Ben nu al 2 maanden aan het opbouwen, geen hoge bloeddruk meer en ademhaling onder controle. Maar nu heb ik spierpijn wat niet normaal is, heb gevoel dat ik uitval dan krijg. Meet me bloeddruk op, gezonde druk. Nu na het werk ben ik een partij moei en red het wel maar ben dan zo gebroken dat ik echt denk komt dit wel goed. Conditioneel ga ik het niet redden. Heeft iemand ook zo'n verrekte spierpijn dat het voelt alsof je lichaam loom is..of ben ik gewoon overwerk of sommige mensen denken heb ik een burnout

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Petra2021 1 jaar geleden

Hallo Ina

De kans is groot dat je baat bij magnesium malaat zou hebben.

Magnesium malaat is speciaal voor de spieren.  Ik ken er ondertussen al een heleboel die er baat bij hebben nadat ik ze het had aangeraden.

Vitamine d helpt bij de opname van magnesium.

Magnesium serum olie om op de spieren te smeren werkt ook heel goed voor veel mensen.

Groetjes Petraina46 1 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie petra, tis gewoon eng vind ik dat de spieren zo reageren..zo loom en dat het lijk alsof je uitval krijg, en dan verkrampt . Kan het allicht proberen

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik krijg die spierpijn als ik te ver ga. Het is bij mij sinds covid echt een teken van overbelasting, mijn fysieke en/of cognitieve grenzen overgaan. Rusten en weer minder doen verminderd het, of laat het verdwijnen. Ook je moeheid is een alarmbel.

Misschien gaat je opbouw toch te hard en moet je wat stappen terug doen.

Magnesium en al die andere middelen helpen bij mij helemaal niet met deze klachten. Dat gebruik ik al jaren, maar doet huer niks voor. Enkel rust, stappen terug en weer meer doseren en dus meer naar de fysieke grenzen van je lijf en cognitieve kunnen luisteren en handelen.

ina46 1 jaar geleden

Hai wendy, de ergo had wel tegen me gezegt dat me lijf door de opbouw maybe protesteert want is te snel. Maar dat je zoveel hinder eraan heb. Ik denk nog effe en ik val neer zo verkrampt kan het ineens zijn.  Soms denk hoeveel rust moet ik pakken. Voel me echt zielig af en toe door deze klachten

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 jaar geleden

Ik zou toch oppassen en naar de ergo luisteren. Deze klachten waren bij mij, met de eerste reintegratie poging, de voortekenen voor volledige terugval op zowel fysieke als cognitieve klachten. Dat ging ook heel erg snel uiteindelijk. Het heeft 7 weken geduurd om er weer uit te komen en nog eens 2 maanden (nu ongeveer) om weer op het punt te komen waar ik voor de mislukte reintegratie van begin december was + nog een beetje beter, ondanks de tweede corona besmetting.

Na de mislukte reintegratie ben ik 2 maanden geleden opnieuw begonnen, medio januari ongeveer. Met om de dag 15 minuten werken. Nu 2 maanden later zit ik pas op 'om de dag 2 uur', maar wel klachtvrij gebleven met deze trage opbouw. Sinds deze week weer 4 dagen achter elkaar 2 uur, in plaats van om de dag 2 uur en mijn spieren doen weer ontzettend zeer. Was wel eigen verzoek omdat ik ritme en regelmaat begin te missen met om de dag en teveel wissel zo in op tijd en te laat naar bed, maar of het gaat lukken is een tweede. Ik mocht het 'proberen'.

Het gaat volgens de ergo en de bedrijfsarts om de hersteltijd na werkdagen en na dit soort klachten. Klachten mogen ook niet terugkomen, niet verergeren en er mogen geen nieuwe ontstaan. Als de hersteltijd er niet is, of te lang is, dan is het dus 2 stappen te ver en moet ik weer terug. 

Leren luisteren naar je lijf en daar naar handelen is voor velen echt de enige manier om heel langzaam vooruit te blijven gaan, in plaats van achteruit. Je lijf verteld je heel veel, aan jou om er naar te luisteren en de dingen te doen die 'helpen'. Blijven doordenderen zal het denk ik niet beter maken.

mama Marjolein 1 jaar geleden

Jeetje, wat fijn dat je van de bedrijfsarts zo langzaam op mag bouwen. Ik heb in december ook een mislukte integratie gehad met flinke terugval en enge verschijnselen dat ik niet eens meer wist hoe ik ergens gekomen was. Maar moet nu weer opnieuw opbouwen en de planning van de bedrijfsarts is weer in hetzelfde mega tempo opbouwen. Wordt er gewoon bang van als ik er aan denk. Wat natuurlijk ook niet echt helpend is.

Overigens vind mijn ergo het ook veel te snel. Maar goed in bedrijfsproces wordt die helaas nog niet echt meegenomen.

Koning 1 jaar geleden

Dag Marjolein, ik heb hetzelfde ervaren. Het duurde een tijdje voor mijn bedrijfsarts door had dat ik door het opbouwen steeds weer terugvallen kreeg. Ik zou nogmaals contact opnemen met de bedrijfsarts en de enge verschijnselen en de mening van je ergo duidelijk opschrijven en in het gesprek toelichten en vragen wat volgens de bedrijfsarts signalen zijn dat je moet stoppen. Als je er met de bedrijfsarts niet uit komt dan kun je altijd bij je huidige bedrijfsarts een (gratis) second opinion aanvragen, dit gebeurt dan door een andere bedrijfsarts maar die mag je niet zelf kiezen. Ook kun je het UWV vragen om een oordeel over je belastbaarheid, maar dit kost wel geld (ook je werkgever kan dit aanvragen bij twijfel over je belastbaarheid).

En als je echt over je grens moet gaan dan ziekmelden om een grotere terugval te voorkomen... 

Edit: je kunt ook je ergotherapeut en/of fysio vragen een brief te schrijven met een tussentijdse terugkoppeling (eventueel aan je huisarts) die je dan toe kunt sturen aan de bedrijfsarts.

mama Marjolein 11 maanden geleden

Beste Koning,

Wellicht een goed idee inderdaad. Al moet ik zeggen dat ik inmiddels al 7 verschillende bedrijfsartsen heb gezien (want ziekte, krapte, overname en weet ik veel wat). De bedrijfsarts zou contact opnemen met mijn revalidatie arts. Maar ik heb geen idee of dat ook daadwerkelijk gebeurd is.

Op dit moment ben ik aan het worstelen met een verslag van een arbeidsdeskundig onderzoek. Maar conclusie is kort door de bocht doe wat de bedrijfsarts zegt. 

Ik denk dat ik een dezer dagen weer een afspraak ga maken met de huisarts om aanhoudende klachten te bespreken. Revalidatie arts zie ik niet echt regelmatig, heeft vooral voor doorverwijzing naar de Ergotherapeut gezorgd. Overigens mag ik wel altijd contact met haar opnemen. En met de Ergo bespreek ik wel veel zaken maar is uiteindelijk geen arts. Ben overigens wel heel blij met mijn ergotherapeut.

Maar hoe doen anderen dat? Ik denk dat ik even een nieuwe topic maak, want ben heel benieuwd.


Rene_DH 1 jaar geleden

Grote kans dat je te snel probeert op te bouwen. 

ga maar eens terug naar de helft qua belasting die je nu doet op een dag, tot je klachten weg zijn. Opbouwen qua belasting moet echt in heel kleine stapjes en je zult continu heel goed naar je lichaam moeten luisteren.

Ben je extreem vermoeid en loom aan het einde van de dag. Worden bestaande klachten erger, of komen er nieuwe bij, dan is dat een duidelijk teken. Luister je niet naar je lichaam, kan dat tot een terugval leiden die weken tot maanden kan duren (Afhankelijk hoe lang je door pusht).

succes


ina46 1 jaar geleden

Dankjewel renee voor je reactie. 

Tis al moeilijk zat alles, de wil is er. Naar je lichaam luisteren is ook de kunst. Ik probeer in beweging te blijven maar die spierpijn en loom gevoel daar krijg ik zoveel spannjngen van dat ik een soort stressaanval krijg. Aan de buitenkant ziet niemand wat, maar van binnen voel ik me een oude dame die last heb van extreme spierpijn.

Marsh 1 jaar geleden

Misschien slim om een ergotherapeut te benaderen. Zelf heb ik hier veel aangehad, hoe ik mijn dag in moet delen, hoeveel energie ik heb en hoe ik deze kan benutten. Opbouwen kost helaas veel tijd.. ik zit nu op een half jaar en werk 70% van mijn uren.Rya 1 jaar geleden

Hoi Ina,


Vervelend dat je integratie niet zo gaat zoals je had gewild! Ik sluit mij absoluut aan bij de andere reageerders; te snel opbouwen, overbelasting, teken van je lichaam dat die het niet aankan etc.


Er zit dan maar één ding op en dat is afbouwen naar het punt tot dat je weer stabiel bent en een ergotherapeut kan je daar inderdaad heel goed bij helpen lijkt mij! 

Ik zou je ook graag wat willen vertellen over mijn eigen ervaring en hopelijk heb jij of anderen er wat aan. Ik heb namelijk ook ontzettend veel last van spier- en gewrichtspijn gehad. Echt onbeschrijfbaar. Momenteel is het vrij stabiel gelukkig.

Sinds medio januari ben ik gestopt bij de fysio op advies van mijn ergotherapeut. Mijn ergotherapeut kwam namelijk tot de conclusie (uit eigen werkervaring) dat spierpijn één van de eerste tekenen zijn van je lichaam die protesteert. Tot die tijd, had ik zoveel last van mijn spieren en gewrichten! Ik zag door de bomen het bos niet meer en kreeg onjuiste feedback en tips van mijn fysio achteraf. Ik en daardoor de fysio ook, dacht dat al die spier- en gewrichtspijn van de fysio kwam namelijk. Dus wij al onze oefeningen daar op aanpassen natuurlijk... Met weinig resultaat. Sinds ik gestopt ben, is het als sneeuw voor de zon verdwenen. Heb nog wel een beetje last, maar acceptabel en zodra ik te veel heb gedaan, komt het direct terug in diverse gradaties durende van 1 dag tot meerdere dagen. En die effecten daarvan kunnen heel heftig zijn, van hersenmist tot hoofdpijn, verhoging en de hele mikmak.


Nu ben ik vrij stabiel dus en zodra ik weer spierpijn krijg, weet ik dat echt op mijn strepen moet gaan staan. Als ik daar niet naar luister, wordt het snel erger en duurt het alleen maar langer voordat het over is. Mijn ergotherapeut heeft mij daar echt goed bij geholpen en laten inzien dat sommige handelingen al voldoende kunnen zijn! Ook al horen ze misschien vanzelfsprekend te zijn.

Nouja, er is zoveel te zeggen, maar volgens mij heb ik de kern zo wel verteld. ;)

johanna72 11 maanden geleden

Hoi, ik merk dat als ik teveel heb gedaan en vaak na een stuk lopen,  dat ik pijn in mijn bovenbenen krijg. Gevoel ook alsof ze een blok beton zijn zo zwaar.

Weer werken kan veel energie vragen. Ikzelf werk nu gelukkig weer 20uur per week,maar kost me veel energie. Bijna elke middag lig ik op bed. Veel cognitieve klachten en onbegrip ervaar ik ook zeker. Ik ben nu 15mnd onderweg en heb regelmatig terugvallen gehad. Nu 2e spoor traject ingezet. 

Ook ik heb erg veel aan de ergotherapie. 

GrSteun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid