Al sinds december 2022 last van post covid. Ik heb regelmatig last van pijn op m’n linkerborst. De enige dag is het erger dan de anderen. Vandaag helaas weer erg. Het schiet er zomaar in en is een stekende pijn vlak onder m’n linkerborst. Ik moet echt stil gaan liggen om de pijn over te laten gaan en hopen dat het snel voorbij is. Soms zit het net onder m’n ribbenkast maar meestal vlak onder m’n linkerborst. Ik ben vorig jaar al bij de cardioloog geweest en er was niks met mijn hart. Toch blijft het heel ongemakkelijk en beangstigend. Herkent iemand dit? En nog beter wat kan ik hier tegen doen?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Cruella 1 maand geleden

Hebben ze ook al eens een maagonderzoek gedaan, naar de pancreas gekeken, middenrif spier behandeld bij de fysio? enzovoort? (Ook in het bloed e.d.)


Keetje95 1 maand geleden

Hi Cruella, ze hebben geen maagonderzoek gedaan of naar de pancreas gekeken. Wel is mijn bloed meerdere keren getest (bloedbeeld groot) en hier kwam nooit iets uit, ook geen ontstekingswaarden. Misschien toch maar een keer naar de fysio gaan, maar ben best angstig voor de pijn en dat het dan alleen nog maar erger wordt.. 

Monalisa 1 maand geleden

Hoi Keetje95, ik heb precies hetzelfde gehad in november 2023. Dacht dat ik een hartinfarctje had, maar hartfilmpje was okee. Toch bleef de ongerustheid en leidde vaak tot angstige gevoelens. Volgens de huisarts was het stress. Vorige maand nog een keer 24 uurs meting bloeddruk gedaan, want gewone metingen gaven steeds te hoog aan en weer, maar in lichtere mate, die pijn onder linker borst. Dus toch weer ongerust of het toch niet een voorteken was. Maar alles was in orde. Hart klonk ook goed. Ik denk dat het verkrampinkjes zijn van spiertjes om de ribben. Of zenuwpijn. Soms helpt magnesium/B6 hiertegen. Maar misschien is het goed om dat met de huisarts te bespreken. Ik merk wel, dat nu onderzoek niets afwijkends heeft aangetoond, het ook minder is nu. Dus stress en bezorgdheid zijn dan vast toch de oorzaak. Maar het is een heel naar en eng gevoel, als het gebeurt.

mama Marjolein 1 maand geleden

Beste Keetje,

Ik heb het ook gehad in dec 22 jan 23. Ook volledige doorgelicht door de cardioloog, maar hart was verder prima. Bij wij was waarschijnlijk een chronisch geirriteerde maag de boosdoener en dat in cominatie met stress. Er werd van alle kanten aan me getrokken om toch vooral weer werk op te pakken, terwijl dat helemaal niet ging. Ik slik na dagelijks maagtabletten en heb gelukkig nog maar zelden pijn op de borst. Vond dat destijds ook heel beangstigend.

groet,

Mama Marjolein

europesecentralebank 1 maand geleden

Ha,

Ik heb ook iets vergelijkbaars gehad — al lang geleden, maar het kwam weer terug met de LC. Is toen grondig onderzocht (cardioloog, longarts): het bleek het syndroom van Tietze, een ontsteking tussen de ribben, die precies de pijnsymptomen van ernstige longaandoeningen, hartaanval en andere narigheid nadoet, maar verder onschuldig is. Volgens toenmalige stress-fysiotherapeut waarschijnlijk veroorzaakt door hoesten/ manier van ademhalen die de spieren rond het borstbeen irriteert (maar ik weet niet of dat de ‘officiële’ medische verklaring is!).

KatinkaT 1 maand geleden

Hoi Keetje, 

Ik heb dezelfde klacht tijdens mijn LC. Heb het al een paar keer eerder in mijn leven gehad. Beide keren naar de huisarts gegaan en een keer een hartonderzoekje laten doen (paar dagen met plakkertjes op de borst rondgelopen). Maar daar kwamen geen afwijkingen uit. Beide huisartsen dachten dat het om het Syndroom van Tietze ging. Een vervelende, maar ontschuldige irritatie aan de ribben.

Sinds kort ben ik me aan het verdiepen in de mind-body visie. Ik heb nu het vermoeden dat dit bij mij misschien een mind-body klacht is. Omdat de pijn zich bij mij van rib naar rib lijkt te verplaatsen. Hier vind je de kenmerken van mind-body klachten: https://www.liefkleinleven.nl/post/werkt-de-mind-body-visie-ook-voor-jou. Ik volg nu ook een hersteltraject op basis van deze visie. Ik kan nog geen ervaringen met je delen, want ben pas net begonnen. 

Verder een paar dingen waar je misschien iets aan hebt:

- Als ik de pijn voel, druk ik soms met mijn hand even zacht op de rib waar ik het voel. Die plek is dan gevoelig. Dat bevestigt voor mij dat het om een pijn aan de rib gaat, niet aan het hart. Stelt mij een beetje gerust.

- Even anders gaan zitten/liggen helpt bij mij soms ook.  

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid