm van een suikermolecuul is bijna dezelfde als de vorm van een vitamine c molecuul. Daardoor kan die eigenlijk op dezelfde plekken in je lichaam terecht komen. Suiker is ook gewoon een nuttige stof maar we krijgen vaak een gigantische overvloed aan dat en het beperkt daardoor de opnamen van vitamine c.

En nog een leuk weetje: Er zijn onderzoeken geweest dat mensen met dyslexie, adhd, autisten en hoogbegaafden veel vaker een zink en magnesium tekort hadden dan andere mensen. Waarschijnlijk door een andere hersenwerking.

Gebruik je misschien medicijnen? Veel soorten medicijnen veroorzaken tekorten, ook b.v. maagzuurremmers.

En laat je vooral niet wijs maken dat het tussen je oren zit! Een beter antwoord was geweest dat ze het niet kunnen verklaren omdat ze hier niet voor geleerd hebben.

Groetjes Petra

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo Petra2021. Ben best benieuwd wat jij merkt van rode bietjes als je ze zou eten?

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo Vincent D, vervelend, hoop dat het verbeterd, een jaar is ook al erg lang, sommige dingen komen mij zeker bekend voor, niet geloofd worden heb daar ook zekere last van, altijd makkelijk zeggen van het is geestelijk, kan je alles wel op afdoen. Had ooit een dokter die zei gezond leven eten sporten, maar is gewoon een basis, ik had last van mijn rug van andere dingen. Ik voel mij ook vaak niet goed, raar beroerd, ook zorgen om hart gemaakt. Het is gewoon belachelijk dat specialisten je niet geloven Vincent D, na mijn mening is het doorpakken en er gewoon goed samen met de patient naar zoeken en, over na denken en dan weer zoeken. Ik denk dat er verder veel tijdsgebrek is maar grootste probleem is ook dat bijna niemand ook iets gelooft. Ik weet dat vaccins ook klachten kunnen veroorzaken, maar op televisie was vooral de eenzijdige berichtgeving en er is totaal niet veel gezegd over de eventuele korte of lange termijn bijwerkingen er is alleen nadruk geweest op de welbekende boodschap en wat er niet in het straatje past dat is belachelijk gemaakt, word genegeerd, er is gewoon geen aandacht aan bijwerkingen besteed. De kans is klein dat je een bijwerkingen krijgt, maar ik begrijp dan dus niet dat ik toevallig veel gezondheidsklachten na vaccin heb gekregen, of ik dan net die ene pechvogel ben.

Ik heb dus een bepaalde chips weleens gevoel gehad waar ik naam denk ik niet van mag noemen? Maar was de smaak hot en spicy, had paar bussen gekocht in aanbieding omdat idee had dat ik daar wel iets beter door leek te voelen? Chips kan je natuurlijk ook niet hele tijd eten, maar chilli lijkt mij zeker goed, heb het weleens beetje voor idee er doorheen gegooid, naar ervaring met chips die pittig is. Verder schijnt knoflook wel gezond te zijn en paar keer geprobeerd en soms leek iets beter te voelen, maar heb ook eens een hele knoflook ergens door gedaan dus daar moet je wel mee oppassen en het stinkt voor ander mensen. Bleekselderij heb ik weleens opgezocht wat dat doet voelde daar ook iets beter door leek het soms toen ik zoek had gemaakt, maar dan zit ook nog gehakt in waar B12 in zit, maar kijk dan vaak wat het doet en staat dan wel vaak ontstekingsremmen of iets van bloedverdunner bij sommige dingen, waar je ook wel wat mee moet uitkijken met bloedverdunners als je ook medicijnen hebt. Verder rode bietjes heb ik wel dat aardig voelt en kan voor allergie goed zijn? Maar zijn hoop dingen waar ik beter of slechter door kan voelen, als ik ergens beter door lijk te voelen probeer het soms een keer weer en let ik op en zoek ik op wat het doet en als slechter voel kan ik dat ook doen. Veel dingen die je kan eten hebben wel of een positief of negatief effect en blijkbaar met de stoffen die erin zitten en ook verschillende uitwerkingen. Iedereen is ook zo verschillend.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo Vincent D ben benieuwd wat jij voelt als je een rode biet zou eten en of het een goed effect heeft? Ik heb soms idee dat mijn gesuis piep in oor dat soms iets verbeterd als een rode biet heb gehad en is voor mij een herkennings signaal met eten dat soms goed of slecht gaat. Soms twijfel of mij verbeeld maar lijkt voor mijn gevoel soms tijdelijk iets beter te gaan.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Weer naar de dokter geweest maar loop weer een beetje vast.

Els 1 jaar geleden

02-12-2022 Nieuwsbericht Lareb

Lareb gaat samen met C-support kijken hoe er meer inzicht over Long-COVID na vaccinatie kan komen. Lareb ontving 35 (!!!!!!!!!!!!) meldingen van Long-COVID na coronavaccinatie. 

https://www.lareb.nl/news/meer-inzicht-nodig-over-long-covid-na-coronav…


Hoe komt het dat er niet meer meldingen zijn bij Lareb van mensen met Longcovid die gevaccineerd zijn?

Wat is er uit het onderzoek gekomen?

Heb jij je aangemeld bij Lareb?


Doe ook een melding als je gevaccineerd bent en Longcovid hebt bij Lareb.  https://www.postcovidnl.nl/gesprek/doe-ook-een-melding-als-je-gevaccine…

Petra2021 1 jaar geleden

Hallo Els

Ik heb het toen gemeld maar daar hebben ze niet op gereageerd. in de doofpot gestopt.

Ik had klachten na de eerste vaccinatie(janssen). volgens die eerste link in jouw stukje is dat er niet eens. terwijl ik het heb gemeld.

Mijn vertrouwen hebben ze flink beschadigd, ben 1 jaar flink ziek geweest. heb nu nog wat restklachten zoals trillen ergere oorsuizen soms spierpijn . volgende maand word het 2 jaar.

Ik heb pasgeleden opnieuw melding gedaan, maar heb nog niets gehoord. zo houden ze de cijfers laag.

groetjes Petra


Els 1 jaar geleden

In ieder geval goed dat je meldingen bij het Lareb hebt gedaan! Volgens mij kun(!) je Longcovid  beschouwen als een bijwerking van covid en/of vaccinatie(s). Het is aan het Lareb wat ze ermee doen.


Helaas hadden eind 2022 maar 35 mensen met Longcovid de moeite genomen van een melding bij het Lareb. Dan krijgt het geen hoge prioriteit. En met zo'n laag aantal kun je moeilijk conclusies trekken. Het zou fijn zijn als meer mensen een melding bij het Lareb doen.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo Els heb net een melding gedaan bij Lareb in verband met klachten na vaccinatie. Ik heb vrij lang gewacht, maar je weet het natuurlijk nooit helemaal 100% zeker waar klachten vandaan komen? Maar soms word het wel steeds zekerder? Op de parkeerplaats van Lareb zag ik geen auto staan, behalve 1 en die reed weg en was er gewoon geparkeerd en kwam niet uit het gebouw van Lareb, de parkeerplaats was eigenlijk leeg. De deur was dicht, heb aantal keer aan moeten bellen en uiteindelijk zei een stem je kan Lareb telefoon nummer bellen en op 2 drukken en dan krijg je iemand aan de telefoon waar je klachten na vaccinaties kan melden. Dus ik gebeld en op 2 gedrukt, het duurde even maar uiteindelijk kreeg ik iemand aan de telefoon, denk dat er 1 iemand is waar je kan melden en die het bij houd? Dus heb verhaal gedaan en gemeld en aan de telefoon zei ze dat het wel word bijgeteld en waarschijnlijk dat het toch wel met vaccinatie te maken heeft. Dus had tel er maar 1 streepje bij. Verder worden de getallen bijgehouden, ze kunnen helaas niet veel doen aan de klachten. Ze houden getalletjes bij, maar heb wel verhaal gedaan en wat ik denk dat oorzaak zou kunnen zijn bij mij en wat er gebeurt is. Maar ja helaas ik ben 2 jaar verder en er blijft gewoon iets niet goed voelen en in ergste geval oplaaien.

Ik denk dat als ze nou een telefoon nummer op televisie laten zien, met een heel belpanel en dan constant met de boodschap van bel als je na vaccinatie klachten hebt en dat zo de hele dag door, hele week door, hele maand of jaar door zo op alle televisie zenders laat zien en bij de welbekende entertainment, praatprogramma', bij een film in beeld zet of gewoon bij de reclames zo een spotje er tussen zet, dan denk ik dat er best veel mensen bellen omdat ze toch misschien denken van dat ze klachten hebben na vaccinatie. Als er nu eens wat meer uitgelegd werd in praat programma, maar goed er is precies het tegenovergestelde gedaan. Dus denk niet dat er veel meldingen op dit moment nog gaan komen. Ze zijn ook heel opeens opgehouden met vaccinaties en denk dat er na een hele hoop dingen gekeken moet worden. Er is gewoon geen aandacht voor, als je er geen aandacht aan besteed dan bestaat het ook niet voor veel mensen en als er alleen maar een tegenovergestelde boodschap komt, dan word je niet geloofd als je zegt het komt door vaccinatie. Er word kortzichtig gedacht van dat kan niet door vaccinatie komen en het is iets anders, het is weer dit of dat, gewoon triest. Er kan ook gedacht worden, het zou wel kunnen dat het daar of daar door komt en je kan niks uitsluiten, zo zie ik het? Ik zeg bij mij ook nog niet helemaal direct van het is 100% zeker maar wel vrij zeker en kan bijna niet anders, maar zegt niet dat het niet opeens toch wat anders zou kunnen zijn. De meeste mensen hebben ergens last van dat is een feit en er zijn zoveel prikken gezet dat is ook een feit en in razend tempo uit die fabrieken gepompt. Het ergste is dat mensen niet serieus worden genomen en in ergste geval nog een keer voor gek worden weggezet. Er word ook niks op tv gezegd of uitgezonden over wat vaccinaties kunnen doen met mensen hun lichaam, alleen later pas zou dat misschien nog eens gebeuren?

Els 1 jaar geleden

Goed dat je een melding bij Lareb heb gedaan. Je melding wordt nu in ieder geval meegeteld.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Zag het niet zo zitten met formulier, denk dat er tenminste 1 persoon iets bij houd? Denk dat iedereen alles zo'n beetje is vergeten en zover als ik weet zou er vast ook niet veel meer geprikt worden, als er weer geprikt word kunnen er misschien weer meldingen komen? Er is tenminste iemand die nog iets bijhoud, ook nu is dat nog steeds belangrijk dat je tenminste iets telefonisch kan melden, misschien werken mensen daar bij Lareb ook meer thuis ofzo, maar deur was dicht en niet open bij het gebouw. Dat er iets gemeld is, is natuurlijk goed. Ik hoop alleen dat er naar gekeken word, maar is natuurlijk vooral cijfertjes wat ze bijhouden?

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik heb van alle 4 de ontvangen vaccinaties melding gemaakt bij lareb, vooral omdat ik van de eerste 3 ook maanden last heb gehad. Klachten die overigens wel lijken op de LC na de besmetting. Vooral de menstruatie, maar ook klachten gelijkend op de klachten die ik kende van een b12 tekort. (Die ik oom weer herkende toen ik LC kreeg) echter ik injecteer al 3 jaar om de dag en was voor vaccinaties en LC klachtvrij. 

Melding 4 is geweest na vaccinatie tijdens LC, de overige 3 had ik nog geen corona gehad. 

Maar ik heb vooral de bijwerkingen gemeld, niet zozeer de link met LC.

P.van Ellende 1 jaar geleden

Ik heb vermoedens waar ik last van heb en wat oorzaak is, maar kreeg geen doorverwijzing voor waar ik naar toe wilde en dan moet ik dus weer gaan kijken hoe ik het ga doen, niet weer gaan twijfelen over wat het kan zijn en kreeg het allemaal ook niet echt goed uit gelegd. Ben steeds bang dat ik weer iets mis kan hebben en dat er gewoon niks uitkomt of dat het niet goed te testen en te detecteren valt en dan nog kosten, wat wel of niet moet testen of dat 1 test maar eerst genoeg moet zijn en hoe ik er allemaal naartoe moet en hoe ik er moet komen? Ik heb wel dat ik iets moet doen, maar het doorpakken lukt niet echt met al die muren. Ben na 2 jaar wel zat aan worden, blijf maar doorsukkelen met klachten. Of klachten volledig zijn op te lossen als oorzaak bekend is, is de vraag en of je ook niet met schade blijft zitten? Klachten zitten van top tot teen.

Hoe is met rode bieten gegaan Petra2021 heb je idee dat het iets doet?

Petra2021 1 jaar geleden

p van ellende.

Eigenlijk is het toch te gek voor woorden je afgeschoven word en niet verder naar je klachten mag laten zoeken. Toen ik op mijn ziekst was na het vaccin, waren mijn spieren helemaal verkrampt, kreeg bijna geen adem meer, en kon amper mijn bed uit komen. We hebben toen de dokterspost gebeld, maar ik mocht niet komen, en als ik dat wel deed zouden ze me niet helpen werd mij verteld. en dat terwijl ik voor de vaccinatie nooit bij de huisarts kwam. We zijn er heen gegaan toen heeft die arts toch mijn bloeddruk gemeten, die was te hoog zag ik. ontstekingswaarden werd bekeken ,die was ook te hoog, zag ik. zegt die arts doodleuk, alles is goed en je kunt gewoon naar huis. Ik was te ziek om daar nog tegen in te gaan. maar vond het heel eng. En vond het heel erg dat er zo met je word om gegaan. Ik ben daar nu nog kwaad over.

Mijn eigen huisarts is trouwens een hele aardige vrouw, zij heeft heel veel dingen uit laten zoeken. Vooral ernstige ziektes uit laten sluiten.

Wat betreft de rode bieten: ze waren wel lekker ik heb het 3 dagen achter elkaar gegeten, maar nog geen verschil gemerkt, maar dat had ik ook nog niet verwacht. Voeding of supplementen heeft tijd nodig. Ik zag dat rode bieten bloeddrukverlagend zijn. En hoge bloeddruk kan oorsuizen veroorzaken. Maar ik heb alleen toen ik heel erg ziek was hogere bloeddruk gehad voor de rest altijd onder 120. 

Rode bieten zijn zo gezond ik ga ze toch weer vaker op tafel zetten. Soms moet je er weer even aan herinnerd worden.

Ik hoop dat je het toch voor elkaar krijgt om iets meer uit te laten zoeken door de huisarts.

Groetjes Petra

P.van Ellende 1 jaar geleden

Heftig verhaal Petra2021, je hebt zo te horen ook heftig gereageerd op het vaccin of een stofje in vaccin en misschien is er bij jou veel histamine en dergelijke aangemaakt, zelf denk ik nu ook meer die richting, niet direct een allergie maar wel een reactie. Ik ben wel benieuwd of je veel last van allergien? Ik had opeens idee van mijn hart dat hoog was, knalde wakker, denk ik zelf en toen is het met mijn oor mis gegaan, dus adertje of geirriteerd zenuwtje, maar kan natuurlijk ook iets van hoofd zijn of dat er vetbolletje in oor is geschoten bij mij dan, misschien iets logischer dat bij ons beiden dat oor is gaan irriteren door histamine aanval door dat vaccin en immuunsysteeem of door de ontstekingen. Veel kan in iedergeval als niet gecontroleerd word? Maar zo wat ideeen?

Ik heb ooit 1 of ander nood nummer gebeld en had ademnood, ik in paniek. Stellen ze eerst vragen over telefoon en stellen je misschien gerust, maar ja in die tussentijd al die vragen die gesteld worden kan je ook al dood zijn. Over je gezondheid mag je best kwaad over zijn Petra2021 en hoe er mee word omgegaan, in feite is veel helaas niet normaal. Als iemand last heeft na een vaccinatie word dat gewoon niet serieus genomen denk ik en willen mensen er niks van weten als ze er zelf 1 hebben gehad en het wel goed met hun gaat, word gewoon oren en ogen voor gesloten. Gelukkig heb je een goede eigen huisarts. Vind mijn dokter ook wel goed, die luistert op zich wel en ben tevreden over, alleen doorsturen zijn dokters heel voorzichtig mee.

En ja ik luister vooral naar mijn oor suizen word soms meer of minder en soms kan ik dat aan eten koppelen en denk dat het ook met de histamine te maken heeft. Rode bieten weet ook niet over verbeeld of toeval, kunnen ook best lekker zijn? 3 dagen rode bieten eten is ook best veel, maar je had ook hele pot, jammer dat je niet direct idee hebt dat het wat doet, maar ja al het gezonde is wel ergens goed voor. Lees ook dat histamine omhoog kan gaan van eten en inspanning en zou veel verhalen kunnen verklaren als dat allemaal correct is wat ik lees en met de reactie op de prik zou het kunnen dat de histamine te hoog is en dat ik daardoor eten en inspanning meer voel aankomen, ik denk zelf dus dat de histamine dus naar mijn hoofd zou kunnen gaan als ik inspan en verder andere kanten op als ik sta of lig. Zou denk ik kunnen?

Ik heb vermoeden dat dit een beetje aan de hand kan zijn bij mij, maar kan weer naast zitten? Denk dat veel mensen heftige of over reactie hebben en last hebben van histamine. Wat hier onder een beetje staat zou ik dus best naar willen kijken, alleen zijn al bijna 2 jaar verder ondertussen en zal stuk minder te vinden zijn, behalve dan nog wel wat klachten. Iedereen zou best over reacties kunnen krijgen op iets in vaccin. Ik merk aan eten wat en stofwissseling dat er iets niet klopt en heb geen voedselallergie zover ik weet en nooit gehad maar wel denk ik dat ik nu meer die histamine voel en dat andere mensen daar ook klachten van kunnen krijgen. Hele systeem flipt denk ik bij mensen de pan uit. Verder heb ik Lareb gebeld en mijn melding en verhaal maar gedaan, word weer 1 bij geteld, nummer kon ik bellen en dan nummer 2 drukken en kwam uiteindelijk iemand aan lijn. Bij het gebouw van Lareb was vrijwel parkeerplaats leeg, stond 1 auto maar die reed weg en man kwam niet uit gebouw van Lareb was deur dicht kreeg nog wel een vrouw daar door de microfoon dat ik nummer kon bellen en op nummer 2 drukken, dat maar gedaan. Aantallen houden ze nog wel bij, kunnen verder ook niet helpen met klachten en moet er wel steeds meer vanuit gaan dat mijn klachten met vaccin hebben te maken, alleen die 100% zekerheid is lastig en meer getest en onderzocht worden? Ik heb ook weleens gehad het vaccin moet uit mijn bloed gefilterd worden, maar ja word denk ik ook lastig, in iedergeval die PEG, maar met al die stoffen en puinhoop zou dat wel lastig zijn, een vaccin dialyse of iets? Ik denk dat mijn lichaam mogelijk maar blijft reageren op die PEG?

Hier wat links wat zou kunnen wat betreft over reacties, denk zelf erg die richting zou kunnen zijn en redelijk logisch?

Suspicions grow that nanoparticles in Pfizer's COVID-19 vaccine trigger rare allergic reactions | Science | AAAS


Histamine Intolerantie: Alles over het histamine arm dieet ✅ (basislifestyle.nl)


Dit is een belangrijk stukje: Ook is het stofje belangrijk voor ons immuunsysteem. Wanneer er een vervelend stofje ons lichaam binnendringt neemt de hoeveelheid histamine toe om zo effectief mee te kunnen helpen in onze afweer reactie.


Ik denk dat mogelijk mijn lichaam op PEG2000 heeft gereageerd en ook nog steeds door reageert en ook die hele ketting reactie heeft veroorzaakt en nog steeds veroorzaakt. Als het er eenmaal in zit kan het er niet meer uit zei een vriend tegen mij. Ik vraag mij af of mensen ook over gevoelig voor iets zijn of iets? Ik ben wat gevoelig en ook nog wat hypochronder is weleens gezegt. Wat ik ook vreemd blijf vinden is dat ze zijn gestopt met prikken en gelukkig dat er hopelijk niet veel meer mensen geprikt worden?

Wat doet histamine in je lichaam?

Histamine heeft verschillende functies in ons lichaam.

 • Het stofje helpt bijvoorbeeld bij de spijsvertering, doordat het onder andere meehelpt met het aanmaken van maagzuur. Maagzuur is belangrijk voor de vertering van eiwitten en opname van belangrijke voedingsstoffen.
 • Histamine is ook een neurotransmitter. Het zorgt ervoor dat er een goede prikkeloverdracht mogelijk is in de hersenen
 • Histamine reguleert ook ons slaapritme en helpt mee met de wondgenezing.
 • Ook is het stofje belangrijk voor ons immuunsysteem. Wanneer er een vervelend stofje ons lichaam binnendringt neemt de hoeveelheid histamine toe om zo effectief mee te kunnen helpen in onze afweer reactie.

Histamine is dus een belangrijk stofje in ons lichaam, maar het kan ook klachten geven wanneer de hoeveelheid histamine te hoog wordt in ons lichaam.P.van Ellende 1 jaar geleden

En nog een 2de link, dokter keek niet eens vond het te alternatief, maar zelf vind interessant, wel van internet natuurlijk, maar erg interessant. B6 En B12. Had ook vermoeden dat dit bij mij gebeurt kon zijn dat lever schrikt en B6 B12 tekorten onstaan? Mijn klachten kwamen behoorlijk overeen met B12, vooral tintelingen past er goed bij en ik had B6 iets verhoogd in bloed en ging naar mijn idee erg langzaam omlaag. Bij vitamine pillen zou het denk ik veel sneller omlaag zijn gegaan, dus de reactie is bij mij blijven doorwerken lijkt het? en zo voelt het? Denk dat er zelf histamine oplaaiingen kunnen zijn en histamine aanvallen? Maar heb te weinig kunnen testen.

https://www.amberalbarda.nl/artikelen/wijst-jouw-teveel-vitamine-b6-in-…

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

B6 is een vitamine die kan stapelen in het lichaam en neurologische klachten geeft bij te hoog of veel te hoog. Die klachten kunnen lijken op een b12 tekort, maar kunnen ook prima los staan van elkaar.

Mensen die b6 stapelen mogen ook niets waar b6 in zit. Ik stapel b6. Zslfs een beetje b6 kan al teveel zijn, het hoeft dan niet om chronische te hoge inname te gaan. Ooit achter gekomen door de gastric bypass en de multivitamines die we moesten slikken. In de multi's zit nog geen 100% (namelijk 70% van de adh), maar hij schoot bij mij omhoog, met neurologische klachten tot gevolg. Het heeft maanden geduurd eer mijn b6 weer op een normale waarde zat overigens, maanden en maanden.

Overigens ook bekend met b12 tekort en om dag injecties al 3 jaar, maar ik heb vwb b12 een opnameprobleem, net als voor ijzer en eiwitten. 

Ik slik dus niets meer waar b6 in zit, of eet/drink niets waar het aan toe is gevoegd. Door mijn bypass heb ik een opnameprobleem, iedere 3 maanden zeer uitgebreid onderzoek om alles te  hecken en tijdig bij te stellen.

Zodra b6 te laag wordt mag ik maximaal 1× per week een b6 pil en na 4 weken zit ik weer bijna te hoog van 4× 1 pil per week in de laagst verkrijgbare dosering. Ditzelfde gebeurd bij mij met foliumzuur overigens, wat niet wenselijk is, want te hoge folium maakt de b12 injecties weer onwerkbaar en geeft weer b12 gerelateerde klachten.

Vitamine b6 is geen onschadelijke vitamine, wordt overal maar in gestopt en geadviseerd, met voor veel mensen schadelijke gevolgen. 'Gezonde' mensen halen voldoende uit hun voeding en de doseringen in potjes vitamines zijn echt veel te hoog. B6 slikken zonder bloedonderzoek is vaak vragen om problemen. Te hoog B6 kan een tekort aan iets anders zijn, maar dit is zeker niet altijd heelt geval, zeker niet als je b6 stapelt. Mensen die b6 stapelen mogen ook het zogenaamd goede p-5-p niet, want die stapelt net zo hard)

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo Cruella, denk zelf ook dat je best wat op moet passen met vitamine pillen? Beste lijkt mij gezonde voeding en oorzaak oplossen, maar goed weet zelf ook niet wat ik helemaal moet proberen. Stofwisseling lijkt knal te hebben gehad en histamine aanvallen lijkt wel dat iets word uitgelokt? Blijft allemaal maar lastig en ingewikkeld.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid