Laatste update:
Aangemaakt op: 20 september 2021 Laatste bericht: 3 maanden geleden
MaartjeYC

Nog meer mensen zwanger geraakt na corona? Benieuwd hoe jullie je door de zwangerschap heen slepen? Extreme vermoeidheid..... 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

PaulineV 1 jaar geleden

Hi! Ik ben ook zwanger met long-covid. Inmiddels bijna op de helft van mijn zwangerschap en bijna 8 maanden long-covid. Het is pittig met inderdaad "dubbele" vermoeidheid, en niet zoals ik me ooit een zwangerschap had voorgesteld. Maar gelukkig wel iets leuks om naar uit te kijken dankzij de zwangerschap, al vind ik het moeilijk om er van te genieten omdat ik niet veel kan.

Michelle234 4 maanden geleden

Hoi Pauline en Maartje,

Inmiddels een jaar later, ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat en gegaan is (zwangerschap en kraamtijd). Wij hebben een kinderwens maar ivm mijn long covid (nu 5 maanden onderweg) twijfelen wij of een zwangerschap erbij wel slim is.. Uiteraard weet je nooit hoe je zwangerschap zal gaan verlopen, maar nu toch extra lastig in te schatten. Ik hoop dat het goed met jullie gaat/is gegaan!

PaulineV 3 maanden geleden

Hi Michelle,

De zwangerschap is bij mij goed gegaan! Ik was wel extra moe door de combinatie long-covid en zwangerschap. De bevalling heb ik gered (zonder pijnstilling) maar dit was wel pittig en moest er wel lang van bijkomen. Inmiddels is onze zoon bijna 8 maanden en kan ik wel zeggen dat ik het erg zwaar vind. Hij gaat sinds een paar weken een extra dag naar de opvang omdat het mij niet lukt om een hele dag alleen voor hem te zorgen. 
Ik wil niet adviseren om wel of niet voor een kindje te gaan want dit is natuurlijk erg persoonlijk. Ik ben ontzettend blij met hem maar makkelijk is het niet.

Michelle234 3 maanden geleden

Hoi Pauline,

Bedankt voor je reactie! Knap dat je de zwangerschap en bevalling zo goed bent doorgekomen. Ik kan mij goed voorstellen dat het nu erg pittig voor je is. Hopelijk geeft de extra dag opvang je iets meer ruimte.

Het is lastig inderdaad.. Lastig te voorspellen hoe het zal gaan lopen. Ik denk dat het realistisch is om er rekening mee te houden dat alles een stuk pittiger zal zijn icm long covid. We geven het nog maar even de tijd..

Voor jou sterkte met alles!

PaulineV 3 maanden geleden

Hi Michelle,

Het is zeker een stuk pittiger met long-covid (al weet ik niet hoe ik het anders voor mij was geweest maar vergeleken met vriendinnen iig wel). 

Wij waren al bezig met zwanger worden voordat ik ziek werd. We zijn toen een paar maanden gestopt maar zijn toen toch weer gaan proberen omdat we natuurlijk niet wisten hoe lang ik zou doen over mijn herstel, en het niet hiervan wilden laten afhangen. 

Dankjewel, veel succes met je herstel!!

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid