Hi, Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben een vrouw van 45 en nadat ik bijna 2 jr heb gedacht dat ik een burn-out had, met die insteek "behandeld" ben en (daardoor) vele zware crashes heb doorgemaakt, weet ik sinds enkele weken dat het al die tijd Post-COVID is geweest. Nu kan ik het juiste zorgpad gaan kiezen en ben begonnen met de fysio en volgende week start ik met de ergo. Daarnaast orienteer ik me op mogelijke medicatie (al veel gelezen hier, waarvoor dank). 

Een kennis van mij adviseert me om fysische vasculaire therapie te volgen. Hiervoor koop je een (dure) mat en met 2x8 min per dag zou dit de microcirculatie bevorderen en daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunen. Het klinkt allemaal heel plausibel. (zie ook https://youtu.be/QI2FWOlwtyU0 ) Ik kan niet terugvinden dat hierover eerder iets gepost is. Heeft iemand hier ervaring mee en/ of kennis van? Ik lees het graag. 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Leanuts 1 maand geleden

Hi, uit het feit dat er geen reacties zijn concludeer ik dat er ook niet veel ervaringen zijn. Ik mag een oudere versie van de mat proberen, tegen een vergoeding, en zal mijn ervaringen hier delen voor wie het interessant vindt. 

IndyLuna 4 weken geleden

Dankjewel voor het delen!  Ik ben benieuwd, volg graag de ervaringen op!  :-)

Leanuts 3 weken geleden

Beste, allereerst mijn excuses; ik lees in andere blogs wat verontwaardiging over het posten van vragen over niet geteste therapieen. Zoals hierboven beschreven ben ik pas net bekend met LC en heb uit oprechte interesse gevraagd of er al ervaring is met deze mat, juist omdat ik er verder niets over kon vinden. 

Zoals aangegeven mocht ik een mat lenen en ben deze gaan proberen. Je zou moeten starten op 2x8 min per dag, maar ik ben begonnen op 2x4 min voor 4 dagen om te voorkomen dat mijn lijf te fel zou reageren (PEM), daarna 1 dag 2x6 min gedaan. Helaas kreeg ik daarna weer een aantal dagen veel last van pijn op de borst, uitstraling arm, extreme vermoeidheid, kortom terugval. Ik kan niet zeggen dat het door de mat komt, op D4 voelde ik me goed en heb ik wellicht te veel gedaan/ activiteiten gestapeld en heeft dat voor de terugval gezorgd. Ik merk wel dat ik nu geen zin heb om op de mat te gaan liggen, dus deze gaat terug. Wellicht pas weer proberen wanneer ik me weer wat beter voel. 

Ik hoop anderen met deze info geholpen te hebben. 

europesecentralebank 3 weken geleden

Hoi leanuts,

Misschien doelde je op mijn post over hoe te kiezen voor behandelingen? Geen verontwaardiging hoor, echt totaal niet! 

Ik had je post gezien en, omdat ik het een wonderlijk idee vond, ben ik gaan zoeken naar meer informatie— ik schrok van de prijzen en kon alleen heel selectieve informatie vinden (behalve kritiek van de vereniging tegen kwakzalverij, maar die is ook wat eenzijdig). 

Bij een andere post hier ging het ook al over dure behandelingen, weinig bewijs en hoe te kiezen waar je geld aan uitgeeft— als je het al hebt…  En toen kwam ik dat blog tegen over hoe te besluiten. Sorry als dat vervelend overkwam, zo was het zeker niet bedoeld.

Ik hoop dat de terugval snel voorbij is voor je!

Leanuts 2 weken geleden

Hi ecb, Dank voor je reactie. Ik ben het eens met je info op de blog " hoe te besluiten". Het is verleidelijk om uit (wan)hoop, nieuwe dingen te proberen, maar we moeten we ons "gezond boeren verstand"  blijven gebruiken en idd kosten en onderbouwing af blijven wegen.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid