Longfonds vindt het belangrijk dat mensen met langdurige coronaklachten (Long Covid ofwel Post-Covid) zelf meedenken bij zorg, onderzoek en beleid. En de ondersteuning vanuit PostCovid NL. Dit zorgt voor betere aansluiting bij hún behoeften. Zij weten immers als geen ander hoe het is om te leven met Long Covid. Daarom heeft Longfonds intensief contact met de Facebookgroep coronapatiënten met langdurige klachten en hebben we een speciale gebruikersraad voor PostCovid NL in het leven geroepen.

Wat doet de gebruikersraad?

Leden van de gebruikersraad denken mee vanuit hun ervaring met Long Covid bij de gehele doorontwikkeling van de patiëntenorganisatie PostCovid NL. Dus onder andere over de inhoud, de verschillende functies waarin het moet voorzien en over de gebruiksvriendelijkheid van de website. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan het ontwikkelteam. En hebben regelmatig overleg met de projectleider participatie, de projectleider van het plein en andere belanghebbenden.

Leden

Foto Ferry gebruikersraad
Ferry - 73 jaar

Foto Pascal gebruikersraad
Pascal - 47 jaar

Foto Sjoukje gebruikersraad
Sjoukje - 39 jaar

Paulien
Paulien - 55 jaar

Sanne
Sanne - 27 jaar

Joris
Joris - 42 jaar

Meedoen

Interesse om deel te nemen aan de gebruikersraad? Stuur dan een berichtje naar meedoen@longfonds.nl. Gezien de huidige samenstelling van de gebruikersraad moedigen wij mensen met een niet-westerse achtergrond aan om te reageren. 

Meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Lees de uitgebreide beschrijving.

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid