Mijn huisarts wil mij doorverwijzen naar een specialist die LDN voorschrijft. Zelf kent ze het medicijn niet en daarom durft ze het niet aan. Wie weet er een specialist, liefst in Noord-Holland? 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

europesecentralebank 1 maand geleden

Zoek eens op orthomoleculaire arts (dus met BIG registratie als arts, om recepten uit te schrijven). Of anders kun je terecht (volgens anderen op dit forum, ik ben er niet geweest) bij de ME / long covid kliniek bij Amsterdam. 

Nadeel van deze soort artsen is dat ze een heel duur spreekuur hebben (ca 150€). Met succes je huisarts nog eens proberen te overtuigen zou veel beter zijn!

Je kunt hier informatie vinden om aan je huisarts te geven (bovenste link = brochure voor artsen; onderste link is bijsluiter informatie van reguliere apotheek)

https://ldnresearchtrust.org/sites/default/files/2020-05/Dutch-Prescriber-Info.pdf


https://ldnresearchtrust.org/how-low-dose-naltrexone-works


https://www.mijnapotheek.nl/ldnvisje 1 maand geleden

Bedankt Bank! Helaas wil mijn huisarts het echt niet zelf voorschrijven en wil ze slechts verwijzen. Ik zal haar in ieder geval jouw info zenden. 

Sami 1 maand geleden

Tip: op YouTube publiceerde Eleanor Stein de afgelopen dagen vier korte Engelstalige video's van 4-6 minuten over LDN, waarin ze ook een aantal onderzoeken naar LDN aanstipt. De oorspronkelijke volledige video staat op haar website en is van mei 2024.

  1. What is Low Dose Naltrexone (LDN) and How Does It Work? (Part 1 of 4) [3:39 minuten]
  2. Is there evidence that LDN is beneficial for fibromyalgia, ME/CFS, and long COVID? (Part 2 of 4) [4:49 minuten]
  3. Recommendations for the use of LDN in complex chronic conditions (Part 3 of 4) [5:47 minuten]
  4. The Future of LDN (Part 4 of 4) [3:45 minuten]
visje 1 maand geleden

Hoi Sammi, wat geweldig hoe jij overal induikt! Jouw tips zijn altijd zo bruikbaar. Dankjewel.

Sami 1 maand geleden

Dag Visje,

Graag gedaan! Al moeten de credits uiteindelijk vooral naar degenen gaan die zo goed zijn in het, op een begrijpelijke manier, compact overbrengen van uitleg met een hoog informatiegehalte. Ik vind het hoopgevend dat er ook mensen zijn die blijven proberen een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen van de mogelijkheden. Ik vind het triest dat er echt wel kennis en verbeteringsmogelijkheden zijn, maar dat die niet altijd bekend zijn bij degenen die het nodig hebben …

Overigens is dat overal in (willen) duiken van mij tegelijkertijd mijn grote valkuil. Heb mijn gedrag daar de afgelopen twee jaar behoorlijk op moeten aanpassen, om te zorgen dat die hersens ook genoeg tot rust kunnen komen en ik in totaliteit blijf functioneren. Eigenlijk is het bij mij nu juist dat ‘stukje’ van hoe ik functioneer, waarop ik het meest heb moeten inleveren door postcovid ten opzichte van hoe ik voorheeen door het leven ging. Doseren. Dat bestond vroeger niet bij mij. :-D

Groet, Sami

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid