Goedendag,

Eind november 2020 Corona opgelopen en nadien niet meer hersteld.

Meerdere behandeling geprobeerd, fysio, Psychosomatische ademhalingstherapie.

Waarbij deze behandelingen echt leken te helpen maar naar van loop van tijd toch weer alle klachten terug kwamen of er nog steeds zijn.

Nu ben ik afgelopen maandag begonnen aan de zuurstof therapie, maar kan weinig lotgenoten vinden die deze behandeling ook zijn gestart en hoe ze dit ervaren.

De mensen met wie ik deze handeling volg hebben hele andere klachten (bestralingsgebieden, wond zorg etc) waar ze hyperbare zuurstof al geruime tijd voor gebruiken.

Het is voor mij vooral heel intensief en ben nog meer vermoeid dan voorheen.

Na de behandeling slaap ik echt 2 uur en val ‘s avonds ook direct in slaap en slaap de gehele nacht (van 22:00 tot 7:00)

Zijn er meer mensen die deze behandeling volgen en zo ja, hoe voel je je?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Baukje 1 jaar geleden

Hoi,

Gisteren artikel in krant gelezen over lotgenoot die zuurstof therapie volgde en waarbij positief effect was!

Mijn vraag weet ook iemand welke zorgverzekering in 2023 deze kosten dekt bij longcovid?

penning31 1 jaar geleden

Hallo Baukje,

In welke krant heb je dit artikel gevonden?

Ik zal de vraag van de verzekering stellen in de kliniek waar ik behandeld wordt.

Toen ik aan de therapie begon is was er nog geen enkele verzekering die de hyperbare zuurstof therapie vergoed.

Ik begin morgen aan week vijf (vorige week door een griep 4 sessies gemist) van de therapie en sta versteld van de verbetering van vooral de cognitieve klachten! Voor mij in het kort, ik ben er weer bij. Een open gevoel in je hoofd. Vermoeidheid is zo goed als weg, doordat ik alle prikkels in welke vorm dan ook zoveel beter verwerk. Boeken of stukken tekst lezen gaat gewoon echt al heel goed.

Ik zal in dit topic reageren op je vraag over de verzekering als ik daar antwoord op heb.hannekevw 11 maanden geleden

Inmiddels heb jij de zuurstof therapie achter de rug, mag ik vragen hoe het nu met je gaat.

wil zelf namelijk ook gaan starten, mag i’ vragen waar je deze behandelingen hebt gedaan.

DeVe 4 maanden geleden

Hoi! Zou ik jou wat vragen mogen stellen over de zuurstof therapie? Ik hoor het graag! 

Baukje 1 jaar geleden

Hoi,

in de Leeuwarder courant schreef Iemand haar verhaal.

BLA20 1 jaar geleden

Hoi Penning31,

Ik heb HBOT ontvangen bij twee verschillende klinieken afgelopen zomer. In eerste instantie in het buitenland, helaas had ik deze behandeling voortijdig moeten stoppen. Vervolgens heb ik ook in Nederland nog wat sessies ondergaan. Beide keren met een verschillend protocol. 

Helaas geen blijvend effect gehad maar ook niet de behandeling ontvangen met het 'juiste' protocol. Het onderzoek van Shai Efrati et al was pas gepubliceerd na mijn behandelingen. Ik zou graag nog een poging wagen met het protocol wat zij in hun onderzoek hebben gebruikt. Zij gebruikten 2.0 ATA voor 90 minuten met een pauze om normale lucht te ademen iedere 20 minuten.

Wat ik in het buitenland heb ontvangen is 90 minuten op 2.4 ATA met 1 adempauze voor 6 sessies. Dit was denk ik te veel druk waardoor ik ademhalingsklachten kreeg, er speelde nog wat andere dingen die denk ik mijn klachten hebben beïnvloed. Vervolgens in Nederland 14 sessies ontvangen op 1.5 ATA voor 60 minuten zonder adempauze, dit had vrij weinig effect helaas. De reden waarom ik initieel voor 2.4 koos is omdat er ook een onderzoek in Zweden loopt dat dit protocol gebruikt en er is een arts in het V.K. die dit aanraadt en hiermee veel patiënten heeft behandeld. De Zweedse onderzoekers hebben recentelijk een bericht uitgebracht waarin zij aangeven dat veel van hun patiënten ademhalingsklachten krijgen die gelinkt kunnen worden aan de behandeling. De allereerste sessie die ik in het buitenland ontving was op 2.0 om te testen of ik de behandeling aankon, hierna voelde ik me fantastisch, de opvolgende sessies waren op 2.4 wat na een aantal dagen tot problemen leidde. Om deze redenen zou ik graag nog een nieuwe poging wagen met 2.0 ATA.

Het is denk ik logisch dat HBOT een positief effect heeft op mensen met Long Covid. Cognitieve klachten kunnen goed een gevolg zijn van verminderde zuurstof in de hersenen door verminderde bloedsomloop door microstolsels/endotheelschade. Ik ben bang dat het vooral goed is om schade te herstellen en zolang er een onderliggend probleem is wat niet eerst is opgelost deze therapie dweilen met de kraan open is. Het onderzoek van Shai Efrati et al, heeft patiënten niet voor een lange tijd gevolgd na de therapie dus het is moeilijk te zeggen of de verbeteringen stand houden.

Wat mij tegenhoudt om opnieuw in behandeling te gaan is op dit moment de kosten en dat ik zeker het juiste protocol wil ontvangen. Ik heb contact gehad met de verzekering, zij geven aan dat dit iets is wat door de overheid bepaald wordt. Nu heb ik eens zitten rekenen en als een sessie 200 euro kost, een protocol 40 sessies bevat en er 100k LC patiënten zijn in Nederland, dit 800 miljoen zou kosten. Lijkt me dus onwaarschijnlijk dat dit betaald door de verzekering/overheid gaat worden. Daarnaast is het onmogelijk om 100k patiënten te behandelen door gebrek aan capaciteit. 

Ik ben erg benieuwd naar het protocol dat u heeft ontvangen.

Groeten

penning31 1 jaar geleden

Hallo bla20,

ik volg het protocol zoals hij ook gehanteerd wordt voor de overige aandoeningen die behandelt worden met hyperbare zuurstof therapie. Totaal 40 sessie van 1 uur en 50 minuten, waarvan 20 minuten met zuurstof masker op en 5 minuten normale zuurstof ademen onder druk.

Ik heb wel een verwijzing nodig gehad van mijn longspecialist dat ik longcovid heb, om met de therapie te starten. Een verwijzing van de huisarts volstond niet.

De therapie wordt inderdaad niet vergoed. Maar ik heb er echt alle voor over om beter te worden, ik ben 43 jaar en kan en wil het niet accepteren dat dit het is, vandaar dat ik de therapie gestart ben.

Tot op heden sta ik echt van versteld hoeveel ik me beter voel. Conditie is natuurlijk nog echt is slecht en daar zal  ik nog heel veel stappen moeten maken, maar de cognitieve klachten en de vermoeidheid is bij weg.

Mocht je nog iets willen weten kun je het altijd vragen.


Baukje 1 jaar geleden

Hoi,

Wat fijn te horen dat de zuurstof therapie jou ook helpt. Zou je na verloop van tijd nog eens een reactie willen schrijven of het effect van de therapie bij jou ook blijvend is. 
 

penning31 1 jaar geleden

Goedemorgen Baukje,

Ik zal het verloop zeker blijven delen.

groet

penning31 1 jaar geleden

Goedemorgen Baukje,

Ik zal het verloop zeker blijven delen.

groet

hannekevw 11 maanden geleden

Ik wil er ook mee gaan starten,mag ik vragen waar jij dit gedaan hebt.

hannekevw 9 maanden geleden

Hoi.

inmiddels ben je klaar met de behandeling.ik vraag me af nu 8 mnd verder zijn je klachten blijvend afgenomen of zijn ze weer terug.

ben zo benieuwd omdat ik er zelf ook mee wil starten

vergoed is het helaas nog niet maar ben zo benieuwd of de klachten blijvend wegblijven.

groetjes Hanneke

penning31 9 maanden geleden

Dag Hanneke,

Het is inderdaad nu bijna 8 maanden geleden na mijn laatste behandeling. 
Ik heb bewust een tijd niet gereageerd en mensen die ik spreek via andere kanalen gevraagd hun ervaringen ook te delen, zeker als deze niet zo positief zijn als die van mij.
Zo krijgt iedereen een reëler beeld van de behandeling.
Om terug te komen op jouw vraag hoe het met mij gaat.
Het gaat met mij goed. 
Ik doe weer volledig op alle fronten mijn ding en ervaar geen belemmeringen, terug slagen of iets dergelijks.
Voor mij heeft het alles gebracht wat ik was verloren door long-Covid.
Uit alle andere verhalen/ervaringen blijkt jammer genoeg wel dat deze behandeling niet voor iedereen het geen brengt waar we allemaal op hopen.

Wat mij ook opvalt is dat er weinig steeds minder over in de media komt, het lijkt wel of het long-Covid verhaal een beetje uitdooft.
Dit terwijl er nog zo ontzettend veel mensen ziek zijn?!
Weet iemand hoe de status op dit moment is mbt de vergoeding vanuit de verzekeringen?
Zijn daar nog partijen die zich er hard voor maken? 

Ik hoop dat het voor jou ook het gene brengt wat het mij ook heeft gebracht en wens je veel succes met het maken van jouw keuze.

Groeten Jean-Paul


0909 9 maanden geleden

Ik vind dit echt heel fijn om te lezen. De behandeling is bij mijn partner heel goed aangeslagen (bijna weer de oude, alleen nog wat restklachten wat betreft prikkels) en de laatste behandeling is nu ongeveer 3 maanden terug. Zo blij om te lezen dat jij 8 maanden later nog steeds fit bent!

Mona Heus 4 maanden geleden

Hallo bla, ik ben heel benieuwd hoe het nu met je is ? Alvast bedankt 

groetjes Mona 

Baukje 1 jaar geleden

Hoi,

Wat fijn om zo ervaringen te kunnen delen! Want we willen allemaal onze gezondheid weer terug!

Het verhaal in de LC. heel herkenbaar! 

penning31 1 jaar geleden

Hallo Baukje,

Ik kan het stuk helaas niet openen, je moet lid zijn.

NS 1 jaar geleden

Hallo allemaal,

Is dit iets anders? 

https://www.theinnersense.nl/hypoxietherapie

Mijn schoonvader is hier recent begonnen, hij heeft longfibrose en een zuurstofapparaat over gehouden aan COVID al ruim 2 jaar. Dit valt onder alternatieve geneeswijzen uit de aanvullende verzekering.

Ik had voor me zelf geïnformeerd en ze zeiden dat het ondanks geen longklachten, maar wel andere post Covid klachten, toch zinvol kan zijn. Verschillend pp, maar ze schatten op ca 10 behandelingen.

Ben benieuwd naar andere ervaringen hiermee.

Beterschap allemaal

BLA20 1 jaar geleden

Het zal zeker niet zo effectief zijn als HBOT. Simpelweg het enige bewijs voor effectiviteit voor LC is op het moment HBOT op 2.0 ATA voor 90 minuten met een adempauze na iedere 20 minuten voor 40 sessies, alles wat hier van afwijkt is geen bewijs voor dus hun inschatting van 10 behandelingen is op niets gebaseerd. Daarnaast is het gene wat HBOT zo effectief maakt uiteraard de druk, die zorgt ervoor dat er een vele malen grotere hoeveelheid zuurstof opgenomen kan worden in het bloed dan normaal. Waar de behandelingen vergelijkbaar in zijn dat het hyperoxie - hypoxie effect ook met HBOT wordt aangewakkerd. Tijdens HBOT wordt van een extreem hoog zuurstofgehalte naar een normaal zuurstofgehalte gegaan doormiddel van adempauzes (afzetten van zuurstofmasker en inademen van normale lucht). Deze schommeling ziet je lichaam aan voor hypoxie zonder daadwerkelijk laag in zuurstof te zitten. Wanneer je lichaam dit signaleert worden er processen in gang gezet om je vitale organen te beschermen doormiddel van bijvoorbeeld toevoer van bloed en aanmaak van nieuwe bloedvaten. Je kunt eens de Wim Hof ademmethoden proberen, in essentie hetzelfde effect, zie link: https://www.youtube.com/watch?v=tybOi4hjZFQ&ab_channel=WimHof 

Bij de Wim Hof methode wordt hyperventilatie (hoog zuurstofgehalte) afgewisseld met inhouden van adem (laag zuurstofgehalte). Kan me voorstellen dat dit voor sommige LC patiënten te intensief is en negatieve effecten kan hebben, pas hier dus mee op. Persoonlijk heb ik er goede ervaringen mee, echter net als iedere behandeling die ik probeer is dit enkel kortstondig. 

Als je HBOT kunt betalen zou dat altijd mijn preferentie hebben. De hypoxietherapie waarna je linkt lijkt me op z'n best marginaal beter dan de Wim Hof method. 

Fen 1 jaar geleden

' wordt van een extreem hoog zuurstofgehalte naar een normaal gehalte gegaan'  hoe bedoel je dit? Normaal is alles zo tussen 95 en 100 procent, er bestaat niet zoiets als een extreem hoog gehalte.

penning31 1 jaar geleden

Hallo NS,

Dank je voor je reactie. Ik ken deze vorm van therapie niet, maar lijkt iets weg te hebben van hyperbare zuurstof therapie.

ik heb nu week 5 afgerond en moet zeggen dat deze week me weer heel zwaar viel. Vooral na de behandeling, zeer vermoeid en veel hoofdpijn. Volgens de arts is kan dit een fase zijn van de behandeling omdat je lichaam echt aan het werk is. 

Wat zijn precies jouw klachten?
Kun je hier delen hoe deze therapie bij jou gaat en of het daadwerkelijk helpt?

Groeten en fijne feestdagen! 

Baukje 1 jaar geleden

Hoi,

Ben heel benieuwd hoe het met je gaat?
Hoop dat deze therapie blijvend resultaat heeft voor jou!


Melinda 1 jaar geleden

Ik heb net 40 keer hyperbare zuurstoftherapie therapie afgerond. Na behandeling keelkanker ( lymfe klier hals dissectie en bestraling) heb ik corona gekregen.  De 1e variant zeg maar. Veel van smaak en geur heb ik nog steeds niet terug .Ervaar wel positief effect op de zogenaamde brainfog.  Minder snel overprikkeld en minder mentaal uitgeput. Ben benieuwd naar lange termijn effect. Ben nog steeds wel moe maar minder gevloerd . Ik ben ervan overtuigd dat de hyperbare zuurstoftherapie helpt bij een aantal long covid klachten. Zie inderdaad de mondiale uitkomsten met experimenten op dit gebied  

Al 1 jaar geleden

Bij welk behandelcentra word de hypenbare zuurstoftherapie gegeven? Met of zonder verwijzing? En hoe lang is het effect? En na hoeveel behandeling merk je een verschil. 

Weet iemand ook wat er met je lichaam gebeurd en of het schadelijk is? Ik vind het best eng. 

Mijn longarts zegt dat het niet wetenschappelijk bewezen is. 


penning31 1 jaar geleden

Hallo allen,

Er zijn inmiddels 2 weken nadat mijn behandeling is afgelopen voorbij.
De laatste 2 weken van mijn behandeling was echt uitzitten van de tijd.
Ik voelde mij al zo goed, dat de behandeling qua tijd echt een opgave werd.

Maar overall ben ik echt heel blij dat ik deze behandeling heb mogen ondergaan.
De cognitieve klachten waren na 4 weken behandeling zoveel beter en waar ze nu eigenlijk compleet weg zijn.
Ik heb echt mijn oude ik weer terug, en ja ook met de bekende oude valkuilen ;)
De vermoeidheid in combinatie met de spierpijn -lees- ontstekings koortsachtig gevoel door mijn gehele lichaam is er niet meer. Dit betekent in mijn geval dat je wel eens te veel hooi op je vork neemt en de volgende dag een "sportieve" spierpijn hebt in de spieren die je teveel gebruikt hebt, iets wat ik na mijn covid infectie niet meer gevoelt heb omdat die inspanning gewoon niet mogelijk was. 

Wellicht dat Melinda haar bevindingen en resultaten kan delen, omdat zij deze behandeling ook heeft ondergaan.

De antwoorden op de vraag van Al,

ik ben in Da Vinci in Waalwijk behandeld, maar er zijn er diverse.
Ik heb op aandringen van de Hyperbare arts richting mijn longarts een verwijzing gekregen, deze was aan de voorkant ook wat terughoudend.
Deze verwijzing moest er zijn anders kon ik niet aan de behandeling beginnen.
Over de wel of niet schadelijkheid kun je heel veel terug vinden op de diverse websites.
Mij is verteld dat het alleen positieve effecten kan hebben en geen nadelige.
Eng is het zeker niet, een lange zit absoluut wel, 5 dagen in de week 2 uur voor 8 weken.
De hyperbare arts feliciteerde mij ook met het behalen van de acht weken :)
De behandeling werd bij mij niet vergoed, ik weet ook niet of dat nog steeds het geval is.

Medische onderbouwing was er toen ik met de behandeling ben gestart alleen vanuit Israël.Al 1 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. De behandeling wordt nog steeds niet vergoed door de verzekeraars.

Heb jij of andere last gehad van bijwerkingen? Weetje waar we de bijwerkingen op websites kunnen vinden? 

Mijn huisarts en longarts willen me niet verwijzen, omdat het niet wetenschappelijk is bewezen ondanks ik het zelf betaal. 

penning31 1 jaar geleden

Hallo,

Ik was na de behandeling de eerste weken heel moe, daar moest ik ook echt aan toegeven.
na de behandeling lag ik zomaar een paar uur te slapen op de bank.
En ik merkte dat ik veel meer ging eten, waarschijnlijk omdat ik in de periode vermoeider was en daardoor meer op zoek ging naar snelle suikers.
Ik heb heel veel terug kunnen vinden op de websites van de hyperbare klinieken, omdat de behandelingen het zelfde zijn als ze gebruikt worden voor andere aandoeningen of klachten zijn de ervaringen van deze patiënten heel bruikbaar.

Mijn longarts wilde de verwijzing in eerste instantie ook niet uitschrijven,  maar na een gesprek met de hyperbare arts heeft hij de verwijzing wel gegeven.

Wetenschappelijke onderbouwde resultaten waren er toen ik aan de behandeling begon alleen nog maar vanuit Israël.
Wellicht kan de hyperbare arts vanuit Waalwijk je verder helpen, deze arts kun je gewoon aan de telefoon krijgen als je naar de kliniek belt.


suzy 1 jaar geleden

  Hallo het is te gek om los te lopen dat we de hyperbare zuurstof therapie zelf moeten betalen niet iedereen kan dat!!!!!! ik ben al moe en met veel lichamelijke pijn sinds Maart 2020Mickey24 1 jaar geleden

Hoi Penning 31, ik zie dat je met succes de behandeling hebt gevolgd. Zou je het ok vinden om je ervaring met me te delen in een telefonisch gesprek? Ik ben heel erg benieuwd naar je verhaal en of t mij zou kunnen helpen. Alvast bedankt. Gr margo 

penning31 1 jaar geleden

Hallo Margo,

Ja hoor, geen probleem.
Als je mij even je nummer doorgeeft, zal ik je even bellen.

groeten Jean-Paul

Mickey24 1 jaar geleden

Hoi Jean-paul wat fijn dat je er voor open staat. Ik had je bericht nog niet eerder gezien. Mijn nummer is (06) 81 50 31 26. Als je me wanneer het uitkomt een whats app stuurt dan sla ik je nr op en dan kunnen we een telefonische afspraak make.  Super bedankt alvast. Groetjes margo 

@Mar 1 jaar geleden

Goedemorgen, ben benieuwd hoe het nu met je gaat en of je na de therapie ook lamgzaam moet opbouwen met alle activiteiten. Wat is jouw ervaring hiermee. Zelf heb ik al een anderhalf jaar klachten en wil mogelijk ook starten met zuurstoftherapie

groet, Mar 

IndyLuna 1 jaar geleden

Hi allemaal,

Dank voor het openen van dit forum en de gedeelde ervaring!

Ik ga binnenkort starten met hyperbare zuurstoftherapie! Ontzettend benieuwd en spannend!

@Penning31; had jij voorheen ook slaapklachten (niet kunnen slapen, vaak wakker etc)? En ben jij voor je gevoel echt weer helemaal je oude zelf geworden en blijft het effect heden nog steeds hetzelfde? 

Benieuwd naar je antwoorden, dankjewel alvast!


penning31 1 jaar geleden

Hallo @mar en Indyluna,

Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn. 
Het gaat echt heel goed met me. 
Ik ben weer aan het sporten en ervaar geen onstekingsgevoel meer na inspanning. De vermoeidheid is eigenlijk zoals het vroeger was, te veel sporten en actief is gewoon een gezonde vermoeidheid. 
Het gaat zelfs zo goed dat ik af en toe wel eens vergeet hoe goed het met me gaat.   
Ik word er dan vooral aan herinnerd door mensen om me heen die zeggen, zo het echt weer goed met je hè! 

@Indyluna,

Ik heb geen slaapklachten gehad tijdens mijn long-covid, ik was zo uitgeput en vermoeid dat ik overdag zomaar 3 uur sliep en vast sliep om vervolgens in de avond gewoon op tijd naar bed te gaan en heel de nacht diep te slapen.

Het onstekingsgevoel daags na inspanning tezamen met de cognitieve klachten waren zo enorm, dat ik terwijl er nu over schrijf ervan schrik hoe ik er aan toe was.

ik durf op dit moment echt te zeggen dat ik een ex-long-COVID patiënt ben!

Ik hoop vooral dat het vergoed gaat worden en dat mensen met long COVID makkelijker geholpen kunnen worden met deze therapie! 
 

Ik zal over een 2 tal maanden nogmaals laten weten hoe het gaat. En mocht iemand nog iets willen weten laat het gerust weten!


@indyluna  

Heel veel succes met jouw therapie, het is een lange zit maar het is absoluut voor een goed doel. 
Ik begon na een 2 tal weken echt verbetering te voelen en dan vooral in het frisser zijn in gedachte.

Mickey24 1 jaar geleden

Hoi Indy, mag ik vragen hoe je aan een doorverwijzing komt? Niet alle artsen willen t geven 

IndyLuna 1 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik heb die via de longarts gekregen, maar dat kostte ook wel wat tijd en energie.

Ik heb begrepen dat er inmiddels recent ook klinieken zijn die met een huisartsverwijzing akkoord gaan, misschien kan je daarover is informeren! :-)

Succes en liefs!

Mickey24 1 jaar geleden

Dankjewel! T klopt idd Vd huisarts

jelliebah 1 jaar geleden

Hallo indyluna

Ben jij inmiddels al begonnen? En wat zijn jouw klachten? 

IndyLuna 1 jaar geleden

Hi hi, ja ik heb zojuist een update geplaatst, zie op pagina 2! Liefs

Joshja 1 jaar geleden

Hoi,

Volgens mij zag ik een interview van je op de site van omroep Brabant staan. Het klinkt fantastisch, bijna te mooi om waar te zijn. Mijn klachten zijn al ruim een jaar zeer overeenkomstig met die van jou. Ik ben nu 43 en (vast net als iedereen) helemáál klaar met deze klachten. Totaal al ruim een jaar kwijt met deze 'onzin'. Mag ik vragen naar de totale kosten van de gehele behandeling? Was er een lange wachtlijst in Waalwijk?

Hopelijk is dit fantastische herstel blijvend!!captainhoek 1 jaar geleden

Oh dit klinkt hoopvol zeg. Ondertussen al van alles geprobeerd en nog nergens echte verbetering door beleefd. Alleen maar ‘leren omgaan met’.

Mijn klachten zijn vooral cognitief: Lezen, gesprekken voeren, concentreren, multitasken en stress zorgen voor borstpijn/-kramp. En als ik te lang over die grens ga vertaalt het zich in vermoeidheid. Maar ik kan gelukkig fysiek wel alles uitvoeren op mijn normale niveau. Dus ook sporten. Maar zodra daar dus echt cognitieve inspanning bijkomt, zoals tussendoor een gesprek voeren, komen mijn klachten na 15 min al weer opzetten.

Ik ben dus benieuwd of iemand ervaring heeft met deze ‘verdeling’ van wel/geen klachten en of deze therapie kan helpen. En net als Joshja nieuwsgierig naar de totaalkosten ervan. Om een beeld te krijgen. En ik ga zeker ook de kliniek bellen voor informatie. Hoopvol.

Liselotte Van Thiel 1 jaar geleden

Hoi! 

Ik heb  long covid sinds april 2020, en ik doe nu HBOTs in Rijswijk, ik heb er 26 gehad. Je kan me volgen en contact opnemen via www.longcovidblog.nl

Ik ben deze website begonnen om anderen in dezelfde situatie te helpen, aangezien ik ongeveer alle behandelingen aanpak die op mijn pad komen. Ik had het namelijk zelf heel prettig gevonden om meer ervaringsverhalen te lezen voor ik weer in een nieuw behandelingsavontuur stap. 

Mijn laatste blog vind je op HBOT blog #4 (longcovidblog.nl) Ik vind het leuk als je contact opneemt. Groeten, Liselotte 
 IndyLuna 1 jaar geleden

Hi allemaal,

Ik ben zelf begonnen met hyperbare zuurstoftherapie (HBOT), zit nu in de 2e week.

Er zijn meerdere (inmiddels al aardig wat!) klinieken in Nederland die HBOT aanbieden bij Longcovid.

De kosten voor 40 behandelingen zijn ongeveer tussen 8000-9000 euro. Helaas nog niet vergoed.

Succes & liefs!

Sandra75 1 jaar geleden

Dag,

Hoeveel behandelingen heb je nu gehad en wat is het resultaat tot nu toe? Ik ga ook het traject in om binnenkort (hopelijk) te starten.

IndyLuna 1 jaar geleden

Hi hi, ik heb zojuist een update geplaatst, zie pagina 2! :-) Succes en zie je update graag tegemoet! Liefs

penning31 1 jaar geleden

Goedemiddag Allemaal,

Er is een hoop op me afgekomen na de interviewen op NPO en Omroep Brabant!
Onzettende veel mensen (lotgenoten, partners en familie van lotgenoten) gesproken telefonisch, mail en appjes.
Ik wist net als jullie dat er ontzettend veel mensen met Long-covid klachten kampen, maar om zoveel verhalen te horen en het jouwe te delen is echt wel iets zeg.
Meerdere mensen gesproken die volledig zijn afgekeurd, moedwillig zijn gestopt met hun eigen onderneming, omdat ze er zo slecht aan toe zijn.
Veel vragen en verhalen over welke klachten had jij precies en van het verkrijgen van de benodigde verwijzigingen, specialisten die geen medewerking willen verlenen ect.
Maar bovenal, is alles zo enorm herkenbaar.
En lastig, je hoort de verhalen aan om vervolgens te vertellen hoe goed het met jou gaat, iets wat ik gemerkt heb ook heel confronterend kan zijn voor degenen die op dit moment nog geen uitweg zien in hun herstel.

Ik zal hier updates blijven plaatsen hoe het met me gaat. 
En mochten er vragen zijn stel ze gerust.

Groeten,
Jean-Paul.


jelliebah 1 jaar geleden

Hallo Jean Paul, 

Fijn dat je je beter voelt! Hoe gaat het nu? Inmiddels al een paar maanden verder toch? 

Ik had een vraag over de behandeling, was je zelf in staat om er naar toe te rijden? 

Hoe kwam je de tijd door in de cabine? Tips? 

Was de vermoeidheid anders tijdens de behandeling?, ik ben zo moe dag ik niet kan voorstellen dat het erger kan. Misschien slaperiger? Jij was ook voor de behandeling erg vermoeid toch? 

Wanneer kon je weer beginnen met sporten? 

Wat rare vragen mss maar ben erg benieuwd. Ik begrijp dat er veel mernsen reageren. Hopelijk heb je tijd en zin om te reageren. 

Gr jellie 
penning31 1 jaar geleden

Hallo Jelliebah,

Ik was in staat om te rijden.
In de cabine staan films op, ik kan pas een beetje lezen na de 2e week.
Ik was in het begin ernstig vermoeid, maar het autorijden kon ik opbrengen, thuis gekomen direct op de bank om vervolgens in slaap te vallen.

Ik ben na mijn behandeling weer begonnen met sporten.

Ik zal onderaan dit topic nog even reageren over hoe het met me gaat.

groeten Jean-Paul 


Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid