Goedemorgen,

Tijdens mijn corona positieve periode heb ik alleen last gehad van twee dagen hevige hoofdpijn. Daarna heb ik gelukkig geen klachten meer vernomen. De dag nadat mijn quarantaine van 10 dagen erop zat ben ik weer volop begonnen met lichamelijk werk. Altijd erg sportief geweest en verder goed gezond. 

Na mijn quarantaine begonnen de pijnlijke klachten rondom de borst, middenrif en schouders. 's nachts kan ik niet slapen op mijn rechterzijde, dit is pijnlijk en belemmerd de luchtweg. Daarnaast voelt het telkens als een lint die constant wordt aangetrokken rondom de middenrif. Ook komen er vaak steken voor achterin de rug en langs de middenrif. 

Hierdoor adem ik wat zwaarder, wat ook resulteert in hartkloppingen. Mijn hart klopt harder dan normaal en is erg aanwezig. 

Dit alles zorgt ervoor dat ik mijzelf behoorlijk in de weg zit, wanneer ik te lang op eenzelfde stoel zit of de gehele dag lichamelijk werk heb verricht. 

Ik hoor graag of deze klachten zijn ontstaan door corona of dat een ander onderliggende kwaal de boosdoener is. 


groeten Eline Hoekstra 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
3 jaar geleden

Beste Eline Hoekstra,

Pijn op de borst en hartkloppingen worden vaak gerapporteerd door patiënten die COVID-19 hebben gehad. De vraag of deze klachten door COVID-19 of door andere oorzaak worden veroorzaakt, kan ik op grond van deze informatie niet beantwoorden. Daarvoor zou een diepgaander gesprek over de klachten, een lichamelijk onderzoek en mogelijk aanvullende onderzoek, zoals longfoto en/of bloedonderzoek en/of longfunctie onderzoek nodig zijn. Ik raad je dan ook aan je met je klachten tot de huisarts te wenden.

Gr

dr. Frits Franssen I longarts I medisch directeur I lid Raad van Bestuur

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid