PostCovid NL vindt het belangrijk dat mensen met langdurige coronaklachten (Long Covid ofwel Post-Covid) zelf meedenken bij zorg, wetenschappelijk onderzoek en beleid. Dit zorgt voor betere aansluiting bij hún behoeften. Zij weten immers als geen ander hoe het is om te leven met Long Covid. Daarom heeft PostCovid NL onder andere een Raad van Ervaringsdeskundigen opgericht.

Wat doet de Raad van Ervaringsdeskundigen?

Leden van de raad denken mee vanuit hun ervaring met Long Covid bij bijvoorbeeld de inhoud van de website/webinars, bij hoe de zorg voor mensen met Long Covid het beste georganiseerd kan worden en bij de strategie en beleid van de patiëntenorganisatie PostCovid NL. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan het team PostCovid NL en hebben regelmatig overleg met het team.

Leden

Foto Sjoukje gebruikersraad
Sjoukje - 40 jaar

Paulien
Paulien - 56 jaar

Suzanne

Suzanne - 54 jaar

Corine

Corine (38)

Hans

Hans

Meedoen

Op dit moment hebben we voldoende vrijwilligers ten opzichte van de werkzaamheden die we hebben. Als je toch graag wilt aangeven dat je interesse hebt mail dan naar vragen@postcovidnl.nl. Houd er dan rekening mee dat het even kan duren voordat we een gesprek kunnen inplannen.

Meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Lees de uitgebreide beschrijving.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid