Tegelijk met een nieuwe opleving van het coronavirus in mijn lichaam (enorm hoge hartslag, pijnlijke longen, druk boven de borst tot in de keel toe, krampen in benen in borstkas, pijn in onderbuik, tintelingen in ledematen) kreeg ik ook erge pijn in mijn borsten. Alsof ze helemaal in brand staan van binnen. Ik geef ook borstvoeding.Wat is precies de oorzaak waarom het virus ook hier toeslaat, en wat kan ik er eventueel aan doen? Slaat het virus op de klieren in de borsten of de melkkanalen? Is er een link met organen of andere klachten? Daarnaast prikken ook mijn andere klieren in hals, oksels. Kan ook niet op mijn zij slapen door de pijn. Ter info: ik heb coronaklachten sinds de eerste week van maart, maar dit symptoom erbij was nieuw.  Ook heb ik eerder mastitis gehad bij borstvoeding eerste kind, spruw, of pijnlijke toeschietreflex in het begin, maar dit is echt anders. 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
4 jaar geleden

Beste Ineke,

Wat vervelend dat je nog steeds zoveel last hebt. Deze klachten zijn bij ons niet bekend als passend bij het coronavirus. Ik raad u aan contact op te nemen met een lactatiekundige IBCLC. De pijn die u beschrijft zou bijvoorbeeld door Raynaud veroorzaakt kunnen worden, (naast bijvoorbeeld spruw) maar dat is niet onze expertise en kunt u het beste met de lactatiekundige bespreken. 

Stefanie Veenhuizen 3 jaar geleden

Beste Ineke, 
Dit is de eerste keer dat ik iemand anders hier over hoor; ik heb dezelfde klachten. Ik heb halverwege maart 'milde' corona gekregen. Ik ben hier weken lang door echt ziek geweest, en ben nog steeds niet van de verschijnselen af. Overigens ben ik altijd kern gezond geweest en pas 24 jaar. Ik heb nog steeds last van opgezette klieren in de hals, onder de oksels en dezelfde 'ontstekingsgevoelens' aan mijn borsten. Ik ben naar de huisarts geweest die mijn bloedwaarden heeft gecheckt; niks afwijkends (dus niks wat op een ontsteking duidt). Mijn gedachte zelf is dat mijn spieren in de borstkas zijn aangetast, en daarom ook mijn borsten pijn doen. 

Nooz 3 jaar geleden

Beste Stefanie, 

Ik herken me zo in je klachten. Ook ik heb hele opgezette klieren. Onder m'n armen, in m'n hals trekt het ontzettend en m'n borsten voelen alsof ik de hele dag ongesteld ben. Ik heb 1 maart klachten gekregen van extreme benauwdheid. Die ik nog steeds heb. Weliswaar iets minder, maar nog steeds zeer benauwd. Ook ik ben nog relatief jong. 35. Zo fijn te lezen dat iemand dit ook heeft. Niet fijn voor jou iig! Maar 't geeft erkenning! Hke gaat 't nu met je? Ik maak me zorgen. M'n armen zijn ook dik en ik lijk vocht vast te houden. Heb je dit ook? 

manuela 3 jaar geleden

hoi, ik heb precies dezelfde klachten als jou... trekkend gevoel in me hals pijnlijke borsten en benauwd. heb jij al meer onderzoeken gehad of is het al over bij jou? 

Jude 3 jaar geleden

Hi Stefanie en Nooz,  

Ik wil graag delen dat ik min of meer hetzelfde meemaak. Mijn positive test is nu 3 weken geleden. Alle symptomen zijn relatief verdewenen, met uitzondering van een raar "pijnlijk" gevoel onder mijn linker oksel, richting mijn borst. Ik heb geen pijn in de borst. Ik maak me ongerust omdat ik artikelen lees dat corona de lymphen systeem kan aantasten, en hiermee de immuniteit. 

Hoe gaat het bij jullie zoal? Ook wel eens gedacht aan de connectie met de lymphen? 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid