Laatste update:
Aangemaakt op: 26 november 2020 Laatste bericht: 2 weken geleden
Auktje

Hallo allemaal,

Fijn om hier wat herkenning te lezen. Ik ben dinsdag (24 november) positief getest op corona. Ben bekend met hooikoorts en allergieën, heb lichte astma en fibromyalgie. Ben een klein beetje benauwd geweest, hoofdpijn, verkouden en spierpijn maar waar ik het meeste last van heb zijn mijn benen. Ik heb trillende zwakke benen, het gevoel alsof ik ontzettend hard gesport heb en daarna ingestort. Ook pijnscheuten en warme knieën, lijkt wel een onstekingsreactie. Ik vroeg me af of er meer mensen zijn die hier ervaring mee hebben. Wellicht zit ik hier niet op de juiste plek, maar dat hoor ik dan ook graag :)


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

wenda 2 jaar geleden

Hoi Auktje,

Heel herkenbaar, ik heb na 2 maanden nog steeds pijn in mijn benen als ik wat heb gedaan. In het begin kon ik niet op mijn benen blijven staan, ik zakte er zo doorheen, dat is gelukkig niet meer zo.  Maar bij iedereen is het anders....  hoop dat het snel beter met je gaat.

Groetjes wenda 

Ingezv 2 jaar geleden

Ik heb dat trillen ook, maar ik tril helemaal. In een ander draadje zei iemand dat het wat minder werd als hzij de salbutamol niet gebruikte. Ik heb daar geen ervaring mee maar als je salbutamol gebruikt kan dit misschien schelen. 

Rich Dutz 2 jaar geleden

Hallo, ik ben ziek geworden op 6 november en heb ruim 2 weken in bed gelegen. Ik herstel maar heel langzaam en heb nog veel lichamelijke klachten, waaronder dezelfde pijnlijke klachten in mijn benen. Wel verschilt het van dag tot dag. Ik leg mijn benen 's nachts iets hoger in bed, dat verlicht. Overigens gebruik ik geen Salbutamol.

Nicole Tilburg 1 jaar geleden

Hoi,

Ik lees vaak over een medicijn: salbutamol, waar is dit voor?

Ikzelf heb last van loodzware benen (geen pijnlijke benen), iemand tips?

Selina 2 jaar geleden

Hallo, 2 weken geleden is mijn vader positief getest op Corona. De week daarna was men moeder ook positief. Men zus was eerst negatief maar de test was bij haar verkeerd gedaan want ze hoeste het meest van iedereen en een dag later was ze positief. Ik als jongste in huis was negatief. Ik kon natuurlijk ook in men eentje op men kamer zitten voor 10dagen, met kerst en nieuw jaar, maar wat had dat voor nut. Ik had al een week met men moeder veel contact gehad. En dan zou ik toch nog moeten eten en heb geen koelkast op men kamer. Nu zijn we een week verder en ik begin ook klachten te krijgen (niet heel raar als ik met 3 Corona mensen in huis zit). Ik had vooral last van men rug en nek, daar had mijn gezin ook veel last van in het begin. Maar ik heb ook last van men benen. Een soort spierpijn in men kuiten en enkels. Ik heb men gezin daar niet over gehoord. Ik ben zelf hypermobiel (men gewrichten zijn heel flexibel) dus ik denk dat dat ook helemaal niet helpt. Mijn benen trillen ondanks niet. Ik heb het wel heel koud, toen ik ging douche had ik wel kippenvel op men benen. Ik ga morgen testen voor de 6e keer. Alleen deze keer is hij waarschijnlijk wel positief.

Luuk Danenberg 2 jaar geleden

Aan corona heb ik niks overgehouden op last van de benen na.. als ik loop en beweeg doet het geen zeer maar wanneer ik zit en vooral als ik lig doet ze ontzettend zeer, vooral knieën en knieholten.


doei

janchristien@z… 2 jaar geleden

Hallo auktje, ik ben een man van 59 jaar heb corona gehad in de eerste fase dus 25 mrt 2020 daarbij 38 dagen op de ic gelegen en daarvan 28 dagen geslapen, ik heb echt alles opnieuw moeten leren dus u probleem is er ook een van mij  ik moet zeggen was er een van mij het goede nieuws is dat het weg. Maar gun het de tijd probeer zoveel mogelijk te relaxen ik ben nu 11 mnd verder en begin nu pas op te knappen en heel af en toe nog last van het been succes jan

Troy.123 1 jaar geleden

Hoi Jan

Ik heb ook 25 dagen geslapen op de ic.

Heb 4 weken op de verpleegafdeling gelegen.

Had daarna erg pijn aan me spieren en vooral heupen. Ik kon met slapen niet op de zijdes liggen, deed verschrikkelijk pijn. Me benen naar de zijkant bewegen deed ook pijn. En ben ook erg afgevallen, de heupen steken uit, zo erg. Kan je je hierin vinden Jan.

Claudia Elfring 2 jaar geleden

Hoi Aukje,

Ik ben 25jaar op 24 dec 2020 positief gestest op corona. Sindien ook ongelooflijk veel pijn in de benen leek haast zenuwpijn ze konden niks hebben dan deed het al pijn. Normaal ben ik een intensieve sporter (hardlopen, wielrennen, skeeleren,zwemmen) maar vanaf toen door de pijn niks meer kunnen doen en ook vanaf dat moment niet normaal meer gelopen. In januari in het ziekenhuis beland was toen helemaal verzwakt kon niks. Sindsdien vaak last van spasmes. Dit is een neurologische probleem wat sinds de corona is gekomen. Nu 2 maand verder loop ik maximaal 500meter met een rollator en doe dan geen stap meer door de pijn en coördinatie ook het hele lichaam is dan uitgeput en kan niet meer. Ik mag per 1 april naar een revalidatie arts met een speciaal revalidatie traject. Joop dat ik dan snel de ouwe word want even snel zit er niet meer in. 

Clausje 1 jaar geleden

Ik heb in december Corona gehad en ben nog steeds herstellende. Mijn energie peil is erg laag en heb continue pijn in mijn benen. Dit is overigens pas later gekomen. Ik ben ook nog steeds benauwd. Mijn fysio zegt dat te weinig zuurstof in mijn spieren zit en zenuwen bekneld raken. Hierdoor krampen en tintelingen in mijn benen en armen. Soms dood gevoel in handen en voeten. Heel akelig. Ik ga ozon therapie doen in de hoop dat dit iets doet. Bij deze methode wordt er O3 in je bloed bijgevoegd waardoor je meer zuurstof in je lijf krijgt. In China, Italië en Spanje wordt dit al gedaan bij Post Covid patiënten. Is iemand hier bekend mee?

ton timmermans 1 jaar geleden

Dag clausje.

ik heb het zelfde maar dan alleen pijn in de benen net als of ze slapen en tintelen en spier in benen verkrampen . Heel bijzonder dit nu 10 weken bezig met fisio 2x keer per week maar bijna geen vooruit gang jammer genoeg.


groet ton.

CMH 1 jaar geleden

Herkenbaar, ik ervaar precies hetzelfde. Ook 2x per week fysio. Maar zodra ik maar iets doe of gewoon sta ontzettende spierpijn, zenuwpijn en in nacht vaak tintelende voeten. 

E.Boonstra 1 jaar geleden

Hallo Clausje,

Even een vraagje hoe bevalt de ozontherapie, want ik zit er zelf namelijk ook aan te denken om het te doen. Want ik heb  steeds last van zware bovenbenen. graag hoor ik van u.

Trudy 1 jaar geleden

Jan 2021 Covid gehad, goed ziek geweest, thuis. Het gaat nu al wel een stuk beter. Naast vermoeidheid, concentratie klachten, kortademigheid ook veel last van mijn benen. Na het wandelen ga ik rusten en kom daarna weer in beweging dan doen mijn kuiten en knieholtes erg veel pijn. Ook last van krampen in mijn benen vooral in bed. Ik lees dat dit bij veel lotgenoten voorkomt, helaas.


klazien 1 jaar geleden

Hoi, 

Ik ben afgelopen mei positief getest. Heel erg ziek geweest eenmaal weer opgeknapt ging het steeds beter, enige overblijfsel was enorme gewrichtspijn. Fysiotherapie gehad manuele therapie gehad maar hielp niet veel, tot voor kort mee gestopt. Weer heel ziek geworden weliswaar was ik toen negatief, gaat nu weer iets beter maar wel enorme pijn/ tintelingen in onderbenen en pijn in m’n heup. Ik las dat magnesium zou kunnen helpen? Iemand ervaring mee? Voor een ieder die dit leest heel veel sterkte en vooral beterschap gewenst ❤️‍?

Do99 1 jaar geleden

After 3 days of extreme pain everywhere in my body( i could not sleep at all) i finaly read an experience by someone who used magnesium and paracetamol! So i went to the kithchen, took 2 paracetamol and a double doze of magnesium and…. Thanks God, here iam 15 min later being able to lay down as a human in my bed!

klazien 1 jaar geleden

Hoi 
Nog even een aanvulling. Sinds vandaag slik ik 3

x per dag paracetamol en extra daarbij magnesium, ik moet zeggen de pijn in m’n heup en benen en heupen is gewoon weg, ik weet niet zo goed wat me overkomt, kan wel huilen van blijdschap, ben tegelijkertijd soort van bang dat het toch weer terug komt. Wilde het toch graag delen om zo anderen die er ook mee te maken hebben ook de oplossing te bieden. Hopelijk is het een goed middel 

Ethel 1 jaar geleden

Hoi Klazien,

Bedankt voor de tip!!! Heb op dit moment Corona en kreeg gisteren ineens enorm zere benen, knieholtes, kuiten, ijskoude voeten: allemaal zoals hier door iedereen beschreven. Ik nam wel af en toe magnesium extra maar niet heel veel. Slapeloos van de pijn, vond ik vannacht dit forum en heb gelijk 400 mg magnesium genomen en zowaar… na een half uurtje of zo trok de pijn weg! Na een aantal uur was het weer uitgewerkt, dus nog maar eens 400 mg genomen met extra vit D. En weer ging de pijn weg! Las dat je door Corona (te) lage magnesiumwaarden kunt oplopen. Weet niet hoeveel extra magnesium je veilig bij kunt slikken, maar tot nu toe had ik het blijkbaar nodig… mijn man is nu epsomzout voor me aan het halen voor het geadviseerde voetenbadje :)
Heel erg bedankt voor het delen!

Groetjes, Ethel

Robin Sponselee 6 maanden geleden

Hoi Klazien, 

Ik heb de zelfde klachten als jij. Je bericht is van 11 mnd geleden, nu ben ik benieuwd of jouw klachten nog steeds weg blijven door je gebruik van paracetamol en magnesium? 

groet Robin
 


JNE 1 jaar geleden

Ik kreeg 30-11-21 een positieve uitslag en moet zeggen dat ik had verwacht als ik het zou krijgen weinig klachten zou hebben. Ben gevaccineerd, redelijk jong en redelijk fit. Helaas anders.  De hoofdpijn is flink aanwezig, vermoeidheid ook, totaal geen geur en smaak, maar vooral de pijn in mijn heupen en benen is verschrikkelijk. Ik heb al jaren fibromyalgie, kan alles nog wel doen, maar op slechte dagen komt het qua pijn nog niet in de buurt van wat ik nu voel. Ik slik eigenlijk teveel paracetamol, maar het is niet te houden. Helaas geen bad, anders was dat een (tijdelijke) verlichting geweest! Iemand tips of adviezen, is dit herkenbaar? 

Shiva718 1 jaar geleden

Hai, alsof ik dit zelf geschreven heb! Zaterdag 11 december een positieve test, vandaag voor het eerst weer uren wakker geweest. Op de pijn in de heupen na is mijn verhaal exact hetzelfde als de jouwe. Vreselijke hoofdpijn, uitgeput, geen smaak meer en de (zenuw??)pijn in mijn benen is af en toe ondraaglijk. Hopelijk gaat het snel weer beter, ik blijf de ervaringen hier volgen. Beterschap! ?

laura_xx29 1 jaar geleden

Hee JNE

Hier precies hetzelfde nog redelijk jong en fit en in goede gezondheid.  21-12 positief getest op Corona en sindsdien. Geen reuk of smaak meer hoofdpijn en een verstopte neus. Maar het ergste inderdaad die vreselijke pijn in heupen en benen. Ik lig er zowat heel de nacht wakker van en slik hele dagen te veel ibrufen om het enigszins draagbaar te maken
Mieke van Oorschot 1 jaar geleden

Goedemorgen, Ik ging op zoek naar informatie en kwam hier terecht. Ik heb het gevoel dat mijn benen continu onder spanning staan ofzo. Vooral in de avond. Dan ben ik ontzettend moe, maar ik kan niet slapen door die benen. Soms alleen mijn onderbenen, maar vaak ook mijn hele benen, vanaf mijn onderrug en bil. Ook pijnlijke knieën. Een borrel helpt dan, maar daar word ik natuurlijk nog meer moe van. En van de moeheid word ik minder positief en zo valt 't toch n beetje tegen allemaal. Ik kwam wat tips tegen op dit forum over vitamine D en Magnesium. Dat had ik nog in huis, dus de komende dagen kijken of dat helpt. Het lastige vind ik dat ik niet kan  inschatten wanneer ik over mijn grens ga en dus teveel doe ofzo. Dan ben ik er al weer over en heb ik weer zere benen. Maar het is telkens anders hoe het loopt. Beetje gedoe.

Robin Sponselee 6 maanden geleden

Hoi Mieke, 

Ik heb begin november 2021en de 3e week van mei 2022 Corona gehad. Ik kamp met de zelfde problemen en pijn. Ook die borrel komt bekend voor, ti’s net of de pijn dan weg trekt. 
Nu ben ik benieuwd  of de vitamine D en Magnesium jou hebben geholpen….

Groet Robin

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Hallo,

ik ben 17 december positief getest voor corona en ervaar dezelfde klachten. Ik heb enorm veel kramp in mijn kuiten en krijg ze niet ontspannen. Toen ik ging zoeken op het internet kwam ik dit forum tegen waarin jullie klachten redelijk overeenkomen met de mijne. Erg fijn om te weten dat ik hier niet alleen in ben! Ik ga ook vooral veel vitamines blijven slikken en in beweging blijven.


Beterschap en een goed herstel toegewenst!

YH87 1 jaar geleden

Ha allen,

Ik ben positief getest in maart van dit jaar en heb sindsdien klachten en gediagnosticeerd long Covid. Wat ik lees over de klachten hier aan benen en heupen herken ik en wat mij heel goed helpt is magnesiumbad. Dat is sneller op te nemen dan magnesium dat je slikt en beter voor je maag. Het is niet duur en te koop via de drogist of via het web. Het heet bitterzout of epsom zout. Een voetenbadje van 10 min doet wonderen, het verlicht de pijn en je slaapt er heerlijk door. Dit naast acupunctuur heeft mij heel erg geholpen. Aangezien ik meer mensen hier over magnesium hoorde praten maar nog geen epsomzout of bitterzout voorbij hoorde komen wilde ik deze wel even delen! Hoop dat iemand hier wat aan heeft :) groet 

MJvandenBroek 1 jaar geleden

Hi allen, 

Ik herken dit zo erg, vooral als ik bij fysio op de hometrainer heb gefietst. Ik heb dit gister opgebouwd tot 3 min. max. rustig fietsen, want een hoger tempo lukt zowieso nog totaal niet, maar ik heb de hele nacht wakker gelegen van steken, prikken en tintelen in mijn benen en heup. Vraagje aan YH87; heeft het magnesiumbadje ook geholpen zonder acupunctuur of heeft u altijd de combi gedaan? 

Pwensink70 1 jaar geleden

24 december 2021 mijn booster laten zetten. Op 25 januari 2022 (zeer recent dus) ben ik door de GGD positief getest. In maart 2020 ook ziek geweest (benauwd, pijn op de borst, luchtwegen vol slijm, hoofdpijn, spierpijn, diarree en overgeven, het leek wel of ik kinkhoest had), ben een maand thuisgebleven van het werk maar zoals velen niet getest want dat werd toen nog niet zoveel gedaan. Wel in contact geweest met 2 personen die op skivakantie waren geweest in Italië (en hoewel ik in Brabant woon geen carnaval gevierd). Sindsdien heb ik steeds koude benen en tintelingen in de benen, last van mijn heupen en zwaar gevoel bij inspanning en ook reageer ik enorm op parfum, mist en koud met de luchtwegen. Nu na mijn onlangs vastgestelde corona waren de symptomen milder maar toch flink ziek van geweest. Helaas zijn de aanklachten wel heviger. Ijskoude onderbenen (en toch alsof het van binnen brand) niet lang kunnen lopen of juist daarna klachten die uitstralen naar bovenbenen en onderrug. Sinds een week ook een dof gevoel in rechterduim/pols en ook daar voelt het ijskoud aan. Werken kan ik wel maar overwerk zit er even niet in, ben aan het einde van de dag gesloopt. Hoop dat de klachten toch wel gaan verminderen.

Gert Jansen 1 jaar geleden

In november 2021 Corona gehad met hele milde klachten (geen koorts, gewoon fit, af en toe een niesje). Sinds die tijd heb ik ontzettende last van spierpijn in de voeten en enkels. Vooral na liggen/zitten heb ik er last van. Ik loop per dag toch ruim 10 kilometer (werk en privé).
Ook in de schouders en armen heb ik last.... eh eigenlijk geen last maar meer hinder; weinig spierkracht en een vermoeid gevoel. dát.
Pijnstillers helpen niet en ook smeerseltjes hebben geen effect. 
Zou dit écht door Corona komen of zou het toch iets anders zijn.

marie-jose van… 1 jaar geleden

Zo herkenbaar. Corona gehad begin november 2021. Sinds die tijd al spierpijnen. Zo heftig dat ik echt krachtverlies heb in mijn benen. Inmiddels al 4 maanden. Vooral achter de schenen, voelt het enorm scherp. Algemene vermoeidheid speelt ook nog steeds.

Ook mijn man ervaart dezelfde symptomen.

Troy.123 11 maanden geleden

Hallo mede lotgenoten

Ik vroeg me af of er mensen zijn die gevaccineerd waren voordat ze corona kregen?

Ik niet namelijk.

Ik hoor het graag jullie.

Saoura 11 maanden geleden

Hoi!

Ik ben 3x gevaccineerd en heb het afgelopen week gekregen.

Klachten relatief mild (wel een hele lijst) maar nog te overzien. Ik zal ze hier niet allemaal opnoemen, haha.

Wel zeer pijnlijke, gevoelige en zware benen en flinke vermoeidheidsklachten nu, na een week nog.

maaike357 10 maanden geleden

Hoi Aukje!

ik ben 5 maanden geleden besmet geraakt en heb nu precies dezelfde klachten in mijn benen die jij beschrijft. Zelfs de knieën komen overeen. Ik vraag me dan ook af of dit bij jou ondertussen al afgenomen is? Ik merk dat de rest van de klachten langzaam afnemen maar die benen zou ik er soms graag afhakken….

maaike357 10 maanden geleden

Hoi Aukje!

ik ben 5 maanden geleden besmet geraakt en heb nu precies dezelfde klachten in mijn benen die jij beschrijft. Zelfs de knieën komen overeen. Ik vraag me dan ook af of dit bij jou ondertussen al afgenomen is? Ik merk dat de rest van de klachten langzaam afnemen maar die benen zou ik er soms graag afhakken….

Naomiva 10 maanden geleden

Hi allemaal,

Vervelend om te horen dat er zoveel mensen zijn die deze klachten ervaren. Persoonlijk heeft het mijn leven veranderd en ben ik alleen maar bezig met het herstel van mijn lichaam. 
In (eind) januari positief getest, inmiddels mei zijn de klachten er nog steeds. Spierpijn in gehele lichaam en aanhechtingen, spieren voelen blauw en zwaar aan, trillen, krachtverlies, soms trekken de spieren en lijken er soort spierspasmes in mijn benen te zijn. Ik had dit voorheen nooit ervaren. In april 2021 kreeg ik voor het eerste Corona, vanaf juni/juli ontstond bij mij hyperventilatie. Tot op heden volg ik hier Ademtherapie voor en gaat dat een stuk beter, wel icm. meditatie en mindfulness. Al bij al een jaar vol klachten vanaf dat moment. Ik ben uit wanhoop van alles gaan proberen. De pijn wordt nu langzaam aan minder. Ik heb eindelijk weer betere dagen. Wat ik momenteel doe zal ik dan ook delen;

- Aanschaf van een aardingslaken om op te slapen (Google het even, ik merk echt verschil!)

- Magneet of magneet sieraden. Ik heb er een van het merk ENERGETIX. 

- Magnesium kauw tabletten

- Magnesium thee 

- Magnesium vlokken voor in bad of maak een voetenbadje. Magnesium ontspant de spieren

- Ik slik verschillende vitamine bij: Zink, ijzer, kurkuma, b12, gingseng en a tot z.

Verder is het belangrijk om echt aan je lichaam over te geven en er naar te luisteren. 
Doordat ik niet overgaf aan mijn klachten en de vermoeidheid bleef ik maar doorgaan. (Ook een eigen bedrijf wat door moet blijven draaien) is er een burn-out ontstaan. 

Mochten jullie nog tips hebben, hoor ik het graag! Ik ga zelf morgen nog langs de HA om de klachten te bespreken. 

Sterkte voor iedereen waarbij dit nog speelt. 
 

qCkN1MAVqsiT2oC 5 maanden geleden

Goedemorgen Naomiva,

Ik herken de spiersamentrekkingen in voeten en ook handen. 

Ik ben er zo goed als van af door bij de huisarts te vragen om kalmeringsmiddelen voor korte tijd.


Jans-1987 10 maanden geleden

Hallo Allemaal,

In december heb ik corona gehad viel op het eerst gezicht allemaal wel mee. Totdat ik flinke hoofdpijn krijg en vermoeidheids klachten. Januari toch maar naar de huisarts gegaan die stuurde me door naar de fysio. Nu doe ik 2 keer per week fysio en dit heeft weinig tot geen effect.

Mijn klachten bestaan uit:

spierpijn in de benen/kuiten/gewrichtspijn

Prikkels niet kunnen verwerken

slecht slapen

vergeetachtigheid.

concentratie


wie o wie herkent zich hieraan en wat valt er aan te veranderen?


groetjes 

Zomer2022 9 maanden geleden

HEEL veel sterkte allemaal!!! 

Begin maart dit jaar Corona gehad voor de tweede keer. In principe lichte klachten beiden keren. Ellende begon daarna. Overal spierpijn en trillingen(vooral armen en bovenbenen), alsof ik de marathon heb gelopen en nooit meer herstel. Geen adem of long problemen gehad. Na weken aan kijken alsnog doorverwezen door h.arts naar reumatholoog en die heeft ook van alles (spieren) onderzocht zonder resultaat, behalve te hoge CK-waarde die na rust verder daalden. Verder doorverwezen naar neuroloog en deze heeft ook niks kunnen vaststellen(MRI+EMG onderzoek). Wederom een doorverwijzing  naar academisch zkh omdat hij toch vermoedens heeft van een spierziekte. Of het Long-Covid is? daar zegt hij resoluut NEE op.  

iemand dergelijke ervaring of idee?

Sami 9 maanden geleden

Dag Zomer22,

Zat net een webinar (van wetenschappelijke onderzoekers) te kijken waarin het onder andere over de spieren ging. Vraag me af of jouw arts daar misschien mee bekend moet worden gemaakt, dus bij deze de link: https://m.youtube.com/watch?v=KEYuvUoQ0gU&list=PLlqI96GMwNGEPusZXZPp7-JJgLCP3JJ_I&index=3

(Onderdeel van een tweedaags webinarprogramma met zes thema-afleveringen. Heb ze niet allemaal bekeken en ook niet in zijn geheel, beetje teveel info, soms te complex voor een leek. Maar bij deze is de eerst spreker misschien relevant voor jouw situatie.)

Groet, Samikarines 9 maanden geleden

Hier ook zelfde klachten, tenminste daar begon t mee. Bij mij vooral kuiten en handen. Nu hele lichaam met vooral laatste tijd vreselijke hoofdpijnen en hartkloppingen er bij. Internist wijst long covd ook af. Cardioloog, neuroloog en reumatoloog worden komende maanden bezocht.. ik kan t zelf niet inschatten. Veel pijn, dat wel. Bloedwaarden laten weinig zien, iets verhoogd ontstekingswaarde en ck-waarde ook wat verhoogd. Klachten begonnen voor mijn gevoel na booster. 1e tekenen waren veel veel langer herstel nodig na intensief sporten en extreem vermoeid.
al bij academisch ziekenhuis geweest?? Das bij mij volgende stap..

Tamara1001 8 maanden geleden

Dag allen,

Is er iemand die al van de klachten af is? Hier net hetzelfde, al kan ik niet bewijzen dat ik corona heb gehad, had wel een verkoudheid. Maar de klachten komen heel hard overeen. Ik ben al naar neurologen, reumatologen en kinesist geweest, en al tal van onderzoeken gehad, maar ze vinden maar niks... en niemand neemt het serieus wanneer ik over corona begin... Ik ben ondertussen drie maanden ver en kan amper nog iets. Vandaar de vraag: is het bij iemand anders al over gegaan, vanzelf? Bedankt voor een reactie!!!

annneke 8 maanden geleden

Hoi allen,

aan de ene kant ben ik blij te lezen dat ik niet de enige ben maar aan de andere kant ontzettend jammer dat er blijkbaar veel mensen zoveel last hebben.

ik heb 2x Corona gehad waarvan beide enorm ziek geweest. Net geen ziekenhuis opname maar wel 3 weken hoge koorts en al de andere symptomen. Sinds een jaar heb ik ontzettend veel pijn in mijn benen, vooral in rust en ‘s nachts. Hierdoor ontzettend veel slaapproblemen gekregen, nu slaap ik nog Max 4 uur/ nacht maar neem ik best stevige pijnmedicatie en spierontspanners.

Sedert 4 jaar is er ontstekingsreuma vastgesteld en dacht dat dit weer een volgend symptoom zou zijn. ik heb al verschillende specialisten geraadpleegd maar ze denken niet dat dit rechtstreeks met reuma te maken heeft maar ze vinden ook niets dat een aanleiding kan geven aan deze klachten. Dit is enorm frustrerend en het maakt je fysiek en mentaal ‘op’.

ik ben nog aan het werk maar dit wil zeggen, gaan werken en al bij het instappen om naar huis te gaan komen de tranen omdat de pijn al ontzettend begint op te komen en dit is voor de rest van de dag en nacht. Ik ga dus elke dag over mijn grenzen heen en heb niet het gevoel dat ik leef en al zeker niet kan genieten. Dus als er iemand advies heeft om al maar een beetje verlichting te kunnen krijgen sta ik er helemaal voor open. Veel sterkte iedereen…

Sami 8 maanden geleden

Dag Anneke,

Volgens mij is het belangrijkste om eerst te zorgen dat je die grenzen niet meer hoeft te overschrijden, zodat je lichaam genoeg energie overhoudt om eerst allerlei basisfuncties te regelen. Heb je hulp bij het omgaan met het doorkomen van de dagelijkse bezigheden? Zo niet, dan zou ik me aanmelden bij C-Support, zij kunnen met je meedenken en je op weg helpen, eventueel ook met oplossingen voor je werksituatie.

Ik denk dat (de juiste) hulp erbij halen uiteindelijk echt een verschil kan maken. Heb dat zelf pas vrij laat gedaan, maar ben daarna echt vooruitgegaan doordat iemand goed met me meekeek wat ik anders moest doen (in mijn geval een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in covid-revalidatie). Zie ook: Post-COVID-patiënt met langdurige klachten knapt op van rustige revalidatie.

Sterkte, Sami


Sami 8 maanden geleden

Dag Anneke,

Daarnet kwam ik een helder persbericht tegen van juni 2022 van de beroepsvereniging voor bedrijfsartsen (NVAB), over de leidraad ‘Herstel & re-integratie voor werkenden met het Post-COVID Syndroom’. Het gaat over het belang van erkennen dat ‘traag gaan’ de manier is om te herstellen. Erkenning door zowel degene die de klachten heeft, als de omgeving, de bedrijfsarts en behandelaren.

Groet, Sami

Joop70 6 maanden geleden

Zoon van 18. Heel actieve loper. COVID maart 2021. Sinds een half jaar later pijn in de benen. Als hij probeert te lopen, moet hij dat twee weken bekopen door extra pijnlijke benen. Dokters vinden niet direct het probleem. Geen beterschap tot nu toe.

Petra2021 6 maanden geleden

Hallo Joop

Ik ben er bijna zeker van dat corona en de vaccinaties een vitamine en mineralen tekort veroorzaken en dat is niet zo snel met gezonde voeding weer aangevuld. Bijna iedereen die ik magnesium malaat poeder met p5p(vitamineb6 )  adviseer, knapt hier van op, na een week of 3.   Als je geen medicijnen hebt mag je dit opvoeren naar max 600 mg.  Vitamine d helpt om de magnesium beter op te nemen tussen 50 en max 100 mcg.  Verder is het ook goed om zink methionine max tot 50 mg te nemen, deze mag niet tegelijk met magnesium, dan word het niet goed opgenomen. En max 6 paranoten voor de selenium.  Verder is het gezond om suiker en producten van witmeel(bloem) te vermijden. En braden in olijfolie is vele malen gezonder dan zonnebloemolie, zodat de omega 3 en 6 beter in balans komen. Bij de meeste mensen is omega 6 veel te hoog. 

Er is ook nog een magnesium serum olie, die werkt ook heel goed om op de plaatsen met spierpijn te smeren.

Ik ben heel benieuwd of hij dit wil uitproberen en of dit voor hem ook helpt.                                       Zou je dit nog willen laten weten?

Mij en heel veel anderen heeft het in ieder geval wel geholpen.

Groetjes Petra


melissa.a 6 maanden geleden

Hoi, hier ook een dame van 26 met heftige beenklachten na corona. Inderdaad vooral bij liggen, o.a ook onder de knie. Spieren lijken erg gespannen. Ik ga magnesium proberen op jullie aanraden! Beterschap allemaal!

Jajan 4 maanden geleden

Hoi Melissa.

Ik heb voornamelijk last van mijn rechter knie en bovenbeen.

Heeft de magnesium geholpen bij jou?

Groetjes van Jaap

Baue 6 maanden geleden

Hallo,

Hier nog een verhaal van iemand met veel spierpijn in de benen.

Ik heb in februari 2021 corona gehad en heb nu nog last van mijn benen, dit verschilt van dag tot dag. Ik heb maanden lang gewoon gelopen alsof ik 85 jaar ben terwijl ik 22 ben en hartstikke fit hoor te zijn. Magnesium heb ik ook geprobeerd, dit helpt wel maar na een tijdje merk je het niet meer omdat het de pijn niet weg neemt maar verlicht. In mijn geval dat kan bij jullie anders werken. Zelf ben ik ook al naar de fysio geweest en die zegt dat het waarschijnlijk mijn hele leven lang blijft, hij zei ook dat ik elke dat tussen de 30 en 45 minuten moet stretchen per dag. Ik hoop dat andere hier nog tips hebben hoe ik dit kan verminderen.

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid