Image of Samanthaa

Ik heb in april 2022 corona gehad en ben daar erg ziek van geweest. Ik ben na 3 weken toch weer gaan werken omdat ik dacht het gaat met de tijd wel beter. Ik heb astma maar dat was redelijk onder controle. Tot na covid.... Ik ben nu 8 a9 maanden verder en in die tussentijd heb ik op mijn tandvlees gelopen... Ik bleef klachten houden zoals ernstige vermoeidheid, prikkels niet kunnen verwerken, benauwdheid, spierpijn,hoofdpijn, vergeetachtigheid, concentratie problemen en ga zo door.. huisarts deed alleen maar medicatie ophoog waardoor mijn gewicht ook omhoog ging. Tot er na de zoveelste keer weer gezegd werd doe je medicatie omhoog dat ik zei er is iets anders aan de hand met mijn lijf. Mijn hoofd wil wel maar mijn lijf niet.. de dingen die voorheen kon als fietsen wandelen ect dat lukt bijna niet. Dagelijks ga ik over mijn grenzen heen.. bij praktijk ondersteuner en die wilde dat antidepressiva ging slikken om rustiger te worden. toen ben ik zo boos geworden want dat is het niet.. ik ben 31 en voel me alsof ik bejaard ben haha..  we zijn een jong gezin en vind zo lastig dat het niet lukt. 

Sinds november ben ik begonnen met covid herstel programma en dit heeft me een klein beetje rust gegeven. Het zit niet tussen me oren het is echt en de klachten die zijn er en dit past bij wat er nu bekend is long covid. De eerste vraag die ik kreeg is of ik in de ziektewet zat maar zat dit niet.. ik dacht hebt het 8 maanden gedaan dus kan nu ook wel erbij... Tot gisteren.. toch besloten om 3x 4 uur te werken en nog wat administratieve taken vanuit huis... Voelt zo als zwakte, als falen...

Zoveel onbegrip van mensen en kan daar moeilijk mee omgaan.. ben altijd zo loyaal geweest voor iedereen, iedereen tevreden houden.. en nu moet ik voor mezelf kiezen en mijn herstel... vind het erg confronterend.. Maar hoop dat de acceptatie komt.. ik ben mijn oude ik kwijt maar hoop dat met het geen wat nog kan dat weer kan gaan genieten.. 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

liane83 1 jaar geleden

Hoi, 

Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik heb in maart dit jaar covid gehad. Twee weken ziek geweest. Kort daarna de verjaardagen van mijn kinderen, dus hup schouders eronder en gaan. Ik heb astma en allergieën en verweet mijn vermoeidheid, slechte conditie, concentratie problemen en last van alle mogelijke prikkels daaraan. Uiteindelijk besloten 4 weken vakantie te nemen.n in de zomer met het idee even goed bij te komen. Maand september weer door geploeterd zonder veel verbetering. In oktober me eindelijk 50% ziek gemeld. Ook wisselende reacties van mijn collega's. Vragen als heb je geen burnout? Je hebt ook druk gehad met je kinderen... enz... klopt allemaal, maar heb er geen seconde wakker van gelegen. Vind mijn werk juist leuk en doe het nog steeds met plezier! Geen burnout! Acceptatie gaat bij ook wisselende. Soms heb ik goede moed, maar deze week erg gefrustreerd. Wil zoo graag, maar het lukt niet.... houd mezelf steeds voor, stap voor stap, niet te snel willen, genieten en bewust stil staan bij alles wat wel lukt. Dit helpt iets, maar niet altijd! 

Succes met je herstel! Hopelijk helpt het om te lezen dat je niet de enige bent...

Samanthaa 11 maanden geleden

Hoi Liane,

Bedankt voor je reactie. Jammer he die onbegrip.. vind dat echt een lastig punt ... Het liefste neem ik nu echt even alle stappen terug.. maar ergens durf en wil ik het niet voor mijn omgeving... 

Corona is toch al lang voorbij ook zo'n opmerking... Voor mij helaas niet.. en voor vele van ons niet .. vind zo fijn om te lezen dat er mensen zich herkennen in mijn verhaal en ik ook in jou/jullie verhaal... Geeft ook rust. Bedankt voor je reactie ik hoop dat snel beter gaat. En misschien kunnen we kracht putten bij elkaar. 

Blijvende klachten? Deel jouw ervaring!

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid