Hoewel het grootste deel van de klachten inmiddels echt minder is geworden, heb ik de afgelopen 8 weken steeds meer last gekregen van spierpijn in mijn linker been (boven, onderbeen, kramp kuiten). Hierdoor lukt het steeds minder goed om te wandelen. Soms krijg ik ook pijn in mijn andere been. Dat duurt dan 10-15 minuten en trekt iets weg. Zijn er meer mensen die dit ervaren en wat heb je eraan gedaan om het op te lossen / minder last te geven? 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Seal02021969 3 jaar geleden

Ook ik heb erg veel last van spierpijn en ook gewrichtspijn maar dan in mijn armen. Het heeft zich pas ongeveer 7 weken nadat ik ziek ben geworden gemanifesteerd. Het lijkt zelfs iets erger te worden. Ik heb (Corona) fysio en ook daarin is het erg zoeken.

De andere klachten worden ook bij mij inderdaad minder.

John Van kraaij 2 jaar geleden

heb dezelfde symptomen is het bij jou imiddels beter nu we een jaar verder zijn ben hier beniewd naar 

E. de Haan 2 jaar geleden

Ik lees even mee. Ik heb precies hetzelfde. De spierpijn en een drukkend gevoel op de borst begon ook pas ongeveer 4 weken na dat ik Corona had gehad. Ik ben heel benieuwd of jij inmiddels na een jaar klachtenvrij bent.

Hasan 2 jaar geleden

Hebben jullie ook last van spiertrekkingen en vreemd gevoel in onderbenen of armen. Heb nu na een jaar, vooral na belasting met sport, er nog steeds last van. Heb niet echt verlies van kracht, maar wel veel spierpijn na sporten en eigenlijk door de hele week in meer en mindere mate last van spiertrekkingen en dan vooral in de kuiten. Erg frustrerend.

merel 3 jaar geleden

Hoi, 

het is bij mij nu 5 maanden geleden dat ik Corona kreeg en nog niet hersteld. Ik heb ook veel pijn in armen en benen (ook krampen en slapende voeten en handen) Bij mij bleek het zuurstoftekort te zijn. Mijn koolzuurgas is te laag in m’n bloed. Ik heb chronische hyperventilatie overgehouden aan Corona. Ik heb nu cesar therapie (ademhalingstherapie). Hopelijk gaat het snel de betere kant op. 

Nooz 3 jaar geleden

Hoi merel

Erg herkenbaar wat je schrijft. Ik heb 't vanaf maart. Negatieve corona test in juni en ook negatieve antistof test. Toch denkt huisarts voor 99% dat ik corona heb gehad. Ik heb veeeeel spierpijn in m'n bovenarmen en armen en schouders. De fysio noemt 't beklemde zenuwen. Voelt soms alsof ze slapen. Ze zijn ook heel zwaar en tintelen vaak. Benauwdheid is mijn main symptom. Ik heb er ook chronisch en acuut hyperventileren aan over gehouden. Net als jij. Iedere dag is die er. Ook spierkrampen heb ik heel erg en slapende voeten. Erg herkenbaar. Hoe gaat 't nu met je??? Er is zoveel onwetendheid. Nog steeds! 

Max Hooge venterink 3 jaar geleden

Dag nooz,


Wat jij hier vertelt, trekt me heel erg aan. Ik heb ook corona gehad, en wat jij precies vertelt ik heb dat ook erge spierpijn in de armen en schouders, maar soms zitten er ook dagen tussen dat ik nergens last van heb en dat vindt ik dan wel weer gek.

Maritzka Albers 3 jaar geleden

Hallo iedereen

Ook ik ben sinda 6 februari positief getest op corona echt balen. Ik loop al.een week.met hevige spierpijn dan weer in me onderbeen rechts dan dan weer  in  andere been en ook ineens in me armen her is aleen met tusse  pozen heb  snachts nergens last van maar overdag dan   krijg ik er wel.last van en soms is even uurtje weg en hup dan begint weer aan de andere been of arm .

Wie herkenr dit  ik ben bij de fysio gewrest die vrijdag  en die zijn dat me spieren verzwakt waren    maar kan dese pijn dus ook door de.corona komen?


LiekeSw.02 2 jaar geleden

Ook ik heb ongeveer 7 weken na besmetting enorme pijn in bovenarmen, schouders en nek en sinds een week ook in rechter knieholte. Bij mij is vooral 's nachts de pijn heftig. Ook veel last van oorsuizen. Pijn wordt niet minder ondanks fysiotherapie. Ga nu traject acupunctuur in. Erg zoekende naar de juiste therapie! 

Woonboot789 2 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik zou graag willen weten of jij inmiddels een goede behandeling hebt voor je klachten, en/of er verbetering is opgetreden. Mijn klachten zijn identiek en een week of 8 begonnen na mijn corona  ziekenhuisopname in januari 2021 . Het is echt heel ernstig en vooral 's nachts is de pijn onhoudbaar. Vooral polsen, ellenbogen en schoudergewrichten. Inmiddels hebben er  onderzoeken plaatsgevonden door een reumatoloog  en is niets geconstateerd, ze weten niet wat ze er mee moeten. Mocht er iemand zijn die iets meer weet over de oplossing dat zou fantastisch zijn. 

Alvast hartelijk bedankt.


monpaul 1 jaar geleden

Beste Lieke,


ik heb sinds mijn tweede booster maart 2022 langzaamaan steeds meer klachten gekregen. Eerst veel knieklachten met vochtophoping en pijn in knieholte.  Vrijwel gelijktijdig kreeg ik last van slijmbeursontstwking in rechter bovenarm.  Snel daarna schouder en heklichten. Kort daarop linker arm pijn en ook aan mijn rechter knieholte. Spierpijn aan de achterkant van de bovenbenen komen daar nog een bij. In het begin denk je sportblessures. Echter al deze spierblessures tegelijk maakten mij toch wel argwanend. Ben vele malen bij huisarts geweest, fysiotherapie, massages. Medicatie paracetamol, diclophenac, ibuprofen en nu Prednisolon. Niets helpt echt voor langere periode. Ik heb nu Ozon therapie en hoop de goede weg te hebben ingeslagen, je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en niemand die je serieus neemt. Vreselijk. Hoe is jouw beloop nu. 
 

P.van Ellende 1 jaar geleden

Hallo monpaul, helaas ben je niet de enigste. Bij mij is het vermoedelijk bij de eerste prik al mis gegaan, 3 uur na vaccinatie schoot het keihard in mijn voet. Het heeft denk ik in mijn lichaam met alle klachten die ik erna kreeg een ketting reactie veroorzaakt. Heb niet zelfde klachten, maar zeker wel herkenning wat betreft vaccinatie en opeenvolgende klachten. Ik dacht in het begin dat mijn slaap door bouwvakkers kwam, maar toen die weg waren en ik continue om het half uur wakker werd, weet je gewoon dat er iets niet klopt en daarnaast nog alle andere klachten. Niet serieus genomen worden is vervelend. Veel kan niet met zekerheid  gezegt worden. Heel af en toe had ik ook van is mijn lichaam ontstoken ofzo. Mijn armen benen hebben raar gevoeld wat betreft spierzwakte voelde mij veel lam. In bed zat ik met handen probleem en overdag voeten probleem. Kan nog niet zo lang lopen of staan als dat ik kon en ben ongeveer een jaar en maand verder. Heb zelf medicijnen gehad voor kleine zenuwen, ook niet ideaal, maar moest wat. Heb vermoedelijk wel wat last neuropathie? Probeer nu met tijd te herstellen en moet oppassen dat ik niet weer overbelast raak, want gaat herstel ook geen goed doen. Zit met hele lading klachten die ondertussen zijn afgenomen, veel wat hier voorbij komt herken ik. Hoop dat voorledig hersteld voor ons allemaal. In iedergeval beterschap.

Alexandre Wauters 2 jaar geleden

Hoi iedereen,

Positief getest op 30/12/2021 zonder symptomen. Later lichte koorts en......
Ik ben heel tevreden te lezen dat "spierpijn" in de benen/kuiten bij velen voorkomt.
Ikzelf zou het omschrijven als: Helse pijn! Ik dacht dat het een droom was waar ze je benen pletten onder een pers of vrachtwagen. 

Ik werd s nachts wakker alsof iemand men onderbenen in de lengte wou opensnijden. Een ouderwets warm voetbadje genomen met tablet erin uit het KrVt en de pijn trok weg. Ik hou het verder in de gaten en blijf ze trainen. Hopelijk is het idd geen permanente bijwerking? 
Mvg,
Alexandre

Marcel Spijkerman 2 jaar geleden

Hallo.

Is jouw saturatie wel gewoon tussen de 96 en 99 bij inspanning ondanks dat je die spierpijn s nachts hebt.?

Suzanne Wijers 2 jaar geleden

Sinds dat 3 van mijn besmetting in dec 2020 veel spierpijn. Niet te onderdrukken met pcm of ibuprofen. Pijn in schouders, nek, armen, ellebogen, polzen en handen. M'n heup doet zeer en mijn benen. Ik wordt helemaal gek. Daarnaast spierkrampen. Op de meest rare plekken. M'n kaak, M'n zij, M'n benen en M'n buik. Benen voelen zwaar met lopen. Is hier dan echt niks aan te doen zelf?

Susan Ummenthum 2 jaar geleden

Hoi ik las je verhaal. Ben zelf 25 januari 2022 ziek geworden. 2 jaar niks geleden, gewerkt op aoa,seh en ic en nu heb ik zelf het verkeerde lotje getrokken. Lig merendeel op bed en herken je pijn.  Heb vreselijke buikpijn gehad en ben nu aan het kijken wat ik eet en drink. Vele nachten lig ik wakker van den pijn in mijn benen.  Vreselijk! Nu heb ik epsomzout gekocht . Hier kun je een voetenbad mee nemen maar er wordt ook geadviseerd om ermee in bad te gaan liggen. Ook magnesium metarelax gekocht. Ben benieuwd of het iets gaat helpen. Afgelopen week ook alle onderzoeken op longcovid poli gehad..ben benieuwd. Vind het heftig allemaal!

monpaul 1 jaar geleden

ik heb sinds mijn tweede booster maart 2022 langzaamaan steeds meer klachten gekregen. Eerst veel knieklachten met vochtophoping en pijn in knieholte.  Vrijwel gelijktijdig kreeg ik last van slijmbeursontstwking in rechter bovenarm.  Snel daarna schouder en heklichten. Kort daarop linker arm pijn en ook aan mijn rechter knieholte. Spierpijn aan de achterkant van de bovenbenen komen daar nog een bij. In het begin denk je sportblessures. Echter al deze spierblessures tegelijk maakten mij toch wel argwanend. Ben vele malen bij huisarts geweest, fysiotherapie, massages. Medicatie paracetamol, diclophenac, ibuprofen en nu Prednisolon. Niets helpt echt voor langere periode. Ik heb nu Ozon therapie en hoop de goede weg te hebben ingeslagen, je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en niemand die je serieus neemt. Vreselijk. Hoe is jouw beloop nu.   

monpaul 1 jaar geleden

Ook mijn nachten zijn vreselijk, overal in spieren pijn. Kan slechts in een stand slapen en dat op de rug. Draaien gaat moeizaam ivm vele pijnklachten in de ledematen en met name knieën. 
ik ook ben soms radeloos hiervan. Ben nu sinds een week met Ozontherapie bezig. Hoop dat dit een oplossing biedt.
 


Gert Jansen 2 jaar geleden

In november 2021 Corona gehad met hele milde klachten (geen koorts, gewoon fit, af en toe een niesje). Sinds die tijd heb ik ontzettende last van spierpijn in de voeten en enkels. Vooral na liggen/zitten heb ik er last van. Ik loop per dag toch ruim 10 kilometer (werk en privé). Ook in de schouders en armen heb ik last.... eh eigenlijk geen last maar meer hinder; weinig spierkracht en een vermoeid gevoel. dát. Pijnstillers helpen niet en ook smeerseltjes hebben geen effect.  Zou dit écht door Corona komen of zou het toch iets anders zijn.

Vedarosa 2 jaar geleden

Dit kan echt door corona - althans ik heb spier/zenuwpijn sinds corona. Misschien overvraagt u nu teveel van uw lijf en moet het eerst beter herstellen? Ik zou contact opnemen met een fysio - wellicht kunnen zij u verder helpen?

Anoniem (niet gecontroleerd) 2 jaar geleden

Dit kan zeker na de corona. Veel mensen schijnen deze klachten te hebben. Ik helaas ook. Mijn huisarts zegt dat het een veelvoorkomende klacht is na corona. Ik hoop maar dat het niet te lang duurt. Het voelt vreemd en is ook erg lastig en frustrerend. Ik heb afgelopen maar corona gehad en zit nu met diverse restklachten waaronder spierpijnen. 

Fie 2 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik ben 41 en altijd erg fit. Ik heb eind januari corona gehad, milde klachten (verhoging, klieren opgezet en diarree). Een paar weken daarna hevige buikpijn en diaree, misselijkheid. Dat heeft weken geduurd (acapunctuur heeft hierbij geholpen!). Allerlei onderzoeken gehad (bloed, darmen), maar niks kunnen vinden. Een week of 4 na de positieve test kreeg ik ineens pijn in mn bovenbenen die komt en gaat, kan echt soms een paar uur duren en ineens weer weg zijn. Nog nooit zoiets gehad, heel vreemd. Ik heb er nu steeds minder vaak last van dus lijkt over te gaan. Ik ben nog wel vaak erg moe, snel spierpijn, zwakke spieren en heb met deze vermoeidheid vaak pijnlijke klieren in de hals. De huisarts denkt dat het restverschijnselen zijn van Corona. Heb vaak dat het smorgens goed begint en denk dan: nu word ik beter, maar in de middag stort ik dan in. Echt rusten gaat niet met een baby en peuter in huis, maar probeer het zoveel mogelijk. Vreemde aan alles vind ik het grillige verloop, de ene dag beter dan de andere en klachten die elkaar afwisselen. Ik wens iedereen sterkte! 

Anoniem (niet gecontroleerd) 2 jaar geleden

Ook ik herken me in bovenstaande. Heb veel last van spierpijnen, zowel in bovenarmen en schouders als in de bovenbenen en heupen en soms ook de rug. Dit is ontstaan na de corona die ik gehad heb afgelopen maart. Ik had toen vrij milde klachten, wel flinke koorts de eerste dagen, misselijk en keelpijn en last van de holtes in het hoofd.

Het belemmert me nu enorm in één van mijn favoriete hobby's en dat is wandelen en dit voelt erg frustrerend. Ik wandelde eerder gemakkelijk 16 km, maar een paar km is nu vaak al te veel. Tevens heb ik ook last van hoofdpijnen die ik eerder niet had of een gevoel van een mist in mijn hoofd en concentratie- en geheugenverlies. Om eerlijk te zijn voel ik me nu net een bejaarde terwijl ik 56 ben en heel fit was voor de corona. Ik gebruik nu astaxanthine daar ik gelezen heb dat dit de spieren versterkt en spierpijn sterk vermindert. Hopelijk helpt het me. 

jacdk 4 maanden geleden

Ik ben benieuwd of astaxanthine iets doet tegen die helze spierpijn in mijn armen??

Channy 2 maanden geleden

Ik vroeg me af of de astaxanthine je wat van de pijn af heeft geholpen, zou wel fijn zijn. Ik blijf ook net als velen met post covid last houden van de spieren in benen en rug, ik vraag me af of er überhaupt wel iets is wat werkelijk hebt, ik heb al van alles geprobeerd maar na 3 jaar zit ik er nog steeds mee met ups en downs.

JelleStienstra 1 jaar geleden

Hallo,


Ik heb sinds anderhalfjaar ook klachten. Het begon allemaal net na de injectie een wazig beeld kreeg ik. 5 dagen later wordt ik bijna onwel en heb veel pijn in mijn linker arm en kaak en schouderblad en mijn vrouw die belt de ambulance op. De ambulance broeders stellen met een bloedproef een vorm van hart schade en ik moet gelijk mee naar het ziekenhuis. Naderhand is een twijfelgeval zegt de arts wat ik raar vind. Ze meten 30.000 ck in mijn bloed. Dit is de spierschade wat op dat moment in het bloed circuleert.  Daarna komen alle been en rug problemen. Nu anderhalf jaarverder en spierziekte onderzoeken. Komt er alleen een hernia uit in de mri scan en volgens de neuroloog is dit het niet. Ik heb een jaar lang maar 2 uurtjes per nacht geslapen. En hou enorme krampen in mijn benen en kuiten en last van de rug.    

Ik zie mijn toekomst somber in. 

wappie 2 maanden geleden

Hallo hoe gaat het nu met u? Ik heb ook heel veel klachten vreselijk pijnen in mijn benen haast niet te doen pijn stillers helpen niet    

Wilbert 2 maanden geleden

Hallo Jelle,

Behoorlijk herkenbaar verhaal. Hoe gaat het nu met je? Ik ben erg benieuwd of je hier vooruitgang/positiever perspectief in hebt gekregen. Mijn verhaal in het kort; Na een ziekenhuisopname eind 2020 ging het herstel aanvankelijk goed, maar na de vaccinaties (2x) werd ik steeds extreem ziek, met een enorme terugval als gevolg. Ik durf hierdoor geen nieuwe booster meer te nemen. Extreme spierpijn, nauwelijks herstel na hele lichte training, continu spierkrampen (veel 's nachts -vooral in mijn kuiten en hamstrings), cognitieve problemen houden aan en hartklachten. Oktober 2023 heb ik weer een besmetting opgelopen en ben een behoorlijke stap terug gezet. Werk en inkomen heb ik nauwelijks meer (gelukkig werkt mijn vrouw, maar het is steeds net op het randje). De toekomst somber inzien is een terugkerend thema, maar ik weiger voor alsnog hieraan toe te geven. 

wappie 2 maanden geleden

Wilbert  hier hetzelfde verhaal veel pijn in de benen en rug en van de boosters ook behoorlijk ziek geweest ik heb er spijt van dat ik ze genomen heb 

Scott 1 jaar geleden

Begin april 2022 heb ik een (tweede) coronabesmetting opgelopen. Net als bij de eerste besmetting beperkte de klachten zich tot enige vermoeidheid. Na 2 weken was ik weer op de been en leek alles achter de rug te zijn maar van het ene op het andere moment kreeg ik pijn in mijn billen bij het zitten. Eerst dacht ik dat ik aambeien of iets dergelijks had maar dat bleek niet het geval te zijn. In de dagen daarna breidde de pijn zich uit tot over mijn hele zitvlak en straalt uit naar mijn hamstrings. Het is mij ook opgevallen dat ik veel sneller dan voorheen spierpijn krijg en dat deze spierpijn een aantal dagen langer aanhoudt dan voorheen.

Nu ruim een jaar later kan ik nog steeds niet (of anders alleen kort) zitten. Ik sta en loop veel, en anders lig ik op mijn zij op de bank/in bed omdat zitten veel te pijnlijk is. Fysiotherapie helpt niet, pijnstillers een beetje. Bloedonderzoek en verschillende scans van de botten vertonen geen afwijkingen. Ik kan nu eigenlijk alleen nog maar denken dat dit met die coronabesmetting heeft maken, omdat de pijnklachten toen ook ineens begonnen.

bartjezzz 2 maanden geleden

Inmiddels ben ik 4 jaar verder. De spierpijn en spierklachten lijken wat minder te worden bij intensief gebruik van Metarelax magnesium. Verder lijkt er een link naar bepaalde voeding. Erg vettig eten, tomaten, chocolade en nog enkele ingrediënten maken het erger. Ook over je grens gaan en te veel inspanning. Ik heb nog geen oplossing gevonden die duurzaam is.

Raimond 1 maand geleden

Ik heb ook al weken last van mijn beide bovenbenen en doe elke week fysio.

Slik ook al magnesium maar de pijn gaat niet weg heb nog steeds geen oplossing.

Heb zelfs pijn met slapen , rij nog wel auto maar dat gaat ook al zeer doen ga kijken bij de gemeente voor invalidekaart weet niet of dat lukt

Raimond 1 maand geleden

Ik heb ook al weken last van mijn beide bovenbenen en doe elke week fysio.

Slik ook al magnesium maar de pijn gaat niet weg heb nog steeds geen oplossing.

Heb zelfs pijn met slapen , rij nog wel auto maar dat gaat ook al zeer doen ga kijken bij de gemeente voor invalidekaart weet niet of dat lukt

Ik werk nog steeds niet

Cruella 1 maand geleden

En aan jou dezelfde reactie als hieronder

Als je zoveel pijn in je benen hebt, dan is twee keer per week fysio teveel. Zelfs 1 jeer per week kan teveel zijn. Grote groepen worden zieker of herstellen slechter door fysio en/of bewegen.

Het beleid omtrent fysio en conditie en kracht is aangepast. Zoek maar eens op het forum naar fysio ervaringen, PEM en pacing. Helaas volgen veel fysio's nog altijd niet de laatste inzichten.

Ik kwam pas van de beenpijn af toen ik alle activiteit stopte en drastisch met de ergo aan de slag ging met een dagindeling. Maar dat heeft bijna een jaar geduurd. Van fysio en activiteiten kreeg ik steeds meef klachten, of ik herstelde niet en viel terug.

Als je nog geen ergotherapeut hebt, schakel een ergo in en laat die meekijken naar je belasting.

Aankomende juni is mijn besmetting 2 jaar geleden. Ik werk inmiddels weer, maar fysio begin ik vokgende week pas mee. Op zeer laag belastbare status, zonder inspanningstest en testen, met een kwartier per week. Niet gericht op kracht of conditie, veel pacen en veel grenzen. En dan  og is het de vraag of het gaat lukken. Ik heb alleen zoveel spierverlies inmiddels, dat ik iets moet (ook door zaken voor LC)

Januari2024 1 maand geleden

Het klinkt niet leuk maar ben heel blij dat jullie deze klachten herkennen. Heb in dec. 2023 corona gehad. Niet erg ziek van geweest maat in januari kreeg ik klachten. Met name pijn in de onderbenen en scheenbenen. Heb de hele dag pijn en kan er vaak niet van slapen. Krijg 2 x in de week fysio en smeer me in met magnesium olie. Met name lopen lukt me niet. Daarbij  erg moe. Hebben jullie nog tips? Bedankt alvast.

Cruella 1 maand geleden

Als je zoveel pijn in je benen hebt, dan is twee keer per week fysio teveel. Zelfs 1 jeer per week kan teveel zijn. Grote groepen worden zieker of herstellen slechter door fysio en/of bewegen.

Het beleid omtrent fysio en conditie en kracht is aangepast. Zoek maar eens op het forum naar fysio ervaringen, PEM en pacing. Helaas volgen veel fysio's nog altijd niet de laatste inzichten.

Ik kwam pas van de beenpijn af toen ik alle activiteit stopte en drastisch met de ergo aan de slag ging met een dagindeling. Maar dat heeft bijna een jaar geduurd. Van fysio en activiteiten kreeg ik steeds meef klachten, of ik herstelde niet en viel terug.

Als je nog geen ergotherapeut hebt, schakel een ergo in en laat die meekijken naar je belasting.

Aankomende juni is mijn besmetting 2 jaar geleden. Ik werk inmiddels weer, maar fysio begin ik vokgende week pas mee. Op zeer laag belastbare status, zonder inspanningstest en testen, met een kwartier per week. Niet gericht op kracht of conditie, veel pacen en veel grenzen. En dan nog is het de vraag of het gaat lukken. Ik heb alleen zoveel spierverlies inmiddels, dat ik iets moet (ook door zaken voor LC).

wappie 1 maand geleden

Ik heb ook fysio gedaan ben daarna helemaal ingestort mijn benen doen ook zo zeer. Mijn eerste besmetting in Maart 2020 daarna November 2022. Ik heb nog steeds heel veel klachten   

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid