Laatste update:
Aangemaakt op: 29 augustus 2022 Laatste bericht: 18 uur geleden
Jannelin

In april was ik ziek van de Corona en sindsdien nog steeds bezig met herstel. Ik begon me wat beter te voelen, minder moe, maar sinds 2 weken een behoorlijke terugval. Ik was duidelijk over mijn grens gegaan. Mijn vraag is: hoe lang duurde bij jullie een terugval? Bij mij nu al 2 weken en ik ben nog niet op het punt terug waar ik 2 weken geleden was. Het schijnt dat terugvallen erbij horen. En ik las dat de terugvallen elke keer korter duren, is dat bij jullie ook zo? 
Groet Jannelin
 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

EstherV 3 weken geleden

Misschien niet heel erg opbeurend, maar ik ben nu aan het herstellen van de derde terugval, en herstel gaat langzaam, maar nu na 6 weken komt de energie wat terug van waarbij was paar weken voor de terugval. Ik ben er dus nog niet helemaal.

Jannelin 3 weken geleden

Ha Esther, heftig dat het zo lang duurt. Wanneer heb jij Corona gekregen, ben je allang bezig? Ik heb wel fysio en ergotherapie, jij ook? En de vorige terugvallen duurde die ook zo lang? 

Wien 3 weken geleden

Hoi jannelin,

Ik in maart ziek geweest... mijn eerste 2x terugval duurden inderdaad een week of 3 voor ik me weer voelde zoals voor de terugval. Nu is het nog een paar dagen, tot een week als ik echt veel te veel gedaan heb. Ook worden ze minder heftig, voorheen kon ik na een terugval niet meer traplopen. Nu moet ik gewoon wat meer pauzes op werk en evt wat minder uur maken. 

Het duurt lang en is nog niet over, maar de lengte/zwaarte van de terugvallen is ook iets waar ik mijn herstel mee kan meten.

Hopelijk heb je hier iets aan!

Groetjes 

Jannelin 3 weken geleden

Dag Wien,

Dank voor je reactie, ik weet dat het voor iedereen anders is, maar het is fijn te lezen dat je aan de zwaarte en lengte van de terugval je herstel kan meten. Daar hoop ik ook op.

groet Jannelin

Jannelin 3 weken geleden

Dag Wien,

Dank voor je reactie, ik weet dat het voor iedereen anders is, maar het is fijn te lezen dat je aan de zwaarte en lengte van de terugval je herstel kan meten. Daar hoop ik ook op.

groet Jannelin

annabelle 1 week geleden

Hoi Esther,

Ik heb eind maart Corona opgelopen. Na mijn vakantie begin augustus was er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Mijn energie kwam terug! Helaas ben ik daarna flink verkouden geweest en heb ik voor mijn gevoel mijn eerste terugval. Weer super moe en het lijkt of ik drie stappen terug doe in de tijd. Wat doe je tijdens zo’n terugval? Wellicht heb jij nog tips. En is het bij een terugval dat je uiteindelijk weer terugkomt waar je eerst was toen het beter ging? 

Jannelin 1 week geleden

Ha Annabel

Vervelend hè zo’n terugval, ik zit er ook nog midden in. Wat ik doe is heel erg goed op mijn grenzen letten, en steeds rust nemen. Ik kan nog niet veel, het duurt weer weken. Maar volgens mij kom ik dan weer op het punt waar ik was en verder omhoog. 
wat een klus hè!

Sterkte! 
Groet Jannelin

annabelle 5 dagen geleden

Dank voor je reactie Jannelin. 
Heel veel sterkte gewenst en hopelijk ben je snel weer terug op het punt waar je was!


Tjeerd 1 dag geleden

Goedenavond,

Vanaf begin feb tot en met ong juli erg last van post covid gehad met verschillende terugvallen. Dit werd bij mij uiteindelijk steeds minder. Naar mijn mening worden de terugvallen steeds minder erg bij de volgende keer. Dus uiteindelijk zal het bij de meesten gelukkig minder last veroorzaken. Wat bij mij hielp:

- geen caffeine

- geen alcohol

- blijven bewegen (niet te lang), liefst fietsen of wandelen. (Geen kracht)

- gedoseerd eten (niet teveel), niet teveel chocola ook trouwens;) mijn fout

-veel volkoren, eiwitten, spinazie en vitamine D


Jannelin 18 uur geleden

Dank voor je reactie Tjeerd, ben je nu weer helemaal ok?

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid