Word moderator op het forum van PostCovid NL

Het forum van PostCovid NL is een digitale ontmoetingsplek (community) waar mensen met Post-Covid, partners of naasten en anderen hun ervaringen, meningen, informatie en tips kunnen delen.
Vind je het leuk om ons te helpen op dit platform? Word dan moderator!

Wat ga je doen?

Als moderator ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen van bezoekers op het forum. Je zorgt voor een veilige plek, waar mensen in een prettige sfeer hun ervaringen, zorgen of vragen kunnen delen. Je modereert de gesprekken. Je wijst bezoekers op de huisregels en past eventueel correcties toe in de berichten.

Je hebt ook een signalerende functie. Merk je dat bezoekers iets missen in functionaliteit op het forum, of merk je dat er veel over een bepaald onderwerp positief of juist negatief wordt gesproken, dan koppel je dat terug aan jouw contactpersoon van PostCovid NL.

Hoeveel tijd kost het jou?

Je zal gemiddeld 1-2 uur per week kwijt zijn aan het modereren.

De online community is elke dag van de week actief, ook in de avond en in het weekend.
Je werkt in een klein team van ongeveer 5 moderatoren die onderling een schema hebben opgesteld wie wanneer de nieuwe gesprekken modereert. Via de app-groep geef je aan elkaar door tot waar je hebt gelezen, zodat de volgende moderator op zijn/haar moment precies weet waar te beginnen.

Wat levert het jou op?

  • Je levert als moderator een bijzondere bijdrage aan het ondersteunen van mensen met Post-Covid en hun naasten

  • Je kunt van anderen leren hoe zij omgaan met Post-Covid klachten. Hierdoor kun jij je ook gesteund voelen

Jouw eventuele onkosten worden vergoed

Wat is verder nog belangrijk?

Het is vrijwilligerswerk.
Je hoeft geen ervaring te hebben als moderator, maar het is wel fijn als je digitaal vaardig bent en affiniteit hebt met mensen met Post-Covid.

Wil je meedoen?

Meld je dan aan via vragen@postcovidnl.nl. Je krijgt een online intakegesprek om samen te kijken of de werkzaamheden passen.

 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid