De Ziektelastmeter is een app voor mensen met Post-Covid om inzicht te krijgen in de klachten die ze ervaren. En hiermee meer grip te krijgen op de klachten. Dit gaat zowel om lichamelijke als geestelijke klachten. Via de Ziektelastmeter geef je aan hoe je je voelt; je geeft antwoord op een aantal vragen. De antwoorden worden weergegeven als overzichtelijke ballonnen. Door dit vaker te doen wordt ook het verloop van de klachten duidelijk. Dit overzicht kan gebruikt worden in contact met behandelaars.

Achtergrond

De Ziektelastmeter na Corona is ontwikkeld door Longfonds, het CAPHRI Instituut en de universiteit van Maastricht. De Ziektelastmeter bestond al voor COPD en is in 2020 aangepast aan klachten na een corona-besmetting. In dit artikel kan je lezen hoe de Ziektelastmeter na Corona is ontwikkeld.

Vernieuwde versie

De universiteit van Maastricht heeft onderzoek gedaan naar de Ziektelastmeter na Corona en op basis van dit onderzoek is de Ziektelastmeter aangepast. Deze nieuwe versie sluit beter aan bij de klachten die mensen met Post-Covid ervaren. Vanaf 15 maart 2023 is de nieuwe versie beschikbaar.

Ben je benieuwd naar de Ziektelastmeter? Hier kan je deze invullen.  

Ziektelastmeter

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid