Edit

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ook ik ben nieuw hier en inmiddels al 6,5 week onderweg (niet werkend) en de bedrijfsarts heeft hier nog eens 6 weken aan vastgeplakt.

Welke variant, geen idee! Ik ben niet verkouden geweest. Heel benauwd, hele hoge koorts, veel hoesten, enorme spier en gewrichtspijnen, volledig geur en smaakverlies, duizelig, de trap niet meer op kunnen, uitgeput, dag in dag uit hoofdpijn, hoofdpijn, hoofdpijn. Die hoofdpijn ook na alle vaccinaties gehad, maar toen ging het binnen 2 weken weg. Nu niet! 2 weken doodziek geweest, toen enkele goede dagen en daarna enkele dagen terugval met alleen maar hoesten en benauwdheid.

Ook hier verloopt het herstel traag en moeizaam, onverwacht gezien alle 'milde' verhalen online over loopneusjes en een beetje keelpijn.  1 stap vooruit = 2 stappen achteruit.

Restklachten hier zijn dag in dag uit hoofdpijn waar niets tegen helpt, zeer weinig energie, geen dag uitgerust wakker worden, korte stukjes lopen en veel lamgzamer dan ik deed, verminderde kracht, spierverlies, zeer pijnlijke benen/kuiten/gewrichten. Ik kan nu 1 trap in huis 1 keer op zonder kortademig te worden, maar ik lijk wel 93 ipv 39. Duizelig en sinds een week prikkels: geluiden, de radio, mensen die praten, drukte in een winkel, etc. Een goede dag kan alsnog eindigen in een slechte, dus per dagdeel verschilt het. Een dag iets teveel gedaan en ik bekoop het 1 of 2 dagen later net een enorme terugval. Smaak heb ik nu een week terug, maar veel dingen zijn nog steeds vies...(best lastig, want door een maagverkleining met al 3 jaar complicaties zijn de mogelijkheden en hoeveelheden qua voeding al beperkt. Reuk is gedeeltelijk terug. Sommige dingen ruik ik nog steeds niet, of juist heel sterk.

Vanwege mijn astma werd al snel de bedrijfsarts ingeschakeld. Als ik de bedrijfsarts mag geloven worden de huidige varianten mild genoemd omdat veel mensen niet meer op de IC of in het ziekenhuis belanden. Voor het lichaam kan het echter nog steeds heftig zijn. De een wel, de ander niet.

Ook met deze 'zogenaamd' milde varianten kun je gewoon goed ziek worden en lang klachten hebben. Ik vind de opmerkingen: ik had alleen maar een beetje keelpijn hoor, ook erg vervelend soms. Of: je hebt toch alle vaccinaties gehad, hoe kun je dit dan hebben: Net of je alles verzint.

Aangezien er bloed wodt gehoest en er ook bloed uit je neus komt; wat zegt je arts hierover? Het kan onschuldig zijn, maar lijkt me toch iets om wel met je huisarts af te stemmen of te bespreken.

Sami 1 jaar geleden

Dag MS en Wendy,

@MS: ga langs de huisarts voor dat bloeden. Het is geen covidklacht. Misschien heb je intussen een ontsteking erbij opgelopen waarvoor je heel andere medicatie nodig hebt.

De benaming mild moet je denk ik zien als: je overlijdt er niet van (in tegenstelling tot de eerste coronatijd waarbij mensen massaal in het ziekenhuis belandden en velen nog overleden). Maar de klachten en gevolgen voor je dagelijks functioneren kunnen behoorlijk heftig zijn en zijn niet voor iedereen mild.

Het ingewikkelde is dat deze ziekte voor de meeste mensen wel echt mild verloopt. Alleen een relatief klein percentage mensen krijgt heftige en/of langdurige klachten. Er worden echter zoveel mensen besmet, dat dat relatief kleine percentage uiteindelijk nog best een groot aantal mensen betreft. En als jij net een van die personen bent, zeggen statistieken en percentages niks meer: je hebt dan gewoon 100% niet milde pech …

Over het onbegrip; daar loopt nog een onderwerp van dat Lotte87 had gestart:  https://www.postcovidnl.nl/gesprek/overprikkeling-en-onbegrip

Sterkte, Sami

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Dank voor de verwijzing naar het andere topic! Ik ga daar eens neuzen zodra het me lukt :)


Patje78 1 jaar geleden

15 dagen geleden corona gehad. Erg benauwd gehad en veel klachten zoals moe, keelpijn, hoesten, spierpijn, reuk en smaak verlies hoofdpijn. En ook veel afgevallen. Huisarts eerste keer een kuur gekregen en prednison vanwege piepende longen. Nu het probleem bij de kleine dingen zoals traplopen, toilet toe, broods eren raak ik al uitgeput. Een gesprek voeren is ook erg vermoeiend. Ook snel duizeligheid en onstabiel op mijn benen. Vandaag eerste afspraak bij de fysiotherapeut. Ik ben benieuwd. Ik ben bang dat dat al te zwaar is. En dan nog de vraag van mijn werk wanneer kom je weer. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

In dit stadium van klachten al fysio? Na 2 weken :-0 Hoe is dat gegaan? Hier werd dat idee door de bedrijfsarts echt meteen van tafel geveegd toen ik nog zo kort als jij onderweg was. Eerst verder herstellen en werken aan de energiebalans. Qua werk: ze mogen het vragen, ze proberen het toch. Wellicht ook om in te schatten of de bedrijfsarts eraan te pas moet komen.

Gister zat ik 7 weken na besmetting en eerste symptomen. Inmiddels net zolang ziekgemeld en vandaag de intake bij de fysio gehad voor corona revalidatie. Dat was alleen de klachten bespreken, een 6 minuten wandeltest waarbij ik de 500m volgens mij niet eens gehaald heb, duizlig werd en de hoofdpijn, die er al sinds dag 1 zo'n 24/7 is, alleen maar erger werd. Enige wat de fysio de fysio de komende tijd gaat doen is mijn buik en diafragma (middenrif) losmaken. Maar bewegen en oefentherapie e.d. is nog niet aan de orde. Dat middenrif was door een operatie met verklevingen altijd al een probleem, maar zit nu weer vast..hierdoor te hoge en verkeerde ademhaling ipv buikademhaling. Na deze intake was ik werkelijk gesloopt! En nog eigenlijk.

Cognitieve klachten had ik de eerste week niet, prikkels e.d. Laatste week lijkt daar steeds meer bij te komen. Ik had gister wat bij Coolblue besteld en wist vanmorgen niet eens meer wat ik nu ook alweer besteld had. Ook de brain-fog, mij wel bekend van mijn b12 tekort door een opnamestoornis door een gastric bypass (maagverkleining met darmomleiding). Eigenlijk lijken de klachten wel op het b12 tekort, ware het niet dat ik nog steeds zeer frequent injecteer.Patje78 1 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. De huisarts heeft dat geregeld omdat ik heel veel klachten bleef houden. En mijn longen een zware klap hebben gehad. Ik ben ook met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle na 8 dagen. Maar huisarts en ziekenhuis konden mij niet helpen. Gisteren voor het eerst geweest. Nu kijken of ik een covid vergoeding kan krijgen. En of ik over gaat naar een covid fysiotherapeut. Die is nu met vakantie. Gisteren eerste keer conclusie ademhaling zat veel te hoog. Ademhaling tips gehad. En hoe ik beter kan lopen. Vannacht heel veel hoofdpijn gehad. En erg moe vandaag. Ademhalen gaat iets beter. Ik heb het als erg zwaar ervaren. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik heb me de eerste weken ertegen verzet, ben doorgegaan met proberen te herstellen zoals ik dat normaal deed met ziekte: maar daar werd ik echt door teruggefloten. En door mijn lijf en door de bedrijfsarts al heel snel. Ik heb geloof ik het geluk een bedrijfsarts te hebben getroffen die heel goed weet hoe corona werkt. Werkt volgens de nieuwe richtlijn voor bedrijfsartsen en heb ik echt wel wat aan.

Is er geen bedrijfsarts die je om hulp of advies kunt vragen?

Ver bij de grens vandaan blijven en de grens gaan vinden, eerst dagelijks leven, dan pas weer werk. Herstel energiebalans en jezelf niet tot de grens jagen. 

Juist het verzetten en doorgaan kan volgens hem in het ergste geval tot langdurige klachten of longcovid leiden. De eerste 4 weken dacht ik nog: die vent is gek, ik ga dit gewoon verslaan en over 2 weken ben ik weer aan het werk. Maar langzaam aan kreeg ik steeds meer het gevoel en de bevestiging van mijn lijf: hij heeft gelijk.

Hoelang het duurt weten ze inderdaad niet. In beide consult-verslagen naar de werkgever staat dan ook: hersteltermijn of prognose om te reintegreren is niet te geven. Ik begin nu langzaam aan te accepteren. Die 6 minuten wandeltest vandaag was dan ook wel erg confronterend en bevestigend van wat ik eigenlijk niet wilde weten de afgelopen weken.

Het lastigste blijf ik vinden het werk en de thuissituatie. 3 jaar geleden al een jaar uit de roulatie geweest door complicaties na een operatie, baan kwijt. Nu weer dit, baan waar ik het geweldig naar mijn zin heb. Maar nu merk je toch al opmerkingen van: je moet je grens juist opzoeken en eroverheen gaan. Daardoor herstel je...ja, met andere ziektes misschien, maar dat mag ik niet!

Voor mijn partner is het de zoveelste medische rompslomp aan mijn adres, waarbij ook zijn leven weer een beetje stil lijkt te staan. Hem hoor je er niet over, maar ik heb wel een soort van 'schuldgevoel'. 

Ik vind het ook ontzettend lastig. Ik heb er geen controle over en dat wil ik wel heel graag hebben.

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik heb de eerste weken heel veel gehoest, vooral in de avonden en met slapen. In zoverre dat ik zelfs op de bank ben gaan slapen zodat mijn man niet constant wakker werd. Die heeft ook Corona gehad, maar herstelde sneller. Beroepschauffeur, dus moest wel zijn slaap hebben zeg maar. Uiteindelijk werd dat hoesten wel minder, tot het punt dat ik alleen nog hoeste als ik veel of langer moest praten. Voor het s avonds hoesten heb ik uiteindelijk codeine gekregen (niet de beste keuze voor een astma patient, maar ik had geen slijmproductie en op een gegeven moment moet je echt slapen) en rechterop slapen wil ook helpen. 


Koorts heb ik 2 weken heel hoog gehad, aantal dagen boven de 40, dag of 5 rond de 40 en in totaal 2 weken tot ik daarna alleen nog verhoging had. Verhoging heb ik nu soms nog licht, maar niet vaak meer. Vanavond toevallig, maar dat hing echt samen met de rest van de dag en de knallende koppijn denk ik.


Ik ben nu voor mezelf aan het bijhouden hoe ik wakker ben geworden, wat ik heb gedaan, hoeveel en wat voor rust of ontspanning ik heb genomen, hoe ik slaap (met de dag slechter en korter) en wat het effect de dag daarna, of 2 dagen daarna is geweest. Meer en meer lijkt het of de dingen die ik juist als ontspanning doe, mijn lichaam of mijn hoofd toch als inspanning ervaart. Een goede dag die ik echt goed 'gemanaged' dacht te hebben, werd vandaag een compleet uitgeputte dag. Door bij te houden hoop ik wat inzicht te krijgen in zowel de fysieke als mentale reacties.

Patje78 1 jaar geleden

Fysio mee gestart. Die remt mij af en probeert dat ik niet over mijn grens gaat. Vrijdag naar de bedrijfsarts. Nog erg moe benauwdheid iets meer onder controle door de ademhaling tips. Nog snel verhoging tot 38 veel hoofdpijn als ik teveel doet. Nu met de warmte merk ik wel dat ik wat eerder benauwd ben. En nog snel spierpijn. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

De warmte helpt absoluut niet mee! Met de vorige hittegolf was ik ook erg benauwd. Mijn astma lijkt nu meer onder controle, minder benauwd, maar dat ik ook eigenlijk het enige dat op dit moment echt de goede kant op gaat.


Ik heb vandaag de eerste fysio gehad. Alleen ademhaling en middenrif. Qua wandelen buiten en een stukje fietsen ben ik volledig tetug gefloten. Ik dacht dat ik wel weer rustig 20/30 min kon wandelen. Met zitpauzes erbij tot een uur. Maar door de spiercontracties in mijn benen terug naar max 10 minuten en niets wat de hartslag omhoog jaagt.


Blijft balen!

Patje78 1 jaar geleden

Balen is het zeker. Ik mag 5 Minuten per keer wandelen. Ik heb het idee dat mij astma nog niet onder controle is. Ik heb te vaak mijn puffer nodig. Ik zit te twijfelen of ik daarvoor nog langs de huisarts moet. Vandaag weer bij de fysiotherapeut geweest en mag zoals jij zegt nog niet heel veel. Alleen wat oefeningen om mijn spieren sterker te maken en goed opletten op de borgschaal en hoe snel ik herstel na iets. Morgen bedrijfsarts. Wat je zegt warmte is niet echt ideaal. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik zit nu op 8,5 week morgen sinds de eerste tekenen en was qua wandelen...dacht ik...goed bezig ? Maar de fysio vond wat anders. Ik lijk sowieso wat terug te vallen, nog los van de erger wordende cognitieve klachten. Ik vind het allemaal ontzettend traag en frustrerend eigenlijk.


Ik zou zeker langs de huisarts gaan voor je astma! (Gaat de bedrijfsarts ook waarderen). Er werd bij mij meteen aangegeven dat de astma vaak erger wordt door de corona en ik heb van 16 juni tot begin september een verhoging van de puffers gekregen, een verdubbeling eigenlijk 4-5 keer per dag en een andere buffer 2 × 2 pufs.


De eerste 7 weken heb ik echt van puf naar puf geleefd. Naar alle salbutamol pufjes en naar alle symbicort. De 10 seconden adem inhouden lukte niet, dus de eerste weken heb ik pufs met voorzetkamer gebruikt. Sinds vorige week gaat dat stukken beter met de astma. De benauwdheid die er nu soms nog wel is ervaar ik ook als een ander soort benauwdheid dan de astma. Die benauwdheid reageert bijvoorbeeld ook niet op de pufjes.

Ik zit nu nog op 3 keer puffen en de andere dan nog 2× 2.

Als ik begin september nog salbutamol nodig heb (ik gebruikte het al een hele tijd niet meer en had het nooit meer nodig) dan moet ik daarvoor terugkomen. 


Spieroefeningen krijg ik ook nog niet. Bij mij komt de terugval 1 of 2 dagen later. Ze willen ook eerst dat de ademhaling goed is, omdat je spieren alleen dan de juiste zuurstof krijgen om weer belast te kunnen worden. Pas inderdaad goed op je grenzen, want herstel kan goed lijken te gaan, waarbij je 1 of 2 dagen later alsnog de rekening gepresenteerd kunt krijgen.

Patje78 1 jaar geleden

Gisteren bij de bedrijfsarts geweest. Komende 4 weken mag ik zeker niet werken. Daarna kijken of het lukt of niet om 2 x 2 uur per week te werken. Mits de fysiotherapeut er het mee eens is. Hij merkte ook dat praten moeilijk ging. Ik was al aardig vermoeid van de reistijd. Ik moest een half uur rijden op het heetste van de dag. Verhoging blijft regelmatig komen. Van de week even contact opnemen met de huisarts over mijn astma. Ik probeer met de warmte soms verkoeling te zoeken in het zwembad dat helpt om de dag door te komen. Het is soms wel frustrerend om te merken hoe weinig ik kan doen. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik zou eerst maar eens kijken hoe het over 4 weken gaat inderdaad. Niets forceren vooral!

Dat praten kostte mij de eerste 7 weken ook ontzettend veel energie...snel benauwd ook. Nu de astma weer beter onder controle is gaat dat gelukkig ook stukken beter. Nu kijken over 2 weken wat er gebeurd als ik weer terugga naar de gebruikelijke doseringen. Maar dat zien we dan wel weer.


Ja de bedrijfsartsen zitten tegenwoordig lekker in de buurt?. Ik mag over een paar weken een uur heen en een uur terug ? op het meest file- en boerengevoelige stuk van NL....na einde schoolvakantie. Platteland hier, dus OV ook geen optie, is er niet. Mijn man neemt gelukkig vrij en rijdt mee, maar ik snap niet dat het allemaal zo ver weg moet...Ik kan nu 15 a 20 min rijden zonder problemen, daarna wordt het echt lastiger.


We gaan 'vrolijk' verder...

Met deze temperaturen wil ik sowieso niets doen overigens ? Blij als dit weerbeeld straks een keer voorbij is.


Patje78 1 jaar geleden

Ik ben bij de huisarts geweest voor mijn astma. Hij wilt nog 2 weken aan kijken. Hij hoopt dat mijn longen zelf herstellen. Gisteren een flinke terug slag. Erg benauwd en temperatuur rond de 38. De nachten zijn ook een drama vanwege de benauwdheid. Ik hoop snel dat er wat gedaan wordt aan de benauwdheid. Vandaag weer fysio. Mijn plan is om te overleggen van hoe verder. Ik snap dat je geduld moet hebben. Maar dat is soms erg lastig ook de warmte werkt niet echt mee. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Wel jammer dat je huisarts het aan wil kijken. Zowel de huisarts als de bedrijfsarts gaven bij mij meteen aan: astma verergerd en medicijnen verhogen beschermd de longen voor eventuele verdere schade. Waarom verder aan blijven kijken als je zo'n last hebt?

Ik mag overigens ook altijd zelf verhogen, zonder overleg, indien mijn longen dat nodig hebben. Dat mocht ik voor corona al. 

Heb je al geprobeerd wat rechterop te slapen? Met longaanvallen, maar ook benauwdheid met griep en verkoudheid en corona, ga ik standaard rechtol slapen. Dit zorgt in ieder geval voor iets minder benauwdheid en minder hoestaanvallen gedurende de nacht. Misschien het proberen waar als je dit nog niet geprobeerd hebt?

Ik ga vanaf volgende week terug naar mijn gebruikelijke dosering astma medicatie. Dan heb ik sinds 16-06 dubbele medicatie gehad + 5× Ventolin per dag. Ik heb er wel vertrouwen in dat dit goed gaat.


Ik richting de 3 maanden, of nee, 11 weken volgens mij. Nu 2 × ergotherapie gehad naast fysio en dat geeft zoveel inzicht, maar het helpt ook in acceptatie. Door het invullen van de activiteitenlijsten en de gesprekken, maakt weerstand en perse door willen gaan...en willen hetstellen op de oude manier van voor covid...plaats voor acceptatie. En dat maakt toch dat ik beter naar mijn grenzen ga luisteren. Want niet luisteren is meer klachten en terugval. Ik heb nog steeds zoiets van...zo moe, hoe dan? Ik doe helemaal niks op een dag. Maar ik zie nu in de lijsten wat er gebeurd na de dagen waarop ik toch weer 'te ver en door' ben gegaan. Door de ergo begin ik te zien waar de enrgie genadeloos hard weglekt en maar langzaam terugkomt na rust.


Misschien toch ook ergotherapie naast de fysio proberen? 


De rem van de fysio op mijj wandel-activiteit is schijnbaar ook nodig geweest. Hoewel de pijn in mijn benen (de fysieke pijn) niet minder is, is het achteruitgaan en de meer- pijn wel gestabiliseerd. Het wordt niet meer erger en dat werd het op een gegeven moment wel. Nu bemerk ik wel steeds neer dat de pijn ook in hevige mate toeneemt na overprikkeling en uitputting. Dit geld ook voor de hoofdpijn. Net als de beenpijn is de hoofdpijn er nog steeda iedere dag, van opstaan tot naar bed gaan, maar verergerd bij uitputting en overprikkeling. 


Het gaat tergend traag. Hoewel ik sommige miniscule verbeteringen zie, geld voor de rest stagnatie, stabiel, of terugval of nieuwe klachten >>> opeens verhoging na inspanning is er zo 1. 

Een dag minder last van fysieke klachten is een cognitief slechte dag.

Een cognitief goede dag is fysiek een slechte dag.

Zowel fysiek als cognitief verslechteren bij moeheid, uitputting en overprikkeling.

Ik wacht nog steeds op dke dag dat ik denk; beide zijn minder. Ik put wat positieve kracht uit het opschrijven van de dingen die ik langzaam zie verbeteren, toch ook wel denkend aan die hele grote groep mensen die nog veel langer in deze ellende zitten dan ik, met alle gevolgen van dien.

Patje78 1 jaar geleden

Salbutamol is wel verhoogd maar ik kreeg er geen ontstekingsremmende puffer bij. Ook krijg ik geen andere puffer met voorzetkamer. Waarom hij dit besloot is dat mijn longen toen ik bij hem was niet piepte en mijn zuurstofgehalte goed bleef.ik heb vooral last van mijn astma bij warm weer prikkels zoals barbecue lucht en in de nacht. Ik heb al geprobeerd om wat hoger te slapen en dat verlicht wel iets. Ergotherapie heb ik wel over nagedacht maar nog niet verder over gehad. De fysiotherapeut die ik heb kijkt heel erg breed en ik merk op dat gebied wel vooruit gang. Maar na de therapie vaak wel een reactie zoals hoofdpijn verhoging en pijn in mijn bovenbeen. Soms duizelig. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Misschien het daar toch eens met je fysio over hebben.

Tegen mij is duidelijk gezegd, zowel door de fysiotherapeut als de ergotherapeut, dat dit reacties zijn die ik na de behandeling niet mag krijgen. Zodra ik dat krijg moet alles nog rustiger en korter of zelfs minder vaak. Ergotherapeut kijkt ook mee of de behandelingen van de fysio niet te zwaar zijn, maar ook rekening houdend met reistijd er naartoe e.d.

Ik ben wel moe na de fysio, maar niet uitgeput en ik heb geen verergering van klachten. De fysio checkt van tevoren hoe ik me mentaal, lichamelijk en qua benauwdheid voel en past daarop aan. In de wachtkamer oordoppen in en zonnebril op, want anders totaal overprikkeld. Ook is conditie, training en kracht nog steeds niet aan de orde. Eigenlijk is alle verergering van klachten: teveel en grens over en 2 of 3 stappen terug. 

Patje78 1 jaar geleden

Op advies van de bedrijfsarts ga ik naar de huisarts. En vragen om een verwijzing naar de ergotherapeut. Nog bedankt voor de tip. Ook ga ik het hebben over mijn astma of ik toch een puffer erbij krijg. Conditie wordt iets beter maar ik krijg meer klachten. Zoals hoofdpijn bij prikkels. Doorbraak bloeding van mijn menstruatie. Duizelig. 

Patje78 1 jaar geleden

Op advies van de bedrijfsarts ga ik naar de huisarts. En vragen om een verwijzing naar de ergotherapeut. Nog bedankt voor de tip. Ook ga ik het hebben over mijn astma of ik toch een puffer erbij krijg. Conditie wordt iets beter maar ik krijg meer klachten. Zoals hoofdpijn bij prikkels. Doorbraak bloeding van mijn menstruatie. Duizelig. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik denk dat dat goed is! Ook de puffer!


Meer cognitieve klachten na een aantal weken is herkenbaar. Zowel de fysio als de ergo hebben uitgelegd dat vaak, zodra het lichamelijk iets beter gaat, de cognitieve klachten boven komen. Duizeligheid kan ook door overprikkeling komen. De hoofdpijn is hier dagelijks nog steeds al sinds 15-06. Duizeligheid verdween op een gegeven moment wel, maar komt terug zodra ik grenzen over ga, uitgeput ben of overprikkeld. 

Ik heb 4 stappen terug gedaan en fysio terug geschroefd naar eens per week. Ik heb de laatste week verhoging en koorts na inspanning en ipv meer energie wordt het steeds minder. Nog geprobeerd om consult bedrijfsarts telefonisch te krijgen, maar ik mag helaas minimaal 2 uur in de reis (zonder file heen en terug) plus een verlengd consult. Gelukkig rijdt mijn man mee, anders had het een dodemansrit geworden denk ik : ik weet soms de voorrangsregels niet eens meer....helaas gaat de 3e maand binnenkort in hier :-/

Patje78 1 jaar geleden

Net bij de huisarts geweest. Ik krijg een verwijzing voor ergotherapie. Hopelijk snel een afspraak. Deze komt meestal aan huis dat zal wel fijn zijn. Ook een extra puffer erbij gehad en over 2 weken terug voor controle. Vanaf volgende week moet ik 2 x 2 uur aangepast werk gaan doen. Wel vervelend dat jou afspraak niet telefonisch kan. Mijn man is ook meegeweest. Ik merk dat de hoofdpijn komt als ik te veel heb gedaan of te veel prikkels heb gehad. En soms duizeligheid erbij. Wel fijn dat je de klachten herkend. Je merkt veel onbegrip bij de mensen. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik ga het weer proberen.

De afspraak van woensdag is afgezegd wegens ziekte van de arts. Dus ik heb de casemanager nogmaals gemaild en uitgelegd dat het bezoek zeer belastbaar is. Bovendien kan mijn man de komende weken geem vrij meer krijgen. De rit zelf maken is zeer onverantwoord > ov is 2 uur en een kwartier, 4 keer overstappen en veel lopen tussendoor. Met mijn huidige looptempo kan dar minimaal een half uur bij. (Ik weet soms in de auto al niet meer waar ik heem ga en raak het 'cognitief' kwijt.


Vreemd dat je nu al op moet bouwen..zo lekker gaat het volgens mij ook nog niet bij je. Ik denk dat het te hard gaat, let goed op je grenzen, voorkom dat je er straks echt langdurig uit ligt!

Patje78 1 jaar geleden

Ik hoop voor je dat het lukt dat het telefonisch mag. Ik snap het zeker zonder je man erg lastig wordt. Ik vind het ook snel. Ik ga het proberen en wat je zegt ik probeer goed op mijn grenzen te letten en hoop snel wat van de ergotherapeut te horen. Klopt dat het nog niet goed gaat. Het is heel raar om dit mee te maken wat er met je lichaam gebeurt. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Als je er de energie voor kunt vinden kan het raadzaam zijn om de richtlijn voor bedrijfsartsen op te zoeken via google. De richtlijn voor reintegratie en herstel na covid-19 is per juni dit jaar aangepast. Kan je mogelijk wel helpen in gesprekken met de arts als het niet gaat. Ik verwacht echter dat je ergo ook in zal gaan grijpen.


Ik hoop het ook! Ik vind sowieso dat alle zorgdisciplines teveel naar hem wijzen. Op alles is het: 'dan doet je man dat toch'. Of, 'dan moet hij dat maar doen.' Mijn man zit vol artrose, is zelf energie beperkt door dagelijks pijn en ook pas net weer volledig aan het werk na onze besmetting. Heeft vanwege zijn lichaam eigenlijk een contract voor 28 uur, maar werkt er 60 (chauffeur). De meeste dagen gaat hij 05.15 van huis en komt 18.30 een keer thuis. Heeft niet voor niets een invalideparkeerkaart ook. Lekker makkelijk: dan doet hij dat maar....?‍♀️?


Barstende koppijn en duizelig na al dit gedoe. En dan moet ik straks nog zelf naar de ergotherapeut rijden ook. Van de week wist ik de voorrangsregels niet eens meer, ik plak post-its in de auto waar ik heen moet op slechte dagen. ??

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Het is een video consult geworden gelukkig! Helaas wel een andere bedrijfsarts, dus maar het beste van hopen.

Patje78 1 jaar geleden

Dat is fijn. Hopelijk ook een die weet wat je doormaakt. Succes. Ik zal binnenkort eens verder kijken wat je doorstuurde. Alvast bedankt voor het meedenken. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik had al een dagverhaal gemaakt, conform de informatie op de website van c-support. Dus hoe een normale goede dag voor corona eruitzag, een goede dag nu en een slechte dag. Daarnaast heb ik natuurlijk de lijsten die met de ergotherapeut zijn gemaakt. Als hij o.b.v deze info zou besluiten dat ik op moet bouwen, dan gaat de aanbraag voor een second opinion en/of deskundigenoordeel uwv zo de deur uit. Ik heb weken gedacht dat ik alles wel kon en dat ik binnen 4, weken, binnen 10 weken en nu wel weer aan het werk zou zijn, maar ik zie nu zelr ook wel in dat dit echt onmogelijk is op dit punt.

Ik heb vandaag een dagtotaal van wel 12 punten gehad (zeer weinig) ritje bedrijfsarts incl consult waren er al 17 en dan moet ik ook nog eten. Heel veel rusten. Maximaal 1 activiteit per dag buiten de deur. Fysio terug naar maximaal een keer per week. Eerst rust en balans in het dagelijks leven zien te krijgen en ADL op orde krijgen. De accu loopt heel snel leeg en laadt niet meer op. Ze had nog een metafoor maar die ben ik even kwijt. In ieder geval iets met dat ik nu dagelijks op mezelf en mijn reserves inteer.


Website van C-support is overigens ook echt een aanrader! Mocht je die nog niet gevonden hebben.

Patje78 1 jaar geleden

Dankjewel voor het delen van de informatie. Ik heb de ergotherapeut gesproken ik heb dinsdag een afspraak met haar. Ze komt aan huis dus dat is wel prettig. Ook ken ik haar goed ze heeft mijn man ook behandelt alleen niet voor corona. Ik lees wel alles maar ik reageer soms wat traag of kort. Ik heb met de ergotherapeut afgesproken om het maandag te proberen. Kunnen we dinsdag bekijken hoe ik daarop heb gereageerd. Op het moment is de hoofdpijn mijn grootste probleem. Met de fysio afgesproken dat we morgen bekijken of we 1 of twee keer per week fysio blijven houden. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Fijn dat je contact met de ergo hebt gehad! Hopelijk kan zij je opweg helpen! Ook met je werk.


Die hoofdpijn js vreselijk. Ik heb hem nu al 3 maanden, van opstaan tot naar bed gaan. Het gaat niet over. Daar word ik ook echt gek van.


Ik heb maandag mijn basis startpunten voor de dag gekregen van de ergo. Ik begin met 12 dagpunten. Ter illustratie: een half uur koken is al 2 punten, eten 0,5 - 1 punt per keer (en dat moet ik 6 keer per dag). Kwartier stofzuigen/was etc 1,5 punt, half uur 3 punten. Dus dat is heel weinig per dag en heel veel rusten. Maximaal 1 activiteit per dag buiten de deur. Cognitief afwisselen net fysiek en voldoende rust ertussen. Rust kan ik punten mee verdienen. Enige rust voor mij is prikkelvrij liggen, ademhalingsoefeningen en mediteren. Hobby's ed zoals kleuren, lego, tekenen: te inspannend, kosten punten. Vooral lego is cognitief zeer vermoeiend. Na een kwartier zie ik eigenlijk niet eens meer goed wat er nu echt in de bouwtekening staat.

Eigenlijk dus nog veel minder doen dan ik al deed. Wordt best lastig...ik heb mijn leidinggevende meegenomen in die punten en lijsten > dat heeft wel geholpen heb ik het idee. Nu de bedrijfsarts nog over 1,5 week, 1 die ik niet ken als vervanger voor mijn eigen arts. Maar met 12 dagpunten en vrijwel bijna niets in- en buitenshuis kunnen doen, lijkt me gekkenwerk.


Ennuh! Alleen reageren als je tijd, zin en energie hebt hoor! Voel je absoluut niet verplicht ;)

Patje78 1 jaar geleden

Vandaag voor het eerst ergotherapie gehad. Was vooral een intake gesprek. Zij is een voorstander van starten met werken. Maar in hele kleine stapjes. Ook tips gehad om prikkels te voorkomen. En wat jij al vertelde therapy is te zwaar. Ik mag er een dag later geen last van hebben. 1 keer per week is ze een voorstander van. Ook een dag lijst gaan invullen en dan gaat zei punten tellen. Ik moet het drie dagen gaan bijhouden. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Apart. Conform de leidraad reintegratie en herstel na covid, moet eerst ADL lukken (algemeen dagelijks leven) voordat uberhaupt aan kleine stapjes werk gedacht kan worden. Let goed op je grenzen en wat het met je doet. Niet alleen de dag dat je werkt, maar vooral ook de dagen daarna.

Benieuwd waar je op uitkomt met de punten!

Ik heb nu een week de 12 dagpunten "geleefd". Vorige week geen fysio, geen ergo, geen werkbezoeken en veel rust, gedoseerde activiteiten. Laatste fysio was 2 weken geleden. Ik had eindelijk zoiets van: ja, hiermee kan ik hopelijk wat stabiliteit krijgen. Geen hoge toppen en mega diepe dalen. Rustjartslag terug naar 62-70. Nog wel verhoging en koorts na alle vormen van inspanning. Beenpijn ontzettend afgenomen, bijna geen pijn tussen schouderbladen.


Gister weer fysio gehad. Uren na de fysio hartslag 95+, paar uur lang 38,2 koorts en 's avonds weer niet kunnen lopen. (En dan wordt er nog niet eens getraind). Fysio wil dat ik, ondanks inspanningsintolerantie, stoelsquats ga doen?!?!?

Vanmorgen wakker geworden met gevoel helemaal niet geslapen te hebben. Misselijk, duizelig, ontzettende pijn in mijn benen, schouderbladen, gewoon weer 2 weken terug in de tijd. 

Ik denk dat fysio (vooral vanwege de rit heen en terug) te zwaar is. Huisarts vind dat ergo met fysio moet overleggen. Ik denk dat fysio voorlopig moet stoppen en eerst enerhie en balans in de dagen moeten komen. Dan zou ik nu met algeheel ziek zijn weer ook nog een minuut stoelsquats moeten gaan doen???? Ik dacht dat het wel goed ging met fysio, maar nu met de inzicht door de ergo lijsten....denk ik het toch niet. Eigenlijk, terugdenkend, ga ik al langzaam achteruit sinds fysio begin aug is begonnen. Toen kwamen daar de verplichte wekelijkse werkbezoeken en ergo afspraken bij, toen ging het heel hard.

Liefst stop ik met fysio en ga ik voorlopig alleen verder net ergo. Vorige week dacht ik echt...ja! Maar ik ben ook bang dat de bedrijfsarts zegt: dat ik mijn herstel tegenwerk...hoewel fysio herstel vooral in de weg lijkt te gaan staan. Vandaag weer de jele dag als een zombie op de bank. Fysio vind de bemoeiienis van de ergo geloof ik ook maar onzin. Ik zit nu met 2 zorgverleners met tegenstrijdige adviezen. Ik moet me constant, voor mijn gevoel, verdedigen naar de fysio waarom ik iets niet wil of kan doen.


Nu kreeg ik weer eeb aanmelding voor een online programma...waarvan gister besproken me hiet NIET voor aan te melden. Beweging, blogs lezen, 25 videofilmpjes kijken??? Ergo zegt: zo min mogelijk schermtijd.

Zelf de regie is de leidraad covid 19, maar ik begin de zelfregie in een week nogal te missen?

Patje78 1 jaar geleden

Interessant met de puntentelling. Ik ben benieuwd van hoe verder met mij. Fysiotherapeut zegt je bent goed bezig. Conditie gaat ook steeds beter. Ik denk dat ik die hoofdpijn krijg door teveel prikkels. Temperatuur gaat nu beter als ik optijd stopt. Ik merk borduren en plaatjes knippen werkt ontspannend. Maar bijvoorbeeld dingen waarbij je moet denken zoals puzzelen en lezen kost veel energie. Spelletje spelen op mobiel voelt ook ontspannend maar een verhaal typen is erg lastig. Wanneer heb jij de bedrijfsarts. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Apart. Conform de leidraad reintegratie en herstel na covid, moet eerst ADL lukken (algemeen dagelijks leven) voordat uberhaupt aan kleine stapjes werk gedacht kan worden. Let goed op je grenzen en wat het met je doet. Niet alleen de dag dat je werkt, maar vooral ook de dagen daarna.

Benieuwd waar je op uitkomt met de punten!

Ik heb nu een week de 12 dagpunten "geleefd". Vorige week geen fysio, geen ergo, geen werkbezoeken en veel rust, gedoseerde activiteiten. Laatste fysio was 2 weken geleden. Ik had eindelijk zoiets van: ja, hiermee kan ik hopelijk wat stabiliteit krijgen. Geen hoge toppen en mega diepe dalen. Rustjartslag terug naar 62-70. Nog wel verhoging en koorts na alle vormen van inspanning. Beenpijn ontzettend afgenomen, bijna geen pijn tussen schouderbladen.

Gister weer fysio gehad. Uren na de fysio hartslag 95+, paar uur lang 38,2 koorts en 's avonds weer niet kunnen lopen. (En dan wordt er nog niet eens getraind). Fysio wil dat ik, ondanks inspanningsintolerantie, stoelsquats ga doen?!?!?

Vanmorgen wakker geworden met gevoel helemaal niet geslapen te hebben. Misselijk, duizelig, ontzettende pijn in mijn benen, schouderbladen, gewoon weer 2 weken terug in de tijd. 

Ik denk dat fysio (vooral vanwege de rit heen en terug) te zwaar is. Huisarts vind dat ergo met fysio moet overleggen. Ik denk dat fysio voorlopig moet stoppen en eerst enerhie en balans in de dagen moeten komen. Dan zou ik nu met algeheel ziek zijn weer ook nog een minuut stoelsquats moeten gaan doen???? Ik dacht dat het wel goed ging met fysio, maar nu met de inzicht door de ergo lijsten....denk ik het toch niet. Eigenlijk, terugdenkend, ga ik al langzaam achteruit sinds fysio begin aug is begonnen. Toen kwamen daar de verplichte wekelijkse werkbezoeken en ergo afspraken bij, toen ging het heel hard.

Liefst stop ik met fysio en ga ik voorlopig alleen verder net ergo. Vorige week dacht ik echt...ja! Maar ik ben ook bang dat de bedrijfsarts zegt: dat ik mijn herstel tegenwerk...hoewel fysio herstel vooral in de weg lijkt te gaan staan. Vandaag weer de jele dag als een zombie op de bank. Fysio vind de bemoeiienis van de ergo geloof ik ook maar onzin. Ik zit nu met 2 zorgverleners met tegenstrijdige adviezen. Ik moet me constant, voor mijn gevoel, verdedigen naar de fysio waarom ik iets niet wil of kan doen.

Nu kreeg ik weer eeb aanmelding voor een online programma...waarvan gister besproken me hiet NIET voor aan te melden. Beweging, blogs lezen, 25 videofilmpjes kijken??? Ergo zegt: zo min mogelijk schermtijd.

Zelf de regie is de leidraad covid 19, maar ik begin de zelfregie in een week nogal te missen?


Weet je, ik snap de theorie ook wel achter maar 10 minuten wandelen....maar mijn hoofd wil ook wat! Straks mag ik langer wandelen en is het herfst en regen ik weg. Wandelen is mss inspannend, maar was en is mentaal ook mijn ontspanning. En dat mis ik.

Eigenlijk wil ik mijn leven terug...en dan ben ik pas 3 maanden onderweg.

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Zojuist besproken met de ergo: stekker uit de fysio voorlopig. Na maandag weer terugval en nog.

Eerst ergo en stabiliteit krijgen en proberen te herstellen. Pas daarna eventueel weer fysio, maar dan in de buurt en een ander soort fysio (psychosomatisch?, geen focus op bewegen in ieder geval) 

Theresa 1 jaar geleden

Hallo Wendy,

Klinkt als een goed besluit om te stoppen met de fysio. Eigenlijk voelde je het zelf al correct aan, want je had twee weken lang _eindelijk_ wat stabiliteit als je correct doseert met activiteiten. Ik heb met dergelijke pacing ervoor kunnen zorgen dat ik in vier maanden maar 1 terugval had, en ik merk dat mijn concentratie echt aan het verbeteren is.

Goed dus dat de ergo je heeft geholpen de knoop door te hakken! Terugvallen belemmeren je herstel en zijn ook nog heel vervelen om door te maken. Dus die wil je gewoon zo goed als niet meemaken. Een inschattingsfout hier en daar, kan gebeuren, maar niet structureel met fysiotherapie. Het gaat erom dat je leert naar je lichaam te luisteren en dat je dus je eigen intuïtie weer gaat vertrouwen. Vergeleken met je berichten van enkele weken geleden, doe je dat al veel beter. Goed bezig dus!

Het kan trouwens dat wandelen je inderdaad helpt ontspannen. Bij mij is het meetbaar dat ik juist rustiger ga ademhalen van heel lichte beweging (ik fiets elke dag op een langzaam tempo), dan van stilzitten. Je moet gewoon oppassen dat je je spieren niet doet verzuren, dat werkt averechts, en niet te intensief dus. Succes komende tijd.Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Dank je wel!

Het voelt in ieder geval als een enorme last van mijn schouders ;-)

Met die 2 weken rust en doseren was er inderdaad stabiliteit. Wel nog steeds die moeheid en die eeuwig durende hoofdpijn (als die toch eens weg bleef, al was het maar een uur een keer) Ook gevaarlijk, want dagen ertussen waarop er niks aan de hand lijkt, maar ook die dagen hetzelfde weten te houden.

Het lastigste vind ik opeens al die mensen die iets van je willen, maar ook het moeten. Je werk verwacht iets. Je partner. De bedrijfsarts. De arbo. De huisarts. De ergo. Ik denk dat ik ook een beetje begon te 'verzuipen'.

Je wilt herstellen, dus je gaat overal te braaf in mee. Je bent bang dat ze zeggen: je doet je best niet, dus probeer je ook plan B.

Maar maandagavond na fysio knapte er iets. Die weken rust heb ik gewoon bijna geen pijn in mijn benen gehad. Die schouderbladen niet, niet benauwd met langer praten en maandagavond na de fysio was het er weer. Nu woensdagavond en ik ben er nog niet. Alle afspraken afgezegd, fysio persoonlijk een mail gestuurd dat ik stop en verder met ergo.

Wel het koffiebezoek op het werk weer geprobeerd. Eigenlijk niet slim, maar toch ook weer in het kader van; ik probeer het! Ik werk mee. Het gesprek met mijn manager, de hoofd baas zeg maar, echter wel heel fijn. Na + 3 maanden vond hij dat hij me duidelijk moest maken dat ze me niet 'achterna' gaan zitten, ik tijd krijg en moet nemen. Hij schrok ook van het verhaal over het autorijden, post-its waar ik heen ga, voorrangsregels kwijt, etc. (had leidinggevende schijnbaar niet verteld) en heeft gezegd als het niet gaat, gewoon niet komen. Veiligheid en gezondheid voor alles. Ondanks te vermoeiend, deden die woorden toch wel goed vandaag. Mijn eerdere ziektegeschiedenis en hoe ik in dienst ben gekomen zaten me toch in de weg, ook omdat ik na afwijkende afspraken en contracten, vlak voor de corona besmetting net mijn vaste contract had gehad. Geen idee natuurlijk wat de bedrijfsarts volgende week wil, maar het is wel fijn dat ze op het werk in ieder geval toch achter je staan.

En het wandelen, weet je, we wonen hier prachtig in het Rivierengebied. Ik heb weilanden, de rivier, kersenbloesems, mijn geliefde herten, alles waat ik juist zo van geniet, van stop met denken en ik nu al maanden niet heb gezien. Het hoofd en het mentale welzijn wil uiteindelijk ook wat ? Dus ik ben nu 2 dagen de dijk op gewandeld, met een wandelmeditatie op en ik ben gewoon weer even gaan genieten....


Patje78 1 jaar geleden

Wat goed dat je het toch heb doorgezet.ik ben benieuwd wat de arboarts gaat zeggen. Ik ga naar 1 keer in de week fysiotherapie. Deze week 2 x2 gewerkt. Dat heb ik volgehouden. Vanmorgen redelijk fit wakker geworden. Dinsdag eerste keer ergotherapy gehad en nu 3 dagen lijsten invullen voor puntentelling. Ik wil ook gaan proberen meer te gaan wandelen en het fietsen op te pakken. Is al met al een lange weg voor de longcovid patiënten. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik ook! Het is wel fijn dat mijn hoofd-manager afgelopen woensdag heeft uitgesproken dat ze me niet achterna gaan zitten, ik de tijd moet nemen die nodig is en als het echt niet gaat of niet veilig is, ik vooral niet op bezoek moet komen en aan mezelf moet denken. Dat ze het knap vinden en waarderen dat ik toch af en toe kom, maar dat het wel 'veilig' moet zijn voor mij.

Kreeg vandaag weer woorden met de arbodienst, voor de derde keer. Ik heb gevraagd of ik alles op de mail kon zetten, zodat ik niet hoef te multitasken tijdens het consult. Was prima. Word ik vandaag gebeld. Het was wel wat veel allemaal, dat kon de arts in een kwartier nooit lezen. Of ik het niet gewoon even tijdens het consult kon doen...eh nee. Want ik moet videobellen met mijn telefoon + multitasken lukt niet. Ik vroeg: kan de arts wel alles lezen in het kwartier tijdens het consult dan???? Toen werd het stil? Bovendien, hij hoeft van mij niet alles vooraf gelezen te hebben, maar ik wil wel een volledig dossier (ik heb geleerd van het verleden).


Fijn dat het werken lijkt te lukken! Loop niet te hard he! Kijk eerst hoe werken gaat, hoe het met je energie gaat en bespreek de stappen met de ergo eventueel voor meer wandelen en fietsen. Daar kan de ergo ook in begeleiden.


Ik heb vandaag het bespreken van mijn 12 dagpunten gehad. Het blijven er voorlopig 12 en dan geen fysio, minder werkbezoeken ook. Doel is nu eerst stabiliteit en rust in de klachten te krijgen, in de energie en van daaruit met hele kleine stapjes verder. Zodra ik weer met fysio kan starten ga ik naar de praktijk hier 1,8 km verderop. Dat is de enige zo dichtbij. Die therapeuten kent zij ook, evenals de behandelwijze. Zodra ik weer wil en kan starten zoekt zij afstemming met de dan nieuwe fysio en zal de fysio zich ook aan moeten passen aan haar adviezen en mijn belastbaarheid, passend bij mijn klachten. Maar deze fysio staat daar wel voor open. Ik weet van de assistente van de huisarts (die heeft daar ook gelopen met long-covid) dat zij het heel anders aanpakken.


Verder inderdaad weer meer wandelen, zitten tussendoor, genieten van de natuur en mijn mentale welzijn ook weer wat gunnen. Door de terugvallen doe ik al te weinig 'dingen voor mezelf' maar de verzorging van mijn huidziekte en bijv eten schieten er ook te vaak bij in. Fietsen is hier voorlopig echt een no go.


Volgende afspraak ergo 10-10. Thuis verder met de basis dagpunten + nu de stoplichtmethode erbij. Ze hoopt dat rond 10-10 er meer balans is zodat we ook aan de prikkelverwerking kunnen gaan beginnen.

Patje78 1 jaar geleden

Hoe was je gesprek met de bedrijfsarts. Een beetje positief verlopen. Ik heb een goed gesprek gehad met mijn ergotherapeut en is tevreden hoe ik het aanpakt. Ze heeft mij geen punten gegeven maar gaf mij aan dat ik een goede balans moet zoeken tussen ontspanning en actief. Haar viel het op dat als ik alleen thuis ben daar goed op let. Met werken gaat het ook redelijk. Ik merk dat mijn reactie niet meer zo hevig is en sneller herstel. Gisteravond was ik wel aardig overprikkeld maar ik kon gelukkig de oorzaak vinden. Volgende week ga ik een klein stapje opbouwen. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Fijn dat het de goede kant op lijkt te gaan en je ook die dagpunten niet nodig hebt.??

De bedrijfsarts, sorry, arboarts want het is geen bedrijfsarts, is van mening, met 12 dagpunten, dat ik over 4 weken wel weer op kan bouwen en over 3 maanden volledig hersteld ben geloof ik. Dat zou betekenen dat ik over 4 weken in nog geen 2 maanden volledig opgebouwd moet zijn in mijn eigen werk en 32 uur. Hoe dan???? Mijn werk bestaat uit de hele dag door multi-tasken, geld, klanten, verschillende systemen en alles tegelijk doen. Ik kon niet eens meer het uit knopje vinden na het videoconsult door de overprikkeling en het veel te lange gesprek. Een kwartier bleek dus gewoon bijna een uur.

Ik hoop dat ik de beste man verkeerd begrepen heb overigens...???

12 dagpunten kan ik mijn dagelijks leven niet eens mee doen. Dat wordt dus werken en slapen. Niet meer praten en gezellig doen met mijn man, eten doen we ook niet meer maar dan, etc.  En de overprikkeling door mijn vogels; kunnen die niet weg? Is daar geen oplossing voor?

Dus mensen met kinderen en long-covid moeten ook hun kinderen maar weg doen? Die opmerking heb ik maar ingeslikt.

Ik heb de ergo gister gemaild, kijken wat zij zegt en verder probeer ik me er maar niet te druk om te maken nu. Helaas is mijn eigen arts langdurig ziek schijnbaar.

Hij wilde me eigenlijk een volledig revalidatietraject in hebben, ik ben net 3,5 maand ziek. Ergo is een maand geleden opgestart. Mag ik ook ff de tijd krijgen om de behandelingen te laten werken? Na een rondje google maps kwam hij tot dezelfde conclusie doe ik al gemeld heb: alles is vanaf mijn woonplaats te ver weg, teveel autorijden. 

Maar alles komt ook anders en soms verkeerd binnen...dus even ademhalen en een paar dagen relativeren is soms wel verstandig (ik kan best een impulsief heethoofd zijn soms namelijk).

Geen fysio meer doet me in ieder geval wel heel goed. Geen werkafspraken ook voorlopig. Dus nu 4 weken rust en basisniveau hanteren en dan merken we het over 4 weken wel weer.

Patje78 1 jaar geleden

Ze kunnen het mooi vertellen achter hun Buro. Goed dat je het met de ergotherapeut gaat bespreken. Wat betreft overprikkeling van de vogels herken ik. Wij hebben 2 parkieten en kunnen soms echt krijsen. Ik zei gisteren ook tegen de ergotherapeut ze hebben geen uitknop. Ik merk het ook met mijn dochter daar was ik gisteren over prikkelde door. Maar vogels en kinderen horen bij je leven die kan je niet even weg toveren. Net als een blaffende hond van de buren kan je ook weinig aan doen. Ik merkte het vandaag wel op mijn werk met de radio die hard aan stond en irritante muziek. Waar ik wel veel last van heb is autolampen felle lichten en de zon. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Wij hebben er dus 3, waarvan 1 mannetje van bijna 17 jaar. Vrouwtje is vorig jaar overleden, dus we zetten er ook geen 1 meer bij gezien zijn leeftijd.

Als ik last heb van het geschreeuw ga ik naar boven, of nu is het lekker weer, even in de tuin zitten.

Kinderen en dieren horen bij het leven. Inderdaad net als buren geluiden en zwembaden die de hele dag irritant staan de piepen in storing, van de buren enzo. Je kan niet alles uitschakelen. Dus als het even tegen zit dan zet je alles en iedereen maar op straat? Wel makkelijk om zo in het leven te staan ?Maar goed, zoals ik al zei: veel komt ook verkeerd binnen momenteel. Alles wordt opeens zo druk. De zonnepanelen stonden gepland voor maart 2023n die komen nu opeens 6 oktober..de elektra boiler volgend jaar, er komt nu een tijdelijke oplossing op 3-10 zodat het gas eraf kan. Morgen de installateur voor de krachtstroom. Man lief vangt het allemaal wel op, maar het is toch een hoop onrust in huis opeens. ? 

Even relativeren...en proberen los te laten en over een paar dagen het gesprek nog eens voor me halen. (Wat ik er dan nog van weet).

Van achter een bureau is alles makkelijk. Ik vraag me alleen af waar die hele leidraad van bedrijfsartsen dan voor is, als ze zich er toch niet aan houden. Hij stuurt aan op een gezamenlijke aanpak, maar wil vervolgens opbouwen zonder advies ergo? Zo tegenstrijdig allemaal. Het kost allemaal zo onnodig veel energie op deze manier. Energie die je voor hele andere dingen nodig hebt.

Hij bleef ook maar aandringen op fysio...terwijl het zonder fysio beter gaat. Fysio is nu niet de oplossing, rust wel.

Muziek probeer ik af en toe zelf weer. Ik merk wel zonder fysio en minder uitputting dat dit iets beter gaat. Maar het moet niet langer dan 30-60 seconden duren. Dan moet het uit. Ik bliif af en toe proberen. Ik denk zelf dat langdurig alle prikkels dempen de gewenning aan prikkels uiteindelijk alleen maar lastiger maakt.

Autolampen, velle zon en TL-lampen inderdaad! Ik heb sinds corona ook veel meer problemen met mijn lenzen op de een of andre manier. Ik zat gister in mijn 'thuiswerk' honk voor het videobellen. Daar hangt een TL- lamp. Ik dacht even: zal ik gewoon mijn zonnebril op zetten tijdens het gesprek  ?

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ergo gaat volgende consult meekijken vanaf wanneer werkhervatting volgens haar weer mogelijk, maar vooral ook duurzaam is. Dat is een week voor het consult van de bedrijfsarts. 

Aan de ene kant wil ik best wel weer wat doen, maar dan wel op een verantwoord tempo, passend bij de belastbaarheid en mijn klachten.


Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Net mijn leidinggevende even gesproken, die vond 3 maanden herstel ook wel erg ambitieus. En ook eerlijk gezegd: over 4 weken opbouwen met hoe het nu gaat, hoe dan? Ergo erbij betrekken stond leidingegvende iig wel achter. 


Patje78 1 jaar geleden

Wat fijn dat je leidinggevende zo begripvol is. Nu de arboarts nog. Het zou wel fijn zijn als ze alle twee meewerken maar dat gebeurt helaas vaak niet. Blijft lastig andere die het beter weten. Daar loop ik zelf ook tegen aan. Ik moet ook uitkijken dat ik niet te hard ga met alles oppakken.we zullen zien wat de toekomst brengt. 

Blijvende klachten? Deel jouw ervaring!

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid