bijeenkomst

Een groep bestaat uit maximaal acht personen en duurt maximaal twee uur met pauze. De bijeenkomsten zijn één keer per twee weken. PostCovid NL zorgt ervoor dat de groep drie keer op een locatie bij elkaar kan komen.

Tijdens deze bijeenkomsten kun je mensen ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Je kunt ervaringen delen over het omgaan met de gevolgen van Post-Covid. Het doel is op een positieve manier van elkaar te kunnen leren en elkaars steun te ervaren. En er zo beter mee om te gaan.

Elke groep heeft een gespreksbegeleider die tegelijkertijd ook deelnemer is. Iedereen in de groep is verantwoordelijk voor een prettige en veilige sfeer. De gespreksbegeleider is contactpersoon en zorgt dat het groepsproces goed verloopt dus bijvoorbeeld dat iedereen aan het woord komt. PostCovid NL ondersteunt de eerste drie bijeenkomsten, daarna kan de groep zelfstandig verdergaan. De gespreksbegeleider zal dit met de groep bespreken.

Na inschrijven ontvang je een bevestiging en daarna een uitnodiging van de gespreksbegeleider, uiterlijk een week voor de eerste bijeenkomst van PostCovid NL. (Check ook goed de spam-box van je e-mail).

Start er nu geen groep in jouw omgeving?
Elke week wordt het aanbod van groepen aangevuld; hou de website daarom in de gaten.

We zoeken nog gespreksbegeleiders voor diverse groepen. Zou je dat willen doen? Lees dan hier wat gespreksbegeleider zijn inhoudt.

Heb je vragen over deze bijeenkomsten, mail deze dan naar postfysiek@postcovidnl.nl 

Deze vorm van lotgenotencontact wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid