beste,

ik snap gewoon echt niet waarom ik dit allemaal meemaak eerlijk gezegd. Voor Corona had ik een normale gezondheid en nu lijkt het alsof ik vanalles heb wat niet goed is. Ik ben 44 jaar en had geen onderliggend lijden/aandoeningen. Ik vrees dat ik een cytokine storm heb doorgemaakt, vlak na m’n besmetting. Misschien Hangt de infectie van m’n lever hier ook wel mee te maken? Ik voelde in m’n borst en keel van alles rond schieten, wat voelde als afgevuurd worden. Het hele moeilijke is dat er weinig mensen zijn die me geloven. Heb hier lang geen worden aan kunnen geven, Maar nu ik er pas over heb gelezen snap ik het beter en begrijp ik dat het niks anders geweest kan zijn. Ik voel dat er veel beschadigingen zijn in m’n lichaam. Sowieso aan m’n longen, en dat er delen van m’n longen niet meer toegankelijk zijn voor zuurstof. Afgelopen zomervakantie in zuid Limburg heb ik echt gemerkt dat ik te weinig zuurstof had. Ik merkte dat ik thuis was en dat ik vaak ruimtes voor 2/3e niet scherpgesteld kon krijgen (heb geen bril of contactlenzen). Dar maakt dat ik denk dat ik Te weinig zuurstof in m’n bloed heb.

wat moet ik nu doen? Waaraan moet ik de gevolgen van een cytokine storm merken? Ik voel me hierin behoorlijk alleen staan eerlijk gezegd en weet gewoon niet wat te doen, deels omdat ik niet het idee krijg dat iemand me kan ondersteunen. Omdat ik andere symptomen heb dan de meeste mensen die Corona hebben doodgemaakt, wordt ik vaak niet geloofd omdat ik niet moe of kortademig ben.Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
3 jaar geleden

Beste EllenvanTuel,

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Het is een nieuw virus en er is helaas nog veel onbekend.  We begrijpen je radeloosheid. We zien dat je meerdere vragen stelt aan de professionals. Er staat nog een vraag van je open bij een longarts, die je kortgeleden hebt geplaatst en er is onlangs een vraag beantwoord. Deze artsen beantwoorden deze vragen, ondanks alle corona drukte, als vrijwilliger in hun eigen tijd. Misschien kun je je zorgen met je behandelend arts bespreken. Heel veel sterkte en beterschap!

EllenvanTuel 3 jaar geleden

Het moeilijke voor mij is namelijk dat ik in september en oktober behoorlijke longbeschadigingen heb gevoeld waarvan ik niet weet waar ik het zoeken moet. Ik denk dat deze zijn ontstaan na de zgn cytokine storm die door heb gemaakt vlak na mijn besmetting. Heb lang niet onder woorden kunnen brengen wat ik had/wat dit was. Toen ik pasgeleden hier iets over had gelezen viel bij mij het kwartje.  Het voelde alsof er complete delen van m’n longen zijn afgesloten/niet toegankelijk zijn voor zuurstofopname. Wat kan of moet ik hiermee doen? Het overviel me nogal dat ik die longbeschadigingen merkte op vakantie half september. Ik snap er echt niks van (en hoop dat het niet waar is want ik ben pas 44 jaar), maar heb er wel echt last van. Als je een

cytokine storm hebt doorgemaakt, hoe wordt dit verder inzichtelijk? Wordt dit ten alle tijden gezien op een röntgenfoto? En weet gewoon niet wat er met me aan de hand is. En dit baart me enorme zorgen. Het voelt alsof ik niet genoeg zuurstof op kan nemen eerlijk gezegd. Sowieso alsof er te weinig zuurstof in m’n bloed zit. 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid