zelfsupportgroep cognitief

Een zelfsupportgroep bestaat uit maximaal acht personen en duurt maximaal twee uur met een pauze. De groep komt zes keer bij elkaar afhankelijk van de wensen van de groep.

Tijdens deze bijeenkomsten kun je mensen ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Je kunt ervaringen delen over het omgaan met de gevolgen van Post-Covid. Het doel is op een positieve manier van elkaar te kunnen leren en elkaars steun te ervaren. En er zo beter mee om te gaan.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Hersenletsel.nl. Zij hebben veel ervaring met cognitieve klachten na ziekte en met supportgroepen.

Elke groep heeft een gespreksbegeleider die tegelijkertijd ook deelnemer is. Iedereen in de groep is verantwoordelijk voor een prettige en veilige sfeer. De gespreksbegeleider is contactpersoon en zorgt dat het groepsproces goed verloopt dus bijvoorbeeld dat iedereen aan het woord komt. De groep bepaalt na zes bijeenkomsten samen hoe verder. De gespreksbegeleider zal dit met de groep bespreken.

Na inschrijven ontvang je een bevestiging van PostCovid NL en daarna een uitnodiging, uiterlijk een week voor de eerste bijeenkomst.

Het aantal aanmeldingen voor de samenkomsten is overweldigend. De bijeenkomsten zijn nu vol en we zijn blij dat we een groot deel van de mensen die zich hebben aangemeld, al kunnen plaatsen. We willen graag snel meer bijeenkomsten organiseren, maar daarvoor zoeken we nog gespreksbegeleiders. Mocht je als gespreksbegeleider willen helpen of iemand kennen die goed gesprekken kan begeleiden, kijk dan hier.

In de tussentijd is de aanmeldingsmogelijkheid voor bijeenkomsten tijdelijk gesloten. Mocht je belangstelling hebben voor de samenkomsten, stuur ons dan een mailtje op postfysiek@longfonds.nl. Laat daarin weten waar je belangstelling naar uit gaat, welke plaats(en) zou jij je graag voor opgeven? Dan laten we het je weten zodra je je weer voor bijeenkomsten kunt aanmelden.  

Heb je vragen over deze bijeenkomsten, mail deze dan naar postfysiek@longfonds.nl

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid