Image of Gemma

Ik heb me in de afgelopen weken (en af en toe nog steeds) afgevraagd wat er allemaal gebeurt met mijn hart. Ter info: ik ben 38 en verder gezond, ziek geworden op 12 maart, niet getest, de huisarts gaat uit van COVID19. In de eerste drie weken voelde ik m.n. tijdens periodes van benauwdheid dat mijn hartslag flink omhoog ging, maar ook dat de hartslag zwak was, of mijn bloeddruk heel erg laag (helaas kon ik dat thuis niet meten). Op die momenten was ik fysiek onrustig en had ik de sterke drang om te bewegen. Vooral 's nachts was dat heel erg akelig. Twee keer ben ik fysiek onderzocht bij de huisarts, en toen waren bloeddruk en hartslag in orde. Maar omdat het van moment tot moment veranderde, zorgde dat niet echt voor geruststelling. Wat maakt dat dit zo fluctueert? En wat maakt dat ik nu, na ruim twee maanden, nog steeds af en toe uit het niets een verhoogde hartslag heb? (Stress of zorgen sluit ik zelf uit. Het fysieke effect daarvan ken ik, maar dit voelt duidelijk anders.)

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

JoAn 4 jaar geleden

Ik ben geen medicus maar dit is mijn observatie: als je benauwd bent zit er niet genoeg zuurstof in jouw bloed en gaat je hart automatisch harder kloppen. Hier ook zelfde rare up en down verloop- en ook af en toe een verhoogde hartslag uit het niets. Jaar huisarts of huisartspost gaan heeft geen zin want tegen de tijd dat je gezien wordt is het weer over. En het is niet erg genoeg om 112 te bellen. Dus ik zou ook net als jij heel graag willen weten wat maakt dat het zo fluctueert?

sterkte!

Gemma 4 jaar geleden

Hi Joan, ja met die benauwdheid vond ik het nog wel logisch dat mijn hart harder moest werken. Maar zo uit het niets... Ik ga morgen overigens wel weer voor controle naar de huisarts, op haar verzoek, gewoon omdat het zo lang duurt. Niet speciaal voor mijn hart, maar voor een algehele check. Jij ook sterkte!

IrisD 4 jaar geleden

Veel succes

Hopelijk kunnen ze je verder helpen.

Mijn huisarts wil dat ik in m'n bubbel blijft en raadt me af om naar haar te gaan voor een onderzoek.

Ik voel me sinds zondag weer minder, woensdag een heel erge dag en heb ik enkel geslapen. Vandaag nog steeds erg moe, temperatuur stijgt lichtjes. Bangelijk allemaal


Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
4 jaar geleden

Beste Gemma,

Wat vervelend dat u al zo lang klachten houdt. Hartkloppingen kunnen veroorzaakt worden door problemen in het lichaam, waardoor uw lichaam harder moet werken dan normaal, zoals nu u waarschijnlijk herstellende bent van het coronavirus. Meestal kunnen hartkloppingen gelukkig geen kwaad. Nemen de hartkloppingen binnen een paar minuten rustig zitten weer af?

Als u zich erge zorgen maakt, dan raad ik u aan toch weer contact op te nemen met uw huisarts. Als u hartkloppingen heeft en daarbij andere klachten zoals druk in de borst, benauwd zijn, of misselijkheid, zweten of bleek zien, neem dan ook contact op met uw huisarts. Beterschap.
 

grietje 3 jaar geleden

Begin januari ben ik heel ziek geweest. Longontsteking, spierpijn, hoge koorts, hoofdpijn, verkouden en flauwvallen. Vanaf mijn ziek zijn heb ik bij de geringste inspanning last van een versnelde hartslag. Il heb inmiddels diverse onderzoeken gehad bij de cardioloog en een maag/slokdarm onderzoek. Uit het maag onderzoek bleek dat ik rode stipjes en streepjes in mijn maag had, wat ontstekingen konden zijn. Uit de hapjes die zijn genomen bleek dat het niet om de HP bacterie ging. De specialisten zien mijn hoge hartslag maar weten niet waar het vandaan komt. Ik ben heel vaak moe, het gevoel alsof ik een marathon heb gelopen als ik alleen al de vaatwasser al leeghaal. Hoe kom ik hier vanaf.

Anja1969 3 jaar geleden

Hoi Grietje,

Ik heb ook een versnelde hartslag en bij inspanning gaat het in tempo omhoog hartslag.  Door mijn ademhalingsysteem is het of ik 24 u marathon aan het doen ben. Je lichaam heeft een flinke klap gehad en moet nu bij het geringste wat je doet hard werken en hierdoor kan je hartslag omhoog gaan en bij meer inspanning nog erger .  Rustig aandoen en alles goed verdelen op de dag. De ene dag kan je meer dan andere dag. Luisteren naar je lichaam is belangrijk,  en begrijp dat dit moeilijk is om te doen ( geestelijk) want je wilt zoveel doen maar gaat gewoon niet.

Beterschap  groetjes anja 

Christian Ossewaarde 3 jaar geleden

Ik heb zelf milde klachten gehad. Na twee maanden heb ik nog bijna dagelijks een verhoogde hartslag, (het lijkt op hyperventilatie) ben ik snel vermoeid en buiten adem. Van mijn huisarts heb ik het gevoel dat ik geen begrip krijg. Deze zei dat deze klachten normaal zijn en ik over twee/drie maanden nog maar eens langs moet komen. Op mijn werk is het gelukkig erg rustig alleen het mondkapje is een dingetje. Aangezien ik geen longpatiënt ben krijg ik ook geen vrijstelling.

Ik voel me een beetje wanhopig omdat andere mensen naar je kijken en denken dat je je aanstelde. 


Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid