Beste lezer,

Ik heb sinds ca 6 weken extreem haaruitval. De hele dag vallen er haren uit, mijn hoofdkussen zit 's morgens onder en als ik mijn haren was komt er een enorme klit (het lijkt wel vilt) van loszittend haar. Mijn haar is in een korte tijd van een dikke haarbos (dik en veel) tot een zeer beperkte haargroei, met hier en daar kale plekken, gereduceerd. Om er niet de hele dag mee te worden geconfronteerd, draag ik inmiddels een beanie.

De huisarts heeft me 6 weken geleden naar de dermatoloog doorverwezen en er is uitgebreid bloedonderzoek gedaan. Hier is niets uitgekomen en daarom is de conclusie van de dermatoloog dat het stress gerelateerd is.

Ik heb eind maart mijn vader verloren aan Corona nadat ik de laatste 20 uur (beschermd) bij hem was geweest. Daarna heb ik 10 dagen enorme hoofdpijn gehad, alsof er een te strakke band om mijn hoofd zat gebonden. Ik voelde me ziek, zwak (ging regelmatig bijna onderuit) en had daarna sterk verminderde energie. Met mijn energie gaat het gelukkig steeds beter. Ik ben niet getest maar de huisarts acht het zeer waarschijnlijk dat ik Corona heb gehad.

Ik zou graag met mensen in contact komen die dit ook ervaren of ervaren hebben.

Groet,

Mirjam

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Jessyp 3 jaar geleden

Hoi Mirjam,

Ik heb ook erg veel last van haaruitval. Ben eind maart ziek geweest, niet getest maar zeer waarschijnlijk corona. Ik heb sinds een week of 7 ook last van erg veel haaruitval. Daarnaast ben ik snel buiten adem en licht benauwd

Anoniem (niet gecontroleerd) 3 jaar geleden

Hallo Jessy,

En is er bij jou ook al e.e.a. onderzocht om andere oorzaken uit te sluiten? Mijn huisarts gaf vanochtend nog aan dat hij niet bekend is met dit verschijnsel als gevolg van Corona. 

Groet,

Mirjam

K Aalvanger 2 jaar geleden

Een ernstig IJZER tekort is oorzaak bij haaruitval na Covid.  Het Hb heeft daarentegen wel een goede waarde; aldus dermatoloog

M_T 3 jaar geleden

Hallo Mirjam55,

Heel herkenbaar, ook hier veel haaruitval, ook mijn vader verloren eind maart. Mijn huisarts zag de haaruitval wel vaker bij mensen die herstellende waren van corona (ik ben zelf ook ziek geweest met milde klachten). Mogelijk omdat je lichaam toch heel ziek is geweest, en alles moet bijzetten om te herstellen. En dan ook de stress/verdriet er nog bij van het verlies en de lastige periode waar we in zitten. Mijn haar is nu heel dun, maar ik zie dat er ook weer nieuwe kleine haartjes beginnen aan te groeien. Dus ik heb weer hoop!

Met de energie, kortademigheid en steken op de borst, is het soms een plaats op de pas, maar langzaamaan gaat het wel de goede kant op. Van hoofdpijn heb ik gelukkig geen last meer.

Groetjes,
M_T


Martje12 3 jaar geleden

Hoi Mirjam,

Mijn zoon van 22 jaar heeft extreem haaruitval na doorgemaakt Covid 19 virus, 

Zelfs de kapper vertelde dat zn haarstructuur anders is geworden. Bij de huisarts geweest en op vitamine gebreken getest. Er komt niets uit. 

We hopen dat er weer herstel komt maar dat is afwachen. Zie ook andere berichten verderop , veelmensen met haar uitval !

grt Marlies


Linda Waterman 3 jaar geleden

Hoi 

Ik ben begin april positief getest op Corona, en nu sinds een week of 4 ook erge haaruitval, wordt er bang van.

ook nu sinds een paar weken meer kortademig bij inspanning dan voorheen, gister bij huisarts geweest nu doorgesteurd naar coronapoli in ons zkh. 

Dominique 3 jaar geleden

Goedemorgen  ,

Heel herkenbaar haar uitval en corona. Ik kan het niet geloven en toch merk ik, vooral na het haar wassen, de plukken haar uitval op. Het moet niet gekker worden. Gaf er geen aandacht aan totdat ik ergens hoorde of las (weet het niet zeker meer) dat haaruitval en corona mogelijk samengaan.

Inmiddels getest op vitaminen tekorten en het bizarre is dat ik ineens een zeer laag vit B12 tekort heb. Voor de corona was het iets te laag maar niet extreem en tijdens of na de corona zeer laag. Ik ben  meteen aan de injecties gezet door internist. Je zou denken dat het probleem haaruitval dan wellicht verholpen is, maar dat is in mijn geval dus niet zo.  Ik prijs me gelukkig met een bos dik haar want dan vallen de plekken minder snel op! 

Hoewel ik er beslist niet gerust op ben, hoop ik dat het tijdelijk is en voorbijgaande aard is !

Sterkte iedereen hiermee,

Dominique 


maria 3 jaar geleden

Hoi Mirjam 

ik heb begin april covid doorgemaakt en ben er erg ziek van geweest sinds 8 weken naast een lage conditie en regelmatig hoofdpijn ook extreme haaruitval, gelukkig had ik ook een enorme bos met haar dus viel het in het begin niet zo op.ook haar op mijn kussen iedere morgen al wordt dat nu iets minder maar na het wassen verlies ik echt hoop haar met het borstel met name een siort van hele dikke klit. Je ziet bij de drogist weleens vvan die opvulknotjes hangen daar lijkt het dan op. Ik kan inmiddels mijn hoofdhuid zien en die was nooit te zien. Heb via de huisarts vn de week bloed laten prikken omdat ik dacht misschien is er niets. Van m n vitamines over maar alles was goed en aan de hoge kant dus is het je immuunsysteem wat alle zeilen bijzet om je lichaam weer op orde te krijgen. De structuur van mijn har is ook heel anders het ziet er heel fluizig uit als touw maar het voeld heel zacht.heel raar! Heel veel sterkte met alles het komt goed!!!

NikkiN 3 jaar geleden

Zo herkenbaar! Dank je wel voor het delen. In april heb ik twee weken in het zkh gelegen en nu, maanden later valt mijn haar vreselijk uit. Ik heb een dikke bos, er is vrijwel niets meer van over. Ik trek er hele plukken uit, dat duurt nu al twee weken. Ik heb drie welen hele hoge koorts gehad (begon thuis), wellicht heeft het daarmee te maken. Ik spreek later mijn huisarts en de longarts van de nazorgpoli. Ik zal hier nog even laten weten wat zij zeiden. Voor iedereen: heel veel succes en we zijn in ieder geval niet alleen hierin!

groeten, Nikki


mariette 3 jaar geleden

Hoi Mirjam, 

ik ben Mariette en ben in maart geïnfecteerd geraakt met Corona, mijn herstel gaat moeizaam met veel tegenslagen. Ongeveer 4 weken geleden begon ook bij mij het haar uit te vallen, heel erg voor mij want ik heb al erg dun en weinig haar.....  ik durf eigenlijk mijn haar niet meer te kammen ik zou ook graag wat tips krijgen om te pogen nog wat te behouden en ik wil heel graag weten of de haren terug komen. Dat moet toch bekend zijn zeker in China waar het begon.....of zijn daar geen contacten mee?

sonja24 3 jaar geleden

Ook ik heb last van extreme haaruitval. Vooral na het douchen. Gelukkig heb ik heel dik haar. Maar het is echt opvallend. Ik ben half maart ziek geweest.  Doordat ik ging googelen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben. 

L-P 3 jaar geleden

Dag allen,

Ik heb ook extreem haaruitval gehad. Heb nog maar de helft van mijn haar over. Schijnt vaker voor te komen als het lichaam veel stress heeft gehad. Bijvoorbeeld na een zware operatie of crashdieet. Zie lin kje: https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/haaruitval-telogeen-effluvium/. Gelukkig wordt het nu eindelijk minder en ik meen te zien dat er nieuwe haartjes doorkomen. Net op tijd voordat het er echt niet meer uitziet.

Ik denk dat het goed komt. Andere klachten, zoals longklachten waar ik nog steeds last van heb, maak ik me meer zorgen over.

Succes allemaal met je herstel !

Groetjes, L-P

Danni 3 jaar geleden

Ook ik heb haaruitval. Ik heb altijd veel haar gehad, de hoeveelheid lijkt gehalveerd. En het haar voelt ook anders, alsof het slapper is. Sinds een dag slik ik nu Hair, skin en nail Kare van Orthica. Hier zit oa biotine en zink in. Het virus heeft flink wat voedingsstoffen verbruikt. Ik heb me bij de mesoloog laten doormeten en daar werden mijn vermoedens die ik had gezien mijn symptomen bevestigd: bijnieruitputting, zink tekort, hypofyse uit balans net als darmen, milt en de bijnieren dus. Na een boost van pre- en probiotica, Cognifit, magnesium met Q10 en supplement om lever te ondersteunen, was binnen twee weken mijn extreme moeheid verdwenen. 

Maar de haaruitval is er nog. Ik wacht af wat de extra biorine en zink doen (ik slik elke dag hoogwaardige supplementen en die helpen echt wel. Met een beetje gezond verstand is het logisch dat er roofbouw van het lichaam plaatsvindt door stress: fysiek door lichaamsvreemde indringer (virus); emotioneel door de angst (is een emotie) om mijn vader te verliezen en het verdriet door het verlies van vader (voordat ik koorts kreeg). Daarnaast bestaat er ook mentale stress (door bv druk op werk) en psychische stress. 

Tel alles bij elkaar op en je immuunsysteem is meteen uit balans: ziekte ligt op de loer en manifesteert zich daar in het lichaam waar het innerlijk conflict zit. 

Het orgaan de longen staat voor (onbewust) onderdrukt verdriet wat bij de meerderheid van de mensen aanwezig is. (Iedereen draagt trauma’s mee).


Anoniem (niet gecontroleerd) 3 jaar geleden

Beste Danni,

Ik weet dat het herstel heftig is met alle bijwerkingen waar je voor komt te staan. Bij mij is het haaruitval inmiddels gestopt. Ik had voorheen enorm dik en veel haar en ik heb slechts een een derde ervan over. Sinds 2 weken komen er overal nieuwe stoppels door en die groeien enorm hard. Ik gebruik op advies van de dermatoloog zinktabletten, Macapoeder en lijnzaad. Ik had nog nooit van Macapoeder gehoord maar als je erop googled zie je wat dit voor je kan doen. Misschien ook een tip voor jou. 

Groet,

Mirjam55

Anja1969 3 jaar geleden

Hallo allemaal, 

Ook ik heb last van veel haaruitval. Dit begon in de 3 de maand van ziek zijn. Ben nu 5 maanden ziek . Ik neem hiervoor nu ook supplement ervoor in en hoop dat het gaat werken. Klachten zijn nog steeds aanwezig van de covid en ik merk dat ik geestelijk nu behoorlijke druk krijg en stress ervaar. Maak me behoorlijk zorgen of het nog beter wordt en hoe het met mijn werk gaat verlopen  . Ben nog steeds ziek thuis . Onderzoeken in ziekenhuis nog steeds bezig omdat ik geen verbetering merk. 

Beterschap allemaal  groetjes anja

Nooz 3 jaar geleden

Sinds 9 maar last v extreme benauwdheid en kortademigheid. Met hevige hyperventilatie als gevolg. Een week later ook koorts. Maar voelde me niet heel ziek. Heb 6 weken koorts gehad. Verschillende diagnoses of verdenkingen gehad. Omdat ik erg kortademig was en pijn op de borst en ribben oa tietze, hyperventilatie syndroom, longembolie, verkeerd ademen door chronische rugpijn, een virusinfectie maar geen corona. (goh, vreemd) 5x op de EHBO belandt, daarnaast 2x de ambulance gezien. En de weekend arts. Gewoon omdat ik geen lucht kreeg. Terwijl vitale functies okay waren. Nu in Sept ben ik nog steeds enorm benauwd. Ik krijg nog een long en hart test en misschien nog een CT. Ik ben 35. Heb astma die zeer goed onder controle is. Het is ook geen astma benauwdheid. Maar een hele intense of iemand je naar je keel grijpt benauwdheid.


De haaruitval begon in april. Die is er nu nog. En in ernstige mate. Ook ziet m'n haar er niet gezond uit. Broos en droog. Succes allemaal. De huisarts is ervan overtuigd dat ik corona heb gehad. Ookal wees de test in juni uit dat die negatief was (in maart begonnen, juni is enorm laat om te testen. Maar ik kreeg 't niet voor elkaar een test te krijgen) en in Aug antistof test in t ziekenhuis. Longarts vond geen antistoffen. Ook geen t-cel response. Toch is mijn huisarts er 99% zeker van dat ik het gehad heb.


Wat doen jullie zo tegen de haaruitval? Zijn daar middeltjes voor die echt werken? 

-Lynn- 3 jaar geleden

Hoi bij mij dito... in maart ineens moeite met naar huis lopen vanaf de supermarkt.. begon te piepen! Ruim 20 jaar geen last gehad van mijn astma ... geen medicatie! En zo van de een op de andere dag was 50 meter lopen alsof ik een marathon liep! Arts gebeld.. ach ja kon wel eens het virusje zijn maar moest gewoon maar thuis blijven het heerste wel een beetje! Ging steeds verder bergafwaarts... kon geen trap meer lopen.. lag hijgend op de bank maar de arts vond het niet nodig me te zien. Pas na 12 weken vond hij het nodig dat ik toch maar astma medicatie ging nemen.. hielp voor geen meter.. en na de 13de week mocht ik dan toch komen en ben ik getest. Negatieve uitslag... ja verwonderd me niks na 13 weken!! Pas in juli 2020 voelde ik me eindelijk weer mens.. en ineens lag mijn hele badkamer vol met mijn haar! Na het douchen elke x bergen haar verwijderen! Na het borstelen al het haar uit mijn borstel verwijderen... binnen no time leek het alsof er een complete pruik in de prullenmand van de badkamer lag! Overal op de vloer plukken met haar! Inmiddels is het januari 2021 en nog steeds kamp ik met haaruitval. Mijn haar was altijd erg dik en erg veel...nu nog maar een 1 derde over!!  En het uitvallen lijkt nog niet over te zijn.  Volgens mijn arts kan het stress gerelateerd zijn... ik zelf geloof daar niet meer in. Voor mij is het corona gerelateerd!

Ingezv 3 jaar geleden

Ik denk dat ik mazzel heb gehad. Op Twitter has ik contact met een gepensioneerde verpleegkundige, en die raadde mij aan om oa zink te slikken omdat dat tegen corona kon helpen. Ik heb dus vanaf week 3 al elke dag een zinktablet genomen. Wie weet heeft dat mijn haar gered, want ik heb geen last van extra haaruitval. Die zinktabletten zijn wel giga smerig. Ik hoop dat het goed komt met jullie haar. Ik hoop nog meer dat het verder allemaal goed komt met ons. Hou de moed erin jongens! We hebben dit virus al klein gekregen en we gaan de gevolgen ook klein krijgen!

Lot.V 3 jaar geleden

Hoi Mirjam,

Ik heb in september corona gehad (de griepversie) en heb sinds 3-4 weken ook behoorlijk haaruitval. Fijn om hier te lezen dat meer mensen dat ervaren, want ik had de link helemaal nog niet gelegd! Hopelijk gaat het wel over! Heb jij er nu nog last van?

Groet,

Lot

mike. 3 jaar geleden

Dag allen, ik heb zelf ook behoorlijke haaruitval gehad vlak na corona (toen ik net "beter begon te worden"). Elke dag onder de douche zat heel het putje verstopt. Dat was in april en heeft geduurd tot juni. Nu in oktober is mijn haar gewoon weer net zo dik als vanouds, dus hopelijk herstelt dat bij jullie net zo goed!

Anja1969 3 jaar geleden

Hoi Mike,

WAT fijn om te horen. Dat geeft me ook weer wat goede hoop ervan. Heeft zijn tijd nodig om te herstellen. Fijn dat je dit ons laat weten .

Djw  groetjes anja 


pioenroosje 3 jaar geleden

Dit is fijn om te lezen dat weer allemaal terug komt en beetje gerustelling..

groet jolanda
Anne Kremer 3 jaar geleden

Hallo Mirjam
ik heb  met aan alle  zekerheid grenzende waarschijnlijk  corona gehad in  eind  januari. begin februari, voordat  het corona officieel  in Nederland werd vastgesteld.. we horen steeds meer, dat mensen het virus in januari /februari hebben gehad....  met de kennis achteraf heb ik alle symptomen gehad,  zoals stikkends benauwdheids- en hoestklachter ook nadat ik weer "beter"was, de paarse tenen,de koorts pieken de, moeheid, maar ook de haaruitval en de structuur van mijn haar , wat als stro aanvoelde.
Op zich herkende ik dit laatste van in mijn tienertijd,  toen ik een  ernstige  Pfeiffer ziekte heb gehad met een sterke reactie op antibiotica en een tijd hiervoor in het ziekenhuis heb gelegen.... toen viel mijn haar echt bij bossen uit en heb ik een tijd een pruik gedragen. Het haaruitval was dus een eactie op het doorgestane ziekte verloop. Ik masseerde toen  mijn  haar twee keer per dag  BirkenHaarwasser , wat mijn  haar ondersteunde, zink en vit B complex om van binnenuit mijn systeem sterker te maken..  goede voeding en vooral wat heel belangrijk was ook nu weer,  lange wandelingen in de buitenlucht.. je slaapt er lekker op  wat ook weer belangrijk is:))

Gabrielleparson 3 jaar geleden

Oh ja hou op schei uit, mijn haar is zo vet, je kan er patat in bakken. En de rest van mijn huid is zo droog dat is niet aan te vechten. En bereid je ook maar voor op de haaruitval, hele plukken lijken er soms wel uit te vallen. Maargoed haaruitval vrouwen dat hoort er allemaal bij en het is het zeker waard als je dat lachebekje elke ochtend ziet. Ik ben nu op aanraden van een vriendin deze haarvezels gaan gebruiken: https://www.imperio-haarvezels.nl/haaruitval-vrouwen/. Ik moet zeggen ben tot nu toe blij verrast met het resultaat, mijn haar lijkt voller en sterker.


Leslie 3 jaar geleden

Hallo Miriam,

Ik ben van 6 maart t/m 31 maart heel erg ziek geweest. Vreselijke hoofdpijnen en koorts van 40 graden. Omdat het toen nog allemaal chaotisch was en ik niet naar de dokter mocht en hij ook niet kwam wist ik niet of ik corona had. Na een paar maanden sukkelen, erg vermoeid en ongelooflijke haaruitval heeft de dokter een bloedonderzoek gedaan. Het bleek dus dat ik corona antistoffen had en in maart corona heb gehad. Ook ik heb zeker 80% verloren van mijn haren. Ik had heel dik haar, gelukkig maar anders was ik nu kaal geweest. Sinds een maand of 2 is het uitvallen gestopt maar de vermoeidheid is er nog steeds. Ben ook weer terug geweest naar de arts en hij gaf ook aan dat het een stress reactie van het lichaam is. Mijn bloedonderzoek was verder gelukkig in orde. Hij gaf mij het volgens advies. . . minstens 1 half uurtje wandelen, goed eten en vooral goed en voldoen rust pakken. Ik hoop dat dit helpt en ik weer alles kan doen. Ik wens jou ook veel sterkte en hoop ook dat bij jou weer de conditie en haren terug komen. groetjes Leslie

jacqsail 3 jaar geleden

Hoi Mirjam, 

ik heb ook Corona gehad eind januari en had lange tijd pijn en druk op mijn borst. Maar sinds 2 weken opeens extreme haar uitval. Had heel dik, veel en lang haar. Heb mijn uitgroei geverfd en dacht dat het daar aan lag. Had jeuk en schilfers en heb een lotion hiervoor van de huisarts gekregen. Mijn huisarts zei wel wie weet wat Corona er mee te maken heeft. Maar hij had daar geen ervaring mee. 
Mijn haar blijft uitvallen en ik heb ook de hoofdpijn die je beschrijft. 
Hoe gaat het nu met je en is je haaruitval gestopt? 
Ik ben echt bang om nog meer haren te verliezen. 

Groetjes van Jacqueline 

Anja1969 3 jaar geleden

Hallo allemaal, 

Haaruitval heb ik ongeveer nu zo'n 8 maanden  . Heb vanalles al geprobeerd van shampoo tot crème, tabl, vit enz. Niks helpt pfff. Wat ik denk is dat stress behoorlijke probleem is. Zolang dat ik dit hebt zal verbetering niet gaan. Het is ook niet Niks wat we mee maken covid. Zoveel ellende wat we ondervinden ervan.

Groetjes anja 

NettyvdB 3 jaar geleden

Met Kerst en Oud en Nieuw heb ik 2 weken Corona gehad met zeer hoge koorts. 4 keer per dag 2 paracetamol om de koorts te onderdrukken. 1 januari weer beter en naar buiten. Kon helemaal niks meer. Eerste dag trap lopen van 2 hoog naar beneden, paar stappen buiten, rechtsomkeert, 2 trappen naar boven en gelijk plat op bed. Ik kon niet meer. Daarna elke dag een stukje meer, gezond eten. De maand erna kon ik alles weer. Ik zat in de bijstand, dus had de tijd om mijn conditie langzaam op te bouwen. Vanaf 15 februari een fulltime baan, 40 uur met flinke stress. Nu, vanaf 1 maart extreme haaruitval. Ik had een enorme dikke krullenbol, halflang haar. Als ik mijn haar gewassen had, enorme klitten. Had ik anders nooit last van. De klitten eruitkammend kwamen de bossen met haar eruit. Ben me kapot geschrokken. Toen de kapper weer open mocht: op advies van de kapper: pillen van een drogist: hoofd, huid en nagels gekocht. Die slik ik nu een maand. Extreme haaruitval is gestopt. Ik gebruik nu middel tegen haaruitval 0 en 3 naast de shampoo en conditioner. Mijn haar is nu een stuk dunner geworden, helaas. Ik ben 61 en hoop niet dat het mijn leeftijd is. Bij de huisarts bloed laten prikken, krijg ik a.s. dinsdag uitslag van. Hopelijk is het geen schildklier of androgeen. Nu ik al deze berichten heb gelezen begrijp ik het. Ik had verder helemaal geen bijwerkingen van Corona. Wellicht komt de haaruitval daarvan. Hopelijk groeit het weer aan. Zo ja, dan ga ik mijn haar kort laten knippen want het ziet er op dit moment echt niet uit.

prisje85 3 jaar geleden

Hoi miriam


Heel herkenbaar het haaruitval. 

Heb zelf eind vorig jaar corona gehad en sinds 4 weken erg veel haaruitval. 

Weet dat vitamine d/b altijd goed is om te slikken voor je haar.

Sterkte

deebs 3 jaar geleden

Ook ik heb Corona gehad begin december 2020. Hoge koorts die ruim twee weken boven de 38 zat. Nu sinds half maart haaruitval. Het voelt niet meer aan als mijn haar. Net of er geen leven meer in mijn haren zit. Bij de dermatoloog geweest en vastgesteld dat Corona nog weleens de boosdoener zou kunnen zijn. Ze vroeg of ik ziek was geweest. Ik gaf aan Corona te hebben gehad maar niet ziek te zijn geweest ofwel milde klachten te hebben gehad. Ik ben immers niet benauwd geweest en niet in het ziekenhuis geweest. Dus zei ik geen last te hebben gehad. Ze vroeg door en toen gaf ik mijn koorts aan en meteen gaf ze de reactie “ dat kan heel goed de boosdoener zijn” Je lichaam schiet in de stress om de koorts in mijn geval te lijf te gaan. Je lichaam haalt de energie daar weg waar het niet echt nodig is om je organen te beschermen. Dit kan o.a. je haar zijn!! Ik heb gewoon twee weken koorts gebagatelliseerd omdat ik niet benauwd was etc. want dat is immers wat je steeds hoort! Niet benauwd dan is het mild!! NIET DUS
 

gr. Deebs

Sophie Kerssemakers 3 jaar geleden

Hallo allemaal, ik heb in januari covid met longontsteking gehad, ben nu drie maanden later nog niet hersteld. Bijna geen reuk en smaak, moe moe moe en nu sinds 2 weken dezelfde extreme haaruitval die jullie hier ook beschrijven. Ik ben blij met de herkenning, het verband is officieel nog niet erkend. Mijn huisarts vertelde wel dat ze het vaker horen in de praktijk. Ook ik had het gevoel dat ik ineens een soort vilten mat met veel klitten op mijn hoofd heb, het komt er met handenvol uit. Ook ik had lang en dik haar waar nog maar een derde van over is, in twee weken! Ik vind het, na alle narigheid, heel erg moeilijk. Bloedtest geeft geen duidelijkheid. Ik zou heel graag van de mensen die dit vorig jaar hebben beschreven willen horen hoe lang het bij hen geduurd heeft, of het weer goed gekomen is en of ze middeltjes hebben ontdekt die werken?

Dank jullie wel! 

Sophie

Mootje74 3 jaar geleden

Ook hier extreme haaruitval vanaf maart (heb in januari corona gehad met hoge koorts). Het wordt tijd dat deze bijwerking meer aandacht krijgt. Vooral voor vrouwen is het verliezen van hun haar een aanslag op hun gevoel van "vrouwelijkheid" ?

Sterkte allemaal! 


Kim K. 3 jaar geleden

September 2020 Corona gehad, twee weken met hoge koorts op bed gelegen. Begin februari 2021 begon extreem mn haar uit te vallen. Met bossen viel het uit, lag overal op de grond, tijdens het wassen ook enorme klitten met loshangend haar. Ben enorm geschrokken. Werk als fulltime model, heb tijdelijk alle opdrachten moeten cancelen. Had een dikke bos, denk dat ik 2/3 ongeveer kwijt ben. Ben nu al 10 weken bezig, en het haaruitval lijkt maar niet minder te worden. Enorm pluizig ook, durf geen staart in te doen. Neem alle soorten pillen, veel groene groentes, drink veel water, maar niets helpt. Iles Formula shampoo/conditioner/serum gekocht, maar ook dat helpt niet. 

jacqsail 3 jaar geleden

Ik heb inmiddels bloedonderzoek laten doen en alle uitslagen zijn binnen de norm....
Weet het niet meer. Heb ook een hele droge geïrriteerde hoofdhuid waarvoor ik crème en speciale shampoo gekregen heb ... maar mijn haar blijft uitvallen.


pioenroosje 3 jaar geleden

Hoi Mirjam, ik heb in januari corona gehad en ben goed ziek geweest gelukkig goed op geknapt nog wel snel moe maar heb tijd nodig..

nu precies een week verlies ik ook heel veel haar en ben echt radeloos.

Dikke bos is nu niks meer van over.

ben er wel mee naar de dokter geweest maar die kan niks betekenen.

bloed was ook allemaal goed.

nu hoop ik dat snel stopt maar ben er bang voor.

misschien heeft iemand een oplossing!!!

Anja1969 3 jaar geleden

Hallo allemaal, 

Begin april 2020 covid gekregen. In de 3d maand ervan behoorlijk flink haaruitval gekregen.

Hoe het nu ervoor staat: heel erg goed. Beetje haaruitval nog maar mijn haren zijn gegroeid en weer dikker geworden. Ben zo blij hiermee want maakte me veel zorgen erom.

Wat heb ik gedaan tja eigenlijk wel alles gedaan van shampoo tot crèmes, vit, wat nu gewerkt heeft geen idee. Maar goed het heeft toch wel geholpen.

Hopelijk geeft dit jullie ook moed dat het goed komt. 

Ik heb het ongeveer in juni 2020 gekregen en nu pas in mei 2021 dat het zich begint te herstellen. 

Groetjes Anja 

jacqsail 3 jaar geleden

Hoi Anja, 

Wat fijn om te horen. 
Mijn haaruitval is al 7 weken aan de gang en ik heb echt zo weinig over. En een extreem droge hoofdhuid. Gebruik nog steeds Topicorte® emulsie en Denorex® shampoo die ik van de dermatoloog heb voorgeschreven gekregen. 
Jouw bericht geeft weer een beetje moed! 

Groetjes Jacqueline 

GLS 2 jaar geleden

Hi Anja, wat ben ik blij met jou bericht. 
Ik zit momenteel echt in een dip, ben ten einde raad , probeer positief te blijven en spreek mezelf moed in dat het allemaal we goed komt. Echter de moed zinkt me zo langzamerhand in de schoenen. Al ruim drie weken mega haaruitval exact zoals de meesten hier omschrijven. Echter nauwelijks geruststellende reacties dat het uiteindelijk goed komt. Heel fijn dus om nu jou bericht te lezen, dank !! 

Anja1969 2 jaar geleden

Hoi GLS,

Hou de moed erin. Ik dacht ook van jeetje als dat maar goed komt. Bij mij heeft het zeker bijna 1jaar geduurd herstel. Ik heb nu weer een mooie bos haar, ook heel stevig weer. Ik heb de hele tijd en nu nog neem ik capsules in voor haren. Helaas mag ik niet merk noteren (dat mag niet van longfonds)

Groetjes Anja 

jacky13 3 jaar geleden

Half februari corona gehad, en sinds 3 mei extreem haaruitval en op mijn hoofdhuid eczeem, vooral na het wassen verlies ik ontzettend veel haar.  

Hoelang gaat de extreme haaruitval nog duren, weet iemand dat? Het lijkt wel steeds erger te worden.  Bloedtest was goed. Vrijdag naar de dermatoloog 

jacqsail 3 jaar geleden

Mijn haar uitval is nu 8 weken aan de gang... en ook nog steeds eczeem. Ik ben gisteren. naar de  dermatoloog geweest en ik moet doorgaan met Topicorte emulsie en Denorex shampoo. Eind juni moet ik terugkomen.


Toevallig was het net op het RTL 4 nieuws. Een vrouw had precies hetzelfde als wij dus allemaal in deze groep en liet het haar zien. Ik heb precies hetzelfde....had heel dik lang haar.

Gisteren te horen gekregen dat het wel een half jaar kan duren dat de haren uitvallen. 
 

Ik heb inmiddels wel wat haargroei terug 1 a 2 cm maar niet op heel mijn hoofd nog.... het haren wassen stel ik zolang mogelijk uit.

Ondanks dat mijn bloeduitslagen goed zijn heb ik  toch vandaag wat voedingssupplementen gekocht.  

Hella 3 jaar geleden

Ik heb ook sinds een maand extrele haaruitval neen kleine 3 maanden na corona. Heb hoge koorts gehad 1.5 week en dit zou een gevolg van de stress op 't lijf zijn

Ik heb 1/3 over van mijn volle haardos en het blijft maar uitvallen 

Ik hoop zo op verhalen waarbij het haar na een jaar weer terug is

Zijn die er ook? 

Anja1969 3 jaar geleden

Hoi Hella,

Mijn verhaal staat hier al getypt zie bij anja 1969. Ongeveer 1 maand geleden.

Groetjes anja 

Wendy Vrijdag 3 jaar geleden

In maart 2021 erge corona gehad met ziekenhuisopname, gelukkig niet naar IC gemoeten dankzij de optiflow die op tijd aansloeg. 2 weken later opnieuw opgenomen met een sinus trombose en hersenbloeding gerelateerd aan de corona besmetting. Gelukkig gaat het iedere dag beter maar sinds een week of 5 extreme haaruitval en mn haar ziet er droig en dood uit. Nu las ik dat jij en heel veel anderen ook last hebben of hebben gehad van haaruitval na corona. Ik ben benieuwd hoe lang je hier last van heb gehad of nog heb. Ik gad een mooie bos met haar maar momenteel ziet het er niet uit!  Groetjes Wendy

Sophie87 2 jaar geleden

November vorig jaar corona gehad, na twee weken milde klachten erg ziek geworden. Nu eindelijk sinds een maand er bovenop gekomen. Kan eindelijk weer fulltime werken, fietsen en heb weer energie. Ook heel erg last gehad van haaruitval, zo erg dat ik twee derde van m'n dikke bos kwijt was. Dit komt nu eindelijk weer terug. Heb aan het begin vitamine pillen/gummies speciaal voor het haar geslikt, dit raad ik verder niet aan aangezien ik op andere plekken meer haargroei kreeg waar ik het niet wil hebben. Het duurt lang maar het haar komt gelukkig weer terug, heb nu heel veel korte haartjes. De dokter gaf aan dat het door "stress" komt van corona. Het komt dus gelukkig allemaal weer goed!

jacqsail 2 jaar geleden

Hallo allemaal,

Sinds 3 weken is mijn haaruitval gelukkig gestopt en er zijn kleine nieuwe haartjes / terug groei gezien. Het zal een hele tijd duren voordat alles weer terug zal zijn. Maar voor alsnog blij. Zat echt aan een haarstuk of pruik te denken. Maar kan het gelukkig camoufleren. Hopelijk komt alles terug. 
Sterkte voor iedereen en hoop dat het bij alle anderen die er nog midden inzitten dat het ook op zal houden en terugkomt.


Groet Jacqueline 

Anja1969 2 jaar geleden

Hoi Jacquleline,

Fijn om te horen dat je haar weer begint te groeien.  Zoals mijn vorige bericht waar jij ook op mijn bericht apptte het duurt idd lang maar het komt goed. Ik dacht ook van jeetje dadelijk kan ik een haarwerk kopen zo erg was het. Nu heb ik weer een mooie bos haar terug. Hopelijk geeft dit andere ook moed dat het terug komt. 

Groetjes Anja 

Shir 2 jaar geleden

Hoi iedereen,

In april heb ik 2 weken lang met hoge koorts op bed gelegen(Corona). Begin Juli begon mijn haren uit te vallen en sinds afgelopen 2 weken is het echt extreem. Met douchen zie je plukken naar beneden vallen en als het los hangt allemaal los hangende haren eronder uitsteken. Durf het niet eens meer aan te raken, te kammen, of onder de douche te gaan. Ben extra vitamines gaan nemen maar merk nog geen verschil. Ik hoop dat het snel stopt want mijn haar was al niet veel… en nu al helemaal niet meer. Hele structuur van mijn haar is ook veranderd. Iemand nog tips? Of positieve berichten dat het goed gaat komen….. 

jacky13 2 jaar geleden

Bij mij kwam het ook met plukken los, ik was radeloos, maar het is eindelijk gestopt, het is nu 3 maanden verder. Ik had heel dik haar en ik heb 1/4 over. ik ging na 2 maanden een voedingssupplement voor haar huid nagels slikken, en ik merkte verschil. Ik weet niet of het door de pillen kwam. Ik had haar tot mijn middel, maar ik heb het inmiddels afgeknipt, omdat mijn haar  heel klitterig was en ik trok al mijn haar stuk. Het kammen ging een stuk beter. Ook deed ik steeds een invlecht, dan leek mijn haar nog normaal, als ik een staart deed leek het wel een muizenstaartje. Inmiddels heb ik allemaal nieuwe haren, en het voelt ook beter geen klitten meer HET KOMT GOED!!!

Shir 2 jaar geleden

Een update:

Na 3,5 maand is dan eindelijk mijn extreme haaruitval gestopt! Ik heb niks speciaals gedaan. Vooral veel vitamine B genomen en bij de dermatoloog shampoo op advies mee gekregen. 

Ik ben inmiddels meer dan de helft van mijn haar verloren… en tot schouder lengte afgeknipt, je kon er gewoon door heen kijken zo dun/weinig. de dermatoloog vertelde mij dat ik nu veel geduld moet hebben en dat haargroei zeker een jaar en langer gaat duren. 

iedergeval het begin is er…. 

hoop dat het bij de rest ook allemaal goed gaat komen!!! 
 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid