Laatste update:
Aangemaakt op: 19 september 2022 Laatste bericht: 1 maand geleden
Anoniem (niet gecontroleerd)

Voorts wil ik beginnen met; ik zoek niet naar discussies of voor- en tegenstanders van de vaccinaties/herhaalprikken. Ik vind nog steeds dat een ieder moet doen wat hem/haar goeddunkt. Wel zoek/vraag ik ervaringen!


Dus; wat zijn jullie ervaringen met de LC klachten en daarna gevaccineerd worden? Als risico-groep volgt begin oktober voor mij de uitnodiging weer en ik twijfel ontzettend.

Ik heb tot nu toe braaf alle vaccinaties en boosters gehaald. Niet omdat ik in de veronderstelling ben dat ik dan geen corona of LC kan krijgen (inmiddels kan dat bewezen wel, anders zat ik hier niet?). Wel omdat het hopelijk ziekenhuis, IC of erger voorkomt.

Echter: na alle vaccinaties ben ik behoorlijk ziek geworden. De laatste booster jan22 was het ergste, nog los van de mega lange menstruaties door de pil heen. Eigenlijk leken die klachten het meeste op de LC klachten nu, ook de 24/7 koppijn. Het duurde alleen korter dan de klachten na Covid.

Ik lees verschillende verhalen, maar vooral heel veel mensen die na de boosters terugvielen in klachten. 

Wat zijn jullie ervaringen net de LC klachten en daarna vaccinatie/booster/herhaalprik?


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Sami 8 maanden geleden

Dag Wendy,

Ik heb een Pfizervaccinatie gehad in de tweede maand dat ik postcovidklachten had. Heb daar toen een heftige reactie op gehad. Mijn arm wilde niet meer omhoog bewegen, de rest van mijn ledematen voelden extreem verslapt en mijn zenuwstelsel leek elektrisch geladen (prikte continu en was overgevoelig van de bovenkant van mijn hoofd tot mijn tenen). Het leek ook alsof ik op sommige plekken vocht vasthield: in mijn handen en rondom de pols. Had daar ook rode vlekken. Verder nog een megavertraging in de prikkelverwerking, waardoor ik helemaal niks meer kon volgen. Ben toen maar naar bed gegaan, het was niet uit te houden.

Was erg bang dat dat mijn nieuwe klachtentoestand zou worden, maar gelukkig trok het na anderhalve dag weg. Ik zat toen weer op het klachtenniveau dat ik ervoor had.

In de zevende maand met postcovid heb ik de booster gehad: Moderna. Heb heel erg getwijfeld of ik die wel moest halen. Maakte me erg zorgen of ik niet een nog heftigere reactie zou krijgen. Vaccinatielijn gebeld en op de vaccinatielocatie toch ook nog de GGD-arts geraadpleegd. Ze gaven aan dat de reactie hetzelfde kon zijn, maar zeker niet erger. Heb het uiteindelijk maar laten zetten. Had van die vaccinatie alleen lichte klachten. De postcovidklachten waren wederom onveranderd.

Ik twijfel nu wel weer over een nieuwe vaccinatie. Ben nu eindelijk weer best wel normaal, op wat rare voorvallen en geheugenproblemen na. Heb mijn portie ‘afweerreacties triggeren op dat virus’ wel gehad … Ben twee maanden na de booster alsnog voor de tweede keer besmet met corona. Had daar wel wat nieuwe klachten van, maar die waren minder ingrijpend dan na de eerste besmetting. Had er qua langdurige klachten vooral (relatief) kleine ongemakken van, bijvoorbeeld nachtzweten. Al kan het natuurlijk zijn dat de klachten zonder de booster heftiger waren geweest.

In dat opzicht zou een nieuwe vaccinatie slim zijn. Ik werk in het onderwijs en op mijn studie zit ik tussen de jongvolwassenen. Nogal grote kans dat ik een derde keer besmet ga worden.

Aanvankelijk had ik vooral zorgen over het voorkomen dat ik besmet zou worden en mijn partner zou besmetten. Hij is namelijk hartpatiënt. Uiteindelijk is hij pas voor het eerst besmet geraakt in de periode dat mijn gezin voor het eerst besmet was en ikzelf voor de tweede keer (februari 2022). Hij en mijn kinderen hebben alleen hoesten als langdurigere klacht gehad.

De laatste varianten zijn, denk ik, aanzienlijk minder gevaarlijk voor risicogroepen. Maar goed … ik ben er eigenlijk nog niet over uit wat ik straks doe.

Groet, Sami


Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Hoi Sami,

Dank voor je uitvoerige reactie! Dat laatste is ook precies mijn twijfel. Hoewel ik zelf in juni erg ziek ben geweest en maar net uit het ziekenhuis heb kunnen blijven, maar ik weet niet of dat nog door de booster is gekomen. (Als ze stellen dat de booster na 4 maanden niet meer werkt, ik werd ziek 6 maanden na de booster). Ik heb alle vaccinates Pfizer gehad en eigenlijk werd ik van iedere vaccinatie/booster steeds zieker. Met na de laatste booster eigenlijk wel klachten lijkend op wat ik nu gewoon heb, incl de 24/7 hoofdpijn.

Ik heb het gister ook aan de vervangende arboarts gevraagd. Die zegt risico-groep dus wel doen. Maar ja die zegt ook, met nu 12 dagpunten van de ergo, dat hij over 4 weken werk op wil bouwen en dat ik over 3 maanden hersteld ben/volledig werk heb hervat?? Dus dan moet ik in 2 maanden 32 uur opbouwen in eigen functie, met veelvuldig multi-tasken, klantencontacten diverse systemen en alles tegelijk doen, geld uitkeren etc. Hoe dan? (Als ik hem goed begrepen heb dan he). Het zal wel allemaal niet zo vastliggen, maar het is niet de opbouw conform de leidraad. 

Ik heb de ergo maar gemaild gister en gevraagd hoe zij dit ziet. Met 12 punten kan ik niks, daarmee werken dan kan ik de rest van de dag qua punten dus niks meer, ook niet eten?? Kost ook punten. Precies waar ik met de vervangende arts al bang voor was. En het is ook geen bedrijfsarts, maar een arboarts. Volgende consult over 4 weken helaas ook met hem, dus mijn eigen arts lijkt helaas ook langdurig ziek te zijn.

Sami 8 maanden geleden

Zit nu trouwens te denken dat ik de booster op zich wel kan nemen, aangezien vaccineren mij tot nu toe eigenlijk geen langdurige problemen heeft gegeven.

Gedachtengang is dan als volgt.

Ik kreeg van beide coronabesmettingen wel langdurige klachten, terwijl ik van de vaccinatie/booster alleen kortdurende klachten kreeg. Wel waren de klachten van de eerste vaccinatie behoorlijk heftig.

Maar bij beide situaties waren de klachten de tweede keer minder ingrijpend dan de eerste keer. Al was de situatie de tweede keren ook anders. Bij de besmetting was het een minder gevaarlijke virusvariant en bij de booster was de dosis toegediend vaccin lager.

Het stomme is alleen dat ik bij de coronabesmettingen niet echt last heb van heftige acute klachten, dus in dat opzicht lijkt er geen noodzaak te zijn om me te laten vaccineren. De ‘enige’ acute klacht die nog steeds problemen geeft, is dat ik na de eerste besmetting een paar dagen geen reuk en smaak had, wat vrij snel veranderde in ‘alleen’ verkeerde reuk, maar dat werd gelukkig ook weer vrij snel gecorrigeerd, behalve dat geuren en smaken nu nog steeds minder sterk zijn.

Als ik de booster neem, zou het dus vooral zijn vanuit de gedachte dat het bij een volgende besmetting toch iets helpt tegen ergere langdurige klachten en/of omdat het zorgt dat ik dan minder besmettelijk ben voor anderen die wel een grotere kans hebben op een heftige acute reactie.

Heb jij dan wel steeds na elke vaccinatie/booster langdurige klachten gekregen? Of is het toch de coronabesmetting zelf die dat heeft getriggerd?

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Hoi Sami,

Het verschilde eigenlijk per vaccinatie. Bij mij werden de bijwerkingen iedere vaccinatie heftiger en langer, maar niet zolang als nu na covid zegmaar.

De eerste vavcinatie heb ik een dag of 3 koorts gehad en die vreselijke hoofdpijn. Plus de gebruikelijke pijn in de arm, maar goed, die kreeg ik van de griepprik ook.

Na de tweede vaccinatie ging mijn menstruatie van het pad, door de pil heen, voor een maand of 3. Toen 1 a 1,5 week hoofdpijn en weer koorts, maar wel die typische corona hoofdpijn die ik nu al maanden heb. Verder geen andere klachten.

Na de laatste booster in januari 2022 heb ik wel een week of 3,5 hoofdpijn gehad, aaneengesloten. 2 weken ziekgemeld geweest daardoor. 3e week werd de hoofdpijn 'leefbaar" ben ik weer gaan werken. Sinds de booster kreeg ik wel opeens vaker migraine en is mijn migraine medicatie okk aangepast. Maar dat is toch andere hoofdpijn dan de booster-en corona hoofdpijn. In totaal een maand of 2 een rebound van klachten gelijkend op het b12 tekort, of zoals nu meer bekend is bij me: de cognitieve/neruologische klachten na covid. (Maar die lijken op het b12 tekort). Dus rond maart 22 voelde ik me weer 'normaal'.

Ik heb destijds, met die klachten, geen link gelegd met het covid vaccin, tot ik die link een paar maanden geleden dus wel op o.a. c-support zag. 

Eigenlijk werden de bijwerkingen dus na iedere vaccinatie langer en wat meer. Iedere nieuwe vaccinatie voelde eigenlijk alsof mijn imuunsysteem een steeds zwaardere strijd tegen de prik kreeg. Na de booster in jan waren overigens ook mijn bloedplaatjes gedaald, maar niet zo fors dat er iets moest gebeuren. Maar je zag, met alle bloedonderzoeken die per kwartaal worden gedaan bij mij, na de laatste booster een opmerkelijke daling.

Dit is mijn eerste besmetting sinds de corona uitbraak en die volgde dus eigenlijk 6 maanden na de laatste booster.

Van Covid zelf 3 weken behoorlijk ziek geweest, waarvan een paar dagen herstel tussendoor en toen de terugslag met mijn longen. Na 5,5 week begonnen de cognitieve klachten. Nu na Covid dan nog langer klachten dan na de laatste booster eigenlijk.

Ik denk niet dat de vaccinaties de long-covid getriggerd hebben gezien de maanden die ertussen hebben gezeten,  maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet. 

Overigens gaf de bedrijfsarts aan dat de vaccinaties niet helpen tegen langdurige klachten. Ook zijn eventuele langdurige klachten niet minder zwaar of korter door vaccinatie. Daar is men helemaal op teruggekomen. De vaccinatie zorgt enkel voor een milder verloop, in die zin mild dat je niet op de IC of in het ziekenhuis beland. (Zo mild vond ik mijn besmetting inderdaad ook niet).

Ik ben er nog steeds niet over uit, maar ik heb nog even om na te denken.?

Sami 8 maanden geleden

Even een korte reactie, omdat ik zo weg moet. De invloed van vaccinatie op langdurige klachten is klein, maar niet helemaal nul. Had net een bericht gelezen van 8 september 2022 dat daarover gaat: ‘You Can Still Get Long COVID If You're Vaccinated and Boosted‘, https://time.com/6211659/long-covid-after-vaccination-booster/


Sami 8 maanden geleden

Ingewikkeld hoor. Wist je maar wat er precies voor zorgt dat bepaalde klachten ontstaan na die vaccinaties, dan zou je tenminste weten wat je ervan kunt verwachten. Eigenlijk onhandig dat het straks ook weer een ander vaccin is.

Wat ik ook nog zit te denken … Stel dat je die booster niet neemt en onverhoopt besmet raakt en erdoor naar het ziekenhuis moet, dan hebben ze tegenwoordig volgens mij wel al meer mogelijkheden om het virus af te remmen. Zie bericht Johns Hopkins van juni 2022: https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-treatment-whats-in-development

Weet niet of ze dat in Nederland op dezelfde manier benaderen, en de vraag is natuurlijk of je het moet riskeren om in die situatie terecht te komen. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je niet ‘staat te springen’ om te proberen wat er met een volgende booster gebeurt …

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Het blijft lastig. Ik kom er ook nog steeds niet uit. Vooral omdat ik me, net het basisniveau van de ergo, geen fysio, geen werkbezoek, eindelijk beter begin te voelen. Als ik me maar aan de 'basis' hou. 

Had ik zieker geweest zonder de 3 vaccinaties? Net zo ziek en had het niet uitgemaakt? Dat blijft de hoofdvraag in mijn brein op dit moment. Want 6 maanden na de laatste booster corona opgelopen, de boosters werkten max 4 maanden.

Sami 8 maanden geleden

Als dit de hoofdvraag is, gaat het volgens mij niet lukken om eruit te komen. Dan zou je terug in de tijd moeten gaan om te zien wat er zou gebeuren zonder die vaccinaties. ?

Ik denk dat jouw medische situatie het moeilijker maakt om een beslissing te maken die gebaseerd is op de ervaringen van anderen, omdat die meestal toch vanuit een andere gezondheidstoestand komen.

Je geeft aan dat die hoofdpijn eigenlijk steeds meer een probleem is geworden. Denk dat het zou schelen als je wist waardoor dat komt, zodat je op zoek kunt naar een manier om dat te voorkomen of tegen te gaan als het weer verergert na de booster.

Als ik je verhaal lees, denk ik dat ikzelf geneigd zou zijn het even uit te stellen en af te wachten wat de ervaringen van anderen zijn met dit aangepaste vaccin. Je zit eigenlijk net in een toestand waarbij je stabiliseert en dat is op dit moment heel veel waard.

Aan de andere kant blijft het een gok, want als je besmet raakt, is er natuurlijk de kans dat die stabielere situatie alsnog overhoop gaat. Al hoeft ook dat niet per se te betekenen dat het een drama wordt. Denk dat dat je afweging moet zijn: hoe groot schat je de kans in dat een nieuwe besmetting verkeerd uitpakt?

Waardoor zat je de vorige keer bijna in het ziekenhuis en wat heeft er toen voor gezorgd dat het ziekenhuis je bespaard bleef?

Groet, Sami

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Nee dat gaat het ook niet vrees ik?

Ik stel sowieso uit. Ik ga niet zodra de brief voor de griepprikgroep op de mat valt, meteen een afspraak inplannen. Ik ga eerst eens rustig aankijken wat er gebeurd. Sowieso zit er geen priklocatie meer in de omgeving en zou het me, voor nu, te ver weg zijn.

Corona is bij mij echt op mijn longen geslagen. Dus gewoon spaans benauwd en geen lucht. De enige reden dat ik niet in het ziekenhuis ben beland is eerlijk gezegd; de enorm hoge koorts en constant 'wegzakken' met een partner die op die ergste momenten net zo ziek in bed lag. 

Nu eerst maar eens naar de huisarts vanmiddag. Het oorsuizen wat eerst alleen na overprikkeling ontstond, in combi met duizeligheir en meer hoofdpijn...en weer wegging na rust...is nu al een paar weken constant aanwezig. Het wordt ook steeds harder, zelfs door de parkieten en gesprekken heen. Het lijkt wel of de ergste hoofdpijn plaats heeft gemaakt voor tinnitus, met de meest irriatante piep in mijn oor ooit. Een montome piep die af en toe overslaat in allemaal piepen achter elkaar. Begin er nu ook slecht door te slapen.

Maar als ik op de FB groep voor langdurige corona klachten zie hoeveel mensen dit hebben gekregen na Covid....

Ik word er echt knettergek van nu ☹️

Patje78 8 maanden geleden

Succes bij de huisarts. Ik ben benieuwd wat die ervan zegt en wilt gaan doen. Ik lees ook veel herkenningspunten op de Facebook pagina van langdurige klachten door corona. Ik loop ook te twijfelen om mij aan te melden bij c support. Maar dat kan toch pas na 3 maanden. Ik zit nu op ruim 2 maanden. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Er is weinig aan te doen, behalve ermee om leren gaan en/of een apparaat in je oren wat geluid overstemt (maar voor mijn werk zit ik constant met een headset op mijn hoofd, dus wordt een lastig verhaal dit...de hele dag telefoon en praten en rumoer om je heen).

Verder leren ontspannen, want stress verergerd (eigenlijk is het erger geworden vanaf het moment van dat consult).

Inslapers om soms beter in slaap te kunnen komen en doorverwijzing naar een audiologisch centrum.

Patje78 8 maanden geleden

Wat vervelend dat er weinig aan te doen is. En lastig om te combineren met je werk. Dat stukje leren ontspannen en dingen doen wat ontspan zij mijn ergo ook. Ik merk dat mij dat wel energie geeft. Ik merk nu ook heel erg wat fout gaat bij mij. Maar dan het juiste doen is lastig. Sterkte en hopelijk komt er een oplossing voor je klachten. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Dat ontspannen lukte me wel, maar nu met die eeuwige pieptoon in mijn oor eigenlijk niet zo. Zelfs met inslapers heb ik vannacht zowat de hele nacht wakker gelegen.


Het blijft ontzettend moeilijk, vooral omdat we zelf heel goed voelen...en eigenlijk ook weten...wat we wel en niet aan kunnen. Maar een werkgever, een bedrijfsarts en je gezin willen ook nog zoveel van je.

Sami 8 maanden geleden

Dag Wendy,

Oorsuizen en de piep had ik een paar weken bij mijn tweede besmetting, ook voelde het dan alsof iets in mijn oren soms ‘openstond’. Heb er nu geen last meer van: alleen nog sporadisch en heel af en toe een soort golfachtig gevoel, waarna een oor ineens ‘dichtklapt’. Had zelf het idee dat het met bloeddruk of een of andere tegendruk te maken had.

Toen ik er destijds informatie over zocht, zag ik dat sommige mensen er speciale apps voor gebruiken met achtergrondruisgeluiden die het overstemmen. Heb het zelf uiteindelijk niet uitgeprobeerd, omdat ik er niet continu last van had en ik prikkels wilde vermijden (o.a. door zo min mogelijk met apps en de telefoon bezig te zijn).

Maar wie weet, biedt zo’n app toch enige verlichting.

Groet, Sami

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Hoi Sami,

Dank voor je reactie en het meedenken!

Ik heb het al sinds de besmetting sinds 15-6. Alleen gedurende de echte weken ziek zijn dagelijks. Daarna werd het een overprikkelingsklacht die samenviel met meer hoofdpijn en duizeligheid en ging het wel weg met rust.

Nu is het er constant. Rusten maakt niet uit, want ik kom niet tot rust nu.

Ik heb wel veel stress van die vervangende bedrijfsarts eigenlijk en eigenlijk is het daarna veel erger geworden tot het punt wat ik nu heb. Wellicht dat stress het een en ander wel verergerd (als ik de tinnitus info goed lees).

Ik heb de bose sleepbuds geprobeerd, met die maskeringsgeluiden voor tinnitus en kalmerende muziekjes. Daar wordt ik ook knettergek van. Apps met maskering heb ik ook geprobeerd, maar ook die geluiden word ik niet goed van helaas. Bovendien moet ik de geluiden zo hard zetten, om die pieptonen niet meer te horen, dat ik daardoor ook niet meer slaap.

Ik ga nu kokoon buds proberen. Daar kun je ook eigen muziek en spotify e.d. op gebruiken (bose buds alleen hun eigen app), maar gezien mijn overprikkeling nog op geluiden en muziek....verwacht ik ook daar niet veel van. Ze zijn wel veel kleiner dan de bose sleepbuds.

Het is niet gewoon een piep. Ik heb soms wel zo'n storingstv beeld geluid met een hoge toon, daar kan ik mee dealen. Maar die toon nu is een montome toon, gevolgd door iemand die alle tonen van een blokfluit snel achter elkaar en vals bespeeld, zeer onrustig. Tuuuuuuuuududududududuuuududududuuuuuuuutududududududududuuuuuudududududtudeldudududutuuuuuuu

En dat gaat maar door...door alles heen: gesprekken, mijn vogels, zacht muziek, telefoon, zelfs van ellende weer tv gaan kijken en muziek gaan luisteren; wat ook averechts werkt.

De huisarts opperde een maskeringsapparaatje in het oor. Maar die maskeringsgeluiden vind ik ook vreselijk nu. Hij gaf wel aan dat tinnitus en overprikkeling een zeer lastige combi is. Maar tinnitus en mijn huidige baan wordt echt een probleem. Een ruismaskeerder en mijn werk zie ik ook niet makkelijk zijn: ik zit hele dagen te bellen met klanten met een headset op mijn hoofd, in een rumoerige omgeving, slechte akoestiek, hoge werkdruk. Dus nog meer stress en zorgen hoe dit (los van de long-covid) mijn werk nog meer gaat beïnvloeden....het wordt nu zo'n cirkeltje ?

Ik begin het een beetje zat te worden allemaal geloof ik. Maar dat helpt ook niet.

Het leek juist beter te gaan met het basisniveau van de ergo, maar nu volgt dit er weer op. Lijkt wel of dat wat weggaat, wordt ingeruild voor iets anders/nieuws wat er weer voor in de plaats komt.


Sami 8 maanden geleden

Ik denk dat je moet uitkijken dat je niet te ver vooruitdenkt.

Mocht je weer aan het werk gaan, dan bekijk je op dat moment hoe jouw toestand er dan voor staat en welk probleem je dan moet oplossen. Voor nu denk ik dat je eerst zo snel mogelijk een oplossing nodig hebt voor dit probleem, zodat je meer rust krijgt, ongeacht of dat een oplossing is die straks mogelijk niet samengaat met je werk. Werken zal sowieso niet aan de orde zijn zolang je hier gek van wordt?

Dat boeken van vooruitgang, en vervolgens tegen een nieuw probleem aanlopen, is ontzettend irritant en vermoeiend. Ik ervaar het zelf echter alsof dat precies het hele punt is van hiervan herstellen. Het is net alsof steeds een stukje verbetert, maar alles daar vervolgens opnieuw op moet worden afgestemd. Daarna lijkt iets anders aan de beurt om te verbeteren, maar moet je ook daarvoor weer de juiste afstemming vinden. Een beetje alsof je een ladder op wil, maar telkens tegen het probleem aanloopt dat elke volgende trede ook gerepareerd moet worden én je ook moet bijhouden of de vorige tredes nog wel heel zijn?

Hou vol!

Groet, Sami

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Dat vooruit denken is wel een ding (doemdenken en de verhalen die zich blijven afspelen ook), maar dat komt ook omdat ik weet dat hij over 2 weken op wil gaan bouwen. Wilde hij eigenlijk 2 weken geleden al, maar heeft toen toch na bijna een uur lullen maar besloten dat ik nog even 4 weken met de basispunten van de ergo aan de slag moest. (Alsof er na die 4 weken opeens mega-verbetering en toename in de punten zit). Ergo zou wel advies uit gaan brengen, maar ik, als ik het vorige consult zo beoordeel, denk dat hij eerst zijn eigen plan gaat/wil trekken. Ik ben immers over 2 maanden en 1 week volledig hersteld en terug in eigen functie...?‍♀️?

Ik heb dus geen idee of hij hier rekening mee gaat houden. Hij legt de 24/7 hoofdpijn immers ook naast zich neer en nog wat dingen. Heeft ook weinig gelezen van alle stukken die zijn ingediend van de huisarts en de fysio. Dat kon ik merken aan het gesprek.

Ik begon net een beetje nijn rust te vinden in het mediteren, wat Yoga, etc. Maar nu komt die piep met die blokfluit erdoor, dus dat lukt ook niet echt meer ??

Soms denk ik weleens, misschien heeft die arboarts wel gelijk. Hup weer gaan werken en bezig zijn, dat thuiszitten word ik ook niet gelukkig en beter van....

Jouw laatste alinea zo voelt het wel een beetje ja inderdaad! Mooi omschreven ?Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Top!

Wachtlijst maar liefst 3,5 maand (was ooit een jaar). Zolang gaat deze bedrijfsarts echt niet wachten...

Dan zelf maar op zoek blijven gaan naar de tinitus de baas worden.?

Patje78 7 maanden geleden

Wat ontzettend vervelend allemaal. Ik snap helemaal wat je bedoelt wij merken zelf erg goed wat er gebeurt met je lichaam. Van z'n piep zou ik helemaal gek worden die is mij gelukkig nog niet aan het pesten. Ik heb de afgelopen dagen gemerkt als ik mij. Standaard dingen doet op mijn tempo gaat het goed. Maar nu vanmorgen gewerkt te hebben merk ik dat het zwaar tegen valt. Het lijkt wel of mijn lichaam inspanning en prikkels niet accepteert. Vrijdag 15 minuten gelopen ik kwam thuis met 38,2.vanmiddag toevallig naar de huisarts zal het gelijk eens vragen van de verhoging en vermoeidheid. Ook mijn geheugen laat mij de afgelopen dagen erg in de steek. Morgen weer ergo en deze week ook weer bedrijfsarts. Jij veel sterkte in deze strijd. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Ik word er ook knettergek van. En dat helpt niet, ant daardoor wordt hij steeds luider lijkt het wel. Ik kan me er ook niet meer van afzetten. Overal en wat ik ook aan het doen ben hoor ik hem.

Ik blijf het zeggen; je werk was en is te snel, zeker net ook nog steeds fysio erbij. Het punt waar jij nu bent kwam ik op met 5,5 week; werken mocht absoluut niet. Juist door teveel te blijven doen hobbel je verder achteruit en krijg je steeds meer klachten.

Ook het krijgen van koorts na inspanning is een teken aan de wand: inspanningsintolerantie. Die begon ik in de laatste terugval ook te krijgen 4/5 weken geleden en toen moest ik heel heel heel veel stappen terugdoen; naar het niveau van 12 basispunten en dus rust, rust, rust en niets meer buiten de deur. Ja 1 activiteit: wandelen dus.

Het gaat echt te hard voor je. Je lichaam (fysiek en cognitief) verteld het je aan alle kanten; trap op de rem voordat je straks echt langdurig uit de roulatie bent.


Patje78 7 maanden geleden

Conclusie van de ergotherapeut. Opbouwen gaat te snel. Ik ga teveel in mijn reserves en battery wordt niet meer opgeladen. Ergo wilt met de bedrijfsarts gaan praten over het opbouw schema op te bouwen. Fysiotherapeut terug brengen in tijd. Even een vraagje mag ik mij nu al aanmelden bij c support. Ik zit 20 oktober op drie maanden. Dat raad zei ook aan maar maar ik gaf aan dat het volgens mij nog niet kan maar ook een wachtlijst is voor aanmelding. Ik ben benieuwd hoe het gaat met de bedrijfsarts. Is echt wat jij zegt wij weten het maar je hebt meer factoren. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Dat lijkt me heel verstandig!

Ze houden bij C-support wel strak de 3 maanden aan. Ik moest ook echt de 3 maanden afwachten, zelfs na navraag en te hebben aangegeven dat ik binnen 1,5 week echt niet opens hersteld was. Na aanmelding is de wachttijd een week of 5. Ik heb volgende week de eerste telefonische afspraak.

Ik ben ook benieuwd! Ik ben al 2 dagen weer aan het zelftesten. Ik hoop gewoon verkouden en keelontsteking ofzo, maar ik ben vandaag weer net zo moe als aan het begin van de eerste corona besmetting. 1,5 dag verkouden en keelpijn voelt als 20 stappen terug in ieder geval.

Patje78 7 maanden geleden

Ik heb mijn eigen aangemeld bij c support. Ik ben benieuwd wat ze bij jou gaan adviseren. Ik merk wel wanneer ik wat hoor. Wordt je gebeld door c support of gemaild of hoe ging dat in zijn werk. Ik heb vandaag een stapje terug gedaan bij de fysio. Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam gaat reageren. Ik ga duimen voor je dat de testen negatief blijven. Succes ermee. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Ik denk dat ze niet heel veel meer gaan adviseren dan ik nu al doe. Ik vind het echter wel belangrijk om aan te melden, omdat long-covid door onze geweldige minister Kuipers nog steeds niet serieus genoeg genomen wordt. Daarnaast kunnen ze, indien nodig, begeleiden als het echt niet loopt jet bedrijfsarts en werk e.d.

Ben benieuwd. Bij mij werd aangegeven dat de aanmelding eruit gehaald zou worden en dat het dan op 3 maanden opnieuw moest.

Je krijgt eerst na de wachttermijn een persoonlijk dossier. Daarna krijg je een whatsappje met een afspraak dag waarop je aan kan geven wanneer en of je kan. En dan krijg je, indien je nog ziek bent, een telefonische afspraak voor intake. Na het maken van die afspraak krijg je ook de mega lange vragenlijst van het onderzoek wat dat ziekenhuis uitvoert na long-covid.

Hoop ook dat het negatief blijft, want de zonnepanelen worden morgen geinstalleerd ? Vanmorgen wel negatief weer, maar de eerste corona besmetting testte ik ook pas positief op dag 5.

Benieuwd hoe het je nu vergaat na de fysio! Ik ben blij dat ik gestopt ben. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat ik er nog aan ga beginnen ook. Ik ben zelf het wandelen op aan het bouwen, ik geniet weer van de buitenlucht en de omgeving en ik lig er op de dag zelf en de dagen na het wandelen niet dagen uit. Eigenlijk bracht fysio me, los van de ademhalingsoefeningen, niet zoveel. 

Patje78 7 maanden geleden

Ik heb vandaag een mail gehad van c support. Ik sta op de wachtlijst wat ongeveer 5 weken duurt. Daarna hoor ik meer. Fijn dat ze ook begeleiding kunnen geven met werk enz.

Success met je zonnepanelen vandaag en ik blijf duimen voor je dat het negatief blijft. Fysio is mij gisteren meegevallen.

Vandaag een redelijke dag. Morgen weer de bedrijfsarts ik ben benieuwd wat dat gaat brengen. Succes met alles. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Dat is een standaard mail volgens mij. Je merkt het vanzelf, hopelijk gaat het in 1 keer goed.

Zonnepanelen waren een ware energie-vreter. Ze waren hier om 8.00 uur en zijn 16:45 weggegaan. 2 inetallateurs + elektricien een halve dag. Ben al sinds 07.00 onderweg zonder rust....ik ben kapot! Maar ze liggen.

Je ergo wil gaan overleggen met de bedrijfsarts toch? Is dat al in gang gezet?

Ik maandag 10-10 ergo en dan 17-10 weer videoconsult vervangende arts.

Patje78 7 maanden geleden

Bedankt voor de informatie over c support. Dat snap ik dat je kapot ben. Ik moet dat met de bedrijfsarts gaan regelen dat ze met hem in gesprek wilt. Wordt vervolgd. Ik ben zelf ook benieuwd. Ik merk wel nu ik een stap terug heb gedaan gaat het we weer wat beter. Alleen de overprikkeling blijft een ding. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Hoe was je gesprek met de bedrijfsarts Patje?

Die overprikkeling duurt het langste. Gek genoeg merk ik, nu ik meer prikkels opzoek zoals tv, muziek en radio, omdat ik knettergek wordt van dat oorsuizen, het met de prikkels ook steeds iets beter gaat. Ik kan absoluut nog niet de muziek draaien waar ik echt fan van ben, maar de klassieke muziek waar ik vroeger klanten op masseerde, of Enigma, dat lukt inmiddels weer. Samen met een zacht brown noise ruisgeluid die de scherpe kantjes van de tinnitus afhaalt. Ik merkte vanmiddag zelfs dat ik, na 4 maanden, voor het eerst weer wat vrolijk mee aan het neuriën was. 

Rust en basisniveau en nu door de tinnitis toch noodgedwongen ook weer geluiden toe moeten laten, maar ik denk dat dat laatste op de overprikkeling door geluid misschien weleens een positieve invloed zou kunnen hebben.

Ik heb inmiddels wat geluiden gevonden die de tinnitus kunnen maskeren, waar ik niet gekker van wordt dan van de tinnitus zelf?

Patje78 7 maanden geleden

Sorry voor het late antwoord. Ik was vanmorgen helemaal kapot van daarheen gaan. Goed gesprek gehad met de bedrijfsarts. Hij wil gaan kijken of verder opbouwen gaat lukken en eerst de aantal dagen uitbreiden. Hij gaat een machtiging opstellen om met de ergotherapeut te bespreken wat haar bevindingen zijn. Hij was erg blij dat ik mij heb ingeschreven bij c support en geeft eerlijk toe dat dit een lastig vlak is voor hun. Over ruim een maand een vervolg afspraak. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Moet je er nog steeds fysiek naartoe?

Dus je gaat achteruit en hij wil verder opbouwen? Weet die man of vrouw uberhaupt wel van het bestaan van de covid-richtlijn voor bedrijfsartsen voor reintegratie? Daar staat alles in qua opbouw en dat tijdcontingent opbouwen averechts werkt....die richtlijn is gewoon vrij te vinden, ook voor jou.

Hij/zij doet precies alles wat daar niet in staat. Als hij de richtlijn volgt dan zou het eerlijk gezegd allemaal niet zo lastig moeten zijn.

Wat zegt je werkgever van de terugvallen? Ik neem aan dat zij ook willen dat je duurzaam reintegreert en niet straks helemaal maanden en maanden eruit ligt? Weten ze dat je terugvalt?

Ik geloof dat ik in jouw situatie in ieder geval bezwaar had aangetekend richting arts en je werk of een second opinion had gevraagd. Jij geeft aan dat het niet goed gaat. De ergo geeft aan dat het te hard gaat.

Je mag ook voor jezelf opkomen, al ben je ziek >>> al vreet het energie. Je hebt maar 1 lijf en 1 gezondheid en daar moet je de rest van je leven mee doen.

Ik weet voor mezelf al: als de arts bij mij te hard wil en niet naar de ergo luistert en niet voldoende naar mijn klachten, dan gaat er een bezwaar uit. Wordt dat niet gehonoreerd een second opinion en/of een deskundigenoordeel. 

Er is een richtlijn voor bedrijfsartsen, die is er echt niet voor niets... :-(

Patje78 7 maanden geleden

Ik moet er nog steeds fysiek naar toe en dat is te zwaar voor mij.  ook een bende op de weg daardoor was ik helemaal gesloopt. 


Gaat nog steeds stroef wel fysiek niet fysiek telefonisch.

Het is zoeken naar de juiste balans wat mij deze week aardig lukte als er maar geen energie vreters tussen komen zoals vrijdag, blaffende hond naast ons. Krijsende vogels harde radio. Getimmer enz. Wat ook een trigger is zijn felle lichten. Ik merk wel dat ik vooruit gaat als de stapjes klein zijn. Dat bewaakt de ergotherapeut heel erg en geeft ook tips. 

Wat betreft werkgever dat is een verhaal apart laat ik dat voor mij zelf houden.

Met de bedrijfsarts een goede verhouding je merkt alleen dat hij het lastig vind. Nu ik weet wat fout gaat een goede basis en lang proberen met wat meer prikkels o. Te gaan en op te bouwen wat betreft conditie. We gaan het dsze week proberen en zien dan of het lukt. En wat niet lukt dan niet. Ik let goed op mijn lichaam en heb vertrouwen in mijn team. Ik heb een hoop overwonnen en dit gaat ook lukken al zitten er soms bergen en dalen in. 

Patje78 8 maanden geleden

Ook ik twijfel of ik de vaccinatie zal nemen. Gelukkig weinig bijwerkingen ervaren van de vaccinaties alleen van de corona wel. Nu nog steeds niet hersteld en krijg weer meer klachten. Ik zit nu even in een terugval. Daardoor twijfel ik maak het mijn klachten erger blijft het stabiel of verbetert het. Blijft erg lastig zeker in combinatie met mijn astma. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Vervelend dat je toch terugvalt! Werk en fysio en ergo en alles misschien toch teveel?

Patje78 8 maanden geleden

Ik ga het met de ergotherapeut bespreken wat het kan zijn. En wat zij adviseert. Ik baal er ook van. Ik ben er zelf ook nog niet uit wat de oorzaak is. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Ik vermoed zelf toch dat het te hard gaat voor je. Fysio, veel te snelle uren opbouw werk, ergo erbij.


Toen bij mij de afspraken buiten de deur teveel werden viel ik ook vrij snel terug. Daarom maak ik me ook zo'n zorgen over de vervangende bedrijfsarts die in 2 maanden op wil bouwen naar volledige eigen uren en werkzaamheden.

Patje78 8 maanden geleden

Dat denk ik ook. Gisteren gewerkt en fysio gehad. Vanmorgen erg brak wakker geworden. Ik hou mij de komende dagen goed rustig kijken of ik bij kom. En dan volgende week het met de ergotherapeut bespreken. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Waarom benader je de ergo niet nu al?

Of de bedrijfsarts?

Blijkbaar is het veel teveel en is er een aanpassing nodig in het PvA. Er is er maar 1 die echt op jouw gezondheid let en dat ben je helaas echt alleen zelf.

Patje78 8 maanden geleden

Ergo komt dinsdag. Nu even terug naar mijn schema wat wel goed ging. Bedrijfsarts krijg ik niet makkelijk te pakken. 

Bert26 8 maanden geleden

Ik heb de eerste 2 nog niet eens gehaald omdat ik sinds long covid mij al super beroerd voel. Inmiddels 11 maanden verder en ben nog ver van de oude. Ik weet dat er een onderzoek vanuit de overheid loopt: https://www.zonmw.nl/nl/over-zonmw/coronavirus/programmas/project-detai…

Deze studie is als het goed is aan het eind van het jaar klaar, maar goed corona wacht daar natuurlijk ook niet op.

Mocht iemand positieve effecten ervan hebben dan ben ik daar wel benieuwd naar en durf ik het misschien toch te doen.

Door uitstel gedrag had corona mij eerder te pakken en was ik te laat met vaccineren op dat moment. Soms denk ik wel eens had ik hem maar gelijk gehaald toen de uitnodiging op de mat lag dan had ik er nu misschien anders bij gezeten. Tevens had ik waarschijnlijk de deur nog amper uitgekomen als ik had geweten dat het zo'n impact zou hebben.Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Dank voor de link Bert! 

We of niet gevaccineerd; ik heb 3 vaccins gehad, doodziek geweest van corona na alle vaccins te hebben gehad en toch ook long-covid. Het vaccin geeft geen garanties. Je kunt nog steeds covid krijgen, erg ziek worden en ook long-covid komt na alle vaccinaties zelfs gewoon voor.


Ik denk dat amper de deur nog uitgaan ook geen optie is. Het is absoluut een naar virus, met vreselijke gevolgen, maar jezelf volledig op- en afsluiten is ook geen leven ? Ik ben er ook nog steeds van overtuigd dat de lockdowns en het overmatige handen ontsmetten onze weerstand alleen maar  verlaagd hebben de afgelopen 2,5 jaar.

Het blijft lastig, maar vaccin is geen garantie. Je kunt nog steeds ziek worden en er in feite net zo bij zitten als nu.


annabelle 8 maanden geleden

Hi allemaal,

Toevallig heb ik deze vraag vandaag ook aan mijn bedrijfsarts gesteld en zij geeft aan dat zij en 10 andere collega’s hebben gezien dat het bij 50% kan helpen om een vaccin te halen. De klachten verminderde daadwerkelijk en de energie kwam terug zonder terugval. En bij de andere helft ging het juist slechter en/of kregen een terugval. 
 

het is duidelijk; het is niet te voorspellen wat het vaccin voor je gaat doen. Hiervoor heb ik alle drie gehaald maar ik denk dat ik het nu niet doe. Ik zit middenin een terugval in herstel en wil mijn lichaam niet verder belasten. Blijft lastig. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 8 maanden geleden

Ik had de vraag ook aan de bedrijfsarts (ehhh vervangende arboarts) gesteld, maar kreeg er niet echt antwoord op.

50/50 dus. Hmmm. Ik heb het andersom: ik krabbel eindelijk weer op na de terugval en ook geen zin om weer (verder) terug te vallen. 

Blijft lastig inderdaad. Gelukkig ligt de uitnodiging nog niet op de mat, dus we hebben nog even ?


Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Ik ben erover uit: ik ga hem voorlopig niet nemen. Er zijn nog niet heel veel prikken gezet, maar als ik op Lareb kijk dan schieten de bijwerkingen voor Pfizer, in mijn geslacht en leeftijdscategorie, alweer behoorlijk omhoog. (Incl oorsuizen, daar heb ik zo al genoeg last van).

Misschien later, maar voorlopig even niet. Mijn lichaam moet het zelf maar oplossen. 


Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Hoi Patjuh,

Hoe gaat het nu? Bedrijfsarts al contact gehad met je ergotherapeut? Helpt de rust je wat beter?


Hier vandaag weer consult gehad. Brief arts bleek niet goed en verkeerd doorgegeven/uitgelegd door de casemanager. Geen volledig herstel binnen 3 maanden (dus nu nog 2) maar zeker 3 maanden voordat er een start met reintegratie gemaakt kan worden. Opbouwen vanaf 20 dagpunten vond hij fijn meegedacht van de ergo; maar gaan we niet doen. Geen risico op terugvallen. Wel fijn zo'n casemanager die alles verkeerd doorgeeft: zoveel stress om niets! Muizenstapjes opbouwen, het leven en over 6 weken weer contact. Doorgaan met de ergo met de huidige opbouw van 10% per 2 weken, mits het goed gaat en daarna zien we verder.

Hopelijk loopt het bij jou ook weer wat beter en rustiger nu!

Patje78 7 maanden geleden

Gaat hier redelijk. Een grote dip gehad vorige week na de fysiotherapie. Ik ga het nu proberen in te plannen op een dag dat ik niet werk. Ik begin steeds meer te leren hoe mijn lichaam reageert wat wel gaat en wat niet. Ergo gaat morgen contact zoeken met de bedrijfsarts. Ik heb besloten dat ik de vaccinatie voor corona gaat nemen. Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam reageert. Ergo zegt het is echt een gok. De andere vaccinaties weinig bijwerkingen gehad. Wel fijn dat de bedrijfsarts is bijgedraaid. Succes ermee. 

Sami 7 maanden geleden

Ha Wendy,

Fijn om te lezen dat die hulp eindelijk toch helpend blijkt (in plaats van tegenwerkend)! Was het weer online, of toch heen-en-weer gereisd?

Nog over de tinnitus: het klinkt waarschijnlijk supervaag, maar wat bij mij een paar keer is gebeurd, is dat sommige elektrische apparaten en adapters die ruis/fluittoon bleken te creëren. Het is net of dat gehoor gevoelig is voor bepaalde frequenties. Als ik die apparaten dan van de stroom afhaal, is het geluid weg.

Groet, Sami

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Hoi Sami,

Nee videoconsult gelukkig. Deze arts vind lang autorijden godzijdank niet verstandig. Gaat wel beter, maar hun locatie is echt veel te ver. 

Ja ergo heb ik veel aan geloof ik. Bedrijfsarts begon wel weer over fysio. Aangegeven dat ik voor nu beter vooruit ga zonder fysio en dat de praktijken in de buurt juist heel erg op conditie en kracht gericht zijn. Dus dat ga ik niet doen. 

Ik ben gewoon weer lekker gaan wandelen, op advies tegen mijn vorige fysio in. Ik ga tussendoor een kwartier zitten op een bankje aan de rivier. Een afstand waar ik eerst een uur over deed doe ik nu in een half uur. Wandeltempo gaat echt weer goed dus. Stukje fietsen nog geprobeerd, maar dat was een ramp. 300 meter compleet verzuurde benen ? Dus dat moet nog even wachten.

Cognitief blijft wel sterk achter, maar daarvan zeggen zowel ergo als bedrijfsarts: dat duurt gewoon langer dan fysiek. 

Qua tinnitus: wij hebben inderdaad ook alle elektra in huis nagekeken (man is elektricien geweest, dat was het eerste wat hij ging doen) ?? Vooral omdat onlangs de omvormer en de krachtstroom e.d. ook geinstalleerd zijn. Maar het maakt helaas niets uit. Waar ik ook ben; thuis, buiten, in de auto, 20 km verder bij de ergo, de supermarkt: diezelfde toon is helaas overal bij me.

Het lijkt wel, nu de bedrijfsarts de stress romdom de vermeende werkhervatting heeft weggenomen, dat de piep/blokfluit zachter is. Dus de luidheid valt wel samen met stress-klachten, maar weg helaas niet.

Ik heb een een of andere dure koptelefoon gekocht (Kokoon Nightbuds). Hier kun je mee slapen. Hele kleine oortjes en ook zij-slapen geen probleem. En dan inderdaad toch maar die apps met ruisgeluiden en slaapmuziekjes e.d. Met dat ding kan ik in ieder geval slapen. Dat neemt ook de focus wat weg van de ruis. Overdag toch weer de radio aan > geluk bij een ongeluk, wordt daardoor wel de overprikkeling door geluiden weer minder. Alles heeft zijn voor- en nadeel.

Bedrijfsarts heeft wat tips gegeven waar ik op moet letten met mijn oor (het is ook alleen mijn rechter-oor namelijk). Aangegeven bij welke klachten ik terug moet naar de huisarts en hij alsnog met spoed naar KNO moet verwijzen. Mijn oor binnenin plopt en kraakt ook uit zichzelf: dus blazen uit mijn neus terwijl ik dichtknijp enkele keren per dag en hoe cliche ook: echt proberen de focus van het geluid weg te halen, omdat dit het alleen maar erger maakt. En dan duimen dat het nog verwdwijnt, of dat ze in het audiologisch centrum anders tzt nog wat kunnen: niet que genezen, maar wel ermee om leren gaan.


Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Vervelend dat je toch weer een dip hebt gehad Patjuh :-(

Misschien dat fysio voor jou ook gewoon geen goed doet en stoppen je beter vooruit helpt? Misschien ook een overweging waard? Achteraf had ik gewild dat ik had geluisterd naar alle long-covid patienten die tegen me zeiden; fysio niet mee beginnen, alleen ergo en eerst rust en herstel. Dan had ik misschien niet zo ver afgegleden.

Bedrijfsarts begon wel weer over fysio bij mij gister, maar gaf ook eerlijk aan dat voor de grootste groep patienten met langdurige klachten, de fysio zoals dat nu gegeven wordt eigenlijk gewoon averechts werkt. Dat de fysio waar het wel goed gaat, vaak fysio is waarbij alles onder 1 dak samenwerkt; dus fysio, ergo, etc. Multidisciplinair, fysio volgt dan de ergo en ergo geeft aan wat kan en mag. Maar; nog steeds heel patient afhankelijk en welke klachten iemand heeft. Voor veel mensen werkt stoppen beter. Misschien toch een overweging die je moet maken? Ik ben er alleen maar van opgeknapt eigenlijk: zelfs condotioneel door weer gewoon alleen maar te gaan wandelen en thuis soms de trap een keer extra te nemen. Op mijn tempo, wanneer ik voel dat het fysiek en cognitief kan.

Benieuwd hoe het gesprek tussen je ergo en fysio gaan. Ik hoop dat er voor jou vooral iets uitkomt wat beter werkbaar is.

Hopelijk pakt het goed uit! Aangezien het vaccin anders is dan de voorgaande en ik veel teveel bijwerkingen lees, ik doe het niet. Ik sla ook de griepinjetie over dit jaar. Ik heb ook geen fut om een uur in die rij buiten te staan ook overigens. Bovendien zijn er sommige landen.die hethaalprikken en boosters onder de 50 niet meer geven omdat de prikken teveel bijwerkingen hebben. Ik weet het gewoon niet en bij twijfel heb ik geleerd; niet doen.

Hopelijk ga jij er gewoon geen last van hebben!Patje78 7 maanden geleden

Gisteren wel een gesprek gehad met de fysio. Niet veel opgebouwd. We weten waarschijnlijk de valkuil. Wat betreft bij de fysio is zij erg tevreden en is de vraag hoe lang ga ik daarmee nog door. De volgende keer bespreken met de ergotherapeut. Ik heb fysio ook nodig voor mijn knie dus nu stoppen is lastig. Vaccinatie 1 zit erin. Eerste 24 uur vielen niet mee. Blijft lastig. Het gesprek is tussen Ergo en bedrijfsarts.

Tot nu toe ben ik tevreden en begin steeds meer de valkuilen te begrijpen. Blijft moeilijk wat is de juiste weg. 

Anoniem (niet gecontroleerd) 7 maanden geleden

Hoi Patje 

Herkenbaar. Ik heb chronische nek-klachten en zou daarvoor eigenlijk ook moeten gaan. Ik heb dat wel on-hold gezet, omdat de fysio met die nek-behandelingen, sinds long-covid, zo voorzichtig is en 'zacht' behandeld, dat ik er eigenlijk ook helemaal niets aan had/heb nu. Nu scheelt het dat ik ooit afgestudeerd ben als massagetherapeut, dus ik kan mezelf nog enigszins 'behandelen' en helpen.

Benieuwd wat er uit het gesprek tussen je ergotherapeut en de bedrijfsarts komt!

Het blijft moeilijk. En zelfs als je niet in de valkuile  trapt dan is het volgens mijn bedrijfsarts een kwestie van: accepteren en ermee om leren gaan dat long-covid grillig is.

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid