Laatste update:
Aangemaakt op: 15 januari 2022 Laatste bericht: 5 maanden geleden
YvonneH

Hallo, 

Ik schrijf hier mijn verhaal om informatie te krijgen van mensen die net als ik al heel erg lang rond lopen met klachten na een Corona besmetting. Ik zou graag willen weten wat jullie voor hulp en onderzoek hebben gehad en hoe lang jullie weg is geweest naar herstel.

In de eerste golf (maart 2020) heb ik klachten gekregen die sterk vermoeden gaven van Corona. Erg moe, hoofdpijn, benauwd na lichte inspanning, snelle hartslag in ruststand en pijn tussen schouderbladen. Hiervoor 2x naar huisartsenpolie geweest voor meten, maar advies was thuis in isolatie blijven. Na 4,5 week eindelijk na huisarts gesproken te hebben én rivm weer uit isolatie. De klachten nog niet over en werk opbouwen met paar uur per week. Na de zomer vooral computerwerk gedaan ipv groepswerk met jonge kinderen met een beperking. Vanaf januari 2021 wel weer op een groep en ondertussen huisarts gezien om klachten te bespreken. Bloedonderzoek gaf aan dat ik nog antistoffen had van COVID 19 en dus Corona heb gehad. Ook een longfoto laten maken in het ziekenhuis, maar deze was gelukkig helemaal goed. Begonnen met fysiotherapie om conditie op te bouwen. De combinatie (denk ik) van lichamelijk werk en sporten bracht mijn klachten naar een slechter niveau. Ik sliep heel vaak in de avond op de bank. In april meer informatie gelezen over long-COVID en via werk in gesprek met bedrijfsarts. Hij gaf aan direct te moeten stoppen met lichamelijke inspanning voor 1 maand en 1 dag minder werken voor die tijd. Dit zo aangehouden tot de zomer van 2021, maar verre van herstel. Slechts iets minder heftige klachten. In augustus begonnen met ergotherapie, zelf die tip gevonden en gekregen via c-support. Dat helpt mij erg goed in de juiste richting, werk ondertussen 4 dagen met dezelfde uren van 3 dagen =24 uur. De laatste tijd weer veel last en verre van klachtenvrij om toch op te kunnen bouwen. Ik sport dus nog niet én veel veranderd in werk en thuissituatie om beter te worden. 
 

wat kan ik nog doen om een stap verder te komen? 
 

groetjes, Yvonne 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Rob van de ven 5 maanden geleden

Hallo iedereen, jullie verhalen hebben mij zeer aangegrepen. Ik wil jullie zeggen dat ik weet waar jullie klachten vandaan komen... Het heet TMS... Tension myositis syndroom. Kijk op youtube : pain free you. Kijk ook eerst bij pain free you, succes stories/long covid... TMS is een syndroom wat honderden pijnklachten en disfuncties kan veroorzaken. Ik hoop dat jullie er verder mee komen en jullie je proces om te helen kan versnellen. En dat je eindelijk snapt dat deze extreme klachten een beschermings mechanisme zijn van het lichaam. Kijk die videos van pain free you... Ik beloof je dat het direct je angst wegneemt. Mvg Rob. 

Rob van de ven 5 maanden geleden

Het duurt even voordat je het "TMS" verhaal geloofd, veel succes en geef nooit op. 

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid