Heeft er iemand ervaring met de vermoeidheidscentrum NKCV. Is de behandeling gericht op rustig opbouw. Kan gedragstherapie wel helpen bij long covid? Of wat zijn de andere mogelijkheden die ingezet kunnen worden. Ergo, fysiotherapie en logopedie dat ken ik al. Die geven inzicht, maar tot echte herstel komt het niet. 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Ri 1 maand geleden

Ik heb geen ervaring met NKCV, maar ik weet wel dat opbouw van activiteiten binnen gedragstherapie niet altijd helpend is en vaak zelfs averechts kan werken. Het belangrijkste is dat je binnen je grenzen blijft en naar de signalen van je lichaam luistert. Wel kan cognitieve gedragstherapie helpend zijn door te werken aan je gedachten die je mogelijk angst of stress geven. 

Ik kwam via een artikel over POTS op deze website op een lijstje van centra (ik kan de link niet meer vinden), waaronder ook Cardiozorg in Hoofddorp. Ik ben daarheen gegaan en zij hebben veel ervaring met ME/CVS en post covid. Ik zie het een beetje als een PAIS expertise centrum. De diagnostiek geeft erg veel inzicht, artsen zijn erg begripvol en weten er veel vanaf. Ze hebben ook niet de oplossing voor genezing, maar ze hebben wel verschillende tips en medicatie die je een stukje verder kunnen helpen bij herstel. Misschien is dat iets voor je?

Ri 1 maand geleden

(vervolg)........ Het traject bij Cardiozorg heeft er bij mij voor gezorgd dat ik stabieler ben en niet continu terugval heb. Ook voel ik mij een stuk beter. Ze hebben ook een goed verslag geschreven wat ook bij mijn werk veel begrip heeft gegeven.

Maar ik ben zelf niet zo'n voorstander van medicatie en ik heb het idee dat er meer is, dus ik ben inmiddels een ander pad in geslagen. Ik heb veel gelezen over succesverhalen bij onopgelost trauma/ stress elimineren, epiphora methode en orthomoleculaire natuurgeneeskunde. Misschien is het toeval, maar sinds ik de epiphora methode doe, lijkt het iets beter te gaan. Dit zijn oefeningen die de doorbloeding verbeteren en die je thuis zelf kunt doen. Er is een interessante podcast over die je via Spotify (house of qi) kunt luisteren over hoe en waarom het kan werken. Maar net als bij alles, wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Succes met je zoektocht! 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid