Laatste update:
Aangemaakt op: 27 juni 2021 Laatste bericht: 1 jaar geleden
jasperm1

Ik lees veel over verlies of verandering smaak/geur na COVID. 

Ik ben zelf vorige week mijn reuk/smaak kwijt geraakt na covid en na paar dagen begon ik de bekende chemische lucht te ruiken. Ben toen gaan zoeken naar manieren geur/smaak terug te krijgen en heb iets gevonden wat heeft gewerkt voor mij! In eerste instantie dacht ik, wat een onzin, maar echt het werkt. Het is een trucje om je Olfactory (deel in brein wat signalen tussen neus en brein managed) te triggeren.

Zie instructie onderstaand Youtube filmpje.

https://youtu.be/p04A4yocEPU

Ik dacht echt dat ik in de zeik genomen werd, maar bij mij werkt het na het een aantal keer gedaan te hebben! Het blijkt dus voor meerdere mensen te werken als ik de comments lees, maar ook voor sommige mensen niet.

Benieuwd of dit bij anderen ook werkt.

Gr Jasper

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

anvale 2 jaar geleden

Hallo Jasper, net dat filmpje gezien maar het is een chiropractor die op het achterhoofd drukt...? Heb je dit bij jezelf gedaan? Kun je dat uitleggen?

Groetjes An

jasperm1 2 jaar geleden

Hi An,

nee mijn vriendin heeft dat gedaan. Na een paar keer in een uur te hebben gedaan begon mijn smaak en reuk terug te komen. Sindsdien is mijn smaak en reukvermogen weer volledig teruggekomen, maar dat kan per persoon verschillen.


gr Jasper

Rafael van Unen 2 jaar geleden

Wow…dit werkt gewoon echt! Mijn vriendin heeft mij zojuist ook geholpen en na een aantal keer proberen merkte ik dat ik al snel weer frisdrank kon proeven. Bedankt voor het delen Jasper! ??

jasperm1 2 jaar geleden

Hi Lou,

zoals omschreven, het is vrij simpel en je moet het een paar keer per dag proberen, om het uur ofzo, hoe frequent maakt niet uit, hoe vaker hoe meer kans dat het werkt. Let wel op dat je kleine tikjes zijn en je geen hersenschudding krijgt :).

jovis 2 jaar geleden

Beste,

hoelang en hoeveel keer heb je dit toegepast? 
en wanneer is de geur bij jou terug gekomen?

jasperm1 2 jaar geleden

Hi Jovis, ik ben dit gestart te doen na 4 dagen toen mijn geur/smaak terug kwam. Bij mij kwam het vrijwel na 3 uur langzaam terug. Na het een keer of 5 gedaan te hebben om het half uur. 
 

let wel, het werkt bij sommigen wel en sommigen niet, moeilijk te verklaren waarom bij de een wel en ander niet, maar de moeite waard om het een tijdje te proberen.

EllyK 2 jaar geleden

Hoe snel na de besmetting zou dit helpen?

En hoe vaak in hoeveel tijd hebben jullie dit gedaan? Is het een tik geven met je vinger? 

jasperm1 2 jaar geleden

Hi Elly,

hoe snel het zou moeten werken zijn geen duidelijke richtingen voor, bij de een werkt het vrij snel bij de ander pas na een paar dagen een paar keer per dag en bij anderen werkt het helemaal niet. Je drukt dus met je eigen wijsvinger tussen je ogen en iemand anders geeft een tikje in het midden op je achterhoofd, met hun vingers. 

jasperm1 2 jaar geleden

Yes, precies zo heb ik het gedaan, puur het filmpje gevolgd

Charlotte288 2 jaar geleden

Hoi, 

Hoe vaak moet ik dit herhalen? En als ik het goed begrijp moet iemand gewoon op mijn achterhoofd tikken terwijl ik mijn vinger tussen mijn ogen doen en op het punt van mijn tong toch

jasperm1 2 jaar geleden

Hoi, 

aantal herhalingen verschilt pp, soms werkt het gewoon niet. Zie het youtubefilmpje met link hierboven, gewoon precies doen wat er in het filmpje gedaan wordt.


gr

linajansen 1 jaar geleden

Wat moet je precies doen

Begrijp engels niet

vampje3110 1 jaar geleden

Jij legt je hand op je hart en drukt met je wijsvinger tussen je ogen, en dan geeft een ander een tikje met zijn vinger tegen je achterhoofd in het midden. Dan je vinger tegen het punt van je tong en diegene geeft je weer met zijn vinger een tik tegen je achterhoofd. Als je het filmpje een stuk naar voren afspeelde zie je precies hoe het gedaan moet worden.

lululemon 1 jaar geleden

hoi,  

ik ben inmiddels al een jaar mijn smaak en geur kwijt. Iemand die tips heeft? Is het nog te redden na een jaar? Ik proef zout,zuur en zoet. Het is niet te beschrijven.

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

Hoi,


ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven ..

Anise 1 jaar geleden

Was geplaatst als nieuwe reactie, maar ik wilde echt op jouw vraag reageren:

Ik heb op 13 oktober 2021 corona gekregen en heb een periode doorgemaakt waarin alles naar bloemen smaakte (vooral zuivel). Ik had het eigenlijk al opgegeven dat het nog goed zou komen, maar sinds een aantal dagen begin ik weer dingen te ruiken en te proeven (nog niet 100%, maar ben hier al heel erg blij mee). Geef de moed dus niet op :-) Ik heb overigens van alles geprobeerd, maar niets werkte behalve dit 'uitzitten'.

Onnom 1 jaar geleden

Is dit trucje ook te doen als je alleen bent? Ik kan namelijk niemand vragen ivm quarantaine

Hazel 1 jaar geleden

Onnom, ik ontdekte van wel.

Hij beschrijft dat op een andere site (https://covidtasteandsmellrecovery.com/) aldus:
By yourself option: One hand’s index finger point to the junction of the nose and the forehead pointing at the olfactory nerve and the other hand gently tap a few times at the side of the head at the temple (the little divot just next to the eye socket) . This sends input into the greater wing of the sphenoid that sits next to the cribriform plate that hold the olfactory nerve.

Vrije vertaling: Voor jezelf; De ene hand wijst met de wijsvinger naar de neusbrug en de andere hand tikt zachtjes een paar keer op de zijkant van het hoofd bij de slaap.

Dit stuurt input naar de reukzenuw.


Lievre 1 jaar geleden

Ja, ik heb het trucje zelf uitgevoerd, rook al dagen niets meer na heel zware Corona infectie.

ik heb alles gedaan zoals op de video, het tikje op mijn achterhoofd geprobeerd door mijn hoof zachtjes tegen de deurpost te tikken!


ik ben er verbijsterd van het effect, ben normaal heel erg sceptisch op dit soort trucjes, maar het werkte al meteen en na drie keer nog meer geur terug!


happy happy ? 

Mark Hoedeman 1 jaar geleden

Hoi allemaal, ik ben ook mijn geur en smaak kwijt. Net zoals Lieve probeer ik dit ook met de deurklink ivm quarantaine. Hoe vaak moet je deze oefening herhalen. Nu 3 keer met mijn wijsvinger tegen mijn ogen gedaan en 3 keer met de vinger tegen mijn tong. Terwijl mijn andere hand op mijn hart lag. Hoe vaak moet je het ongeveer herhalen om er misschien wat van te merken?

Marco Hofstee 1 jaar geleden

Hey mark

Ik deed het 3x per uur, en mijn reuk en smaak getraind door bijv ui, citroen, kruiden, en ruiken aan tijgerbalsem

Na deze oefeningen was mijn reuk en smaak binnen 1 dag helemaal terug, 

Liesbeth Rijksen 1 jaar geleden

Hoi waar moet je precies tegen aan tikken achter op je hoofd. Hoevaak moet je wisselen tussen je vinger bovenop je neusvleugels en op je to g of 1 keer? Hoevaak heb je het per uur gedaan en hoeveel uur achter mekaar?


Gr liesbeth

Marco Hofstee 1 jaar geleden

Ik ben zelf 2 weken geleden positief getest eigenlijk zonder symptomen, mijn reuk en smaak was lichtjes weg, bij mij hielp dit trucje ook maar ook door juist mijn reuk meteen te trainen, ruiken en smaken aan ui en citroen, ruiken aan kruiden, tijgerbalsem, ik had mijn complete reuk en smaak terug in ongeveer 1 dag

K.Bousie 1 jaar geleden

*JA, HET HEEFT GEWERKT*
Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben. Na ruim 6 maanden met nauwelijks geur of smaak, wil je alles wel proberen. Is waardeloos.
Precies nagedaan wat de chiropractor deed, rechterhand boven mijn hart en linker wijsvinger op dezelfde plek op mijn voorhoofd als in het filmpje, mijn man tikte met zijn vingers op mijn achterhoofd. Direct (!) na 1x kon ik al fruit proeven en zout. De komende uren vandaag en morgen nog maar aantal keren herhalen. Ik overwoog net mee te doen aan de studie waarbij prednison wordt toegediend (testcase), UMC. 
Ontzettend blij dat dit nu meteen al werkt, bedankt voor de waardevolle tip!
Bizar, zo lang zonder en zo simpel opgelost.
Dank, dank, dank!

lois.eunice 1 jaar geleden

Ik heb speciaal een account aangemaakt om te laten weten dat dit voor mij heeft gewerkt!!! Ik ben zo zo opgelucht. Dit moet iedereen zien. 

Karen1971 1 jaar geleden

Hoi Jasper, ik heb covid sinds afgelopen week en ben sinds enkele dagen smaak en geur kwijt. Ik ben sinds gisteravond het trucje gaan uitvoeren. Vanochtend kon ik weer wat sterke dingen ruiken, maar in de loop van de dag verdween dat weer. Hoe zou dat kunnen? Zal ik gewoon verder blijven gaan?

Scarlet 1 jaar geleden

Heb het trucje net gedaan, en mijn vriend laten tikken en had daarna direct iets van lichte geur terug. Nog een keer gedaan en nu mijn hand alleen op neusbrug en met mijn eigen hand op mijn achterhoofd getikt inplaats van op mijn hart en geur kwam nog beter terug. Ik kon weer een aardbei proeven. Super blij! Het is niet dat mijn geur helemaal terug is op volle 100% maar ik kon echt helemaal niks niks niks ruiken, en nu teminste wel. Ik zal het trucje aankomende dagen blijven herhalen, hoop dat mijn reuk dan nog beter word

Lorraine D 1 jaar geleden

Speciaal een account aangemaakt om aan te geven dat dit helpt. En ik heb deze truc maar een paar keer gedaan... En als ik mijn vriend er niet was deed ik het tegen de muur... Niet te hard bonken met je hoofd natuurlijk... Ik ben redelijk sceptisch met zulke dingen maar ik probeer bijna alles om mijn reuk weer terug te krijgen. Ik ben herstellende van Corona, sinds een kleine week heb ik het. En ik was een paar dagen mijn reuk kwijt en dus vond ik deze link via internet, waarvoor dank Jasper... Echt, het heeft mij iig geholpen...

Lucienne de Gier 1 jaar geleden

Ik heb normaal een zeer sterke smaak en reuk maar na ziek geweest te zijn was dat weg. Ik vond je artikel en dacht baat het niet schaadt  het ook niet. Na 2x toegepast merkte ik dat ik bij het eten van een boterham weer mijn smaak  terug had. Bizar om 11 uur nog helemaal niets en om 13.30 uur proefde ik weer. Kan het nog steeds niet geloven. Dank je wel. 

Anise 1 jaar geleden

Ik heb op 13 oktober 2021 corona gekregen en heb een periode doorgemaakt waarin alles naar bloemen smaakte (vooral zuivel). Ik had het eigenlijk al opgegeven dat het nog goed zou komen, maar sinds een aantal dagen begin ik weer dingen te ruiken en te proeven (nog niet 100%, maar ben hier al heel erg blij mee). Geef de moed dus niet op :-) Ik heb overigens van alles geprobeerd, maar niets werkte behalve dit 'uitzitten'.

Word donateur

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid