Hoi allemaal,


Ik ben een jonge meid van 21 jaar en heb in augustus van 2021 corona opgelopen in het buitenland en hier long covid aan overgehouden. Extreme vermoeidheid, slecht geheugen, concentratievermogen slecht, duizelig, overprikkeling, eigenlijk van alles heb ik. Uitgevallen op werk en school ook. Nu ben ik hiervoor in behandeling bij de fysiotherapeut en ben ik kort begonnen bij de ergotherapeut, alleen heb ik vorige week wéér corona opgelopen via mijn vriend. Zijn er mensen die ervaring hebben met tijdens dat je long covid hebt wéér corona krijgen? Wordt het herstel hierdoor lastiger?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

nmrzs 1 jaar geleden

Hier ben ik ook heel benieuwd naar!

Test net weer positief terwijl ik nog herstellende ben. Hoe is het jou vergaan?

meikesieperda 1 jaar geleden

Ik heb er geen verdere klachten of heftigere klachten aan overgehouden. Ik ben toen gewoon verder gegaan met mijn herstel en ben me sinds mei echt een stuk beter gaan voelen. Ik ben nu zo’n 85% hersteld. Alleen soms nog last van lichte vermoeidheid en slechtere concentratie en geheugen.

Heel veel sterkte verder en succes met je verdere herstel!

Tjeerd 1 jaar geleden

Ik heb ook Omikron gekregen in mijn herstelperiode van long covid (ws deltavariant). Bij mij was het een paar weken erg ziek en geen last meer van gehad. Ik heb zelfs het idee dat ik erna beter was dan voor ik besmet raakte met Omikron, alsof mijn lichaam werd gereset. Kan dus meevallen!

Anoeski 1 jaar geleden

Hier ben ik ook zo bang voor. Loop al bijna 2 jaar te vechten tegen long covid en nu blijk ik weer besmet te zijn. Straks weer een enorme terugval? net nu het eindelijk iets beter ging...

P Vos 1 jaar geleden

Vorig jaar juni ben ik besmet geweest en sindsdien in de lappenmand met de hier veelgeschreven bekende klachten,  vermoeidheid, concentratie, prikkels en veel hoofdpijn. 

Vorige week wederom besmet geweest. Spierpijn.. hoofdpijn en snotteren. Na 4 dagen echter weer klachtenvrij. En eerlijk gezegd voel ik me laatste 2 dagen  beter dan voor 2e besmetting.  Even afwachten want heb me al eerder vergist in wat ik dacht dat verbetering was. Te vaak ver teruggevallen om te snel hoopvol te zijn inmiddels

Sami 1 jaar geleden

Dag Anoeski,

Ik had een half jaar postcovid-klachten toen ik voor de tweede keer besmet werd. Het lastige is dat je van te voren echt niet weet wat het gaat doen. Het kan alle kanten op.

Ik heb er zelf alleen heel kort meer en andere klachten van gehad. Daarna was het alsof ik weer terug was op het punt van voor de tweede besmetting. Heb daarna wel wat kleine, rare dingetjes erbij gekregen, maar geen zware terugval.

Groet, Sami

Anoeski 1 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Sami.

Ik voel me nu slechter dan gister en de stress dat alles weer opnieuw begint helpt natuurlijk ook niet mee...

Heb nu ineens ook veel last van 1 oog, zwarte vlekken. Heeft er mss ook mee te maken.

Maar goed, we blijven duimen!!Pattywa 1 maand geleden

Ik heb sinds het begin van mijn longcovid al dat ik zwarte draadjes zie voor m'n ogen als ik beweeg, omhoog/omlaag kij,bij te veel inspanning of als ik naar een witte muur staar. Mijn huisarts zei dat dit moustaches voulantes zijn en je er niks aan kunt doen

Sami 1 maand geleden

Moustache = snor. ;-)

Mouches volantes = vliegjes die zweven.

Ik zie dat ik destijds reageerde op dit onderwerp en ik weet niet meer of ik er destijds zelf al veel meer last van had: denk eigenlijk van niet. Maar ik ben er intussen voor bij de optometrist geweest (vijf maanden geleden).

Bij mij dreven wat kleine streepjes en sliertjes door het beeld. Soms leek het alsof ze nagloeiden/flitsten als ik ergens naar had gekeken wat veel licht afgeeft en vervolgens naar iets donkerders keek. Op een gegeven moment had ik echter een sliert waarvan ik later zag dat het een open cirkel was, die groter en kleiner werd, afhankelijk van waar ik naar(toe) keek.

De optometrist gaf aan dat het bij ouder worden sowieso veel voorkomt. Het glasvocht vermindert, waardoor het ‘zakje’ (glasvochtmembraam) loskomt van het netvlies. Bij mij is die cirkel waarschijnlijk de plek waar het zakje voorheen vastzat bij de oogzenuw.

Op deze site leggen ze het uit, met daarbij ook een afbeelding van verschillende vormen van vlekjes die mensen zien:

Inmiddels ben ik er eigenlijk aan gewend geraakt, waardoor ik er minder op let en het minder storend is.

Sami 1 jaar geleden

Dag Anoeski,

Stress is eigenlijk precies wat je niet wil, lastig …

Die vlekken, daar hebben anderen op dit forum ook over geschreven. Als je zoekt op ‘vlekken’ vind je er meer over. Lijkt er alleen op dat het tijd kost voordat dat wegtrekt. Misschien contact erover opnemen met de huisarts? Nu ben je er nog vroeg bij; misschien dat er dan toch iets aan te doen is?

Groet, Sami

DesireeJ 11 maanden geleden

Hoi, 

Fijn om te horen dat nog een keer corona zorgde voor een reset  of kleine terugval. Dat hoor ik vaak van anderen. Voor mij persoonlijk was de tweede keer corona nog erger dan een terugval. Het was nóg ergere long covid krijgen al wist ik niet dat dat kon. Mijn lichaam leek zo verzwakt en moeite te hebben om er mee om te gaan. 

de tweede besmetting was vijf maanden na de eerste, vijf maanden waarin ik echt alles eraan heb gedaan om het lopen weer op te bouwen, weer te leren lezen etc. Ik ben nu 12 maanden verder na tweede besmetting. En ik zit nu weer een beetje op het niveau waar ik eerst zat na 5 maanden. 

Ben benieuwd of anderen deze ervaring ook hebben?

Liefs

Fen 11 maanden geleden

Ik heb het na zeer ernstige corona incl opnames nogmaals gekregen en dat was eigenlijk als een flinke griep. Dan heb je het al gehad en ik ben meerdere keren gevaccineerd maar ik kneep hem wel een beetje. De tweede keer viel dus reuze mee.

Na de eerste keer zwaar ziek zijn helaas nog restschade.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid