Hallo lotgenoten,

Op aanraden van m'n ergo heb ik afgelopen week het boek 'Je vermoeidheid te lijf' van Annemarieke Fleming gekocht. Zij is gezondheidspsycholoog bij revalidatiekliniek Reade hier in Amsterdam én heeft zelf long covid gehad (en volledig hersteld). Het is een boek vol wetenschap met name over de brein, het stressresponssysteem, ons gedrag en de gevolgen van ons gedrag/patronen. En, niet geheel onbelangrijk, biedt ze een methode aan voor de opbouw van energiereserves. 

Ik heb het boek pas een week en het heeft mij al heel veel gebracht! Naast troost, (h)erkenning en geruststelling wat mij mentaal goed heeft gedaan, maar ook (dankzij de werkboekopdrachten over patronen) ben ik na 4 maanden nauwelijks buiten te zijn geweest en bewogen te hebben, eindelijk weer buiten gaan lopen! 

De info uit dit boek is zeker geen 'quick fix' maar goed die is er momenteel sowieso niet. Maar ik geloof dat alle beetjes kunnen helpen in je herstel en zo ook dit boek. 

Ik raad dit boek dan ook zeker aan, al is het om beter te begrijpen wat er in ons brein gebeurt :) 

Succes met herstellen! 

Groetjes, 

Yağmur

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

annabelle 1 jaar geleden

Hi Yagmur,


dank voor de tip! Ik zag je berichtje en de dag daarna had ik mijn eerste afspraak bij de fysio. Zij raadde het boek ook aan dus besteld. Ben ermee aan de slag. 
 

super fijn dat het jou al zoveel goeds heeft gebracht. Ik wens je het aller beste in je herstel. 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid