Hallo,

Zijn er mensen die aanvankelijk hersteld zijn na een corona besmetting en pas later te maken kregen met longcovid klachten?

Mijn zoon (23) is in februari 2022 besmet geraakt met corona en hiervan 1-2 weken ziek geweest. Vervolgens is hij hersteld en heeft hij 3 maanden een normaal, klachtenvrij, leven geleid. Eind juni 2022 gecrasht en na een lange zoektocht, waarbij psycholoog, psychiater, neuroloog (MRI en EEG) en bloedonderzoek niets opleverden, zijn we nu tot de conclusie gekomen dat zijn klachten 99% matchen met longcovid. 

De huisarts heeft geen idee en de revalidatiearts vindt het vreemd dat hij een periode van herstel heeft gehad. Ik weet dat het lastig te diagnostiseren is maar nu wordt hij bij elke arts weggestuurd omdat men er geen etiket op kan plakken 😡

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Cruella 2 maanden geleden

Dit klinkt rot, maar zelfs als hij wel meteen klachten had gehad, aansluitend op de covid besmetting, dan zouden veel/de meeste artsen hem weg hebben gestuurd. Ze weten het simpelweg gewoon niet en er is nog steeds niets voor.

Ik heb het overigens, niet hier, maar op de grootste LC-facebookgroep, zeer vaak gelezen: eerst een korte periode van herstel en daarna vol de LC in.

Ik moest na mijn covid besmetting 6 weken thuis blijven van de bedrijfsarts. Na 6 weken 'leek ik' hersteld en werd ik naar de LC revalidatie fysio gestuurd: daarna klapte ik een week of 3 later de LC klachten in en ben ik bijna 1,5 jaar onderweg geweest. Ik leek hersteld, maar mijn lijf en zenuwstelsel waren dat absoluut niet. Vooral de PEM klachten kwamen toen boven, evenals overprikkeling, duizeligheid, extreme vermoeidheid, hart, maar ook cognitief; ik leek wel jong dement geworden.

Heeft je zoon al een in LC gespecialiseerde ergotherapeut? Ik moest van de ergo stoppen met revalidatie fysio, aangezien het mijn klachten snel verergerde en me dieper LC in duwde 

mbweerdh 2 maanden geleden

Hoi Cruella,

Dank voor je reactie, inmiddels heb ik ook via de LC Facebook groep wat reacties ontvangen. Ik denk dat het goed is voor hem om zich aan te melden bij C support omdat zij toch veel meer kennis en ervaring hebben dan al die artsen op dit moment.

Gelukkig heeft hij inderdaad een ergotherapeut, een psychosomatische fysio en een psycholoog die met elkaar samenwerken 👏 we zijn dit team via een bevriende arts op het spoor gekomen. De psychosomatische fysio helpt hem wel goed, dit is echt iets anders dan de reguliere fysio, misschien voor jou ook een optie? 

Sterkte, Marieke

Cruella 2 maanden geleden

Hoi Marieke,

Aanmelden bij c-support is sowieso aan te raden inderdaad. Ze kunnen ook niet veel, maar kennen wel de wegen en kunnen indien nodig ook een luisterend oor bieden. 

Fijn dat hij in ieder geval wel een fijn team van zorgverleners om zich heen heeft die er 'meer' van begrijpen.

Psychosomatische fysio heb ik destijds wel naar gezocht, maar ik moest daar te ver voor autorijden (ik woon op het platteland). Ook de ergo en eigenlijk alle zorgverleners zaten op een half uur of meer.

Ik ben over 3 maanden 2 jaar na mijn besmetting en kan gelukkig zeggen dat ik voor een groot deel hersteld ben. Na gestopt te zijn wegens een arbeidsconflict bij vorige werkgever en maanden niet 'hoefde te werken en te reintegreren' leek ik 100% hersteld. Nu ik in dec23 weer begonnen ben met een nieuwe baan, begin ik daar toch ook weer op terug te komen; ik leek 100% hersteld, maar was/ben dat achteraf toch niet. Wel voldoende om weer mijn eigen werk en uren te kunnen, maar ik merk wel dat dingen echt anders moeten, dat ik terug moet grijpen op de ergo en het oppassen is niet langzaam terug te glijden. Een jaar gelden dacht ik hier nooit meer te komen, maar er blijven dus wel 'restverschijnselen' en ik ben niet meer geworden wie ik was.

Brutus 1 maand geleden

Ja. Rond de zelfde tijd ben ik besmet geraakt. Tot de zomervakantie thuis gezeten en daarna aan de slag bij een nieuwe baan. Net na de herfstvakantie kwam een grote terugval en rond februari een jaar later met POTS op de bank. Ik herken de situatie. Ik leek volledig hersteld te zijn. 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid