PostCovid NL is dé patiëntenorganisatie voor iedereen met langdurige klachten na corona

PostCovid NL zet zich in voor álle mensen met Post-Covid voor het verbeteren van de kwaliteit van leven, nú en in de toekomst. Naar schatting zijn dit 450.000 mensen waarvan 90.000 mensen met ernstige klachten.

PostCovid NL is opgericht door Longfonds maar inmiddels gegroeid naar een zelfstandige stichting met een eigen directeur (Diewke de Haen) en eigen bestuur. We hebben meer dan 150 vrijwilligers die samenwerken met het bevlogen en professionele PostCovid NL-team. Ook werken we samen met patiëntgroepen Long Covid Nederland, Kinderen met Long Covid #NietHersteld, C-support, Stichting Long Covid, de LAN, gezondheidsfondsen en andere experts.

PostCovid NL heeft zich samen met patiëntverenigingen van andere postinfectieuze aandoeningen verenigd in de Patiëntenalliantie PAIS, om gezamenlijk nog beter op te komen voor deze groep.

Wat doen wij voor jou?

Als je klachten houdt na een coronabesmetting, wil je graag weten waar je aan toe bent. Waar je advies kunt krijgen. Hoe en door wie je kunt worden geholpen. Welke ervaringen anderen hebben. En wie er opkomt voor jouw belangen.​ 

Duidelijke en betrouwbare informatie ​ 

Over langdurige klachten na corona wordt gelukkig steeds meer bekend. PostCovid NL biedt je betrouwbare kennis, ervaringen, adviezen, experts & organisaties. Duidelijk en overzichtelijk bij elkaar op ons digitale platform.

Begrip, erkenning en steun voor jouw situatie​ 

Al sinds het begin van de coronapandemie brengen wij mensen met langdurige coronaklachten in contact met lotgenoten. Via ons forum en bijeenkomsten kun jij jouw ervaringen, behoeften, adviezen en oplossingen delen. Zo kun jij ontdekken hoe anderen omgaan met langdurige klachten na corona en wat dit kan betekenen voor jouw situatie. We hebben al bijna 3000 mensen ondersteuning kunnen bieden met lotgenotencontact. Naast groepen is er nu ook mogelijkheid voor 1 op 1 contact.

Daarnaast jagen we onderzoek aan naar nieuwe inzichten, oplossingen en de beste zorg. Zodat we steeds meer weten en kunnen.​ 

‘We zien dat mensen met Post-Covid na bijna vier jaar nog steeds zoekende zijn en zich niet altijd herkend en erkend voelen. Met PostCovid NL strijden we voor erkenning, betere zorg en ondersteuning, en voor méér wetenschappelijk onderzoek bij overheden, zorg- en onderzoeksinstellingen en zorgverzekeraars. Maar ook in de Tweede Kamer komen we op voor de belangen van onze achterban​’, zegt PostCovid NL-directeur Diewke de Haen.

Jouw stem telt

‘Niets over mij, zonder mij’. Dat is waar PostCovid NL voor staat. Wij brengen de stem van de patiënt aan tafel bij onder andere wetenschappelijk onderzoek, beleid, richtlijnen en voorlichtingsactiviteiten. Ook nemen onze ervaringsdeskundigen deel aan reportages in de media. Bekijk hier de mogelijkheden om ook mee te doen.

PostCovid NL is zich ervan bewust dat er een kleine groep mensen is die Post-Covid klachten overhoudt na een corona-vaccinatie en dit erkennen wij.

Meer lezen over:

Heb je een vraag voor ons, mail je vraag naar vragen@postcovidnl.nl

Pers

Heb je persvragen? Neem dan contact op met onze woordvoerder:
Bel op 06-57943234 of mail naar vragen@postcovidnl.nl.  

Dit is een factsheet met feiten en cijfers over Post-Covid en wat wij bij PostCovid NL bereiken.

Fiscaal nummer: 865144527

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid