Als je Long Covid hebt dan betekent dat vaak dat je leven ingrijpend is veranderd.  Daarnaast weet je niet wat de toekomst zal brengen. Knap je verder op? Blijft het zo? Het geeft veel vragen, onzekerheid en praktische problemen. En dat komt bovenop alle klachten die je kunt ervaren.  

Hoe ga je om met jouw klachten en je leven dat zo veranderd is? 

Herstellen van Long Covid  

Welke therapieën kun je volgen om te herstellen? Op de pagina 'Wat kan je doen aan herstel van Long Covid?' kun je informatie vinden wie jou bij jouw herstel kan helpen. 

Wat als het langer duurt? 

Heb je het gevoel dat je niet goed herstelt? Dat het langer gaat duren? Dat alles gedaan is om te herstellen maar de impact van Long Covid op het dagelijks leven nog steeds groot is. Je rol als vader/moeder, partner, vriend of collega is drastisch veranderd. Je kunt een gevoel van ‘er niet meer bij horen’ of 'nergens meer aan mee kunnen doen' ervaren. Sommige levens van mensen met Long Covid staan al heel lang ‘on hold’. In afwachting totdat het beter gaat. Totdat er misschien een behandeling beschikbaar komt. Dit is een fase waarin je probeert hoop te houden maar ook één die op lange termijn heel frustrerend kan voelen en veel energie kan kosten. Daarom horen we ook veel verhalen van mensen met Post-Covid die voelen dat ze een nieuwe fase ingaan of dat het voelt als een niemandsland. In deze fase ga je om met hoe het nu is en staan regie nemen en een zinvol leven centraal. Dat zegt overigens niet dat de hoop dan weg is, die zal er altijd zijn. 

Als je Post-Covid hebt, dan heeft dit vaak heel veel invloed op je leven.  Naast dat je moet leven met je klachten kan Post-Covid ook een mentale/emotionele inspanning van je vragen. Hoe ga je om met deze ziekte? Wat kun je doen om mentaal gezond te blijven? Lees hier meer.

Het kan fijn zijn om te praten met mensen die hetzelfde meemaken. Een gevoel van herkenning kan opluchten; je bent niet de enige. Daarom organiseert PostCovid NL online en fysieke bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten. Maar je kunt ook op zoek naar een maatje of een Steun en leun contact. Bekijk hier wat bij jou past. 

In het webinar Post-Covid en Levensvragen wordt gesproken over hoe je verder gaat, levensvragen en zingeving. Bekijk hem hier

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid