hoi


Ik ben eind maart ziek geworden. Heel benauwd, grieperig, maar anders dan normale griep. Vooral het ademen als in een stoffige ruimte was het raarste. Daarnaast 2 weken volledig geen smaak of reuk gehad. Dat is weer langzaam hersteld maar zeker nog niet terug.

Nu heb ik juist telkens een hele vieze reuk en sommige dingen smaken echt vies. Daarnaast weinig energie, veel hoofdpijn en nog steeds kortademig. Herkent iemand dit? Met name de aanhoudende geur en reuk klachten? Is nu toch al 3,5 mnd geleden ?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

wilmaoskam 3 jaar geleden

Ha Cindy,

ik herken dit volledig. Ik had na maart ook totaal geen reuk en smaak meer. Tijdens de zomermaanden dacht ik dat het beter ging maar vanaf deze maand wordt het alleen maar weer erger. 
water smaakt naar chloor en ook andere dingen die ik voorheen lekker vond smaken nu erg vies. Sommige dingen hebben weer totaal geen smaak. 

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

rolienschonewille 3 jaar geleden

De viezer geur herken ik! Ik had hier 2 weken last van. Ik rook dat de ziek heid mijn lijf uit kwam. Ook rook ik wat mijn gezien beneden deed toen in in isolatie zat. Heel vies. Ik had geen geur verlies. Na 2 weken was dit verdwenen. 

nicole46 3 jaar geleden

Ook ik herken de vieze geur...ook de smaak is anders, soms een scherp gevoel in m'n keel...heb t idee dat alles anders smaakt

jochem grimbergen 3 jaar geleden

Ik heb in februari een licht vorm van corona gehad en heb tot nu toe een smerige/geen reuk ook smaken dinge heel anders vooral met snoep en cola ect

riekie 3 jaar geleden

Hallo. 

Herkenbaar. Ook ik heb totaal geen smaak en geur.

Alles smaak het zelfde. 

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

guan 3 jaar geleden

Ik dacht dat het aan mij lag ik heb ook corona gehad september begin geen reuk geen smaak daarna wel weer proeven maar alles anders cola die naar tėėr ruikt eten naar uien ruikt terwijl er geen ui in zit allemaal andere geuren weet het ook niet gaat dit wel over ,,?

Nadiavh 3 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde. Begin december vorig jaar corona gehad, met smaak en reuk verlies. Inmiddels proef ik alles weer en ruik ik ook alles. Echter nu zo'n anderhalve week weer last van rare smaak en vieze geur. Cola wat chemisch smaakt, zo ook met opboeren. Snoepjes die chemisch smaken. Vieze geur. Vooral zoet eten of drinken. Gek is dit. En vervelend. Hopelijk gaaat dit over!

jochem grimbergen 3 jaar geleden

Ik ben nu bezig met acupunctuur schijnt bij veel mensen te helpen en ik heb van die flesjes olie gekocht met de geuren : kruidnagel , rozen , eucalyptus en citronella deze geuren schijnen te helpen met het geur en smaak herstel 

HeleenM 3 jaar geleden

Hallo Jochem,

Ben erg benieuwd of je baat hebt bij de acupunctuur en/of de geurflesjes. Heb nl ook last van vieze geuren, die er niet zijn.

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

Ik ben ook benieuwd of acupunctuur helpt

ik was ook benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

guan 3 jaar geleden

Ik dacht dat het aan mij lag ik heb ook corona gehad september begin geen reuk geen smaak daarna wel weer proeven maar alles anders cola die naar tėėr ruikt eten naar uien ruikt terwijl er geen ui in zit allemaal andere geuren weet het ook niet gaat dit wel over ,,?

Anja1969 3 jaar geleden

Hallo allemaal, 

Ik ben van 11 april positief.  Nu nog steeds vele klachten. Mijn smaak en geur was ook weg. Nu ervaar ik nog steeds dat smaak anders is en geur. Zijn dagen dan smaakt alles vies. En dagen dan proef ik helemaal niets. Geen idee hoelang dit blijft aanhouden. Je leest er weinig idd over.

Beterschap iedereen

Groetjes anja 

guan 3 jaar geleden

Hoi anja zag jou reactie gaat het al beter met je reuk en smaak ??

Anja1969 3 jaar geleden

Hoi Guan, 

Ben nu bijna 1 jaar verder. De reuk is nu helemaal weer goed gekomen. De smaak is wisselend nog . Zijn dagen dan proef ik alles en smaakt goed. Zijn ook  soms dagen dan geen smaak of smaakt alles vies. Als ik dit op een maand bekijk dan denk ik dat 6a7 dagen heb van geen smaak of vies.  Hopelijk wordt dit ook beter  . Ben er wel positief nu in dat dit goed komt.

Groetjes anja 

Saskia 2 3 jaar geleden

Beste Guan en Anja,

Vanaf eind april 2020 positief covid getest. Ook bij mij was de reuk/smaakvermogen weg. Ik heb perioden gehad van kerosinelucht (14 dagen te lang), dat de koffie hetzelfde rook als poep (onbekende rare geur). Begin april 2021 proefde ik opeens heel zuur (citroen), week later karnemelk..daarna een heel scala van andere smaken. 

Ik heb geen idee of ik nu alles proef en ruik. Ik weet wel dat ik een heleboel terug heb. Neem koffie: eerst proefde ik alleen koude koffie, nu gelukkig ook warme (ipv water water). Mijn deurvermogen is nog niet helemaal terug. Ik merk dat ik nog een heleboel mis. Ik heb er vertrouwen in want mijn herstel staat nog niet stil.

Wel was het rare in deze herstelmaand dat ik een kant-en-klaar maaltijd meenam naar het werk en ik dit met smaak heb opgegeten en een week later vond ik het VIES! Niet te eten en precies wat mijn collega's er ook van vonden. 

Ik proef nu alles (naar mijn mening) overdreven. Heel zuur, heel zoet, heel bitter en vooral heel zout. Ik denk dat dit een voordeel is en ik hoop dat dit blijft. 

Groetjes Saskia 2


Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

Nova Cornelissen 3 jaar geleden

Ik kamp met precies de zelfde problemen!

Begin september ben ik ziek geworden en kon niks meer proeven en ruiken. Dit kwam na 2 week terug en alles leek weer normaal. Totdat ik een maand geleden allemaal geuren niet meer kon verdragen. Alle “sterke geuren” zoals geurstokjes en “pas opgespoten” parfum hebben een hele vieze chemische geur. Ook kan ik bepaalde dingen niet meer eten en drinken, cola heeft een super chemische smaak en ik proef ook aldoor een vieze smaak bij bepaalde voeding.. Ik vind het heel erg raar aangezien ik dacht dat het beter ging.. Maar na het lezen van deze verhalen denk ik dat dit er bij hoort en het virus toch bepaalde zenuw/receptor beschadigingen heeft achtergelaten! Ik hoop dat het allemaal snel weer goed komt!

Beterschap iedereen!

guan 3 jaar geleden

Nova cornelissen hoe gaat het nu met je geur en smaak , ben ook begin september 2020 besmet geraakt en bij mij was ook na 2 weken geur en smaak terug maar nu al 10 dagen vieze geuren en cola chemish en alles stinkt sterke parfum die normaal lekker rook vind ik nu chemisch ruiken idd en cola ook heel raar dit of is dit een nasleep of een teken dat het uit het lichaam gaat wie weet 

Hoe gaat het nu met je al verbetering?

Anoniem (niet gecontroleerd) 3 jaar geleden

Geen corona wel corona klachten gehad en sommige nog vieze geur , vieze adem, stinkscheten, brok keel, droge mond, gevoel haartjes mond, pijn hart en tussen schouders, holtes pijn, pijn achter ogen, bijna alles smaakt vies en raar, extreem moe en soms kriebelhoest, misselijkheid,  hoofdpijn maar dan blauwe plekken gevoel sommige plekjes, verminderde spraak en geheugen. vreselijk dit. Ik betwijfel ook of een vaccin gaat helpen gezien er meerde mensen geen antistoffen zijn getest maar wel alle en nog meer klachten hebben. Ik hoop het echter wel wil alles proberen om ervan af te komen 

Silleke 3 jaar geleden

Ik ben nieuw hier maar heb veelal hetzelfde, ik ben in maart behoorlijk grieperig geweest en blijf extreem moe , ik doe mijn huishoudelijk werk in etappes en ondertussen ga ik weer liggen op de bank en val ook in diepe slaap, dan Kook ik en na t eten hetzelfde verhaal en om half 11 moet ik naar bed, als ik bezoek krijg voel ik mij batterij leeg gaan en zit ik steeds te gapen en mijn ogen vallen bijna dicht, pijn tussen de schouderbladen met ademen, slecht geheugen, hoofdpijnen en pijn in de spieren en vaak hoest aanvallen en in stoffige ruimtes altijd flink niezen, wandelen doe ik met m'n hond maar alleen straat op en af en soms redt ik een rondje (1km), maar ik ben herhaaldelijk afgelopen tijd getest altijd negatief en in maart was dat nog niet alleen in t ziekenhuis maar m'n huisarts zei t kan corona zijn. Elke keer word ik weer gestuurd voor een test ben nu al 4x geweest en kan niet zeggen dat ik ze fijn vind. 


carmen89 3 jaar geleden

Hallo Cindy,

zojuist heb ik me aangemeld en ben dus nieuw hier. Maart 2020 ben ik positief getest op Corona. Sindsdien ook geen reuk en smaak. Heel zelden ruik ik iets of proef ik iets. 
vandaag ben ik bij de huisarts geweest omdat ik ook graag naar de KNO arts wil. Alleen gaf hij aan: na een jaar is er niks veranderd dus ga er maar vanuit dat het zo blijft. 

mij ben benieuwd of jij makkelijk een doorverwijzing hebt gekregen? En wat de leeftijden van iedereen ongeveer zijn. Ik ben 31

guan 3 jaar geleden

Ben ook naar de huisarts geweest zelfde klachten bij mij proeft en ruikt alles anders soms geen smaak ,,ik ben 32 

En dokter vertelde me dat het de trilhaartjes zijn die beschadigd zijn en het kan soms meer dan een jaar duren voordat het beter word , toen ik vroeg word het wel beter was de anwoord daar ga ik wel vanuit .

Word er eerlijk gezegd depresief van allemaal vage klachten 


Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg Ook 31 jaar

p. 3 jaar geleden

Eind december heb ik corona gehad. Toen milde klachten gehad met verlies van smaak en reuk. In februari heb ik mijn eerste corona prik gekregen en van de week de 2de. 

Mijn smaak en reuk was na 2 a 3 weken weer terug gekomen. 1,5 week geleden heb ik weer een lichte verkoudheid gehad maar gezien ik al corona gehad heb had ik me niet laten testen en gewoon thuis uitgeziekt.  Nu heb ik sinds zondag een nara brandlucht in mijn neus zitten waar ik niet vanaf kom. Anders dingen kan ik wel ruiken maar dan komt het brandlucht weer terug. Ook sinds vandaag af en toe last van een metaal smaak in mijn mond.

Heeft iemand hier ook ervaring mee? Hoe kom je de geur af?

Lelle67 3 jaar geleden

Hi P, vorig jaar 7 maart ziek geworden. Kan het hele lijstje klachten afvinken. Was eerst 2 a 3 weken reuk en smaak kwijt daarna kwam smaak terug (nog steeds niet 100% maar leefbaar)en ik heb wekenlang die rare/nare brandlucht geroken. Was op een gegeven moment over. Ik ben wel een homeopathische neusspray gaan gebruiken om te helpen het slijmvlies te herstellen/versterken, weet niet of dat geholpen heeft maar voor mij een gevalletje “baat het niet dan schaadt het niet” . Sterkte

PAnsmink 2 jaar geleden

Ha, de brandlucht is bij mij een sigarettelucht en ik heb een gloeiende hekel aan sigaretterook. Ik krijg het er benauwd van. Van deze reuklucht, die ik pas een maand nadat ik beter was van een relatief milde corona besmetting met ook even geen geur en smaak, ook krijg ik het niet benauwd, maar ik word er ook niet vrolijk van. Ik dacht eigenlijk dat het kwam omdat mijn holtes weer eens vol zitten.

Ik heb nog niks uitgeprobeerd, maar hoor van anderen ook dat sterke geuren, om het even wat, zouden kunnen helpen.

Els Cornelissen 3 jaar geleden

Ik heb ook vaak een metaal smaak in mijn mond... De geur is bij mij niet echt een brandgeur, maar eerder een muffe geur. Kan het met niets vergelijken. Ik ruik het zeker als ik water drink...

lindavermeiren 3 jaar geleden

Hoi

ik zelf heb rond oktober 2020 corona gehad. 
De symptomen die ik had waren: hoofdpijn, muf gevoel, veel moe maar ook reuk en smaak verlies.

Ook ik ervaar veel verandering in mijn reuk en smaak. Het begon met dat Alles wat zoet is of suiker bevat ineens erg muf en vies smaakte (echt een smaak die ik niet zou kunnen beschrijven) ook parfums, shampoos en andere zoete geuren werden erg vies. Vervolgens werd alles wat gekruid  is of een erg aanwezige smaak heeft. Zoals uien, gehakt, gekruid vlees etc erg vies. Heel anders dan wat ik ooit had. Het wordt dus alleen maar erger. ik ben een 15 jarige meid en heb geen plezier meer in eten en drinken. En wordt er ook oprecht verdrietig en geïrriteerd van. de huisarts kan er verder niks aan doen. En ben een beetje radeloos. 

is er iemand die het zelfde ervaard? Of tips heeft? 

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

Saskia 2 3 jaar geleden

24/4/20 corona positief. Waslijst aan klachten waaronder geur en smaak weg. Een tijdje nog kerosinelucht toen benzinelucht en sigarettenasgeur 24/7 voor een aantal weken gehad. Dat was vies. Poepgeur weg (ik werk in de zorg) 3 weken terug voelde ik mij op zaterdag raar, niet goed, vreemd.. op maandag proefde ik karnemelk, koude koffie en oude kaas. De penetrante smaken zeg maar. Dit werd steeds meer zoals tomaat, sommig bruin brood.  Nu chocolade (wat zoet is dat... ) mijn tomatensaus op de spaghetti, vanille-ijs (ook al zo zoet) en ik ruik ook weer poep....tja.. had liever iets anders teruggekregen. Ik ben benieuwd hoe lang dit herstel door gaat. 

Henkvanb 3 jaar geleden

Heb in december Corona gehad smaak reuk en vermoeidheid 

smaak en branderige tong

reuk een hele vreemde lucht

vermoeidheid begin rond 14.00 niet lichamelijk maar in het hoofd


Sandy 3 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ook ik heb last van de klachten. In december 2020 werdt ik positief getest op Corona. Dacht ga het eens Google en kwam toen hier terecht.  Ik heb klachten als geheugen verlies, hoofdpijn, moe futloos zijn, hele dag moe, geen energie, in stappen het huishouden doen, eind van de middag spierpijn en ogen niet meer open kunnen houden. Lig ik savonds in bed kan ik niet slapen terwijl ik wel leuk moe ben! waardoor ik in de ochtend niet mijn bed kan uitkomen. Ik dacht eerst dat dit burn out klachten zijn waar ik ook last van heb. Ik heb ook last van geur en smaak veranderen. Sterke vieze onbekende geur, komt uit mijn lichaam. Eerst proberen van alles te bedenken wat het kan zijn. Eerst dacht ik de appelsap of is dit toch de nieuwe douche gel dat ook niet echt lekker ruikt,  die gebruik ik niet meer (al denk ik niet dat dat het is) Cola kan ik niet meer drinken als ik het wel doe krijg ik buikpijn. Fanta Light luste ik voorheen niet en nu wel. Dubbel fris heeft ook een vieze nasmaak en radler. Kan alleen nog thee, koffie(na een lange tijd) en limonade drinken. Ook banaan heeft dezelfde geur en nare smaak. Dit heb ik nu zo'n 2 weken. Ook parfum, tandpasta bijna alles wel. Zelfs mijn auto ruikt er naar, altans vind ik. Niemand ruikt het.  Is inderdaad net als of de virus uit je lichaam komt. Overigens heeft verder van de mensen in mijn omgeving die ook positief zijn getest er verder niemand last behalve ik en mijn moeder. Haar Huisarts vertelde dit duurt een jaar, hoe lang heeft het bij jullie geduurd? Mijn moeder is 68 en ik ben 33. 

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

willemienG 3 jaar geleden

Veel bekende zaken gelezen. Ik heb in december corona gehad. Amper klachten. Vermoeid, verkouden en geen reuk. De reuk is er gotendeel weer, maar bij bepaalde producten ruik ik ern hele nare geur. Blueband boter, karnemelk, yochurt maar ook bepaalde wasmiddelen ruiken heel vies.

Ron van der Sanden 3 jaar geleden

Herkenbaar. Zit nu dagelijks in de sigarettenasgeur. Verloop bij mij (man, 40er) : Oktober Corona gehad. 2 dagen goed ziek. 2 a 3 weken veel vermoeidheid. Enkele weken volledig reuk en smaak kwijt. Nu weer 20% terug. Heb ook nog tijdje behoorlijke druk op mijn borst gevoeld wat mij verontrustte. Dat is inmiddels weg. Nu ruik dagelijks brand/sigarettenlucht. Heel vies. soms ook dagen weer vrijwel geen smaak. Nu (5 maanden later) weer opnieuw duidelijke vermoeidheidsklachten en rare spierpijntjes.  Artsen weten helaas te weinig.  Ik stond altijd veel in keuken en hou van lekker eten. Die lol is er voorlopig af. Hoop hele erg dat hier op niet al te lange termijn oplossingen voor komen.


Floor0609 3 jaar geleden

Wat ben ik blij dat ik dit forum tegen kom. Ik herken dit echt precies (dame/21 jaar) . Afgelopen januari corona gehad. Een week flink ziek van geweest. Ruim een maand niets geroken en 2 weken niets geproefd. Afgelopen maandag ben ik gevaccineerd (werkend in de zorg) en hier ook een week flink ziek van geweest. Vandaag geen last meer van de vaccin klachten, maar dus nu het besef dat ik al een week alleen maar dezelfde geur en smaak heb. Ik zou het willen uitleggen als een mengsel van bloed, braaksel en knoflook... Ik begon al te twijfelen of dit een bijwerking van het vaccin kon zijn. 

lissa 2 jaar geleden

Hoi Floor, 

Ik vroeg me af hoe het nu met je gaat? 
jou verhaal klopt precies met wat ik nu heb. Je omschrijft de geur perfect! Ik heb er ook nu last van en heb vorige week mijn tweede vaccinatie gehad. Ik hoop echt dat het weer weggaat ?

Floor0609 3 jaar geleden

Wat ben ik blij dat ik dit forum tegen kom. Ik herken dit echt precies (dame/21 jaar) . Afgelopen januari corona gehad. Een week flink ziek van geweest. Ruim een maand niets geroken en 2 weken niets geproefd. Afgelopen maandag ben ik gevaccineerd (werkend in de zorg) en hier ook een week flink ziek van geweest. Vandaag geen last meer van de vaccin klachten, maar dus nu het besef dat ik al een week alleen maar dezelfde geur en smaak heb. Ik zou het willen uitleggen als een mengsel van bloed, braaksel en knoflook... Ik begon al te twijfelen of dit een bijwerking van het vaccin kon zijn. 

chloedew 3 jaar geleden

ik heb ook Corona gehad in januari met milde klachten(leek op zware verkoudheid met geur- en smaakverlies van 5 dagen) en sindsdien vieze chemische geur bij héél veel dingen (bv koffie, cola, boter!, uien, ovengebakken broodjes,...) en aandoende darmproblemen. Iemand tips om geur te herstellen? heb binnenkort afspraak bij NKO arts want ik word er beetje radeloos van


Amber26 3 jaar geleden

Ik heb eind december Corona gehad en begin januari weer helemaal beter. Had maar een paar dagen geen smaak en geur. Na dat ik beter was was alles eigenlijk weer normaal. Ik proefde alles normaal en rook alles weer. Tot een maand geleden besefte ik ineens dat bepaalde dingen raar/vies smaken. En ik ben er nu een beetje achtergekomen dat het vooral bij vlees, ei, noten, rijstwafels en tandpasta is. Ook ruik ik sommige dingen raar, vooral bij zoete geuren ruikt het viezer en misselijkmakender. Vraag me af wanneer dit weg gaat en ik alles weer normaal kan proeven en ruiken..

MTWijnhoven 3 jaar geleden

dag allemaal,

ook ik hoor tot diegene die geur en smaakverlies hebben, inmiddels 2 x gevaccineerd, echter geen verbetering, wel heb ik iets baat (denk ik) bij een vicks neusstick, af en toe meen ik iets van een menthol te ruiken, wellicht heeft iemand anders hier ook baat bij.

mijn klachten begonnen ook een maand of vijf/zes na corona, zo rond september 2020, maar bestaan nu dus nog steeds, fruit smaakt niet, en alles wat eerder lekker rook, stinkt nu, maar wat eerder stonk ruik ik niet, veel ruikt anders, meer chemisch, en gaslucht ruik ik bijvoorbeeld ook niet,

uiteraard hoop ik dat het voor iedereen maar iets tijdelijks is, en dat we er over een tijdje/tijd toch vanaf zijn gekomen,

groet marcel

Jessy Kyndt 3 jaar geleden

??‍♀️ Hoi 

Bij mij is het nu 6maand geleden dat ik COVID had. Ik was niet extreem ziek ik had alleen geen geur meer en was heel snel moe. Na 6maand is mijn geur nog niet wat het moet zijn. Deo ruikt naar vliegenspray, vieze geuren zoals poep ruiken nu naar komkommer maar dat vind ik niet erg haha. Ook heb ik heel vaak precies te weinig zuurstof alsof ik in een kleine rokerskamer zit en geen lucht heb.. verder is mijn smaak beïnvloed. Sommige dingen smaken en ruiken heel erg muf. 
Wat ook vervelend is ,is dat ik constant een knoflook en komkommer smaak in de mond heb.. 

iemand die hetzelfde ervaart en eventueel al eens verder geïnformeerd heeft bij een dokter? 
 

grt

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

Petra2021 1 jaar geleden

Hallo Mandy. 

Omdat ik flink ziek ben geworden na mijn Janssen vaccinatie, ben ik met een opleiding orthomoleculaire voeding en orthomoleculaire suppletie gestart.

Zink tekort is vaak een oorzaak van reuk en smaakverlies. 

Een goede uitleg kun je vinden op de onderstaande site.

www.sohf.nl/aandoeningen/reuk-en-smaakverlies

Mandy Van arsen 1 jaar geleden

HoI

ik was benieuwd of jij inmiddels je smaak/reuk terug hebt? Ik hoop van wel en dat je me iets van “hoop” kunt geven .. bij mij nu 6.5 maand weg 

fleurittt 3 jaar geleden

Hoii ik ben net nieuw op deze site

helaas in november wat ziek geweest (had mezelf niet laten testen) maar wel 12 dagen echt thuis gebleven ook geur en smaak weg gehad en kwam langzaam weer terug sommige dingen vond ik ineens anders ruiken en stinken en proeven mijn lievelings parfums cola enzz


nu ben ik pas zwanger en oooh wat is het erg ik ben zo misselijk al dagen lang en alles is zo vies en stinkt zo erg ik vind niks meer lekker helaas

brood beschuit crackers thee koffie groente frietjes chocolade koekjes enzz ik vind niks nog lekker ik vind dit zo erg en hoop snel terug wat normaal te proeven en ruiken 

ik moet nu echt met tegen zin eten of ik kan zelfs niet eten soms 

psigi 2 jaar geleden

Hoi hoi, ik ben ook nieuw hier.

Eind september corona gehad, geen klachten tot ineens m'n smaak anders was en daarna ook reuk heel eind weg. Was nog niet echt terug, maar raakte er ook aan gewend. Nu 30 weken zwanger en vanaf begin vrijwel last van geuren en vervormde geuren. Dit is alleen maar erger geworden en qontinue zure smaak in mond. Met als gevolg dat ik vrijwel niets meer kan eten. Oa Vlees, groenten Uien geven extreme geur. Fruit smaakt niet meer maar kan ik wel eten, ook brood smaakt steeds viezer maar gaat wel. Zoetigheid gaat over algemeen goed, dus dat veel. Dan is de zure smaak even weg, maar ook snel weer terug.

Uit eten zelfs buiten doe ik niet want de geurtjes die daar hangen of voorbij komen zijn ondraaglijk. Niemand begrijpt het dus ik ben blij hier wat herkenning te vinden en hoop op tips, word er echt erg moedeloos en droevig van.

Loop nu bij diëtist,en krijg extra drinkvoeding zodat ik wat binnen krijg wat natuurlijk belangrijk is zeker ivm zwangerschap, ik had totaal geen puf meer omdat ik weinig tot niets voedzaam binnen krijg. Ik hoop maar op na de zwangerschap verbetering.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid