Hi iedereen,

Nadat ik in december 2022 ziek ben geworden, heb ik helaas veel chronische klachten. Mijn meest storende klacht is toch wel het visuele gedeelte. Denk hierbij aan ontzettend veel floaters, visual snow (static) en witte stipjes in mijn gezichtsveld. Daarbij heb ik ook tinnitus, en ben ik overgevoelig voor licht en geluid. Hier blijft het helaas niet bij, want ook spier- en gewrichtspijn, geheugenproblemen en andere cognitieve problemen komen hierbij kijken.

Ook als ik buiten loopt lijkt het beeld soms te 'snel' te gaan, zoals auto's die voorbij rijden. Allerlei onderzoeken gehad, ook aan mijn ogen, maar helaas niets kunnen vinden. Het is dus neurologisch. 

Zijn er meer mensen die zich herkennen in deze klachten? Mijn leven staat al 10 maanden op z'n kop, en ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Een particuliere arts heeft overigens Lyme geconstateerd, mijn huisarts daarentegen denkt sterk aan Long Covid.

Hoor graag van jullie. Dank jullie wel alvast!

Alain


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Monalisa 1 maand geleden

Hoi Alain,

Ik herken veel van je klachten. Ook heel lang gezicht stoornissen gehad waar geen verklaring voor was. Nu wordt het nog steeds wazig zodra ik fysiek even actief ben geweest of cognitief overbelast. Het 'te snelle beeld' herken ik ook. Daarom kan ik ook niet langer dan 5 minuten auto rijden, en zijn tegenliggers een verschrikking. Ik denk dat veel te maken heeft met een vertraagde informatie verwerking. Daardoor komt beeld, geluid, of informatie als het ware in de file te staan, en als het erg veel wordt noem ik het een informatie infarct, net als bij een verkeersinfarct.

Ook lezen gaat nauwelijks, in het begin zag ik ongeveer niets, nu kan ik kort lezen zolang het in kolom vorm is of op de telefoon, als het maar smal is. Zodra ik probeer een boek te lezen, of het scherm van telefoon horizontaal draai is het niet meer te doen, dus al anderhalf jaar geen boek gelezen.

Praten is vermoeiend en tv kijken

Geluid is voor mij een ramp. Ik kan ook al anderhalf jaar geen muziek meer luisteren. Dat betekent ook niet in winkels kunnen komen, niet in wachtkamers kunnen zitten, niet in de tuin kunnen zitten bij mooi weer. Ik heb nu maar voor heel duur een paar op maat gemaakte oordoppen besteld. Wordt niet vergoed door de verzekering hel

wappie 1 maand geleden

Hoi Alain ik heb dezelfde klachten als jij en ik heb long covid ik heb ook neurologisch problemen, pijnlijke gewrichten en spierpijn 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid