Laatste update:
Aangemaakt op: 27 december 2022 Laatste bericht: 3 maanden geleden
MichelleW

Ik heb in december 2020 corona gehad en sinsdien ben ik aan het proberen te herstellen. Ik heb op verschillende plekken op dit forum gelezen dat mensen visuele klachten hebben zoals wazig zicht, leesproblemen, leerproblemen, moeite met autorijden/tv kijken, pijn rond ogen/wenkbrauwen, duizelingen etc. En daarnaast de problemen rond prikkelverwerking. Ik had van dit alles ook last en ik heb een goede oplossing kunnen vinden. Ik wil graag mijn ervaring delen en hoop dat iemand daar iets aan heeft.

Ik ben tien maanden geleden gestart bij een visueel-motorisch trainer in Nistelrode (stuur een PB als je zijn naam wilt) om bovenstaande klachten proberen te verhelpen. Vorige week heb ik mijn laatste afspraak daar gehad en ik heb het traject met veel succes afgerond. Ik ervaar veel minder mentale vermoeidheid, kan weer autorijden, tv kijken, lezen en studeren, heb minder last van tinnitus/oorsuizen en kan veel meer prikkels aan. Ik ben nog niet op mijn oude niveau maar zit op zo'n 70%. De rest zal met de tijd wel bijtrekken denk ik. Visueel motorische training richt zich kort gezegd op het deel van je hersenen dat (o.a.) visuele prikkels binnenkrijgt en verwerkt en op je ogen. Middels allerhande oefeningen die je thuis kan doen herstellen bepaalde functies weer en hersteld je vermogen om visueel waar te nemen en prikkels te verwerken. Het is een techniek die ook wordt gebruikt voor mensen die restklachten hebben van een hersenschudding. Kijk maar eens naar de gelijkenis tussen mensen met post commotioneel syndroom (agv hersenschudding) en long covid. Bij mij heeft het een enorm verschil gemaakt! Hopelijk kan het anderen ook helpen.

Fysieke vermoeidheid en lage inspanningstolerantie staat los van dit hierboven. Op dat vlak heb ik nog een lange trage weg te gaan maar ook dat komt goed. Vertrouwen en geduld hebben mij tot nu toe goed geholpen.

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid