Ik heb in december 2020 corona gehad en sinsdien ben ik aan het proberen te herstellen. Ik heb op verschillende plekken op dit forum gelezen dat mensen visuele klachten hebben zoals wazig zicht, leesproblemen, leerproblemen, moeite met autorijden/tv kijken, pijn rond ogen/wenkbrauwen, duizelingen etc. En daarnaast de problemen rond prikkelverwerking. Ik had van dit alles ook last en ik heb een goede oplossing kunnen vinden. Ik wil graag mijn ervaring delen en hoop dat iemand daar iets aan heeft.

Ik ben tien maanden geleden gestart bij een visueel-motorisch trainer in Nistelrode (stuur een PB als je zijn naam wilt) om bovenstaande klachten proberen te verhelpen. Vorige week heb ik mijn laatste afspraak daar gehad en ik heb het traject met veel succes afgerond. Ik ervaar veel minder mentale vermoeidheid, kan weer autorijden, tv kijken, lezen en studeren, heb minder last van tinnitus/oorsuizen en kan veel meer prikkels aan. Ik ben nog niet op mijn oude niveau maar zit op zo'n 70%. De rest zal met de tijd wel bijtrekken denk ik. Visueel motorische training richt zich kort gezegd op het deel van je hersenen dat (o.a.) visuele prikkels binnenkrijgt en verwerkt en op je ogen. Middels allerhande oefeningen die je thuis kan doen herstellen bepaalde functies weer en hersteld je vermogen om visueel waar te nemen en prikkels te verwerken. Het is een techniek die ook wordt gebruikt voor mensen die restklachten hebben van een hersenschudding. Kijk maar eens naar de gelijkenis tussen mensen met post commotioneel syndroom (agv hersenschudding) en long covid. Bij mij heeft het een enorm verschil gemaakt! Hopelijk kan het anderen ook helpen.

Fysieke vermoeidheid en lage inspanningstolerantie staat los van dit hierboven. Op dat vlak heb ik nog een lange trage weg te gaan maar ook dat komt goed. Vertrouwen en geduld hebben mij tot nu toe goed geholpen.

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Marja Willigenburg 9 maanden geleden

Ik merkte dat ik tijdens mijn corona last had van mijn ogen. Moest de oude bril van 3 /4 jaar eleden lees mindere sterkte opzetten.

Ik werd duizelig en misselijk van mijn huidige bril.

Nu 5 maanden later heb ik sinds 1 dag mijn huidige bril weer opgezet. En kan deze nu weer verdragen en zie iets beter. Heb over 2 weken een oogmeting . Ben heel erg benieuwd wat daar iuit komt.

Monalisa 9 maanden geleden

Ik heb die klachten ook al bijna 8 maanden (lezen, autorijden, tv kijken) ben hierdoor zeer beperkt. Wat ik vooral mis is gewoon een boek kunnen lezen. Laatst nog even geprobeerd, ben ik anderhalve week voor gestraft. Ik zal eens met mijn fysio kijken of hij iets doet hiermee (visueel motorische training). Maar het is ook moeilijk om meerdere behandelingen tegelijk te doen ivm energie. Maar misschien voor over een tijdje. In ieder geval bedankt voor deze informatie. 

motorschip 9 maanden geleden

Beste Michelle,

Dank je wel voor het delen. Heb je getraind met de software van righteye toevallig (https://righteye.com/)? Kan ook een ander programma geweest zijn natuurlijk, maar de software wordt inderdaad voor zowel de behandeling van hersenschuddingen als long-covid gebruikt. Zelf kwam ik in aanraking met dit programma via mijn chiropractor. Voor iedereen die meeleest: wellicht is een bezoek aan de chiropractor een goed idee?

MichelleW 9 maanden geleden

Ik heb niet getraind met software. De training bestond onder andere uit verschillende sterktes prismabrillen en dan stukjes lezen, lezen terwijl je door een buisje kijkt, groen/rood lenzen in een bril, een ronddraaiende bal volgen etc. Allemaal heel simpel eigenlijk maar kennelijk effectief. Ik ben er nog steeds erg blij mee in ieder geval. Ik ben inmiddels een half jaar klaar met de training en het effect is gebleven en dat is me veel waard. 

motorschip 9 maanden geleden

Nou, dat geloof ik. Fijn dat het gewerkt heeft!

EstherIsa 7 maanden geleden

Hoi Michelle,

Jouw verhaal is zo herkenbaar. Ik ervaar precies dezelfde klachten (ook corona gehad begin 2020) en ben aan het onderzoeken wat ik kan doen om deze te verhelpen. Helaas hebben rust, talloze oogmetingen, fysieke revalidatie en een nieuwe bril niet veel geholpen. Mijn arts heeft aangeraden visuele training te overwegen. Ik zou graag willen weten waar/bij wie jij specifiek bent geweest. Hoe kan jij deze info met mij delen?

MichelleW 7 maanden geleden

Hoi Esther,

Hopelijk helpt het jou net zo goed als het mij heeft geholpen. Als je googled op 'visuele training nistelrode' dan vind je degene waar ik ben geweest. De bedrijfsnaam begint met de eerste twee letters van het alfabet. Volgens mij heb ik me nu nog aan de forumregels gehouden 😀

Succes! 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid