Hallo allemaal,

Ik merk aan mezelf dat ik op zoek blijf naar mensen die hetzelfde ervaren en misschien wel tips hebben. Ik heb regelmatig last van hartkloppingen. Laatste keer ook in het ziekenhuis gelegen met hartkloppingen van 230. Heb al veel onderzoeken gehad en er wordt niks gevonden aan mijn hart (wat natuurlijk ook heel fijn is). Zijn er meerdere mensen die dit ervaren en misschien tips hebben?


Ik hoor het graag! 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Anoniem (niet gecontroleerd) 2 weken geleden

Google eens op POTS klachten (en zoekmogelijkheid hier op de site). Mensen met POTS kunnen soms extreme hartkloppingen ervaren.

Mijn moeder heeft het sinds haar corona besmetting van begin van de pandemie. Ook helemaal door de mangel gehaald de afgelopen jaren. 

Ik heb wel hartkloppingen en soms nog, maar meestal valt dit samen met PEM klachtem en toch nog teveel gedaan (fysiek, mentaal en/of cognitief)

Sami 2 weken geleden

Dag Maariis,

Een hartslag van 230, jemig. Heb je nu dan medicatie of iets om het een beetje te begrenzen? En krijg je die hartslagpiek dan terwijl je helemaal geen inspanning verricht (qua doen en/of denken)? Heftig.

Mijn hartslag sloeg een tijd continu op tilt in reactie op veranderingen (zoals onverwachte prikkels of bij sneller bewegen dan mijn hersens en lichaam leken te kunnen bijhouden). Uit het niks zat ik dan in de 160 tot maximaal 180. Aanzienlijk lager dan bij jou dus. Maar misschien ben jij een stuk jonger, dat zal ook uitmaken (ben zelf 50).

maariiss 2 weken geleden

Bedankt voor je reactie. Ja, was echt erg schrikken. Nee, heb geen medicatie gekregen. Ben op het moment 33 weken zwanger, daarom geen medicatie. Voor de zwangerschap is mijn hart helemaal gecheckt en was alles goed. Dus schrok me een hoedje. Ik ben zelf 32 jaar. Maar de hartkloppingen kwamen inderdaad toen ik gewoon lekker languit op de bank lag tv te kijken. 

Sami 1 week geleden

33 weken, dan ben je er bijna! :-)

Wat mij trouwens extra geruststelling heeft gegeven is een smartwatch. Ik had de Apple Watch aangeschaft omdat die een (eenvoudig) elektrocardiogram (ECG) kan maken. Als ik dan hartkloppingen kreeg en het gevoel had dat het helemaal misging, gebruikte ik o.a. die functie. Dan zag ik meteen dat de hartslag weliswaar hoog was, maar dat het ritme verder stabiel was (terwijl het allesbehalve stabiel voelde).

Na een paar weken gebruikte ik die ECG-functie eigenlijk al niet meer, omdat die toch telkens hetzelfde liet zien (al kan het volgens mij zijn dat een medisch ECG-apparaat toch afwijkingen vindt, omdat die veel meer aderen meet).

Die Apple ECG-functie is nu dus nutteloos voor mij, maar heeft mij destijds wel geholpen om meer gevoel van controle over mijn lichaam te krijgen.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid