Laatste update:
Aangemaakt op: 19 september 2022 Laatste bericht: 33 minuten geleden
Wendy.R.W.

Voorts wil ik beginnen met; ik zoek niet naar discussies of voor- en tegenstanders van de vaccinaties/herhaalprikken. Ik vind nog steeds dat een ieder moet doen wat hem/haar goeddunkt. Wel zoek/vraag ik ervaringen!


Dus; wat zijn jullie ervaringen met de LC klachten en daarna gevaccineerd worden? Als risico-groep volgt begin oktober voor mij de uitnodiging weer en ik twijfel ontzettend.

Ik heb tot nu toe braaf alle vaccinaties en boosters gehaald. Niet omdat ik in de veronderstelling ben dat ik dan geen corona of LC kan krijgen (inmiddels kan dat bewezen wel, anders zat ik hier niet🙈). Wel omdat het hopelijk ziekenhuis, IC of erger voorkomt.

Echter: na alle vaccinaties ben ik behoorlijk ziek geworden. De laatste booster jan22 was het ergste, nog los van de mega lange menstruaties door de pil heen. Eigenlijk leken die klachten het meeste op de LC klachten nu, ook de 24/7 koppijn. Het duurde alleen korter dan de klachten na Covid.

Ik lees verschillende verhalen, maar vooral heel veel mensen die na de boosters terugvielen in klachten. 

Wat zijn jullie ervaringen net de LC klachten en daarna vaccinatie/booster/herhaalprik?


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Sami 4 dagen geleden

Dag Wendy,

Ik heb een Pfizervaccinatie gehad in de tweede maand dat ik postcovidklachten had. Heb daar toen een heftige reactie op gehad. Mijn arm wilde niet meer omhoog bewegen, de rest van mijn ledematen voelden extreem verslapt en mijn zenuwstelsel leek elektrisch geladen (prikte continu en was overgevoelig van de bovenkant van mijn hoofd tot mijn tenen). Het leek ook alsof ik op sommige plekken vocht vasthield: in mijn handen en rondom de pols. Had daar ook rode vlekken. Verder nog een megavertraging in de prikkelverwerking, waardoor ik helemaal niks meer kon volgen. Ben toen maar naar bed gegaan, het was niet uit te houden.

Was erg bang dat dat mijn nieuwe klachtentoestand zou worden, maar gelukkig trok het na anderhalve dag weg. Ik zat toen weer op het klachtenniveau dat ik ervoor had.

In de zevende maand met postcovid heb ik de booster gehad: Moderna. Heb heel erg getwijfeld of ik die wel moest halen. Maakte me erg zorgen of ik niet een nog heftigere reactie zou krijgen. Vaccinatielijn gebeld en op de vaccinatielocatie toch ook nog de GGD-arts geraadpleegd. Ze gaven aan dat de reactie hetzelfde kon zijn, maar zeker niet erger. Heb het uiteindelijk maar laten zetten. Had van die vaccinatie alleen lichte klachten. De postcovidklachten waren wederom onveranderd.

Ik twijfel nu wel weer over een nieuwe vaccinatie. Ben nu eindelijk weer best wel normaal, op wat rare voorvallen en geheugenproblemen na. Heb mijn portie ‘afweerreacties triggeren op dat virus’ wel gehad … Ben twee maanden na de booster alsnog voor de tweede keer besmet met corona. Had daar wel wat nieuwe klachten van, maar die waren minder ingrijpend dan na de eerste besmetting. Had er qua langdurige klachten vooral (relatief) kleine ongemakken van, bijvoorbeeld nachtzweten. Al kan het natuurlijk zijn dat de klachten zonder de booster heftiger waren geweest.

In dat opzicht zou een nieuwe vaccinatie slim zijn. Ik werk in het onderwijs en op mijn studie zit ik tussen de jongvolwassenen. Nogal grote kans dat ik een derde keer besmet ga worden.

Aanvankelijk had ik vooral zorgen over het voorkomen dat ik besmet zou worden en mijn partner zou besmetten. Hij is namelijk hartpatiënt. Uiteindelijk is hij pas voor het eerst besmet geraakt in de periode dat mijn gezin voor het eerst besmet was en ikzelf voor de tweede keer (februari 2022). Hij en mijn kinderen hebben alleen hoesten als langdurigere klacht gehad.

De laatste varianten zijn, denk ik, aanzienlijk minder gevaarlijk voor risicogroepen. Maar goed … ik ben er eigenlijk nog niet over uit wat ik straks doe.

Groet, Sami


Wendy.R.W. 4 dagen geleden

Hoi Sami,

Dank voor je uitvoerige reactie! Dat laatste is ook precies mijn twijfel. Hoewel ik zelf in juni erg ziek ben geweest en maar net uit het ziekenhuis heb kunnen blijven, maar ik weet niet of dat nog door de booster is gekomen. (Als ze stellen dat de booster na 4 maanden niet meer werkt, ik werd ziek 6 maanden na de booster). Ik heb alle vaccinates Pfizer gehad en eigenlijk werd ik van iedere vaccinatie/booster steeds zieker. Met na de laatste booster eigenlijk wel klachten lijkend op wat ik nu gewoon heb, incl de 24/7 hoofdpijn.

Ik heb het gister ook aan de vervangende arboarts gevraagd. Die zegt risico-groep dus wel doen. Maar ja die zegt ook, met nu 12 dagpunten van de ergo, dat hij over 4 weken werk op wil bouwen en dat ik over 3 maanden hersteld ben/volledig werk heb hervat🤔🤐 Dus dan moet ik in 2 maanden 32 uur opbouwen in eigen functie, met veelvuldig multi-tasken, klantencontacten diverse systemen en alles tegelijk doen, geld uitkeren etc. Hoe dan? (Als ik hem goed begrepen heb dan he). Het zal wel allemaal niet zo vastliggen, maar het is niet de opbouw conform de leidraad. 

Ik heb de ergo maar gemaild gister en gevraagd hoe zij dit ziet. Met 12 punten kan ik niks, daarmee werken dan kan ik de rest van de dag qua punten dus niks meer, ook niet eten😂🤣 Kost ook punten. Precies waar ik met de vervangende arts al bang voor was. En het is ook geen bedrijfsarts, maar een arboarts. Volgende consult over 4 weken helaas ook met hem, dus mijn eigen arts lijkt helaas ook langdurig ziek te zijn.

Sami 1 dag geleden

Zit nu trouwens te denken dat ik de booster op zich wel kan nemen, aangezien vaccineren mij tot nu toe eigenlijk geen langdurige problemen heeft gegeven.

Gedachtengang is dan als volgt.

Ik kreeg van beide coronabesmettingen wel langdurige klachten, terwijl ik van de vaccinatie/booster alleen kortdurende klachten kreeg. Wel waren de klachten van de eerste vaccinatie behoorlijk heftig.

Maar bij beide situaties waren de klachten de tweede keer minder ingrijpend dan de eerste keer. Al was de situatie de tweede keren ook anders. Bij de besmetting was het een minder gevaarlijke virusvariant en bij de booster was de dosis toegediend vaccin lager.

Het stomme is alleen dat ik bij de coronabesmettingen niet echt last heb van heftige acute klachten, dus in dat opzicht lijkt er geen noodzaak te zijn om me te laten vaccineren. De ‘enige’ acute klacht die nog steeds problemen geeft, is dat ik na de eerste besmetting een paar dagen geen reuk en smaak had, wat vrij snel veranderde in ‘alleen’ verkeerde reuk, maar dat werd gelukkig ook weer vrij snel gecorrigeerd, behalve dat geuren en smaken nu nog steeds minder sterk zijn.

Als ik de booster neem, zou het dus vooral zijn vanuit de gedachte dat het bij een volgende besmetting toch iets helpt tegen ergere langdurige klachten en/of omdat het zorgt dat ik dan minder besmettelijk ben voor anderen die wel een grotere kans hebben op een heftige acute reactie.

Heb jij dan wel steeds na elke vaccinatie/booster langdurige klachten gekregen? Of is het toch de coronabesmetting zelf die dat heeft getriggerd?

Wendy.R.W. 1 dag geleden

Hoi Sami,

Het verschilde eigenlijk per vaccinatie. Bij mij werden de bijwerkingen iedere vaccinatie heftiger en langer, maar niet zolang als nu na covid zegmaar.

De eerste vavcinatie heb ik een dag of 3 koorts gehad en die vreselijke hoofdpijn. Plus de gebruikelijke pijn in de arm, maar goed, die kreeg ik van de griepprik ook.

Na de tweede vaccinatie ging mijn menstruatie van het pad, door de pil heen, voor een maand of 3. Toen 1 a 1,5 week hoofdpijn en weer koorts, maar wel die typische corona hoofdpijn die ik nu al maanden heb. Verder geen andere klachten.

Na de laatste booster in januari 2022 heb ik wel een week of 3,5 hoofdpijn gehad, aaneengesloten. 2 weken ziekgemeld geweest daardoor. 3e week werd de hoofdpijn 'leefbaar" ben ik weer gaan werken. Sinds de booster kreeg ik wel opeens vaker migraine en is mijn migraine medicatie okk aangepast. Maar dat is toch andere hoofdpijn dan de booster-en corona hoofdpijn. In totaal een maand of 2 een rebound van klachten gelijkend op het b12 tekort, of zoals nu meer bekend is bij me: de cognitieve/neruologische klachten na covid. (Maar die lijken op het b12 tekort). Dus rond maart 22 voelde ik me weer 'normaal'.

Ik heb destijds, met die klachten, geen link gelegd met het covid vaccin, tot ik die link een paar maanden geleden dus wel op o.a. c-support zag. 

Eigenlijk werden de bijwerkingen dus na iedere vaccinatie langer en wat meer. Iedere nieuwe vaccinatie voelde eigenlijk alsof mijn imuunsysteem een steeds zwaardere strijd tegen de prik kreeg. Na de booster in jan waren overigens ook mijn bloedplaatjes gedaald, maar niet zo fors dat er iets moest gebeuren. Maar je zag, met alle bloedonderzoeken die per kwartaal worden gedaan bij mij, na de laatste booster een opmerkelijke daling.

Dit is mijn eerste besmetting sinds de corona uitbraak en die volgde dus eigenlijk 6 maanden na de laatste booster.

Van Covid zelf 3 weken behoorlijk ziek geweest, waarvan een paar dagen herstel tussendoor en toen de terugslag met mijn longen. Na 5,5 week begonnen de cognitieve klachten. Nu na Covid dan nog langer klachten dan na de laatste booster eigenlijk.

Ik denk niet dat de vaccinaties de long-covid getriggerd hebben gezien de maanden die ertussen hebben gezeten,  maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet. 

Overigens gaf de bedrijfsarts aan dat de vaccinaties niet helpen tegen langdurige klachten. Ook zijn eventuele langdurige klachten niet minder zwaar of korter door vaccinatie. Daar is men helemaal op teruggekomen. De vaccinatie zorgt enkel voor een milder verloop, in die zin mild dat je niet op de IC of in het ziekenhuis beland. (Zo mild vond ik mijn besmetting inderdaad ook niet).

Ik ben er nog steeds niet over uit, maar ik heb nog even om na te denken.🙈

Sami 1 dag geleden

Even een korte reactie, omdat ik zo weg moet. De invloed van vaccinatie op langdurige klachten is klein, maar niet helemaal nul. Had net een bericht gelezen van 8 september 2022 dat daarover gaat: ‘You Can Still Get Long COVID If You're Vaccinated and Boosted‘, https://time.com/6211659/long-covid-after-vaccination-booster/


Sami 33 minuten geleden

Ingewikkeld hoor. Wist je maar wat er precies voor zorgt dat bepaalde klachten ontstaan na die vaccinaties, dan zou je tenminste weten wat je ervan kunt verwachten. Eigenlijk onhandig dat het straks ook weer een ander vaccin is.

Wat ik ook nog zit te denken … Stel dat je die booster niet neemt en onverhoopt besmet raakt en erdoor naar het ziekenhuis moet, dan hebben ze tegenwoordig volgens mij wel al meer mogelijkheden om het virus af te remmen. Zie bericht Johns Hopkins van juni 2022: https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-treatment-whats-in-development

Weet niet of ze dat in Nederland op dezelfde manier benaderen, en de vraag is natuurlijk of je het moet riskeren om in die situatie terecht te komen. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je niet ‘staat te springen’ om te proberen wat er met een volgende booster gebeurt …

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid