Laatste update:
Aangemaakt op: 24 november 2022 Laatste bericht: 3 maanden geleden
donkers.rcm@gm…

Beste lezers, 

Ik ben René en ik spreek namens mijn Hongaarse vriendin (27) die nu, nadat ze corona heeft gekregen, bijna 2 jaar lang rondloopt met chronische hoofdpijn. Hoofdpijn die dag in dag uit aanwezig is.

Haar klachten in detail:

- In normale staat hoofdpijn aan een kant rondom haar slaap. Ik zelf masseer soms rondom haar slaap om de spieren los te maken. 
- Naast haar Hoofdpijn heeft ze tegelijkertijd ook last van druk op de oren. Ze beschrijft het alsof je in een vliegtuig zit en er druk op je oren komt te staan. Deze druk kan ze niet klaren. Deze klachten heeft ze alleen als haar hoofdpijn heftiger wordt.
-Wanneer ze zich in een piek verkeerd en de hoofdpijn onverdraaglijk is: Nu heeft ze aan beide kanten rondom de slaap hoofdpijn. Zware hoofdpijn waarbij haar oren ook veel pijn doen. EN WAT ER DAN GEBEURD IS OPMERKELIJK. Haar pijn trekt via de spieren naar haar kaken en bovenkant van haar gehemelte. Daar voelt ze pijn en tintelingen. 
-Ze kan er mee slapen, dat is ook het moment wanneer ze geen hoofdpijn heeft. Alleen wanneer ze wakker wordt heeft ze een piek moment. ELKE DAG.
-Ze heeft geen last van hoofdpijn wanneer ze gezonde adrenaline heeft. Bijvoorbeeld tijdens sex.

Bij wie is ze al langs geweest
Ze is met haar klachten naar meerdere huisartsen en specialisten geweest (Kaakchirurg, Fysiotherapeut, oorspecialist, oogspecialist, diëtisten) en niemand die haar kon helpen of doorverwijzen naar de juiste persoon. Huisartsen hebben zelfs tegen haar gezegd dat ze de pijn verbeeld. Ze heeft bloedtesten gehad, met een camera is er in haar keel gekeken, 50 fysiotherapie sessies, kaakfysiotherapie en een splint voor haar gebit omdat ze dachten dat ze in de nacht druk zet op haar kaken, er is naar haar ogen gekeken en nieuwe bril gekregen, diëtisten om haar voedingswijze aan te passen (meer proteïne en glutamine), hoortesten gedaan, CT en MRI scans gehad, maar helaas zonder resultaat of oorzaak kunnen vinden. Daarnaast ook nog antidepressiva geprobeerd maar die heeft ze niet afgemaakt omdat ze simpelweg teveel last had van de effecten (kan je niet autorijden of concentreren etc.)

Zelf heb ik gezocht naar mensen met soortgelijke klachten, maar ik kom er al vrij snel achter dat deze symptomen moeilijk zijn te vinden. Ik zelf vermoed dat het met het zenuwstelsel te maken heeft. En ik heb gelezen dat de symptomen te vergelijken zijn met migraine.  

Ik lees graag of iemand haar kan helpen of weet waar ze eventueel terecht kan. Ook of iemand dezelfde klachten heeft. mailen kan ook: Donkers.rcm@gmail.com


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid